Прескочи до съдържание

Ню Йорк и Флорида през март

Masmiya

Препоръчани мнения

Публикувано: (редактирано)

Както вече бях писала в една от темите на Георги за Флорида (Флорида за 3-4 дни през зимата), в началото на март ни предстои пътуване до Флорида. Благодарение на съветите ви успях да избистря какво и кога да видим. Мисля, че ще се получи хубава обиколка на южната част на полуострова.

Създавам направо нова тема, защото преди това ще сме две дни в Ню Йорк и тук ще описвам какво плануваме и за двете дестинации. Това ще ми е първо пътуване в САЩ, така че ще се радвам на съвети и препоръки.

Билетите купихме с една от промоциите, намерени чрез Urlaubspiraten.de. Полет с Бритиш от Осло през Лондон до Ню Йорк. Връщането е от Маями пак през Лондон до Дюселдорф. В момента живея в Дюселдорф, така че не се двоумих много преди да купя билетите за 280 евро на човек. В допълнение купих още два билета  - от Дюселдорф до Осло и от Ню Йорк до Флорида, с което цялото пътуване ще ни излезе 410 евро на човек.

В Ню Йорк пристигаме петък следобед:

- настаняване във вече избрана стая през air b'n'b и разходка из квартала. Ако имаме сили, може да идем и до Таймс Скуеър.

https://www.airbnb.de/rooms/2417895

- като цяло голямото обикаляне е планувано за събота и неделя (неделя в 19 летим за Флорида). Два дни не са достатъчни, но каквото успеем - ще видим. Засега още проучвам какво да вмъкнем в програмата, точен план още нямам. Отворена съм за съвети, като ние не тичаме по музеи, по-скоро искаме да усетим атмосферата на града, да хапнем с местни, да се разходим из Greenwich Village.

За Флорида реших да летим до Форт Майърс, защото полетът към Европа е така или иначе от Маями. Кацане във Форт Майърс ни дава възможност да спестим време при разгледането на западното крайбрежие. А повечето компани за коли под наем предлагат на прилични цени взимането и връщането на колата да е на различно място.

Планът за Флорида:

- кацане неделя късно вечерта, взимане на колата от летището и настаняване в следното air b'n'b за две вечери:

https://www.airbnb.de/rooms/1437961

Понеделник: обиколка на интересни плажове в региона и по-точно на Sanibel Island.

Вторник: сутринта плаж и след това поемаме към Everglades, където ще направим тур следобед. Още проучвам кой тур да изберем. Спане в Homestead

Сряда: сутринта тръгваме директно за Флорида Кийс, целта е по обед да сме в Кий Уест. Следобедът разглеждаме града, изпращаме слънцето на известния Mallory Square Dock с т.нар. Sunset Celebration и се връщаме 50-ина км на север за преспиване в по-евтин хотел

Четвъртък: сутринта директно тръгваме към Bahia Honda State Park, където се намира един от известните “карибски“ плажове с бял пясък. Това ще е лежерният ни ден, късния следобед се връщаме обратно в континентална Флорида и се настаняваме за последните две вечери в

https://www.airbnb.de/rooms/293637

Петък и събота (обратният ни полет е събота в 23 часа) ще са за разходки из Маями и плажовете наоколо. Ще се разровя за аутлети и молове. Мисля, че ще имаме време и за малко шопинг. Ако имате опит или знаете добри центрове за пазаруване в района, ще се радвам да споделите.

Как ви се струва плануваното пътуване? Пропускам ли важни детали, които трябва да се имат впредвид при пътуването, например, грешно разпределение на разстоянията и нощувките във Флорида?

Редактирано от Masmiya
  • Харесвам 2
Публикувано:

То какво да му коментираме, прекрасно свършена работа :) Със сигурност ще отидете да видите Таймс Скуер първия ден, защото ще ви чопли, убеден съм. А и там гледката вечер е доста по-впечатляваща. Бях писал в една от темите за залезите, кои са добрите места за наблюдаване и снимки, ако не си я чела да я изровя? Според мен задължително трябва да го направите. 

Вече за останалото си е въпрос на лична преценка, но дори да държите на по-автентични и натурални места в Ню Йорк, не се изолирайте и съвсем от символите. Дори да не се качвате на Емпайър стейт и Рокфелер, поне ги вижте. 

Покрай плажуването планирате ли гмуркане, шнорхел? Флорида е едно от малкото места, където могат да се видят manatees (май водни крави им викаха?).

4292444316_d712ec49d8_z.jpgmanatee by psyberartist, on Flickr

• Харесвам 1
Публикувано:

Сред толкова добри учители във форума, няма как не е добре свършена работата.

Прав си за символичните забележителност в НЙ, със сигурност ще минем през основните, но ми се иска да усетя и атмосферата на НЙ от сериали като “Приятели“. Пък и съм с нагласата, че това няма да е последното ми посещение на Голяма ябълка.

Добра идея с шнорхела (не знам как не ми бе хрумвало) и водните крави. Дори се оказа, че последните могат да се видят във Форт Майърс. Тази компания предлага обиколка с каяк, но цената е 69 долара на човек за три часа:

http://www.tripadvisor.com/Attraction_Review-g34230-d2023084-Reviews-Manatee_Guides-Fort_Myers_Florida.html

Ще гледам и други варианти.

Публикувано:

Сред толкова добри учители във форума, няма как не е добре свършена работата.

Прав си за символичните забележителност в НЙ, със сигурност ще минем през основните, но ми се иска да усетя и атмосферата на НЙ от сериали като “Приятели“. Пък и съм с нагласата, че това няма да е последното ми посещение на Голяма ябълка.

Добра идея с шнорхела (не знам как не ми бе хрумвало) и водните крави. Дори се оказа, че последните могат да се видят във Форт Майърс. Тази компания предлага обиколка с каяк, но цената е 69 долара на човек за три часа:

http://www.tripadvisor.com/Attraction_Review-g34230-d2023084-Reviews-Manatee_Guides-Fort_Myers_Florida.html

Ще гледам и други варианти.

Да, за два дни със сигурност няма да видите всичко, няма смисъл да се счупиш от бързане да обикаляш. Пък и Ню Йорк е такъв кръстопътен град, че дори без да го търсиш целенасочено със сигурност ще попадаш там и за в бъдеще.

Има доста компании, дано става с шнорхел. Някои по-плитководни крави :)

• Харесвам 1
  • 1 месец по-късно ...
Публикувано:

Пътуването наближава, та да си повдигна темата с няколко въпроса:

Георги, може ли пак да споделиш за добрите места за наблюдение и снимки?

Сега си припомних твоя Нюйоркски дневник и от него се спрях на гледката от Рокфелер и Бруклинския мост. Дали може да ги направим в една вечер - времето около залез-слънце да сме на Рокфелер и след това разходка и снимки по тъмно на моста. Някъде прочетох, че е по-добре мостът да се минава пеш от Бруклин към Махнатън, а в другата посока за спестяване на време с метро. Ти / Вие какво мислите?

Бях писал в една от темите за залезите, кои са добрите места за наблюдаване и снимки, ако не си я чела да я изровя? Според мен задължително трябва да го направите. 

Вече за останалото си е въпрос на лична преценка, но дори да държите на по-автентични и натурални места в Ню Йорк, не се изолирайте и съвсем от символите. Дори да не се качвате на Емпайър стейт и Рокфелер, поне ги вижте. 

Публикувано:

В Маями - готиното място е Маями Бийч :)

Пътувайки от Форт Майерс към Маями, минете не по магистралата (I-75), а на юг, по шосе 41 - т.н. Tamiami Trail, и спрете на Big Cypress Oasis Visitor Center - ако искате да видите отблизо изобилие от алигатори в канала, който върви успоредно на шосето :)  А и изобщо този път е много по-живописен.

IMGP1970_Tamiami.jpg

• Харесвам 2
Публикувано:

Румяна, точно на път 41 се бях спряла и аз. Прочетох, че се препоръчват следните спирки по него:

The Shark Valley visitors center и Big Cypress National Preserve.

