Популярно мнение bronco Публикувано: 19 март, 2015 Автор Популярно мнение Публикувано: 19 март, 2015 Още малко снимки от последните 2 дни в ЦАР. Странното животно, което ме е полазило е 3 месечна дългоопашата панголина. Вида е изчезващ и за тази конкретно панголина се грижи една доброволка от Испания. Естествено върха на преживяването е посещение при едно от семействата горили. Тук са разпространени западните равнини горили. Това е семейството на Макумба, което се е състояло от 11 горили, но в момента са само 5. От единайсетте, четири са били женски, но в момента е останала само една женска. Поради тази причина Макумба си пази последната женска изключително грижливо. 90 минутната ни среща протече при екваториален дъжд. Условно имаше два отбора – горили и хора. В 99.5% от времето хората преследваха горилите за да ги видят по отблизо, а през останалото време Макумба ръмжеше заплашително (предполагам, че се доближавахме прекалено близо до последната му женска) и хората стояха неподвижно и чакаха ръмженето да спре за да продължат гонитбата. Накрая на горилите явно им омръзна и се качиха на едно 30-40 метрово дърво. На снимката със знамето оставам на вас да отгатнете кои са пигмеите J 57 1 3
Цвете Публикувано: 19 март, 2015 Публикувано: 19 март, 2015 Еха! Страхотни снимки и от двете екзотични места! Тони, няма такова нещо! Всичко ще е по план нататък. Усмихни се и се наслаждавай! 1
Kaloyan89 Публикувано: 28 март, 2015 Публикувано: 28 март, 2015 (редактирано) Съжалявам, че спамя темата на bronco, но не мисиля че информацията си заслужава нова тема, а е любопитна.Някой чул ли е за това? Освен Фиджи българската дипломатическа служба се развива и по други екзотични, уви не-толкова райски дестинации. Дори и Петър Стоянов е присъствал Интересно какво точно ще прави почетния консул, която май е там по други начала. Но българско присъствие по тези ширини е похвално, особено след закриването на посолствата в Акра, Луанда, Лусака и Хараре. Нещо ми мирише на диaманти и полезни изкопаеми, или оръжия... http://www.mfa.bg/embassies/southafrica/events/bg/1664/85/4596/index.html Редактирано 28 март, 2015 от Kaloyan89 2
bronco Публикувано: 28 март, 2015 Автор Публикувано: 28 март, 2015 Съжалявам, че спамя темата на bronco, но не мисиля че информацията си заслужава нова тема, а е любопитна. Някой чул ли е за това? Освен Фиджи българската дипломатическа служба се развива и по други екзотични, уви не-толкова райски дестинации. Дори и Петър Стоянов е присъствал Интересно какво точно ще прави почетния консул, която май е там по други начала. Но българско присъствие по тези ширини е похвално, особено след закриването на посолствата в Акра, Луанда, Лусака и Хараре. Нещо ми мирише на диaманти и полезни изкопаеми, или оръжия... http://www.mfa.bg/embassies/southafrica/events/bg/1664/85/4596/index.html Естествено, че няма никакъв проблем да пишеш в темата - аз не мисля, че тамата трябва да е само за моето пътуване, според мен трябва да е за споменатите държави по принцип. В Камерун имах честа да се запозная с човека, който от няколко години е приел като лична борба да има почетно консулство в Яунде.Оптимистичния вариант е това да стане факт до 1-2 години, което според въпросния човек, ще е голям успех. А по принцип, според мен, това би имало само положителен икономически ефект за България като цяло. 3
FlyTraveler Публикувано: 2 април, 2015 Публикувано: 2 април, 2015 Бих желал да се запиша резерва като знаменосец със следното пътуване: - дати - от 13.03.2015 до 30.03.2015; - план - кацане в Камерун (Yaounde), 1 ден в Yaounde, 2 дни път до границата с ЦАР, 4 дни в Dzanga Sangha park, влизане в RoC, 3 дни в Ndoki national park, 7 дни трип в района на Lake Tele в търсене на Mokele-mbembe (обещавам снимка ), половин ден в Бразавил и половин ден в Киншаса; - това пътуване го мъча от има-няма 3-4 години и още не мога да повярвам, че наистина ще се случи..... Знам, че не обичаш особено да пишеш и да постваш снимки, но все пак при такова изключително пътешествие е грях да не сложиш някоя и друга фотография с кратки обяснения (по възможност от парковете)... 5
Kaloyan89 Публикувано: 2 април, 2015 Публикувано: 2 април, 2015 не само от парковете, и от градовете и селата моля. Нямам търпение много искам и в обозримо бъдеще предвиждам нещо подобно, така че интересът ми не е само от любопитство. Благодаря 1
