Прескочи до съдържание

С какъв куфар, раница или сак пътувате

Препоръчани мнения

Публикувано:
15 minutes ago, Фил said:

Въх, туй нещо в Emag се продава за 170€ :wacko:, в temu за колко го намери?

image.png.19e91f2965c99874f5550a7f830242a1.png

Пусни картинката на търсене с Google Lens и ще ти излязат куп предложения в Temu , AliExpress , Amazon и още.

Вероятно тази е по-маркова , а китайците правят ментета дори на самите себе си.

• Харесвам 1
Публикувано:

И аз съм изправена пред същата дилема. Миналата година си взех подобна раница от Тему, от която останах много доволна като обем и комфорт на носене, нямах никакви проблеми с редовна авиокомпания, но ми предстои полет с Уиз и тези около 5 см височина повече ме притесняват. Изглежда си леко по-голяма от нормалните раници дори и неразгъната и натъпкана до край. Просто дългите страни си стоят изправени и ако решат да мерят в кошарката, ще стърчи. Не е до натискането да се посмачка, тя си има естествена форма, заради която може да се заядат. Не ми се влиза в разправии, затова най-вероятно няма да рискувам и ще пътувам с друга, която отговаря на размерите.

• Харесвам 1
Публикувано:

Нашите якета са основно събиращи се в торбичка, нося си ги на ръка докато преминавам на тейта. Имам дълги и съди варианти. След това в полетите ги ползвам за възглавница. И така от 10 години. Имат и качулки, лег гъши Пух. 

• 1 месец по-късно ...
Публикувано:

В Кауфланд има намаление (с точки) на раници, куфар и др. на известната швейцарска фирма Wenger.
Както повечето знаят, тези раници са железни, аз лично имам една от може би около 10г. (май пак беше от някаква промоция в супермаркетите)  и почти не е мръднала.

image.png.17eb2a2784a809cb99f6abd87cf1ad4a.png

• Харесвам 9
  • Браво 1
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Другари, малко помощ моля 🙂 При такова описане за допустим багаж, може ли отделно да се носят раници само с документи и зарядни, дамска чанта или чанта с фотоапарат?:

image.png.a74e8a66c8093060cb5eef1d3d867f18.png

И изобщо кой е последно допустимия размер на куфарите 😞 

image.png

Публикувано:

Едно значи едно. По мое мнение...

В случая имаш 1 carry on и 1 personal item (дамска чанта, лаптоп, фотоапарат...)

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 15 минути , neuromancer каза:

Едно значи едно. По мое мнение...

В случая имаш 1 carry on и 1 personal item (дамска чанта, лаптоп, фотоапарат...)

Благодаря, и аз бях останала с такъв спомен купувайки билетите зимата, но сега нещо се шашнах 😄 ...

• 3 седмици по-късно ...
Публикувано:

Ако се въведат от догодина предложените промени : Пътниците вече ще имат право без допълнително заплащане да носят един личен предмет с размери до 40 на 30 на 15 сантиметра, както и малък куфар на колелца с максимален сбор на размерите до 100 сантиметра и тегло до 7 килограма" това означава че ще трябва да търсим по-малки куфари?! 

ЕС запазва безплатния ръчен багаж и обезщетенията при закъснели полети : Travel News

Публикувано:

Първо още не е влязло в сила, и второ авиокомпаниите ще определят точно размерите, тоест не бързай да купуваш куфари

Публикувано:
1 hour ago, Romana said:

Ако се въведат от догодина предложените промени : Пътниците вече ще имат право без допълнително заплащане да носят един личен предмет с размери до 40 на 30 на 15 сантиметра, както и малък куфар на колелца с максимален сбор на размерите до 100 сантиметра и тегло до 7 килограма" това означава че ще трябва да търсим по-малки куфари?! 

ЕС запазва безплатния ръчен багаж и обезщетенията при закъснели полети : Travel News

Няма да е без допълнително заплащане.Просто нещата се обръщат.Вече първо ще се показва базовата цена , а след това ако изрично избереш да пътуваш само с раница ще получаваш "отстъпка за багаж " от базовата цена - иначе казано сегашната цена без ръчен багаж. Единствено ще е в ущърб на нискотарифните , които вече няма да могат да излизат с привидно драстично по-ниска цена спрямо традиционните авиокомпании.За клиента на практика нищо няма да се промени.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 1 минута , stanimir каза:

Няма да е без допълнително заплащане.Просто нещата се обръщат.Вече първо ще се вижда базовата цена , а след това ако изрично избереш да пътуваш само с раница ще получаваш "отстъпка за багаж " - иначе казано сегашната цена без ръчен багаж. Единствено ще е в ущърб на нискотарифните , които вече няма да могат да излизат с привидно драстично по-ниска цена спрямо традиционните авиокомпании.

Дано, но цитираните размери са по-малки от досегашните. Или с едната ръка дават, а с другата вземат. 😐

Публикувано:
преди 9 минути , Romana каза:

Дано, но цитираните размери са по-малки от досегашните. Или с едната ръка дават, а с другата вземат. 😐

Все пак това ще бъдат минимално допустими по регламент на ЕК максимални размери (не знам как по-точно може да се каже:grin:) , не пречи авиокомпанията X да си регламентира по-големи максимално допустими размери, например както сега при някои АК -  40/30/20.

Публикувано:

Подреждането на багаж изследвано на научно ниво 😄

Второто видео развенчава някой митове :

• Харесвам 2
  • Браво 1
  • 4 седмици по-късно ...
Цветелина Божкова
Публикувано:

Здравейте. Четох доста в темата, но не намерих мнение за полските куфари Wings. Видях, че имат намаление в сайта им, но много се колебая. По принцип си бях харесала бг марката Grand Ghepard, но Wings имат доста добро намаление за 3 куфара.

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.