Mamas Публикувано: 13 януари, 2015 Публикувано: 13 януари, 2015 Близо и достъпно с кола е о.Амулиани. До преди 3-4 години няма никакви българи, но вече и румънците го научиха.
temporary Публикувано: 13 януари, 2015 Публикувано: 13 януари, 2015 Какво ви харесва на о.Амулиани? Миналата година имаше доста суперлативи за него.
Mamas Публикувано: 13 януари, 2015 Публикувано: 13 януари, 2015 Ние сме били в началото на септември - нямаше много хора, има наистина хубави плажове, приличат на снимките от екзотичните дестинации, на които подчертавам не сме ходили. Водата е много чиста и не е претъпкано - по-скоро може да е самотно.. По -късно ще кача снимки. Освен това е много близо и се стига за 5-6 часа (от Пловдив ).
Bliss Публикувано: 13 януари, 2015 Публикувано: 13 януари, 2015 Ние сме били в началото на септември - нямаше много хора, има наистина хубави плажове, приличат на снимките от екзотичните дестинации, на които подчертавам не сме ходили. Водата е много чиста и не е претъпкано - по-скоро може да е самотно.. По -късно ще кача снимки. Освен това е много близо и се стига за 5-6 часа (от Пловдив ). Защото сте били в началото на септември извън сезона. Иначе е доста пренаселено, защото островчето е малко и популярно сред българи и други околни народи. 1
Sun4o Публикувано: 13 януари, 2015 Публикувано: 13 януари, 2015 Както вече и казват, "българската Гърция", т.е. северната част, е силно пренаселена от българи+македонци+сърби+румънци и вече, от тази година + турци. Съгласен, че това не е истинската Гърция, но все пак говорим и за едни 400-500 км повече, две туби бензин отгоре. Нека се прави и тази разлика. 1
atrencheva Публикувано: 13 януари, 2015 Публикувано: 13 януари, 2015 Bliss съгласна съм че е популярен острова, но аз ходя там всяка година юли или август. Има хора, но не може д асе сравнява с навалицата на Черно море. Както и качеството, чистотата и т.н. Ние вече 6-та година ходим. Има много райски и самотни плажове, има планина, което е много важно за нас, хубаво езеро връх и както се спомена мноого близо. От София ми е колкото да ида до Бургас.
Bliss Публикувано: 13 януари, 2015 Публикувано: 13 януари, 2015 (редактирано) Bliss съгласна съм че е популярен острова, но аз ходя там всяка година юли или август. Има хора, но не може д асе сравнява с навалицата на Черно море. Както и качеството, чистотата и т.н. Ние вече 6-та година ходим. Има много райски и самотни плажове, има планина, което е много важно за нас, хубаво езеро връх и както се спомена мноого близо. От София ми е колкото да ида до Бургас. O с Бг действителността изобщо и не може да има съмнение. Но на мен и навалицата и циганията и на Северна Гърция взеха да ми идват много. Миналата година бяхме на Евия и беше толкова прекрасно спокойно. Сънчо пътя изобщо не се усеща. Ние минахме километрите до Делфи на веднъж. Не е никакъв проблем. Цените на настаняване надолу са доста по различни от на север. Т.е. ако даваш повече за бензин, ще спестиш от нощувки. Редактирано 13 януари, 2015 от Bliss 3
гост Публикувано: 13 януари, 2015 Публикувано: 13 януари, 2015 (редактирано) Но на мен и навалицата и циганията и на Северна Гърция взеха да ми идват много. . Толкова километри свинщина край пътя от Аспровалта надолу, каквато видях тази година, в Гърция никъде не съм виждала - даже в разни райони тип "гето" край Атина. Така се втрещих, че накарах мъжа ми да спре, и, докато той пушеше, аз разглеждах боклуците, подритвайки ги с крак: има ли нужда да споменавам, националността на захвърлените опаковки? Защо бе, хора, си хвърляте бялото пластмасово шишенце от айранче, минералната водичка Горна баня, празната кутия от Виктори, през прозореца на джипа? Съберете ги в една торбичка и ги хвърлете в боклука, когато пристигнете! Редактирано 13 януари, 2015 от но нейм 6
