Прескочи до съдържание

От Израел до Египет с автобус


Препоръчани мнения

Предстои ми пътуване до Израел ( Тел Авив ) около 9-12 януари 2015 и ще остана там за около 7-10 дни от който повечето ще са ми свободни и реших че може да отскоча до Кайро и да видя пирамидите защото не е много далеч но полетите до там са доста скъпи над 300 евро Тел Авив Кайро което не отговаря на бюджета ми и си мислех варианта с автобус. Ако някой има информация или е пътувал по този маршрут да каже за цена на билета отиване и връщане също така до колко е опасно за пътуване както и виза за Египет от къде мога да взема колко струва и за колко време се вади. Благодаря на тези който ще вземат участие по темата !!

Връзка към коментар

Здрасти и тук.

 

 

Оказва се ето тази компания има редовни автобуси до Кайро всеки четвъртък и неделя :

 

http://www.mazadatours.com/Home/mazada-bus-line

http://www.mazadatours.com/genral-condition/

 

Понеже тъкмо гледам в мейла една промоция на хостела дето бях отседнал в Йерусилим ще я споделя може да е интересна и за други :

 

http://us6.campaign-archive2.com/?u=1f926339a366cc6f74e93faa3&id=b059e1acb4&e=159e85191b

 

Имат и турове до Кайро , но само от Ейлат . То така или иначе няма откъде другаде да се мине :

 

http://abrahamtours.com/tours/cairo-two-day-tour/

 

Това е от сайта на МВНР отновсно визовите изисквания за българи :

 

Българските граждани могат да влязат на територията на Египет с предварително получени визи от египетското посолство в София или друго дипломатическо или консулско представителство на Арабска република Египет в чужбина.

Визите са три вида: туристически, входни (за цели, различни от туризъм) и транзитни. На българските граждани, притежаващи обикновени паспорти и пътуващи с цел туризъм, могат да бъдат издадени туристически визи и на ГКПП на Египет.

Цената на туристическата виза, издавана на ГКПП, от 1 май 2014 г. е 25 щ.д., като валидността й е 30 дни. Възможно е да бъде отказано издаването на туристически или входни визи на българските гражданки, в случай че не са придружавани от съпруг, баща или брат, а така също когато не са включени в организирана туристическа група.


P.S. Аха AlexandraKo вече е отговорила :)

Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.