Чуденката ми е дали ще можем да спрем и на двете в рамките на един ден. От Shark Valley visitors center се предлагат колела под наем, с които се стига до наблюдателна кула (12 км в едната посока), от която се открива гледка към парка и обитателите му:

http://www.sharkvalleytramtours.com/biking.html

http://www.nps.gov/ever/planyourvisit/upload/SVBike-2.pdf

Предлага се и организирана двучасова обиколка с бусче:

http://www.sharkvalleytramtours.com/tramtours.html

Тъй като обичаме да караме колела, клоня към първия вариант, но пък на страницата пише, че не гарантират, че ще има колела за всички, както и че времето, по което сме там паркът е най-посещаван. А ако тръгнем от Форт Майърс, ще сме в Shark Valley следобед.

Може ли да разкажеш какво има или какво сте правили Big Cypress Oasis Visitor Center - тур пеша може би? И колко време ви отне?

За алигаторите (а и останалите животни) четох, че около обед и ранен следобед се крият от жегата. Най-доброто време за посещение на парка било сутринта или вечерта. Вие кога бяхте?

Третата възможна спирка е Anhinga Trail (1,2-километрова пътека близо до Homestaed, където ще спим.

http://www.nps.gov/ever/planyourvisit/anhinga-trail.htm

В Ten-Thousand Islands пък се предлагат интернесни турове с лодки, както и канута под наем за самостоятелни разходки из района, но няма да имаме време за там.

Елена Дичева, за Маями съм отделила два дни и имам купен пътеводител, но още никаква програма. Така че препоръчвай какво да посетим задължително?

• Харесвам 1
Публикувано: (редактирано)

Big Cypress Oasis Visitor Center е неголямо място, за там час е достатъчен - всъщност, това са едни boardwalks около канала, в който се плацикат алигаторите, но наоколо има също изобилие от птици, в канала има още костенурки, риби - готино е.  Ние сме били няколко пъти, последно преди две седмици, около 11 ч. преди обед, и всички обитатели бяха любезни да ни се представят :).

В Shark Valley visitors center  не съм била - била съм два пъти в Everglades, но все през входа откъм Homestеаd.

IMGP1790_Tamiami.jpg

А, и още нещо - движението около Маями е много натоварено и често има задръствания - добре е да се има предвид, като си съставяте графика :).

Редактирано от Rumiana
Публикувано:

Пътуването наближава, та да си повдигна темата с няколко въпроса:

Георги, може ли пак да споделиш за добрите места за наблюдение и снимки?

Сега си припомних твоя Нюйоркски дневник и от него се спрях на гледката от Рокфелер и Бруклинския мост. Дали може да ги направим в една вечер - времето около залез-слънце да сме на Рокфелер и след това разходка и снимки по тъмно на моста. Някъде прочетох, че е по-добре мостът да се минава пеш от Бруклин към Махнатън, а в другата посока за спестяване на време с метро. Ти / Вие какво мислите?

Ето ги местата, на дъното на първа страница в тази тема: http://magelanci.com/topic/1896-%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D0%B5%D0%B4%D0%BC%D0%B8%D1%86%D0%B0-%D0%B2-%D0%BD%D1%8E-%D0%B9%D0%BE%D1%80%D0%BA/

Нарочно давам връзка към цялата тема, защото и в други коментари има полезни предложения :)

Разбира се, че можеш да ги направиш. Рокфелер по залез, после лесно се стига след моста. Като слезеш от кулата трябва да походиш 1-2 преки и да хванеш синята линия на метрото (А или Е) и за 20 минути си на моста, откъм Бруклин. Т.е. общо към 30 минути.

2015-03-04_22-01-12.png

Нямам идея какво се има предвид с това спестяване на време, все пак е важно и коя е крайната точка :) Аз лично само загубих време като го пресичах от Манхатън към Бруклин, че явно изпуснах къде да слезна от моста и отпраших доста навътре в Бруклин, докато успея да се измъкна от хватката му :)

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.