Прескочи до съдържание

С какъв куфар, раница или сак пътувате

Препоръчани мнения

Публикувано:
На 7.07.2025 г. в 21:12, bad kid каза:

Някой да каже ако я види или купи, реално дали дълбочината е 17 см, защото подозирам че това включва джобчето и така се губи обем.

Добра е. Преди 5 г. купих 2, едната подарих за уикенд забежка донякъдеси на брат ми, идеална работа му върши, не капризничи. Побира немалко и е яка, не се къса и когато я пълня с покупки у нас.

През март купих една за 20,-- лв. от Алито, представи се отлично при 5-6 европейски и едно иранско пътешествие, и издържа дооо Бари през май. Там напът за летището чувах зад гърба си пукане на шевове, но за късмет се оказаха само вътрешни. Уволних я и я пратих на майка ми да й удължи живота за каквото още послужи, веднага поръчах нова. Обещах си да не товаря повече по 15 кг, за да се кача на машина на Раян. Книгите тежат повече от камъни...

• Харесвам 2
Публикувано:
On 7/10/2025 at 10:12 AM, stanimir said:

Супер е раничката.Тежи само 275 гр.Много компактна като се сгъне и може да служи като бекъп на основния багаж за провизии 🙂

IMG_20250710_101724.jpg

Някой да е видял този артикул из софийските Лидл-и през тази седмица?

• Харесвам 1
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

КАЦНИ В МАГАЗИНА И ИЗЛЕТИ С ОТСТЪПКА

https://www.samsonitebg.com/katsni-v-magazina-i-izleti-s-otstapka

Цитат

През месеците Юли и Август от 15.07.2025г. до 15.08.2025г.

Представете вашите бордни карти на нашите консултанти и грабнете своя Samsonite с отстъпка:

• Една бордна карта        5% отстъпка 
  • Три бордни карти          7% отстъпка 
  • Пет+ бордни карти      10% отстъпка 

Промоцията важи във всички магазини на Samsonite, без магазин София - Официален аутлет на бул. „Георги С. Раковски“ 117.

При поръчка през сайта, изпратете ни бордните си карти чрез имейл sales@samsonitebg.com и генерирайте поръчка.

Отстъпката ще бъде приспадната при обработка на поръчката.

Промоцията не се комбинира с други промоции, ваучери, клубни карти и промокодове.

Очакваме Ви!

Георги Матеев
Публикувано:
преди 50 минути , Ilian359 каза:

КАЦНИ В МАГАЗИНА И ИЗЛЕТИ С ОТСТЪПКА

https://www.samsonitebg.com/katsni-v-magazina-i-izleti-s-otstapka

Абе аз хубаво ще излетя с колкото дадат отстъпка, но как ще кацна? Ако организират хеликоптер до някой от магазините си - отивам веднага 😁

• Харесвам 3
  • Смея се 1
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Напоследък се обсъждат повече раници и куфарчета за кабинен багаж. Предстои ми купуване на куфар за 20кг багаж, дали бих могла да се вместя в бюджет около 200лв за нещо читаво?

Публикувано:
Преди 1 час, M@ria каза:

Напоследък се обсъждат повече раници и куфарчета за кабинен багаж. Предстои ми купуване на куфар за 20кг багаж, дали бих могла да се вместя в бюджет около 200лв за нещо читаво?

В магазин Светла на Орлов мост. При счупен куфар от Уиз и др. АК, тя сменя/ремонтира куфарите.

• Харесвам 1
Публикувано:
Преди 1 час, M@ria каза:

Ечат в момента промоции па всякакви видове куфари. Идват до 3-5 дни от Виена до София, някой трябва да Ви покани да станете член? Плащане при получаване, с карта. Или кеш.

Публикувано:
преди 3 часа, Bella A каза:

Ечат в момента промоции па всякакви видове куфари. Идват до 3-5 дни от Виена до София, някой трябва да Ви покани да станете член? Плащане при получаване, с карта. Или кеш.

Не го разбрах много  това, да ме покани за някой сайт ли?

Аз бих се радвала на препоръка за марка куфари, които не са безумно скъпи. 

Публикувано:

Аз съм доволна от Естил, но ползвам малкия от 55 см. Съпругът има един белгийски, купен от Лисабон - Davidt’s, по-скъп е, ама и колелцата, и дръжката вече създават проблеми, иначе откъм ципчета и вътрешно разпределение е по-добър. 
Някъде бях споменала, че моят малък куфар от 55 см ми изглежда по-голям от тези на домашните любимци със същия размер. Последният път имах време и го вкарах за тест в кошарата на Уиз - безпроблемно влиза и даже по пръст-два отстрани остават. Явно окото лъже, ако няма голямо скосение откъм ръбовете.

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 6 часа, M@ria каза:

https://grand-ghepard.com/

От поне 10 години ползвам такива и издържат доста. 

• Благодаря 1
Публикувано: (редактирано)

Благодаря много!

Обаче имам още един въпрос, понеже изхвърлих стария куфар и не съм сигурна за размерите му. Нали за 20-25кг багаж  е ок размери  27 × 44 × 66 см, т.е. средните?

Редактирано от M@ria
Допълнение
Публикувано:
преди 39 минути , M@ria каза:

Благодаря много!

Обаче имам още един въпрос, понеже изхвърлих стария куфар и не съм сигурна за размерите му. Нали за 20-25кг багаж  е ок размери  27 × 44 × 66 см, т.е. средните?

Да за 20. За 25 не съм сигурна. Зависи с какво се пълни.