bronco Публикувано: 2 април, 2015 Автор Публикувано: 2 април, 2015 Знам, че не обичаш особено да пишеш и да постваш снимки, но все пак при такова изключително пътешествие е грях да не сложиш някоя и друга фотография с кратки обяснения (по възможност от парковете)... Ще сложа, просто ми трябва малко време да се възстановя и да наваксам в работата. Предполагам, че до няколко дни ще кача снимките със знамето, след това останалите снимки и накрая ще разкажа историята на пътуването. 4
Meidj Публикувано: 2 април, 2015 Публикувано: 2 април, 2015 Долната снимка да се сложи статична на заглавната на сайта за поне една седмица. Казах! 11
bronco Публикувано: 2 април, 2015 Автор Публикувано: 2 април, 2015 ОК, ето още една със знамето - двама камерунски войници леко ни изнудиха да ги вземем на стоп и аз естествено им го върнах като леко ги изнудих да се снимат с нашето знаме В бързината (тъй като се снимахме близо до тяхната военна база и аз малко се притеснявах някой техен началник да не ги види) знамето е леко обърнато. Дали има някаква символика в цялата история?!? 17
Георги Матеев Публикувано: 2 април, 2015 Публикувано: 2 април, 2015 (редактирано) Малко фотошоп магия и знамето вече не е обърнато Ники, въобразявам ли си, или изглеждаш доста поотслабнал? Редактирано 2 април, 2015 от Георги Матеев 7
AlexandraKo Публикувано: 2 април, 2015 Публикувано: 2 април, 2015 (редактирано) Малко фотошош магия и знамето вече не е обърнато post-753-0-17115900-1427994391.jpg Ники, въобразявам ли си, или изглеждаш доста поотслабнал? Изкомандвал си ги шарените да се завъртят Как го направи? Верно като магия. Редактирано 2 април, 2015 от AlexandraKo
Tedy Публикувано: 2 април, 2015 Публикувано: 2 април, 2015 Наистина е отслабнал. Знам, че не обичаш особено да пишеш и да постваш снимки, но все пак при такова изключително пътешествие е грях да не сложиш някоя и друга фотография с кратки обяснения (по възможност от парковете)... Флай, покрай парковете ако може да сподели и малко инфо дали е имало проблем с бунтовниците по трасето. Предполагам не, но как е ситуацията.
bronco Публикувано: 2 април, 2015 Автор Публикувано: 2 април, 2015 (редактирано) Малко фотошоп магия и знамето вече не е обърнато post-753-0-17115900-1427994391.jpg Ники, въобразявам ли си, или изглеждаш доста поотслабнал? Не си въобразяваш, но може още Наистина е отслабнал. Флай, покрай парковете ако може да сподели и малко инфо дали е имало проблем с бунтовниците по трасето. Предполагам не, но как е ситуацията. Бунтовници по пътя, който аз минах, нямаше. Парка Дзанга Санга в ЦАР се намира в южната част на страната. Зоната, до която всичко трябва да е ок, се намира на 30 км на север от парка, т.е. ако се влезе от Камерун (Либонго) в ЦАР, стои се само в парка и после се излезе от ЦАР отново посока Камерун или Република Конго (както направих аз) по река Санга, то всичко би трябвало да е безпроблемно. От друга страна преди година и нещо парка е бил затворен, защото е бил населен с бунтовници, така че гаранция-Франция Редактирано 2 април, 2015 от bronco 2
lyusi Публикувано: 2 април, 2015 Публикувано: 2 април, 2015 (редактирано) Добре дошъл! Направо се надувам, че точно на теб предадох знамето / а и го взех от Теди, която също всички мислехме заради ситуацията в Йемен/. Бърза адаптация и чакаме разкази. Редактирано 2 април, 2015 от lyusi 1
Mary Публикувано: 2 април, 2015 Публикувано: 2 април, 2015 Като е за надуване...и аз да се надуя, че го взех топло-топло от Африканска земя. И аз да се отбележа в редиците на чакащите разказ. И не, защото съм се запътила натам, а напротив, защото вероятно никога няма да стигна по тези места. 2
bronco Публикувано: 8 април, 2015 Автор Публикувано: 8 април, 2015 Днес публикувах снимките със знамето. Очаквам одобрение на администратор и след това снимките ще са достъпни за гледане от всички. Публикувам снимки за първи път и ако съм объркал нещо предполагам, че отговорен администратор ще ми пише за да си коригирам грешката Надявам се скоро да публикувам и всички по интересни снимки от пътуването. 10
cck Публикувано: 8 април, 2015 Публикувано: 8 април, 2015 Днес публикувах снимките със знамето. Супер си. С GPS позиционирането си се справил перфектно. Благодаря. Чакаме другите снимки и продължението на разказа. 2
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега