Elena Публикувано: 6 май, 2013 Публикувано: 6 май, 2013 Едно интересно за мен събитие има на 27.05.2013г. (хиляди благодарности на Жоро) в Белград. Ако някой е ходил наскоро би ли ми препоръчал читав и евтин хотел, в който да отседна за една нощувка? Концерта е в Kalemegdan, Stari grad и ще търся нещо в близост. Агенциите вече са пуснали оферти наготово(билет, автобус, хотел), но съм убедена, че ще ми излезе по-скъпо така.
Георги Публикувано: 7 май, 2013 Публикувано: 7 май, 2013 Хайде бе, сериозно ли никой не е ходил в Сърбия?
Elena Публикувано: 7 май, 2013 Автор Публикувано: 7 май, 2013 То тая гора от ръце, едва смогвам да записвам
Тони Публикувано: 7 май, 2013 Публикувано: 7 май, 2013 Ем последно като буквах беше за 42 човека за волейболен мач и се сещате, че беше хостел. Никой не се оплака де...
wilks Публикувано: 7 май, 2013 Публикувано: 7 май, 2013 Аз ходя всяка година поне по веднъж в Белград. Значи това Агенциите вече са пуснали оферти наготово(билет, автобус, хотел), но съм убедена, че ще ми излезе по-скъпо така. не винаги е вярно стане ли въпрос конкретно за Белград. Все пак зависи колко човека сте, с какъв транспорт сте? Защото ако няма да пътувате с личен автомобил, придвижването до Белград с влак или автобус си е цяла авантюра, и почти винаги излиза по-скъпо от организирания. Но пък от друга страна организирания от агенция транспорт те ограничава с конкретни часове на тръгване, а самоорганизирания дава известна свобода във времето. За нощувки е същата работа - хотелите в Белград са двете крайности, или адски скъпи, или евтини, но изключително мизерни. А организираните от агенции нощувки в пакет са сравнително с добри цени и условия (по принцип). Ако сте няколко човека, препоръчвам хостел. Като си вземете самостоятелна стая с легла колкото човека сте, цените хем са много поносими, хем условията са приемливи. Има вариант също и апартамент. В Белград в централната част апартаментите са много големи, и много се предлагат за нощуване - 10-15 евро на човек извън активния сезон в напълно оборудван апартамент. Не знам обаче за една вечер дали се предлага, и дали си заслужава. Помисли(ете) върху това, което съм писал, и ако има други въпроси, ще отговоря доколкото съм наясно
cck Публикувано: 7 май, 2013 Публикувано: 7 май, 2013 Е то нали въпросът е за хотел. Аз много пъти съм бил, но от Белград винаги се прибирам и мнение за хотелите нямам. Приятели, казаха че са спали в 4 звезден, но бил много зле и съвсем не зная какво да те посъветвам. А иначе в Белград има много за гледане, но ти рече че за концерт си тръгнала... Миналата година кметъла на Каварна цял влак от София организира
Nikotin Публикувано: 7 май, 2013 Публикувано: 7 май, 2013 Хайде бе, сериозно ли никой не е ходил в Сърбия? То тая гора от ръце, едва смогвам да записвам Ходили сме и то много. Ама в Белград кво да търсим? Кулинарния сръбски туризъм е в западните покрайнини. Ако нещо ви интересува по тази тема питайте 1
Elena Публикувано: 7 май, 2013 Автор Публикувано: 7 май, 2013 От една агенция предлагат автобус, нощувка, закуска и билет за концерта за около 260лв. Самият билет струва около 50лв., като се зачетох автобуси и влакове са почти изравнени цените пак за около 50лв(но пък едно пътуване...три дена път с камили). Та за това много ми се видя тоя пакет. Все още не съм разпитала познати дали ще ходят и нямам представа колко човека ще сме, ако се окаже че съм само аз най-вероятно ще се откажа. Засега събирам информация и ще видим как ще се получи
Георги Публикувано: 7 май, 2013 Публикувано: 7 май, 2013 Метни едно око и на airbnb.com да видиш как са апартаментите и/или стаите под наем. Може да си намериш някой читав домакин в близост до концерта и почти сигурно ще е по-евтино от хотела
