Костов Публикувано: 9 януари, 2015 Сподели Публикувано: 9 януари, 2015 Може да ми се смеете но последният филм който гледах бе " Пингвините от Мадагаскар " на 3D заедно със щерката След като се прибрахме, щерката каза да питам Магеланците,къде и как можем да идем и да видим истински пингвини То ясно къде. И как е ясно. Само " едно нещо" да намерим и да съберем и сме там. 6 Връзка към коментар
домосед Публикувано: 9 януари, 2015 Сподели Публикувано: 9 януари, 2015 Kъде и как можем да идем и да видим истински пингвини Тук: http://www.capetown.travel/attractions/entry/Boulders_penguin_colony 1 Връзка към коментар
Mary Публикувано: 9 януари, 2015 Сподели Публикувано: 9 януари, 2015 Може да ми се смеете но последният филм който гледах бе " Пингвините от Мадагаскар " на 3D заедно със щерката След като се прибрахме, щерката каза да питам Магеланците,къде и как можем да идем и да видим истински пингвини То ясно къде. И как е ясно. Само " едно нещо" да намерим и да съберем и сме там. Да ги видите в естествената им среда наистина ще има нужда от "едно нещо", ох даже от "доста неща", но можете да ги видите и в някой зоопарк. 1 Връзка към коментар
woman_in_white Публикувано: 9 януари, 2015 Сподели Публикувано: 9 януари, 2015 Може да ми се смеете но последният филм който гледах бе " Пингвините от Мадагаскар " на 3D заедно със щерката След като се прибрахме, щерката каза да питам Магеланците,къде и как можем да идем и да видим истински пингвини То ясно къде. И как е ясно. Само " едно нещо" да намерим и да съберем и сме там. Ето тези са от Зоологическата градина в Шонбрун, Виена Пожелавам ви скоро да имате възможност да ги видите на живо независимо къде 5 Връзка към коментар
Костов Публикувано: 9 януари, 2015 Автор Сподели Публикувано: 9 януари, 2015 (редактирано) Тук: http://www.capetown.travel/attractions/entry/Boulders_penguin_colony Благодаря за идеята Домосед Да ги видите в естествената им среда наистина ще има нужда от "едно нещо", ох даже от "доста неща", но можете да ги видите и в някой зоопарк. Mary, вярно че ще трябват " доста от ония неща" Но ако ги имам ( а се надявам че ще дойде ден когато ще ги имам ) ще ги дам защото си заслужава да видиш пингвините в естествената им среда. Никога не съм съжалявал че съм дал пари за пътуване Извинявам се за офтопика. Редактирано 9 януари, 2015 от Костов 4 Връзка към коментар
luba_rizova Публикувано: 9 януари, 2015 Сподели Публикувано: 9 януари, 2015 Пингвини има и в мини зоото във Франкфурт. Между другото, дори в нашето зоо в София казаха,че са докарали някакъв вид пингвини, ама по-топлолюбиви и по- дребни, но като ходихме да ги търсим малко след това, не ги видяхме. Не знам дали ги има наистина? А детски филми и аз гледам, наравно с детето, все още има нужда от придружител. Последния беше Кутийковците. Нищо впечатляващо. 1 Връзка към коментар
Пожето Публикувано: 16 януари, 2015 Сподели Публикувано: 16 януари, 2015 Аз видях за пръв път на живо в Emirates Mall в Дубай, беше страхотна емоция. Можеш да ги видиш съвсем от близо, да ги прегърнеш, целунеш, да се снимаш с тях - разбира се, срещу съответната сума: http://skidubaipenguins.com/ Ние ги гледахме само през стъклата на ски пистата, но предполагам, че и преживяването от близо си заслужава. 4 Връзка към коментар
Tedy Публикувано: 16 януари, 2015 Сподели Публикувано: 16 януари, 2015 Виждала съм пингвини на живо 3 пъти. Първо в Перу на Балестовите острови, после остров Мартило, Аржентина, където вървяхме точно до тях, снимахме се, въобще голяма емоции. Миналата година пак видях в НЗ. Бяха съвсем до нас. И на трите места пингвините си бяха в естествена среда, интересно е. 2 Връзка към коментар
