Прескочи до съдържание

Идеи за уикенд в Хисаря


ECC

Препоръчани мнения

Давайте идеи за уикенд в Хисаря.Става на въпрос за следващата седмица-спа хотел и заведения.Не сме отсядали никога в Хисаря,само сме минавали.Та сега се решихме да отидем за един уикенд-малко сауна,басейн и масажи.

И вечерта злоупотреба с алкохол.За друго не сещам.

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

В спа-хотел Централ бяхме ние; малко хладен ми се стори басейнът, има вътрешно джакузи. Закуската беше ОК. Иначе препоръчвам като място за посещение Старосел, както и едноименния хотел и изба за обяд.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Сори,ама за Старосел съм на протовоположно мнение.Пълен кич и бутафория-абсолютно безвкусно обзаведено,отвратителна кухня и обслужване.В хотела не съм спал.

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Хисар е чуден за злоупотреби с алкохол.

 

Преди месец бях на спа-уикенд в Хисар, във Военния санаториум. Да препоръчам 2 кръчми, лично изпробвани от мен, г-жа Аросто и неколцина дебелаци - ренесансови люде, падащи си по хапването и пийването.

 

Местните посещават централната кръчма "Балкан", малко тесничка: http://balkan-hisar.hit.bg/

Добро впечатление ни направи и друга една кръчма в Хисар - "Чергите", просторна, широка, с аквариуми: http://www.hisarbg.com/chergite.aspx

Тя е срещу полицията. Още усещам возригването от тамошната скара...

 

На връщане към Пловдив спрете на пазара в с.Труд да си купите ябълки.

 

Наздраве!

 

 

 

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

От хотелите бих препоръчала Спа хотел Хисар http://hotelhissar.com/. Може да разгледате сайта им и какво предлагат.

Друг хотел е Спа клуб Централ http://www.spaclubcentral.com/

Хотел Аугуста лятото беше пълен с руски туристи, но не зная сега в какво състояние е... http://www.augustaspa.com/index.php?lang=bg

 

Като заведения освен изброените от maialearrosto

Хитов е ресторант "Камилите" с жива музика - поне имаше такава лятото и ни беше препоръчан от месните, но не успяхме да посетим...

Както и ресторант "Ловен дом"  на ловно-рибарското дружество http://bgglobe.net/%D1%80%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0%B8/%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%B4-%D1%85%D0%B8%D1%81%D0%B0%D1%80/%D1%80%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B0%D0%BD%D1%82-%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D0%BD-%D0%B4%D0%BE%D0%BC-2899 там вече бяхме и ни хареса кухнята :)

Връзка към коментар

Аз също мога да препоръчам Ловния Дом - логично предлагат и дивеч. Много вкусно.

 

За нощувки погледнете хотел Сана http://www.sanaspahotels.bg/bg/

Имат и интересни пакети.

Връзка към коментар

Ние ходихме преди една година в Старосел - много приятно сме изненадани, Малко преди Коледа - хотелът се пръскаше по шевовете, но обслужването беше отлично. Кухнята - също. Имаше специално меню за зимата - шарена сланинка с праз, печено джоланче - вечерите бяха много приятни. Аз лично ходих на обиколка на самата изба. Отлични впечатления имам - ето тук съм ги споделила - http://merudia.bg/starosel_po_vinenite_stapki_na_trakite/

Поздрави!

Връзка към коментар

Аз преди месец бях в хотел 'Хисар' и според мен съотношението цена/качество не е добро. За 130лв. двойна стая получихме съвсем обикновена стая с миришеща баня, в която нямаше вентилация, а отоплението беше само на ток, т.е. като влизаш отвън е стуууд. Освен това за повечето СПА щуротии се доплаща. Иначе закуската беше мн добра.

За кръчма бях в "Чергите" и беше приятно, с прилични цени и порции.

Връзка към коментар

"Ловния дом" категорично не препоръчвам! 

 

И да не съм голословна: 

шкембе чорба - вряла, но пада от лъжицата като крем Брюле!!!;

телешки език - сварен, замразен, претоплен на микровълнова със спаружени, потъмнели крайчета;

пържени картофи - небланширани (в менюто си има отделно бланширани) пристига порцията и какво следва - първият картоф недопържен, вторият- студен, с третия се изгарям и го изплювам, четвъртият - изгорял.

И за капак пържени тиквички с кисело мляко и чесън - под тиквичките се криеха разни парчета панировки със сусам, явно загребани от предишно пържене на пилешки меса...

Единствено като обстановка е много приятно, но това не стига!

 

Има какво да се желае от Хотел "Хисар", но външното им джакузи и басейн са много хубави, да не кажа най-.  Тъпото е, че новия релакс-център (хубав) го ползвате, ако спите в новото крило на хотела, а стария  релакс-център (нищо особено) - ако спите в старото крило, но той е до басейните, а новият спа-център е далече от басейните и е на втория етаж. 

Ресторантът-панорама не ми хареса като храна ( нямам предвид закуската). 

 

Градът е много чист и приятен за разходка, не я пропускайте.

Редактирано от но нейм
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

В крайна сметка сме в хотел Галери.На първо четене бива.Двойка стая 85лв. на вечер с включена закуска,закрит басейн,сауна,парна баня и стая с хималайска сол,поне така пише.Масажи 45 мин. 40-45 лева.

Утре ще докладвам за кръчмите.Тази вечер сме в Национал.

Наздраве на всички от Сбирка на по бирка.

Връзка към коментар

Ако те бял чел по-рано щях да ти го НЕпрепоръчам Хисар, но щом си потънал вече, приятно изкарване. Павел баня е малко по-далеч и с пет класи отгоре.

Посетете Старосел и винарната в селото.

Другото интересно е пешеходна разкодка в парка.

Останалото е алкохол и......съпътстващите го удоволствия.

Редактирано от Sun4o
Връзка към коментар

Павел баня съм бил няколко пъти.За Старосел тръгваме сега,но ресторанта на винарната няма да го посетим.Защо?Обяснил съм по горе.

Снощи бяхме в Национал.Беше добре,макар че за тези пари може и на друго място по Европата да изкараш добре.На обед и довечера ще сменим.

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.