wilks Публикувано: 7 май, 2013 Публикувано: 7 май, 2013 50 лева средно и с влак и с автобус е само в едната посока, като при варианта с автобус цените зависят от деня от седмицата и коя фирма превозва тогава, са в диапазона 45 до 100 лева/посока, а някой са с прекачване или престой в Ниш. С влак може цената да излезе по 26 лева на посока, но схемата е леко сложна, и не я препоръчвам на хора, на които ще им е за първи път пътуването с влак по дестинацията. Иначе нормалната цена е 44 лева на посока, и около 9-10 часа път. Ако сложим средно 100 лева в двете посоки за път + 50 лева билет за концерта, остават 100 лева за нощувка. Ако е само една, е много за Белград, но ако са 2 или 3 нощувки, е приемливо стига условията да са добри. Ако целта е само концерта, без желание за оставане + поне 1 допълнителен ден за обикаляне (само за крепостта Калемегдан и парка отиват горе долу 5-6 часа, за pleskavica experience + pivo сложи още толкова), пакетния вариант май е най-удачен. Но ако се съберете 3-4 човека, и имате време за разходка и желание да усетите живота в Белград, самостоятелното организиране винаги е за предпочитане. В Белград има много и голямо разнообразие от хостели, като някои са наистина добри, но има и много пропаднали. В пакета не се ли споменава името на хотела? Да го проверим насам-натам из нета Миналата година кметъла на Каварна цял влак от София организира "Rock' N Roll Train" (Цонковия влак) беше преди 4 години ...кога минаха Много яко преживяване, ако има пак нещо такова, с удоволоствие ще се включа отново. Спомен за цял живот! \m/ 2
Meidj Публикувано: 7 май, 2013 Публикувано: 7 май, 2013 Значи за Сърбия, специално Белград, най-добрата и евтина опция за нощувка е апартамент под наем, особено ако сте повечко хора компания. Иначе, макар да ненавиждам хостелите като цяло, бих ти препоръчал този сравнително уютен и прятен хостел в центъра: http://www.hostelcaptain.com/. Най-хубавото е, че ти е буквално на две крачки от Калемегдана. За транспорт. Директният влак София-Белград е абсолютен сървайвър, тъй че бих го избегнал при всички случаи. Петък и неделя пътуват Юролайнс (около 80 лева двупосочният билет). Другата опция е с МАТПУ96 до Ниш (пътуват два пъти дневно) и оттам има редовна връзка с Белград. Тук се връзваше съвсем малко по-скъпо, но със сигурност под 100 лева двете посоки. Eто и страницата на МАТПУ96 - посочени са и директните връзки с големите градове от Ниш: http://www.matpu.com/page.php?n=116729&SiteID=793 Иначе Белград е прекрасен град, но само за ценители. Ако се считаш за такъв, си отдели поне два дни за обиколки и кулинарни удоволствия 3
Elena Публикувано: 8 май, 2013 Автор Публикувано: 8 май, 2013 За транспорта значи съвсем грешна информация са ми дали. От въпросната агенция разбира се не са дали името на хотела, така че всичко може да се очаква. Аз хич не съм претенциозна и ми стига да има легло, течаща вода и да е чисто. Пакета е само за една нощувка, а на мен наистина ми се ще да останем малко повече време да разгледаме. Особено това "pleskavica experience + pivo" ми звучи като нещо, което ще ми хареса :D Последният път когато ходих извън България на концерт бях оставила всичко да организира друг човек и ни излезе през носа цялото приключение, та затова ви тормозя сега
wilks Публикувано: 8 май, 2013 Публикувано: 8 май, 2013 Особено това "pleskavica experience + pivo" ми звучи като нещо, което ще ми хареса :D Ще ти хареса, повярвай ми. Поне аз не познавам българин с изразен афинитет към кулинарните изкушения, на който кухнята в Сърбия да не му е станала любима. Отговорно заявявам, че и аз съм един от тях - тотален фен за цял живот на Српски роштиль, или с други думи "сръбската скариада". Сърбия категорично не е страната на вегетарианците. Даже съм чувал истории, че някой туристи се е случвало плахо да попитат за вегетарианско заведение, и са срещали искрено учудения поглед на сервитьора. Без месо там не сядат хората. Непременно опитай и сръбската запазена марка - кАймак. Не е точно това, което означава на български. Даже с един приятел имаме теория, че сръбкините затова са толкова красиви - защото като малки бабите им са ги хранили с много каймак Аз като ходя редовно си взимам от пазара по една кутия домашен преди връщане. Тестените им изделия (пекара), са другата ми редовна спирка там. Като тукашните преди 30 години - с истинско масло и много приятен вкус. Като изядеш 2-3 закуски, до вечерта не усещаш никакъв глад. Ако успеете да се организирате за повече дни, апартамент остава оптималния вариант. Три дена няма шанс да се отегчите. Само по ресторанти да ходите, пак ще ви е интересно и разнообразно. Църквите им също са много красиви, а и са източноправославни като нас - храма Св. Сава с парка около него, е хубаво място и за почивка. Или на няколко преки от там музея на Никола Тесла. Или пешеходната зона с търговските улици, и по-малките паркове. Една от особености на Белград и разлика с България, е че има много повече млади хора по улиците, почти не може да се срещне възрастен човек, а по-скоро семейства с поне по 2 малки деца. Иначе и там е кафенета и заведения на всеки ъгъл. И като е топло, вечер парковете и улиците са пълни с хора. 2
