Прескочи до съдържание

Пренасяне на колело в самолет

Препоръчани мнения

Публикувано:

Като фен на планинското колоездене и по-скоро крос кънтри стила много се зарибявам някой ден да покарам някъде извън България с моето си колело. Следващата ми дестинация предлага интересни вело маршрути, за които ще си наема колело на място. И все пак за да съм наясно искам да попитам дали някой е пренасял колело в самолет? Разглеждах тарифите на някои авиокомпании, та с тях съм горе долу наясно, но не съм наясно как става самото пренасяне. Как се опакова велосипеда (освен в твърдите кутии), на кой се дава, има ли опасност да го повредят, кога се плаща и подобни детайли.

Ето и едно видео, което ме подтикна да се замисля за темата и си пожелавам следващото ми ходене в Исландия да включва подобно видео (не толкова екстремно) с мое участие :).

https://www.youtube.com/watch?v=yYJeItqxHok

• 3 седмици по-късно ...
Публикувано: (редактирано)

Много пъти съм пренасяла колело в самолет. Има вариянт с куфар (вътре се поставя всичко без каплите; има специфика на подреждането и захващане на определени места с връзки) или чохъл (всичко, заедно с каплите се поставя вътре) за колело. Багажа се таксува като свръх багаж, а каплите трябва да вземеш със себе си като ръчен. В зависимост от летището, някъде се предава на определено място за свръх багаж, на други си е като стандартен багаж. С получаването също е така. АКо го няма на лентата, трябва да попиташ къде се получава по-голям багаж. Аз лично имах специален куфар с няколко ключалки. Само веднъж ми се е случвало една от тях да е разбита. Всичко е било наред, тъй като вътре в куфара е обезопасено. Питат те дали каплите са спуснати и какво носиш. Като цяло няма проблем и колелото е защитено. Само хората на летищета те гледат странно, защото куфара е доста голям и ми се е случвало да чуя: "Пиано ли носите?", хаха.

Редактирано от fairy__
  • Харесвам 2

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.