Прескочи до съдържание

Реален ли е маршрутът ми за Ю.Америка


Stanislav Dimitrov

Препоръчани мнения

post-2178-0-24446500-1420096350_thumb.jpg

Възможно ли е да се направи това.За ходилите да дадат някакви съвети.Планът е такъв(засега) и търпи промени.Не обичам да седя на едно място,и не мисля никъде да изкарвам повече от 2дни.Аз принципно не обичам градове,а природа и затова съм набелязъл следните места-Водопадите Игуасо,Сан Пердо де Атакама,Куско и Мачо Пикчу,езерото Титикака и резервата Пантанал в Бразилия.В Патагония ще ходя тази или др. година за месец,месец и нещо да се катеря,така че не ми я предлагайте.

Имам 21 дни.Започвам от Рио(единственият самолет,който мисля да взема е до водопадите,защото с автобус е 22часа),а после съм с автобуси(по възможност нощни)и пр.Искам да се кача и на някой връх над 5000м в Атакама(там знам че са най-високопланинските пътища и минават на около 4500м.)

Долната част с Буенос Айрес и Мендоса отпада,защото няма време естествено.

Обикновенно триповете ми са по два месеца,но сега няма как билетите бяха страшно изгодни,а е ясно че пак ще се ходи в ЮА

  • Харесвам 5
Връзка към коментар

За 21 дни ми изглежда напълно възможно, но не съм много запознат с автобусните връзки, особено между Асунсион и Сан Педро де Атакама. Оттам и в Перу са редовни и комфортни, в Боливия може да са малко бавни и не твърде често.
Ако не мислиш, че ще ти дойде много, може да помислиш за Salar de Uiuni в Боливия, може да се посети с тур от Сан Педро де Атакама, има и разни езера с фламинго по пътя. Около 3 дена макс, като свършва в Уюни и оттам можеш да стигнеш до Ла Пас и да продължиш.
В Северна Аржентина около Салта и Хухуй също има интересни места.
Между Пуно и Куско автобуса е една нощ, може и денем за да се видят пейзажите, има и някакви руини по пътя. От Куско до Мачу Пикчу сме писали на друго място как се стига.
През Боливия до Бразилия има автобуси и влак, но може да е доста бавно. Чел съм из блогове, че трябва да се пресича границата през деня в работно време, защото иначе ще трябва да спиш там на място на палатка. Там излизаш в Корумба и можеш да вземеш тур за Пантанал или лоджа. Оттам до Сао Пауло и Рио също е доста сериозен преход и може да помислиш за самолет.

Връзка към коментар

Потвърждавам, че има смисъл между Куско и Пуно да се пътува денем (7-8 часа), защото гледките са интересни.  Пътува се високо в планината, минава се през руините при Raqchi, където е храмът на бога Виракоча, а също и прохода при Abra la Raya, на 4335 м височина. :)

  • Харесвам 3
Връзка към коментар

За самолет Рио - Игуасу гледам са по 150 реала, цената ми изглежда добра. От Корумба летят само Азул, и цените варират с датата, 260 на 17.03 примерно. Ако стигнеш до Кампо Гранде оттам имаш много повече възможности със самолет (177 реала с ТАМ). Автобуса от Кампо Гранде до Сао Пауло го гледам към 200 реала и 15тина часа, така че няма смисъл.

Търсачка за автобуси в Бразилия: http://www.buscaonibus.com.br/ , но показва само директни. Между другото четох за туристически влак между Корумба и Кампо Гранде, трябва да потърся инфо, не знам дали вече върви.

Редактирано от neuromancer
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

За прекосяване на Боливия към Бразилия съм чел тук http://thebigmanana.blogspot.com.br/2013/06/blog-post.html , тук http://sharingiseverything.blogspot.com.br/2013/12/blog-post.html и http://sharingiseverything.blogspot.com.br/2013_03_01_archive.html (за различни места става дума, първото е през Корумба, другите две северен Пантанал, близо до Куяба)

Връзка към коментар

Да определено има смисъл в планините на Перу да се пътува денем и така ще го направя.И последната отсечка между Кампо Гранде и Сао Пауло има смисъл да е със самолет.Така ще имам и повече време на други места.Благодаря много за инфото.

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.