Sun4o Публикувано: 14 януари, 2015 Публикувано: 14 януари, 2015 O с Бг действителността изобщо и не може да има съмнение. Но на мен и навалицата и циганията и на Северна Гърция взеха да ми идват много. Миналата година бяхме на Евия и беше толкова прекрасно спокойно. Сънчо пътя изобщо не се усеща. Ние минахме километрите до Делфи на веднъж. Не е никакъв проблем. Цените на настаняване надолу са доста по различни от на север. Т.е. ако даваш повече за бензин, ще спестиш от нощувки. Ама аз съм напълно съгласен с теб, не оставай с грешно впечатление, Гърция започва от Солун надолу, така казват гърците.Просто пътя е доста повече, ти не го усещаш, щото може би се возиш , но и такси магистрални, и път, то се събира. А и много зависи с каква кола пътуваш, умората е различна... 1
Zaro Публикувано: 14 януари, 2015 Публикувано: 14 януари, 2015 Цените на настаняване надолу са доста по различни от на север. Т.е. ако даваш повече за бензин, ще спестиш от нощувки. Което е доста необяснимо. Най-скъпата нощувка според периода съм плащал в Северна Гърция при първото си ходене, когато още не бях опипал почвата. Просто пътя е доста повече, ти не го усещаш, щото може би се возиш. При мен е обратното - пътуващите се изморяват повече от шофьора. Стоенето на едно място е тежък физически труд.
Bliss Публикувано: 15 януари, 2015 Публикувано: 15 януари, 2015 (редактирано) Което е доста необяснимо. Най-скъпата нощувка според периода съм плащал в Северна Гърция при първото си ходене, когато още не бях опипал почвата. При мен е обратното - пътуващите се изморяват повече от шофьора. Стоенето на едно място е тежък физически труд. А обяснимо си е... доста от нашенския манталитет придобиха в Северна Гърция. Навалицата от българи, румънци, сърби, македонци стана огромна. Търсенето нарасна умножено по 100. И надолу има високи цени, но забелязах, че са изключение и за наистина огромен лукс. А и там туристопотока някак ми е по интелигентен - американци, италианци, германци, северни народи... учтиво, поздравяват, не крещят... Сънчо, нито аз нито мъжа ми сме го усетили чак толкова пътя. За 16 дни минахме над 3 500 км. Детето миналата година пътя до Евия го взе на един дъх, а беше на 4 г. Важна е нагласата и организацията. Магистралните такси също няма да уплашат никой. Смятах ги, че до Елафонисос (най на юг) са около 30 евро. А другата магистрала към Йонийско море е в пъти по евтина. Редактирано 15 януари, 2015 от Bliss
temporary Публикувано: 15 януари, 2015 Публикувано: 15 януари, 2015 Мисля, че да се зачерква Халкидики с лека ръка е прекалено. Аз лично не доумявам, защо Аспровалта се смята за част от Халкидическия полуостров, от българите. Тя не е нито географски там, нито като усещане, нито като море. Аспровалта и региона са пълни с българи ... ама едни българи, дето изобщо не искам да нарека сънародници. Градските плажове, са си градски плажове - тъпканица, мръсотия, викове, глъч. Ако сте с кола около Аспровалта също могат да се намерят диви, при това доста диви плажове, където няма да чуете българска реч или някаква друга освен гръцка. Всъщност може да се окаже че делите плажа (около 500-600 метра) с учтива възрастна двойка и толкова ... Но за тях трябва кола и желание да свиеш в маслинова гора и при най-малък помен че може да има нещо зад нея. Естествено тези плажове нямам красотата на халкидичестките. И често са доста скалисти и чакълещи, като влезете във водата.