Прескочи до съдържание

Значение на локацията при самолетните билети


Препоръчани мнения

Това в общи линии е вярно, но не винаги има голямо спестяване и не винаги е възможно да се направи.

Ако купувате вътрешни полети в Бразилия примерно е добре да проверите и бразилската версия на сайта на компанията, примерно tam.com.br, цените може да са леко по-ниски отколкото на международната версия. Възможно е и обратното. Разликите не са твърде големи, въпреки че 20 евро са си 20 евро, които може да се използват за нещо приятно. В случая с ТАМ ви трябва бразилска кредитна карта за да купите от бразилския сайт (билинг адреса на картата е вързан с избраната версия на сайта), но може да се ползва PayPal.

За Аржентина, Перу и Чили и LAN е обратната ситуация, там цените за местни жители са видимо по-ниски, но са субсидирани и дори да успеете да купите билет на тази цена, ще ви искат документ за самоличност при чекин и ще се наложи да доплащате на място до пълната цена. За къси полети е изгодно да се купи билет с мили, като са необходими малко мили и много малко кеш (примерно $4), а цените за чужденци са височки.

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Това важи също за влакове , автобуси , ферита.

За пример ако купувате билет за влак от Куала-Лумпур до Сингапур цената е в малазийски рингити , ако купите същия билет през сингапурския сайт цената е същата номинално само , че в сингапурски долари което прави билета двойно по-скъп :)

Затова дори да пътувате от Сингапур за Куала Лумпур е добре да купите билетите от малазийския сайт.

 

Друг пример - фериботите м/у Аржентина и Уругвай имат съответно аржентински и уругвайски сайт всеки от който дава цена в съответната местна валута.

Цената в уругвайски песо е обаче с около 30℅ по-ниска и дори изходната ви точка да е Аржентина е по-евтино ако купувате орез уругвайските сайтове на феритата :)

  • Харесвам 4
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.