Прескочи до съдържание

Красиви плажове в Гърция

Препоръчани мнения

Публикувано:

Здравейте Магеланци,

Новата година започна и е време за нови пътешествия и почивки. И в този ред на мисли взех да правя планове за моренце. След миналогодишното посещение на Левкада, май вече вдигнах много високо летвата за красиви плажове и всички други на които съм бил вече бледнеят.

Давайте идеи за подобни плажове. 

• Харесвам 2
Публикувано:

Ако търсиш просто вдъхновение прегледай тази тема: http://magelanci.com/topic/894-плажни-дестинации/?hl=%2B%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D0%B6%D0%BD%D0%B8+%2B%D0%B4%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D1%86%D0%B8%D0%B8

Иначе ще е необходима повече информация, дати, е Европа или извън, бюджет, ей такива :)

Публикувано: (редактирано)

Засега мога да си позволя само в Европа и за предпочитане е дестинация до която мога да стигна с кола.

Датите на са фиксирани, а бюджета ще го стъкмя стига да си заслужава дестинацията. Някой да сподели за плажове на островите Закинтос, Кефалония, Скиатос, Скопелос, а също така ако някой е ходил  в Албания.Търсим плажове, които не са пренаселени.

Редактирано от mitaka

В сравнение с Лефкада на Закинтос плажовете не са така впечатляващи. Там е за гмуркане и шнорхелинг. Дълбоко и с подводни пещери. И кристално синя вода. За Албания съм чувала, че не са чисти плажовете, но ако някой е ходил, да сподели.

Редактирано от lesy
  • Харесвам 1
Публикувано:

мога да ти препоръчам о-в Фуентевентура, Канарите, не е с кола, но пък плажовете са един път, уникални места видях там, имаше един плаж дълъг около 25 км. След няколко километра разходка по брега вече и хора не се виждат.

• Харесвам 2
Публикувано:

И аз споделям мнението на lesy, че плажовете на Закинтос не са впечатляващи. Интересно е да направите обиколка на острова с корабче, да видите евентуално костенурки карера-карера, да се гмуркате, но дотам...

Ще ми е интересно и на мен някой да каже за плажовете на Албания!

• Харесвам 1
Публикувано:

На Скиатос има хубави плажове, например Кукунарис. Островът е много туристически, уреден. Много е красив плажът Лалария, на север, но се стига само с корабче. Има доста екскурзии и няма да скучаете. На Спорадите проблемът е скъпият ферибот - около 250 евро за трима с кола двупосочно.  Но Скиатос е по-малък в сравнение с Лефкада. Всеки остров си има очарование. Ако търсиш пясъчни плажове може би е ред на Кефалония.

• Харесвам 1
Публикувано:

А плажовете на Корфу? Те са по-скоро каменисти, но има и само с пясък. Не знам как са плажовете на Лефкада, затова ето малко снимки.

Това е Santa Barbara в южната част на острова.

LmbcOyZ.jpg?1

Това е някакво малко каменно плажче до Kassiopi

zWe9ksT.jpg?1

А на този морето беше много плитко. Малко след Kassiopi се намира, но не се сещам за името.

6tRDjl3.jpg?1

• Харесвам 1
Публикувано:

Здравейте Магеланци,

Новата година започна и е време за нови пътешествия и почивки. И в този ред на мисли взех да правя планове за моренце. След миналогодишното посещение на Левкада, май вече вдигнах много високо летвата за красиви плажове и всички други на които съм бил вече бледнеят.

Давайте идеи за подобни плажове.

Ръкавите на Халкидики, има уникални местенца. И не са по-ниска топка от Лефкада.
  • Харесвам 3

Подкрепям  macf1an на Тасос има много хубави плажове и е евтино :)

Мраморния плаж - един от най-романтичните и най-хубавите на острова

post-1645-0-01392700-1421060457_thumb.jpg

post-1645-0-71142500-1421060463_thumb.jpg

и разбира се Гьола  -не е точно плаж, но си заслужава

post-1645-0-18064100-1421060467_thumb.jpg

Редактирано от atrencheva
  • Харесвам 1
Публикувано:

Разбира се, в същата логика на мислене, "Българските" плажове, под Кавала, също се вписват в тази категория. Самите Ираклица и Перамос са с прилични цени за настаняване и качество.

• Харесвам 1
Публикувано:

Моето мнение е, че Тасос е за кратка почивка. Има хубави плажове, но е пълно с българи, румънци, сърби, македонци и т.н. и това оказва влияние. Позамърсено е, обслужването по заведенията е по-лошо от другите острови, дори и порциите са малки. Което не означава, че не бих отишла пак там, но не и годишната ми почивка и то след други острови.

• Харесвам 4

Септември и октомври бяхме на обиколка на Пелопонес. Както каза мъжа ми "Никога повече северна Гърция. Това тук е истинската Гърция". 

Има невероятни плажове - плажът  Симос на о. Елафонисос (от едната страна е като лагуна, а от другата страна огромен и широк, Войдокилия от другата страна на полуострова, по цялото западно крайбрежие на Пелопонес има огромни океански тип плажове...

Северна Гърция стана прекалено близка до нашенското море за да мога да го понеса повече. Може би извън пик сезоните. Но за сега сме се насочили все по на юг и по на юг. 

Редактирано от Bliss
  • Харесвам 11
Публикувано:

Аааа, ние ходим, където ходим, в началото на септември си имаме едно местенце на Тасос, дето си почиваме за седмица прекрасно. По-близо ни е от нашето море, вече си ни познават, завъдили сме си и приятелства на място :)

• Харесвам 1
Публикувано:

Септември и октомври бяхме на обиколка на Пелопонес. Както каза мъжа ми "Никога повече северна Гърция. Това тук е истинската Гърция". 

Има невероятни плажове - плажът  Симос на о. Елафонисос (от едната страна е като лагуна, а от другата страна огромен и широк, Войдокилия от другата страна на полуострова, по цялото западно крайбрежие на Пелопонес има огромни океански тип плажове...

Северна Гърция стана прекалено близка до нашенското море за да мога да го понеса повече. Може би извън пик сезоните. Но за сега сме се насочили все по на юг и по на юг. 

Твърдо се присъединявам към твоето мнение - Южна Гърция е друга бира! :) 

• Харесвам 1
Публикувано:

Местя темата в Европа, че явно касае само Гърция при условие, че трябва да е нещо близко и достъпно в Европа :) Като имаме подфорум за Гърция ще отиде там. 

Публикувано:

Моето мнение е, че Тасос е за кратка почивка. Има хубави плажове, но е пълно с българи, румънци, сърби, македонци и т.н. и това оказва влияние. Позамърсено е, обслужването по заведенията е по-лошо от другите острови, дори и порциите са малки. Което не означава, че не бих отишла пак там, но не и годишната ми почивка и то след други острови.

Това важи и за Халкидики.

За гърците Гърция започва от Ламия надолу.

• Харесвам 1

Тази година за първи път ходих на Халкидики и по- специално Ситония и определено останах очарована. Плажовете, които препоръчвам горещо са Торони, който е много дълъг, има и заведения със шезлонги, както и по-усамотени местенца - отлично място за семейна почивка. Другия плаж е Вурвуру -  http://razhodka.com/2013/06/%D1%85%D0%B0%D0%BB%D0%BA%D0%B8%D0%B4%D0%B8%D0%BA%D0%B8-%D0%B2%D1%83%D1%80%D0%B2%D1%83%D1%80%D1%83/ - с тези камъни плажа ми напомня на онзи от Сейшелите. И Портокали бийч - http://www.feelgreece.com/bg/portokali . Освен това можете да си направите и разходка с корабче около Атон - около 20 евра на човек. Вие ще сте с кола, така че на ваше място бих избрала за база Торони и всеки ден да сменяте :)

Редактирано от Gapsy
Публикувано:

И аз съм от изкушените по Гърция. Блис, моля разкажи малко повече за Пелопонес, той ми е най-непознат. Сподели някоя и друга тайна пътека моля.

Публикувано:

Ако търсиш пясъчни плажове може би е ред на Кефалония.

А от коя страна на острова са плажовете, за да погледна какви са цените на хотелите, които са наблизо?

Публикувано:

Южната

Посока плажа Авитос е хубаво, ние сме отсядали в Сворната /до летището/ - малко по - на запад но това е мястото  на пешеходно разстояние са хубави местности и плажчета. 

За един ден ако ви се пътува и има време може да се направи разходка по западната част на острова до плажа Миртос - гордостта на острова и оттам да се отиде в Сами където е подводното езеро и малко по на юг до Порос за ферибот към Килини.

А ако същите фериботи работят то би трябвало да има и връзка от Кефалоня до Лефкада FISKARDO (KEFALONIA) - VASSILIKI (LEFKADA) и така може да се направи префод през Лефкада, оттам има връзка по мост към континента и да се приберете оттам.

• Харесвам 2

Ще разкажа и покажа снимки, само да ми дойде музата. Обиколихме го целия (изключая последния пръст от Пилос надолу). Минахме през Делфи(планината Парнас е невероятна), Коринт, Микена, Епидавър, Монемвасия, Мистра, Нафплио, Елафонисос, бяхме на Хидра и Спецес, после Мани (страхотен, но не за всеки вкус), Пилос и Войдокилия и после през Йоанина и в къщи. Маршрута не е в този ред, но е нещо подобно. Беше с цел екскурзия и посещение на многото археологически, исторически и архитектурни забележителности,  но успяхме и да почернеем на плажовете. Много остана за обикаляне, а и смятам, че западната част си е точно за истинско море (плажове, природа и хубава храна). Изобщо Пелопонес е ненадейната ми любов на миналото лято. 

На Кефалония ще бъдем тази година. Острова аз го разделям на север и юг. На юг са по пясъчните и цивилизовани плажове, Там и инфраструктурата и пътищата са по поносими. Но на север природата е по красива, а и там е Миртос. Затова сме разделили почивката на две части като ще отседнем първо на север и после на юг. 

Ние ще пътуваме на отиване през Лефкада, като ще постоим там два - три дни и после с ферито ще се прехвърлим на Кефалония. На връщане ще пътуваме с ферибота Сами- Астакос. 

Редактирано от Bliss
  • Харесвам 4

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.