За хубавите плажове на Халкидики също трябва кола. Имат градски плажове, които стават и които не стават. Но да се почувстваш "в рая" ти трябва някакво средство за предвижване и доза "авантюристичен дух" ... или по-скоро любопиство, къде свършва този или онзи път. Повечето плажове вече са и с указателни табели. Всъщност за първи път бях там преди повече от 10-15 години, когато и минаването на българо-гръцката граница не беше толкова сигурно. За Гърците символ на хубаво море си беше Халкидики (ръкавите му), не нещо друго (разговори с доста атинияни). Сега ... сега самите гърци приемат Халкидики като прекалено туристически ... но и не отричат красотата му. Лично аз смятам че с "правилна употреба" това си е едно чудесно място! Последното лято бях там с двама човека, за първи път виждащи го и двамата са очаровани, въпреки българите, сърбите, румънците, италианците, унгарците и т.н.За Гърция надолу от Солун - слизала съм няколко пъти - има много места, които ми харесват, но наистина не съм виждала нещо съизмеримо с Халкидики.Другото очарование на Гърция са островите - аз съм била обаче само на два. Всъщност заради едно круизно пътешествие съм стъпвала и на Кефалония и на Итака и още няколко малки острова в региона.Тасос при една правилна и умерена употреба (днес явно ми е на Смирноф с тези изкази :D) също може да бъде вълшебно място ... но може да бъде и истинско разочарование.Същото важи и за Лефката ... аз лично се чувствах, като в рая, като бях на нея ... но съм наясно че при друго структуриране на нещата - усещането може да е и коренно различно.За Амулиани най-силното което съм чувала от приятели, които са го посещавали е ... "става" ... но никой не беше чак очарован от него. Едните със сигурност я бяха обиколили и по море (с кану) и по суша. За това и се заинтересувах с какво толкова ви очарова.За Кефалония (и другите острови от крузиза) ме потресе факта че излезеш ли извън пристанищено на главния град (пуста му душа немирна, все гледам да свия в първата улица отдалечаваща ме от тълпата) ... всякаш живота изобщо спира ... къщите са не боядисани, олющени, пред разпадане ... и изоставени ... на 20 метра от пристанищата буквално и улиците свършваха. До плажове не съм стигала ...Аз се замислям за един Закинтос тази година ... но ще видим ....
гост Публикувано: 15 януари, 2015 Публикувано: 15 януари, 2015 . Аспровалта и региона са пълни с българи ... ама едни българи, дето изобщо не искам да нарека сънародници. Градските плажове, са си градски плажове - тъпканица, мръсотия, викове, глъч. Извинявай, ама никъде на градските плажове в Гърция не е мръсотия. Аз споменах, че пътят след Аспровалта на юг беше заринат с боклуци, изхвърлени от туристи.
temporary Публикувано: 15 януари, 2015 Публикувано: 15 януари, 2015 Не съм визирала изобщо твое мнение ...Няма как да взема отношение за него (и за пътя), тъй като не знам и кой е точно пътя. Споменах Аспровалта, защото по няккави причини в България наистина това се смята за час от Халкидики. А относно боклуците съм на същото мнение - че е въпрос на култура да не хвърляш където ти падне ....
