Прескочи до съдържание

Ко Самуи в края на март


charlotte

Препоръчани мнения

Здравейте,

планувам трето пътуване към Тайланд, но този път в края на март, а не както преди през февруари. Намерих доста добри билети до Бангкок и връщане от Хонг Конг, но въпросът ми е за Ко Самуи като главна дестинация. До сега не сме били в тази част на държавата и след няколко часа четене на метео "прогнози" съм доста объркан дали времето ще е добро за излежаване на плажа. Знам, че има разлика с времето в Пукет или Краби, сезоните се размиват слабо и започват горещините. Ходил ли е някои по това време на годината? Мисля си за хотели на източния бряг където е добре застроено и има добри оферти. Другото е ясно, фул муун партита и почивка. Като цяло плажовете изглеждат добри, но има ли скрити местенца където сте били? Като цяло 10 дни мисля, че ще са достатъчни, но плановете са все още плаващи с изключение на билетите. Всяка информация или линкче към интересен блог от хилядите в интернет ще са ми много полезни. Мерси предварително!

Връзка към коментар

Ето един линк за времето през март.

http://www.selectiveasia.com/thailand-holidays/weather/march

 

Изглежда добър сезон.

 

 

Аз харесах този пътепис

http://www.selectiveasia.com/thailand-holidays/weather/march

Редактирано от mililia
Връзка към коментар

Здравей,

Била съм в Ко Самуи през април и беше много приятно. Валя един следобяд, но нищо страшно. Островът е много красив и си заслужава посещението.

Ние спахме на три места - на север, на запад и на изток.

На север бяхме на moenam beach - Hacienda beach, управляван от един французин. Тъй като пристигнахме с ферибота, използвахме и трансфер, осигурен от французина. Комплексът е от къщички (кабани), като 2 от тях са съвсем на плажа. Пясъкът не е бял, но в тази част на Ко Самуи е по-спокойно, храната е вкусна, а кабаните бяха чисти и удобни.

Оттам отидохме до най-комерсиалната част - Чавенг. Пътувахме с такси, което извикаха от хотела. За разстоянията, които се изминават, цените на такситата са приличини. Чавенг има страхотен бял пясък, много масажистки, много туристи и забавления за тях. Водата не е кристално чиста, както беше на север. Не съм била в Пукет, но си го представям така. Избрахме хотел в малко по-спокойна част на курорта - Muang Kulaypan - в индонезийски стил, с разкошен солен басейн, закуска в едни къщички на плажа и страхотна градина. Не беше луксозен, но много ни хареса. Но ние ходим да почиваме и разглеждаме, а не за партита, така че на теб може би по-централен хотел ще ти хареса повече.

Последната нощ отидохме на западния бряг, тъй като рано сутринта трябваше да хванем ферибота от близкото пристанище. Там имахме удоволствието да се насладим на впечатляващ залез, един от най-красивите, които съм виждала. Станахме свидетели на сватба на плажа, фойерверки и летящи фенери. Красота!

Качила съм снимки в галерията, така че може да добиеш представа. :)

p.s. не беше април, а май. извинете.

Редактирано от desislavna
  • Харесвам 4
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.