Elena Публикувано: 8 май, 2013 Автор Публикувано: 8 май, 2013 Ама значи ако оттече работата и не отида много ще си виновен! Така ме надъха вече 1
Nikotin Публикувано: 8 май, 2013 Публикувано: 8 май, 2013 Ако ти отече работата за Белград веднага правим кулинарно- форумна сбирка в някоя близка кръчма около Димитровград или Пирот И без това не бях на първата та имам да наваксвам. 1
wilks Публикувано: 8 май, 2013 Публикувано: 8 май, 2013 Ама значи ако оттече работата и не отида много ще си виновен! Така ме надъха вече Aми започвай масирана атака, и агитирай активно. За мен Белград е място хем близко като манталитет и разбиране до нашите, хем с неговата си неповторима специфичност и магнитизъм. Според някой справочници нощният живот на Белград е в ТОР 5 на Европа. http://belgradeatnight.com/belgrade/ И само да вметна, че нещо като сръбски шовинизъм спрямо българите не съм усетил нито на границата, нито където и да било из Сърбия. Даже напротив, като чуят "from Bulgaria", и веднага следва "Абе брате па тако ми рећи". :D Другото е политика и промити мозъци. 2
гост Публикувано: 8 май, 2013 Публикувано: 8 май, 2013 Супер звучи това за сръбската кухня и явно трябва да се опита преди да са влезнали в Еуропата, че после ще ги залеят едни щастливи кокошки и прасета, които, обаче, няма да стават за ядене. Предполагам, че така наречените "Сръбски скари" в България нямат нищо общо с автентичните в Сърбия. 1
wilks Публикувано: 8 май, 2013 Публикувано: 8 май, 2013 Хич не искат и те милите у Европската унија, но никой не ги пита. След войната на повечето политиката им е токлкова чужда, че чак досадна и хич не се опитват да я разберат. Или поне се правят на апатични и незаинтересовани ако стане въпрос за политика. За Сръбските скари в България, е същото като с дюнерите в Лондон - има 1-2 където се доближава до оригинала, но в общия случай само името е еднакво. П.П. ако някой иска да яде истинска автентична плЕскавица, мястото е Лесковац. Не че и в друг град няма да са хубави, но просто в Лесковац са най-добрите майстори, според признания на самите сърби.
Фил Публикувано: 8 май, 2013 Публикувано: 8 май, 2013 (редактирано) Ако ти отече работата за Белград веднага правим кулинарно- форумна сбирка в някоя близка кръчма около Димитровград или Пирот Е, то има една кръчма до Цариброд, която вече стана толкова известна, че обикновено 90% от клиентите са българи. Наистина много добра скара има там, добър каймак, много вкусни питки, пък и доста евтинко е. (ако не се е променило нещо от есента поради големия наплив) Въобще това е класически вариант за еднодневна екскурзия от Софето до Западните покрайнини - комбинация от посещение на Погановския манастир (снимката) и хапване/пийване във въпросната кръчма до Цариброд. Така че ето ви още една идея за форумна сбирка :D Редактирано 8 май, 2013 от Фичо 3
гост Публикувано: 8 май, 2013 Публикувано: 8 май, 2013 Това на снимката само не разбрах кръчмата ли е или манастирът?
Nikotin Публикувано: 8 май, 2013 Публикувано: 8 май, 2013 Ами фиксирайте деня и часа и всичко ще разбереш . Погановския манастир е на много готино място. Ако мръднем нагоре след него още 3-4 км. също има големи красоти. И на връщане може да му ударим лактите на масата в прословутата кръчма в Лукавица
Elena Публикувано: 8 май, 2013 Автор Публикувано: 8 май, 2013 Едните ми концертни другарчета в деня на концерта ЕВЕНТУАЛНО ще минат през Белград, така че моето ходене може и да пропадне. Хич не ми се ще аз да организирам тая сбирка, че хем съм без кола, хем не я познавам Сърбия Ако решите нещо за началото на юни ме броите
Фил Публикувано: 8 май, 2013 Публикувано: 8 май, 2013 Това на снимката само не разбрах кръчмата ли е или манастирът? не четеш внимателно , манастирът е
Фил Публикувано: 9 май, 2013 Публикувано: 9 май, 2013 Елена, аз не го познавам много Белград, но ей сега един приятел, на който имам доверие за такива неща, препоръча кръчмите: - "Три шешира" на улица Скадарска - "Дачо" на ул Патрис Лумумба 1
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега