Прескочи до съдържание

Хотели в Иран

ruwenzogy

Препоръчани мнения

Съвсем наскоро - преди Индия ми предстои и пътуване в Иран.  Съзнавам, че доста малко хора са ходили там ( 8 човека от форума са се отбелязали) и надали ще има достатъчно развитие на темата.

Все пак разчитам на Стефчо, Валето, Роси и евентуално Малкия да споделят как си намериха хотели в Иран. На место не ми се иска да се рискува и търси, а в сайтовете много много няма ирански хотели.

Та кажете къде спахте и как ги резервирахте....

Всеки може да се включи с идеи и разсъждения по темата. Не се чувствайте пренебрегнати...

Връзка към коментар

Това си го копирах от темата за Иран, кощто бях списвал:

Хотели: сложно е! … поради изолацията на страната от международните разплащания. Ситуацията се усложнява допълнително от слабото познаване на английски език. В Гуугъл Ърт намирах интересуващия ме район (най  - често между автогарата и центъра със забележителности)  и проверявах дали там има хотели. Ако има хотели кликвах върху знака за хотел с надеждата, че в появилото се балонче ще има уеб – сайт с координатите на хотела. Някои хотели имат уеб – сайтове, други са само с телефон. Това което направих е следното:

• С уеб – сайт влизам в писмена кореспонденция с хотела, като обяснявам кой съм и какво искам. Така бе с Arg hotel, Takhti ave, Shiraz,   www.arghotel.ir . Цена за 1 нощ, стая за 2-ма: 1,620,000 реала (810,000 реала на човек);
  • Ако е само телефон, звъня от София и се опитвам да се разбера с насрещната страна. Така бе с хотела с Исфахан  - Totia hotel (произнася се Тутия), на улица  Masjed Sayyed, (между кръстовище “Takhti” &  булевард Ayatollah Tayeb), телефони: 0098 311 223 75 25 и 0098 311 223 75 35 . Цена за 1 нощ за 2-ма: общо 700,000 реала ( 350,000 на човек);

http://magelanci.com/topic/2215-иран-класически-маршрут-техеран-–-шираз-–-перс/#entry40255 - изпуснах линка.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Да отбележа и в темата за хотелите. Да се избягва пътуване в Иран в периода 20 март - 2 април. Това е персийската нова година и целия ирански народ пътува за празниците. Хотели няма месеци наред. То и без това е тегава работа да се намери хотел в Иран, след като отсъстват от големите сайтове, но тогава става мисията невъзможна. Предполагам подобно ще е положението и с обществения транспорт и вътрешните полети.

Тя Роси го беше написала това в една от темите за Иран, но аз го бях забравил, а сега късно го видях, след като вече имам самолетен билет.   Най-приятно е времето в началото на април...

Връзка към коментар

Да отбележа и в темата за хотелите. Да се избягва пътуване в Иран в периода 20 март - 2 април. Това е персийската нова година и целия ирански народ пътува за празниците. Хотели няма месеци наред. То и без това е тегава работа да се намери хотел в Иран, след като отсъстват от големите сайтове, но тогава става мисията невъзможна. Предполагам подобно ще е положението и с обществения транспорт и вътрешните полети.

А аз мисля точно обратното - ще бъде страхотно!  

Относно вътрешния транспорт - в Silkroad имаше и тур.агенция но не мога да намеря визитката, така че можеш да им пишеш  поне да ти пуснат мейла. Друг вариант е  <iranmarkaz.incoming@yahoo.com> или http://en.key2persia.com/ който пък стопанисват ( или са собственици) на хотел Ниайеш 

В краен случай пиши на <Amir@PersiaTravelMart.com> ще ти вземе повече от нормалните 10% но пък ще си 100% сигурен - плащането стана през УестърнЮнион в Пукет!?!

Връзка към коментар

Стефане, може ли и кратки ревюта за хотелите, че явно тук не работят нормалните ни методи и да не запазваме на сляпо с единия имейл? :)

Връзка към коментар

Всъщност след 2-3 дни упорито търсене и писане вече имам повечето хотели. Е, не по предварителната програма, но и на тази прекроена програма съм доволен. На 16-ти март сутринта пристигам с Атласджет в Техеран и след визите, веднага ловим такси за Исфахан. там имаме уредени 2 нощувки на 16 и 17 март. После заминаваме за Шираз, където имаме 3 уредени нощувки, после пътуваме за Язд с една нощувка. Следва засечката - за 22 и 23 март не мога да намеря нищо - идеята ми е да сме в Кашан (може и в Исфахан, или наоколо), но няма и няма.  После имаме 2 нощувки в Техеран и летим обратно.

Всъщност липсват ми само 2 нощувки. то и другите колко са сигурни , не е съвсем ясно, но все пак е установен контакт и са потвърдени.

това е накратко сагата.

Надявам се да бъде страхотно през тези празници.

Всяко зло за добро...

• Харесвам 7
Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...

Един страничен въпрос, свързан с Иран.  Мисля да си вадим виза на летището. Някъде четох, че още на Ататюрк ще ни искат виза и не са много наясно, че имаме право на виза он арайвъл.  Какъв документ да им представя, че имаме право на такава виза - нещо от сайта може би на иранското посолство....?

Връзка към коментар

Друг въпрос - след преписката с разните хотели в Иран, те ми дават цени в долари. Там на място в долари ли ще се плаща, или в местна валута. Това питам, за да знам дали да си купувам повече риали, защото аз действам само - кеш., за да не ми останат накрая...

Връзка към коментар

Щом ти оферират в долари, плащай в долари.

Иначе си имат чейнджбюра. В банките курса е "дървен". На ИКА на втория етаж бюрото е с по-изгоден курс. А визите бяха направо в евра.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

А в Иран има ли въобще интернет по хотелите, за да знам дали да си нося лаптопа, или да не ми тежи и той, че сме се наточили за пазар...

Ру, какво ще пазарувате? :unsure:

Връзка към коментар

Тайна майна

Ауууу, какъв си потаен, да не си намислил да метнеш един персийски килим на гръб? ;)

Редактирано от AlexandraKo
Връзка към коментар

Злато!!!! 18 карата... ;)

Мислиш ли, че е евтино? Ако си прав, колко килца може да се пренесат?Ма, щото останах с впечатление, че ще купува нещо тежко, щом ще редуцира багажа :unsure:

Връзка към коментар

Мислиш ли, че е евтино? Ако си прав, колко килца може да се пренесат?Ма, щото останах с впечатление, че ще купува нещо тежко, щом ще редуцира багажа :unsure:

Русев,сега направих справка за цената на златото  - на световната борса  тройунция е 1168,7 долара, в Иран е 1165,48 долара.

Връзка към коментар

Бих взел 200 грама шафран :). След като прочетох митническите изисквания реших да не нося лаптоп. Предварително си бях разпечатал карта на метрото и части от Техеран и разни телефони и адреси на магазини и хотели. Интернет има и пак зависи от хотела, но единственото за което ми се е налагало да го използвам е за чекин на връщане. 

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.