Bliss Публикувано: 15 януари, 2015 Публикувано: 15 януари, 2015 (редактирано) Не съм визирала изобщо твое мнение ... Няма как да взема отношение за него (и за пътя), тъй като не знам и кой е точно пътя. Споменах Аспровалта, защото по няккави причини в България наистина това се смята за час от Халкидики. А относно боклуците съм на същото мнение - че е въпрос на култура да не хвърляш където ти падне .... Аз също не съм казала, че Аспровалта е Халкидики. И не зачерквам нищо. И всъщност много зависи кога се почива в Северна Гърция. Ако е между 15.06-05.09 твърдо вече не бих си го причинила. Преди и след това с известни уговорки за място на позициониране. Но смело мога да твърдя, от година на година тя заприличва все повече на части от нашето Черноморие. Както ценово, така и като обслужване. А и е дота по мръсно от първите пъти в които сме почивали на Халкидики. Да, все още има диви плажове, но и те намаляват. А урбанизираните са супер препълнени в посоченото време. За Кефалония не мога да говоря от първо лице все още, но това с къщите е заради сериозното земетресение, което е изселило много хора преди десетилетия и това преди известно време. Дори в момента пътя между Асос и Миртос още не е отворен. А що се отнася до природни красоти - от моята си капандура мога да твърдя, че Пелопонес е в пъти по красив и освен това е много по разнообразен като релеф и природни дадености. Има от всичко, а планината Тагейтос е просто несравнима с нищо, полуострова Мани с голите чукари и кулите-жилища неочаквано за мен ми спря дъха(на него няма един читав плаж). Редактирано 15 януари, 2015 от Bliss 1
Ani_pv Публикувано: 15 януари, 2015 Публикувано: 15 януари, 2015 (редактирано) Миналата година почивахме на полуостров Пилио. След Волос на 80 км на юг има едно рибарско селище Трикери. Никога не бях ходила на такава дивотия-на плажа вместо чадъри имаше маслини. Навсякъде в Гърция храната е хубава, но в това малко селце кръчмите бяха уникални. Баровците идваха с големите яхти направо пред кръчмата, ядяха и после кой от къде е. Плажовете са навсякъде, но мънички и напълно уединени. Ако човек иска да отиде на кристално море без никой около него-това е мястото. Редактирано 15 януари, 2015 от Ani_pv 6
mitaka Публикувано: 16 януари, 2015 Автор Публикувано: 16 януари, 2015 Миналата година почивахме на полуостров Пилио. След Волос на 80 км на юг има едно рибарско селище Трикери. Никога не бях ходила на такава дивотия-на плажа вместо чадъри имаше маслини. Навсякъде в Гърция храната е хубава, но в това малко селце кръчмите бяха уникални. Баровците идваха с големите яхти направо пред кръчмата, ядяха и после кой от къде е. Плажовете са навсякъде, но мънички и напълно уединени. Ако човек иска да отиде на кристално море без никой около него-това е мястото. Това ми звучи много добре.Къде бяхте отседнали?
temporary Публикувано: 16 януари, 2015 Публикувано: 16 януари, 2015 (редактирано) И всъщност много зависи кога се почива в Северна Гърция. Ако е между 15.06-05.09 твърдо вече не бих си го причинила. Всъщност аз юли и август не ходя по морета по ред причини - където и да е. Убедена съм че Пелопонес си има своите прелести, но ако спазвам твоята стилистика, също не бих си го причинила през август, заради жегите За Пилос и на мен ми звучи много добре! Около Волос е приказно. Та разкажи наистина малко повече. Редактирано 16 януари, 2015 от temporary
Asya Assenova Публикувано: 16 януари, 2015 Публикувано: 16 януари, 2015 Който обича спокойствието, горещо препоръчвам Евия. Определено не е туристически остров все още. Има прекрасни плажове, минерални извори, близо е до континентална Гърция и до Атина, ако на някой му домъчнее. Усещането е различно. Има и какво да се види. Столицата Халкида много ми хареса. Признавам си, че съм фенка на Гърция! Това лято имам планирано пътуване на остров Скопелос, кажете някой хубав плаж и изобщо какво да се посети. Планирали сме обиколка на Волос и околности, остро Скиатос и остров Алонисос, за друго не се сещам.