lyusi Публикувано: 16 януари, 2015 Сподели Публикувано: 16 януари, 2015 Има ги и в зоопарка в Амстердам. 1 Връзка към коментар
Георги Матеев Публикувано: 16 януари, 2015 Сподели Публикувано: 16 януари, 2015 Има ги и в зоопарка в Прага - там май са най-близко. 1 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 17 януари, 2015 Сподели Публикувано: 17 януари, 2015 (редактирано) Малко тъп въпрос: пингвинчовците дали проявяват агресия и дали хапят? Виждала съм на много места по зоо и разни други паркове, ама на живо не съм. Редактирано 17 януари, 2015 от AlexandraKo Връзка към коментар
wilks Публикувано: 17 януари, 2015 Сподели Публикувано: 17 януари, 2015 Малко тъп въпрос: пингвинчовците дали проявяват агресия и дали хапят? Виждала съм на много места по зоо и разни други паркове, ама на живо не съм. Аз съм бил на метър и половина-два от пингвини в естествена среда, без ограда и прегради. Напротив, много са любопитни, и дружелюбни. Те сами идваха до мен, застават и почват да ме оглеждат като човеци - от горе до долу. Някои минаваха и зад мен. Бяхме инструктирани да не ги доближаваме, да не правим резки движения, и да не говорим високо, за да не ги стресираме. Но те сами си идват и обикалят, спират пред мен и почват да си крякат нещо. Може би очакваха да им отговоря, не знам Или си обсъждаха нещо. Мили животинки са, никаква агресия. Или доближават и почват да те изучават. Или изобщо не им дреме, че има хора, вършат си техните си пингвински работи. Магеланови пингвини Кралски пингвини Gentoo пингвини - с оранжевите човки и крачета (водят се сравнително рядко срещан вид) Мама и татко и малките в дупката - бяха на по 2-3 дена, до седмица след излюпването си Пингвините от различните видове си съжителстват съвсем миролюбиво и приятелски едни с други, както и с хората. 13 Връзка към коментар
Тони Публикувано: 17 януари, 2015 Сподели Публикувано: 17 януари, 2015 (редактирано) Аз съм била също на метър- два, но изрично ни предупредиха да не ги снимаме и да не ги докосваме. Минаваха си насам-натам по пътечката си. Интересното на мястото, където ги гледах беше, че още като влизаш на острова/свързан с мост към сушата/ и на информационния център има закачена табела точно в колко часа на този ден ще е залеза и в колко се очаква да излязат от водата пингвините. Правят го буквално на минута две от предвиденото, първо излизат два-три, после още и още докато почернее направо пясъка. После в колони се отправят по едни пътечки и се навират по техните си места. Връщали се обратно в океана по изгрев, но това не е атракция, само излизането. Phillip island Редактирано 17 януари, 2015 от Тони 3 Връзка към коментар
naTpuoT Публикувано: 17 януари, 2015 Сподели Публикувано: 17 януари, 2015 Аз съм виждал само в московския зоопарк, но и аз помня, че бяха докарали в София. Не знам вече дали за постоянно или някаква временна експозиция. Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 17 януари, 2015 Сподели Публикувано: 17 януари, 2015 (редактирано) Аз съм била също на метър- два, но изрично ни предупредиха да не ги снимаме и да не ги докосваме. Минаваха си насам-натам по пътечката си. Интересното на мястото, където ги гледах беше, че още като влизаш на острова/свързан с мост към сушата/ и на информационния център има закачена табела точно в колко часа на този ден ще е залеза и в колко се очаква да излязат от водата пингвините. Правят го буквално на минута две от предвиденото, първо излизат два-три, после още и още докато почернее направо пясъка. После в колони се отправят по едни пътечки и се навират по техните си места. Връщали се обратно в океана по изгрев, но това не е атракция, само излизането. Тони, това близо ли е до Мелбърн? Редактирано 17 януари, 2015 от AlexandraKo Връзка към коментар
Krum4ov Публикувано: 17 януари, 2015 Сподели Публикувано: 17 януари, 2015 Аз видях за пръв път на живо в Emirates Mall в Дубай, беше страхотна емоция. Можеш да ги видиш съвсем от близо, да ги прегърнеш, целунеш, да се снимаш с тях - разбира се, срещу съответната сума: http://skidubaipenguins.com/ Ние ги гледахме само през стъклата на ски пистата, но предполагам, че и преживяването от близо си заслужава. Тъкмо се чудех с какво да си запълня един ден в Дубай другия месец 1 Връзка към коментар
Тони Публикувано: 17 януари, 2015 Сподели Публикувано: 17 януари, 2015 (редактирано) Да, точно за това дадох линк в твоята тема, същото място. Ето го пак http://www.penguins.org.au/ Редактирано 17 януари, 2015 от Тони Връзка към коментар
Георги Публикувано: 17 януари, 2015 Сподели Публикувано: 17 януари, 2015 Тони, това близо ли е до Мелбърн? Описах го като еднодневен страничен трип от Мелбърн в моята тема 2 Връзка към коментар
Tedy Публикувано: 17 януари, 2015 Сподели Публикувано: 17 януари, 2015 Малко тъп въпрос: пингвинчовците дали проявяват агресия и дали хапят? Виждала съм на много места по зоо и разни други паркове, ама на живо не съм. Нашият гид ни каза, че могат да станат агресивни, ако се чувстват застрашени, затова се движиш бавно, без силни звуци. Уилкс вече е писал по-горе. Иначе са много дружелюбни. Според мен на туристическите места пингвините в естествена среда са свикнали с хора. 1 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 17 януари, 2015 Сподели Публикувано: 17 януари, 2015 Описах го като еднодневен страничен трип от Мелбърн в моята тема Благодаря, не разбрах, че същото Връзка към коментар
Тони Публикувано: 17 януари, 2015 Сподели Публикувано: 17 януари, 2015 Жоро го е написал като островът на Пингвините, а всъщност наименованието на острова е Phillip island, вероятно от там идва объркването. 1 Връзка към коментар
Яничка Публикувано: 18 януари, 2015 Сподели Публикувано: 18 януари, 2015 На Галапагос има пингвини в естествената им среда. Не съм имала щастието, но гледах снимки на друг пътешественик и ми направи впечатление, че каза, че местните ги предупредили, че са много агресивни и може ли да ти отхапят пръста?!? Явно тези там са някаква друга порода, знам ли... Връзка към коментар
ruwenzogy Публикувано: 19 януари, 2015 Сподели Публикувано: 19 януари, 2015 Мисля, че става въпрос за пингвини в естествената им среда. Иначе ги има в доста зоопаркове. Една от най-големите колонии на пингвини , и то различни видове, се намира на Фолкленските острови. А мисля, че понякога от Копенхаген дотам има страшно изгодни оферти. Та дори и аз се замислям за нещо такова... 3 Връзка към коментар
Asterisk Публикувано: 23 януари, 2015 Сподели Публикувано: 23 януари, 2015 (редактирано) В Софийския зоопак имаше пингвини, но за малко мисля и в една малка клетка... Ей това е по-интересно: https://www.youtube.com/watch?v=1f--GZSptnk Тези малките са големи подстрекатели. Веднъж обяснявам на сина ми, че трябва да чакаме пратка, а той: "От Магеланската поща ли?" Редактирано 23 януари, 2015 от Asterisk 3 Връзка към коментар
Костов Публикувано: 24 януари, 2015 Автор Сподели Публикувано: 24 януари, 2015 (редактирано) Мисля, че става въпрос за пингвини в естествената им среда. Иначе ги има в доста зоопаркове. Една от най-големите колонии на пингвини , и то различни видове, се намира на Фолкленските острови. А мисля, че понякога от Копенхаген дотам има страшно изгодни оферти. Та дори и аз се замислям за нещо такова... Оги, с коя авиокомпания се лети от Копенхаген до Фолклендските острови? Редактирано 24 януари, 2015 от Костов Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега