Прескочи до съдържание

Красиви плажове в Гърция

Препоръчани мнения

Публикувано:

Може ли някой да насочи за добри места за настаняване? Изобщо къде е добре да се търси такова на Лефкада и Кефалония - в коя част на островите? Целта е красив плаж и съответно таверни за прехрана.

Чарът на Лефкада е, че таверните и красивите плажовете не са на едно място. Красивите плажове са труднодостъпни, което допринася за техния чар. 

• Харесвам 2
Публикувано:

Аз да се възползвам от почитателите на Кефалония - имате ли информация за фериботитие от и за Кефалония. Днес ми казаха че има ферибот Лефкада-Кефалония и Закинтос-Кефалония. Знаете ли нещо по въпроса?

А относно настаняването в Лефкада днес една позната съветваше един момък да избере главния град - щото през деня така или иначе трябвало да пътува до някой плаж, та да избегне вечерното пътуване към главният град. Там имало нощен живот, кръчми и т.н. А и самият град е красив. И да това е така. Но аз пак не бих избрала главният град за спане. Аз лично съм била в едно студио на 3 км. от Агиос Никитас. Вечеряхме в една невздрачна и непретенциозна кръчма на пътя между студиото и Агио Никитас. Но беше много вкусно и се чувствахме у дома си. Та трябва да избираш, според предпочитанията. На острова без кола или мотопедче обаче не става. Ще пропуснеш доста неща ... да не кажа всичко.

• Харесвам 1
Публикувано:

Аз да се възползвам от почитателите на Кефалония - имате ли информация за фериботитие от и за Кефалония. Днес ми казаха че има ферибот Лефкада-Кефалония и Закинтос-Кефалония. Знаете ли нещо по въпроса?

Аз съм пътувала до Кефалоня и от Василики /Лефкада/ и от Astakos на континента до пристанище Сами на Кефалоня. 

• Харесвам 1
Публикувано:

И аз съм пътувала с ферибота от Левкада до Кефалоня и обратно. Има удобни фериботи, които спират само при много бурно море.

• Харесвам 1
Публикувано:

А Кефалония - Закинтос? Моята идея е от Лефкада да стигна до Закинтос и ми казаха че няма директен, но е възможно точно през Кефалония.

Публикувано:
Публикувано: (редактирано)

Има линия до Занте от Кефалония. Towa e ot minalata godina:

http://www.zanteisland.com/en/timetable-bus-ferry-zakynthos.php

Рано е още за летни разписания.

Лефкада -Кефалония

http://www.gtp.gr/RoutesResults.asp?Origin=EGRIKF23ERSFIS,6438,8&Destination=EGRILF10VASVAS,6519,8

http://westferry.gr/

Редактирано от Bliss
  • Харесвам 1
Публикувано:

Имай впредвид,че фериботът от Занте до Кефалония е едно старо корито,което само че не се обърна.Такова клатене не ми се беше случвало-през прозореца в единия момент виждаш само вода,после суша и накрая само небе.

• Харесвам 3

На Скиатос има хубави плажове, например Кукунарис. Островът е много туристически, уреден. Много е красив плажът Лалария, на север, но се стига само с корабче. Има доста екскурзии и няма да скучаете. На Спорадите проблемът е скъпият ферибот - около 250 евро за трима с кола двупосочно.  Но Скиатос е по-малък в сравнение с Лефкада. Всеки остров си има очарование. Ако търсиш пясъчни плажове може би е ред на Кефалония.

Кукунарис e може би най-известният плаж на Скиатос, но мен лично ми беше малко прекалено голям и пренаселен. Ако не се ходи с кола  - има автобус, който тръргва от Скиатос таун и обикаля почти всички плажове от южната страна. Автобуса е през 15 мин  и общо 24 или 25 спирки (по-близо или по-далеч от някой плаж, според както позволява пътя), последната спирка е Кукунарис. Общо от Скиатос до Кукунарис май беше 30,  макс 45 мин. Цената на билета варира според спирката на която се слиза/ качва.  На мен лично най- много ми харесаха Марата (Maratha), Agia Paraskevi, Vromolimnos и Agia Eleni.

Редактирано от Бръмбар
  • Харесвам 2
Публикувано:

Ето тук съм успяла да сваля и подредя снимките до половината на пътуването.

https://www.flickr.com/photos/50874878@N05/sets/

Пътуването започва от най-стария албум - Делфи/Коринт и продължава към най-новия. Търся време за да подредя и останалите снимки  :lol:

Е юли и август и аз не ходя в Гърция изобщо, но пък преди 16.06 водата рядко в Северна Гърция се е стоплила толкова, че да ми харесва. Най-обичам след 5,09 да ходя - няма хора, водата топла, цените спадат.

С голямо удоволствие разгледах албумите ти за Гърция. Много настроение има в тях!

• Харесвам 1
Публикувано:

Били сме на Лефкада, Кефалоня, Закинтос.

От Йонийските острови моят фаворит е Кефалоня. Най-голям, много различен в различните си точки, много история и възможности. Много и различни плажове, винаги може да се избегне пренаселено място. Без да подценявам и двата останали острова, просто усещане. 

Ако на някой му попадне книгата "Мандолината на капитан Корели" нека я прочете, горещо препоръчвам. После задължително се посещава островът.

По всичко изглежда, че ще се ходи в Кефалония и имам няколко въпроса.

Къде се намират плажовете, които не са пренаселени и си заслужаева да се посетят?

Къде трябва да търся настаняване, в южната или северната част на острова, като това ще го съобразя с отдалечеността от плажовете?

От къде е по-добре да се мине с кола?

Ако някой може да препоръча и настаняване, ще съм благодарен.

Всеки гръцки остров си има собствен сайт,

Тук можеш да се запознаеш с плажовете: http://www.kefalonia.ws/beaches.html

И тук: http://www.kefalonia-tours.gr/en/

https://greece.terrabook.com/kefalonia/chapter/beaches

Редактирано от но нейм
  • Харесвам 2

По всичко изглежда, че ще се ходи в Кефалония и имам няколко въпроса.

Къде се намират плажовете, които не са пренаселени и си заслужаева да се посетят?

Къде трябва да търся настаняване, в южната или северната част на острова, като това ще го съобразя с отдалечеността от плажовете?

От къде е по-добре да се мине с кола?

Ако някой може да препоръча и настаняване, ще съм благодарен.

Кефалония е сравнително голям остров, поради това е удачно да се избере северната или южната част за база и да се обикалят различни плажове с кола. Ако престоят е по-дълъг, могат да се комбинират с отсядания и в двете части. Юли и август почти всички плажове вероятно ще са пренаселени.

Плажове:

Миртос - СЗ част на острова,

Емплиси, Фоки, Кимилия, Дафнуди - С  част

Антисамос - И част

Ласи / Платис Гиалос (силно туристическо) - З част

Песада, Лурдата - Ю част

Петани - СЗ част, на п-в Ликсури.

Това са плажовете, които аз знам. Почти всички са достъпни с кола (Кимилия и Дафнуди са изключение), по тесни асфалтови пътища. 

По плажовете на острова почти всички бръмчат с рентакари, добре е да се отива на даден плаж по-рано, за да има къде да се паркира. Главният път Фискардо - Аргостоли е прекъснат, минава се през Аг. Ефимия. Предполагам, че на този етап това нищо не ти говори, но ако наистина планираш острова, ще влезеш в час преди пътуването. Във всеки рентакар офис дават безплатни пътни карти на острова, много полезни.

За хотел не мога да ти бъда полезен - ние пътуваме с кемпър.  

Редактирано от natchobg
  • Харесвам 2

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.