Bliss Публикувано: 16 януари, 2015 Публикувано: 16 януари, 2015 (редактирано) Всъщност аз юли и август не ходя по морета по ред причини - където и да е. Убедена съм че Пелопонес си има своите прелести, но ако спазвам твоята стилистика, също не бих си го причинила през август, заради жегите За Пилос и на мен ми звучи много добре! Около Волос е приказно. Та разкажи наистина малко повече. Ето тук съм успяла да сваля и подредя снимките до половината на пътуването. https://www.flickr.com/photos/50874878@N05/sets/ Пътуването започва от най-стария албум - Делфи/Коринт и продължава към най-новия. Търся време за да подредя и останалите снимки Е юли и август и аз не ходя в Гърция изобщо, но пък преди 16.06 водата рядко в Северна Гърция се е стоплила толкова, че да ми харесва. Най-обичам след 5,09 да ходя - няма хора, водата топла, цените спадат. Редактирано 16 януари, 2015 от Bliss 3
Ani_pv Публикувано: 17 януари, 2015 Публикувано: 17 януари, 2015 mitaka, ще намеря къщата и ще пиша допълнително, но се поразрови в букинг, защото беше малко скъпичко, но без покритие и смятам, че може да се намерят по-хубави места за настаняване. Лошото е, че няма кой знае какъв избор.
bay_kolio Публикувано: 17 януари, 2015 Публикувано: 17 януари, 2015 (редактирано) За Кефалония (и другите острови от крузиза) ме потресе факта че излезеш ли извън пристанищено на главния град (пуста му душа немирна, все гледам да свия в първата улица отдалечаваща ме от тълпата) ... всякаш живота изобщо спира ... къщите са не боядисани, олющени, пред разпадане ... и изоставени ... на 20 метра от пристанищата буквално и улиците свършваха. До плажове не съм стигала ... Аз се замислям за един Закинтос тази година ... но ще видим .... Били сме на Лефкада, Кефалоня, Закинтос. От Йонийските острови моят фаворит е Кефалоня. Най-голям, много различен в различните си точки, много история и възможности. Много и различни плажове, винаги може да се избегне пренаселено място. Без да подценявам и двата останали острова, просто усещане. Ако на някой му попадне книгата "Мандолината на капитан Корели" нека я прочете, горещо препоръчвам. После задължително се посещава островът. Редактирано 17 януари, 2015 от bay_kolio 4
Mamas Публикувано: 26 януари, 2015 Публикувано: 26 януари, 2015 Били сме на Лефкада, Кефалоня, Закинтос. От Йонийските острови моят фаворит е Кефалоня. Най-голям, много различен в различните си точки, много история и възможности. Много и различни плажове, винаги може да се избегне пренаселено място. Без да подценявам и двата останали острова, просто усещане. Ако на някой му попадне книгата "Мандолината на капитан Корели" нека я прочете, горещо препоръчвам. После задължително се посещава островът. Че той и филмът е много добър, и може доста да се види от него. Миналия петък пак го даваха. Красота!
Mamas Публикувано: 26 януари, 2015 Публикувано: 26 януари, 2015 Може ли някой да насочи за добри места за настаняване? Изобщо къде е добре да се търси такова на Лефкада и Кефалония - в коя част на островите? Целта е красив плаж и съответно таверни за прехрана.
lesy Публикувано: 26 януари, 2015 Публикувано: 26 януари, 2015 http://villa-fountainoflife-lefkas.com/ http://holiday-in-greece.net/ionian/lefkada/lefkada_villas_en.html Мога да препоръчам тази вила. За 3 семейства е оптимално, може и 4 да спят. Има 5 спални + още 1 до билярда, + хол. Жената, която стопанисва вилата е българка. Живее отдавна там и ни направи отстъпка от цената, която е на сайта. Ние бяхме 2013, миналата година пратихме приятели. Останаха също доволни. И на тях им направиха отстъпка, но си я поискаха. Собствениците са англичани и вилата е хубава. На втория сайт е телефонът на българката. Мястото е от източната страна на Лефкада, но на запад е стръмно. Ние пътувахме до западната. 1
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега