Прескочи до съдържание

Тротоари

Препоръчани мнения

Вероятно най-ефективният метод да усетим дадено място е като се разхождаме из него. И някак тротоарите се оказват важна част от градския пейзаж. Къде сте оставали с впечатлението за най-добре поддържана тротоарна настилка?

Една от причините Прага да ми е един от любимите градове са изпипаните детайли. Вижте само:

PB045953.JPG

PB046059.JPG

Тук може да се прочете интересна статия по темата. 

• Харесвам 6
Връзка към коментар

О, като чуя тротоари се сещам само за България :wacko: . Особено това лято, трябваше да бутам и бебешка количка и просто нямам думи :angry: . За която и друга държава или град(където съм била)  да се сетя, в България е най-зле.

Редактирано от БраниB
Връзка към коментар

Положителните спомени са:

1. Германия - чисти, равни и опънати тротоари.

2. Южна Испания - мозайки от кръгли камъчета, малки произведения на изкуството.

Отрицателните мисли са за:

1. София - всяка плочка е изненада

2. Остров Бали - тотална липса на възможност за пешеходно придвижване - тротоари, пешеходни пътеки и прочее са напълно липсващи или неизползваеми

Връзка към коментар

Положителния пример - Япония където и да било.

Португалия с характерните тротоари в ивици  които видях и в Макао , а явно такива са и в Бразилия :)

Връзка към коментар

О, като чуя тротоари се сещам само за България :wacko: . Особено това лято, трябваше да бутам и бебешка количка и просто нямам думи :angry: . За която и друга държава или град(където съм била)  да се сетя, в България е най-зле.

Аз за пътуването ми и престоя в България с дъщеря ми си купих втора, евтина количка специално за тротоарите и пътуването по самолетите. Не исках да си разбия другата количка. Та тази издържа 3 месеца, но наистина беше неудобно по тротоарите :)

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Аз за пътуването ми и престоя в България с дъщеря ми си купих втора, евтина количка специално за тротоарите и пътуването по самолетите. Не исках да си разбия другата количка. Та тази издържа 3 месеца, но наистина беше неудобно по тротоарите :)

И ние бяхма с резервната количка, но наистина само в БГ тротоарите са много зле, в сравнение с цяла Европа. Улиците ги оправят, ама кога ще се сетят за тротоарите, не знам. Но пък хубавото в БГ е , че много хора помагат на майки с деца :) . В Западна Европа този урок са го поизпуснали.

Редактирано от БраниB
Връзка към коментар

В Португалия, бих отбелязал специфичните рисунки с черни павенца като особено популярни. Допълват чудесно стила от околните сгради.

Сходна идея от Макао:

IMG_3974.JPG

• Харесвам 2
Връзка към коментар

В Женева тротоарите пред гарата бяха асфалтирани с асфалт, в който имаше примеси от отпадъчно натрошено стъкло. Създава се страхотен ефект вечер, когато заблестят стъкълцата. За съжаление не се сетих да направя поне една снимка.

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.