• Благодаря 1
  • 3 месеца по-късно ...
Публикувано:

Освен това Дияна има торбичка от Дюти Фрито на летището в Малага и тази година мисли да я напълни с турони от магазините в градовете на по-нормални цени  🙃

😂😂😂

• Смея се 16
Публикувано:
преди 2 часа, ДиянаВ каза:

Знаете ли каква съм контрабандистка

Имам едно зимно яке и там, където се прибира качулката (която е някаква супер тънка, като за дъжд) , наслагах някакви дреболии- мокри кърпички, 2 малки сгъваеми ранички (едната ми е подарък точно от теб) и някакви други дреболии. Ако сгъна всичко както трябва, мога да събера и дрехи за 1 ден. 😛 Общо взето игра ролята на онези възглавници за път, които са празни и можеш да ги натъпчеш с дрехи. 😀 И такава имам, но досега не съм я ползвала. 

• Харесвам 6
  • Смея се 6
Публикувано:
преди 3 часа, Argentique каза:

Тук съм го писала някъде вече – приятелка, живееща в Англия, пътуваше с Райън всеки месец с раничка и дамска чанта. За да не си мачка чантата в раничката или пък за да пренесе съвсем малко повече вещи, си купувала нещо дребно от фрийшопа и тяхната брандирана найлонова торба, където си прибирала каквото е извън раничката. Никога никой не ѝ обърнал внимание.

Наскоро видях двойка украинци в центъра на София, които освен куфарите влачеха 3 брандирани торби от фришопа на летище София, натъпкани с дрехи. Не знам дали идваха от или отиваха към летището, но очевидно този номер работи навсякъде. 

• Харесвам 3
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 10 часа, Cllaire каза:

Благодаря на всички вас, които ми отговорихте на запитването. Ще помисля дали да купя нова раница или да се пусна на "рулетката". Пожелавам на всички ви здраве и приятни пътувания за да събирате красиви спомени. 

Такава възглавница за път (която споменах в предишен коментар) също може да помогне. 5-6 лв са в Тему.

Спойлер

image.png.9f4cae9a8ba8e4ed9618c742d76586ac.png

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 15 часа, ДиянаВ каза:

Освен това Дияна има торбичка от Дюти Фрито на летището в Малага и тази година мисли да я напълни с турони от магазините в градовете на по-нормални цени  🙃

😂😂😂

А кашкавал ще купиш ли 😃

• Смея се 7
Публикувано:
преди 16 часа, ДиянаВ каза:

😂😂😂

А,значи пак ще има турони в размяната на коледните подаръци. И задължително в една от кутиите от твоите домашни сладки.😃

В очакване съм, скоро ще започне най-веселата част от годината във форума. 

• Харесвам 1
  • Смея се 2
Публикувано:

Турони - my precious😆

Не се облизвайте, защото ще се върна от Испания, когато най-вероятно коледната размяна на подаръци е приключила 🙃

Всеки да се спасява сам 😂

• Смея се 5
  • 4 месеца по-късно ...
Публикувано:

Търся си раничка с размери като за Ryan/Wizz обаче да се разтяга с цип, така че зимата да мога да си прибера якето, което пък мога да облека преди бординг.

Гледам в Temu, голям избор, обаче всички Airline approved и от сорта етикети са с размери 45x30x20, това 45 няма ли да е проблем, аз ли нещо бъркам?

Ясно, че може да се посмачка, но това важи за всеки размер, а другите 30 на 20 са спазени.

• Харесвам 1
  • Замислям се 1
Публикувано:

Как така да се разтяга с цип?
Виждала съм много хора да го правят това с якето с т.нар. rolltop backpack, но нямам такава и не знам дали искам да имам.

Публикувано:
преди 17 минути , Oshko каза:

Гледам в Temu, голям избор, обаче всички Airline approved и от сорта етикети са с размери 45x30x20, това 45 няма ли да е проблем, аз ли нещо бъркам?

Ясно, че може да се посмачка, но това важи за всеки размер, а другите 30 на 20 са спазени.

Купувай смело. Все пак е мека раница, не твърд куфар. Много рядко мерят раниците, а и дори да е така, ще изхвърлиш нещо, ако е препълнена и пак ще вземе в кутията. Отделно може да се ползва и в нормалните авиокомпании, където има опция и за "голям" ръчен багаж. Все пак не всеки иска да носи и куфар, дори да е включен в тарифата.

Airline approved бих гледал само за твърд куфар 😉

преди 7 минути , Argentique каза:

Това го имат доста куфари. Като се разкопчае един цип по цялата дължина се увеличва обема 😉 

• Харесвам 7
Публикувано:
преди 2 минути , jorocontrola каза:

Купувай смело. Все пак е мека раница, не твърд куфар. Много рядко мерят раниците, а и дори да е така, ще изхвърлих нещо, ако е препълнена и пак ще вземе в кутията.

Airline approved бих гледал само за твърд куфар 😉

Това го имат доста куфари. Като се разкопчае един цип по цялата дължина се увеличва обема 😉 

И чанти  с размери 40/30/20 има. Като се отвори долния цип и чантата се увеличава с 11-12см.

• Харесвам 3
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 57 минути , Argentique каза:

Виждала съм много хора да го правят това с якето с т.нар. rolltop backpack, но нямам такава и не знам дали искам да имам.

Ето пример:

image.png.bd32a580e477b7277bf46d925fec90d3.png

• Харесвам 1
  • Благодаря 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.