Jubomara Публикувано: 5 януари, 2015 Публикувано: 5 януари, 2015 Както някой от Вас вече знаят, на 20-ти Март тази година ще има пълно слънчево затъмнение, което ще минава ето от тук: Двете места където явлението може да бъде наблюдавано от суша са Свалбард (безлюден архипелаг с шест национални парка, намиращ се по средата между континентална Европа и Северният полюс) и Фарьорските острови (Бинго!), обслужвани от летище Вагар. До там има редовни полети от Копенхаген на Атлантик Еъруей ~750 лв. Уви, ниско тарифни до Копенхаген от София и Букурещ не намирам (гледах Раян, ИйзиДжет и Уиз). Ще ми се полета да е от Варна, но уви... По- ми пасва тръгването да е от Букурещ, че ми е по-близо от София. Някакви идей как да се добера до там най-евтино (освен на автостоп )? Също, желаещи да се включат в пътуването са добре дошли. Престоя си го представям за до седмица, датите не са важни стига да включват 20-ти Март, разбира се... По това време има "прогнози" и за силни северни сияния, чиято честота се вижда от тук: Един куфар е задължителен, освен ръчният багаж
Фил Публикувано: 5 януари, 2015 Публикувано: 5 януари, 2015 (редактирано) Двете места където явлението може да бъде наблюдавано от суша са Свалбард (безлюден архипелаг с шест национални парка, намиращ се по средата между континентална Европа и Северният полюс) и Фарьорските острови (Бинго!), обслужвани от летище Вагар. До там има редовни полети от Копенхаген на Атлантик Еъруей ~750 лв. Уви, ниско тарифни до Копенхаген от София и Букурещ не намирам (гледах Раян, ИйзиДжет и Уиз). Ще ми се полета да е от Варна, но уви... По- ми пасва тръгването да е от Букурещ, че ми е по-близо от София. Да, на пръв поглед няма нискотарифни до Копенхаген, но един втори поглед (на географската карта ) може да ни подсети, че Копенхаген е на един мост (макар и доста дълъг, но мост ) разстояние от Малмьо. А до Малмьо имаме Wizz. Това е първата добра новина! Втората добра новина е, че освен от София, Wizz лети да Малмьо и от Букурещ, което е по-удобно за теб. Третата добра новина е, че на подходящи за затъмнението дати има билети на много добри цени: Букурещ (OTP) → Малмьо (MMX) на 15-ти или 18-ти март и Малмьо (MMX) → Букурещ (OTP) на 22-ри или 25-ти март за 25,77 € с дискаунт клуб. Виж дали няма да те оправи "голям салонен багаж". Има и още една нелоша новина От Букурещ Wizz летят и до Осло и за дати 15/18 - 22.03 има билети за 35,32 € и може да провериш дали не е възможно да се направи някаква връзка от Осло до Свалбард. Аз преди време кроях някакви подобни пъклени планове за това затъмнение, но ми се промени програмата ... Впрочем, във форума има вече тема по въпроса А тук има тема, в която може да намериш полезно инфо за придвижването Малмьо-Копенхаген Успех! Редактирано 5 януари, 2015 от Фичо
Plovdivian Публикувано: 5 януари, 2015 Публикувано: 5 януари, 2015 Както някой от Вас вече знаят, на 20-ти Март тази година ще има пълно слънчево затъмнение, което ще минава ето от тук: Двете места където явлението може да бъде наблюдавано от суша са Свалбард (безлюден архипелаг с шест национални парка, намиращ се по средата между континентална Европа и Северният полюс) и Фарьорските острови (Бинго!), обслужвани от летище Вагар. До там има редовни полети от Копенхаген на Атлантик Еъруей ~750 лв. Уви, ниско тарифни до Копенхаген от София и Букурещ не намирам (гледах Раян, ИйзиДжет и Уиз). Ще ми се полета да е от Варна, но уви... По- ми пасва тръгването да е от Букурещ, че ми е по-близо от София. Някакви идей как да се добера до там най-евтино (освен на автостоп )? Също, желаещи да се включат в пътуването са добре дошли. Престоя си го представям за до седмица, датите не са важни стига да включват 20-ти Март, разбира се... По това време има "прогнози" и за силни северни сияния, чиято честота се вижда от тук: Един куфар е задължителен, освен ръчният багаж Приятелю, въобще не искам да звучи като заяждане, но ти май близките 2-3 месеца не си гледал какво се случва с билетите на Атлантик точно в седмицата заключена между 20ти март
Meidj Публикувано: 5 януари, 2015 Публикувано: 5 януари, 2015 Тия "Атлантик" са кожодери. Алтернативата е с фериботче от Дания. Иначе гледам, че Матеев ще разхожда знамето до тия ширини в съвсем близко бъдеще, та ще се радвам да опише подробно цялата организация
Георги Матеев Публикувано: 12 февруари, 2015 Публикувано: 12 февруари, 2015 Чак сега виждам тази тема. Билетът ми от Копенхаген до Фарьорските острови с Atlantic Airways излезна точно 189 евро, като това включва и чекиран куфар. Повече от приемлива цена, според мен. Точният ми маршрут е следния: 22 April, wed // Lufthansa SOF 06:50 - FRA 08:15 FRA 10:10 - CPH 11:30 23 April, thu // Air Greenland CPH 09:00 - SFJ 09:40 27 April, mon // Air Greenland SFJ 11:40 - CPH 20:00 28 April, tue // Atlantic Airways CPH 12:55 - FAE 14:05 01 May, fri // Atlantic Airways & Lufthansa FAE 09:00 - CPH 12:05 CPH 14:55 - FRA 16:25 FRA 18:10 - SOF 21:50 Имаше много причини да предпочета да летя с Lufthansa директно до Копенхаген, вместо с Wizz до Малмьо. Като се вземат предвид всички допълнителни трансфери + липса на чекиран багаж с Wizz + загубеното време цената накрая излизаше приблизително същата. Отделно, че полетите на Wizz не се връзваха особено с полетите до Гренландия и Фарьорските острови. Ако някой го интересува нещо по организацията - да пита конкретно. Ще се радвам да помогна доколкото мога. 2
neuromancer Публикувано: 12 февруари, 2015 Публикувано: 12 февруари, 2015 Ах, и ме принуждаваш да търся къде е това SFJ и да завиждам...
Oshko Публикувано: 12 февруари, 2015 Публикувано: 12 февруари, 2015 А гренландският полет колко излезна?
Георги Матеев Публикувано: 12 февруари, 2015 Публикувано: 12 февруари, 2015 А гренландският полет колко излезна? Не мога да ти кажа отделно за полета. Аз ползвах тази оферта: http://www.greenland-travel.com/northern-lights-inland-ice-and-dogsledding Тя включва самолетен билет, 4 нощувки в хостел със закуска + 1-2 активности на място. Всичко излезна около 900 евро тотал, което е МЕГА оферта, като имаш предвид, че нормално само самолетния билет струва около/над 1000 евро. 1
Препоръчани мнения