Прескочи до съдържание

София - Гласгоу между 25.06 - 03.07

Препоръчани мнения

Публикувано: (редактирано)

Здравейте, търся 5 билета за Глазгоу от София. Датите не са 100% фиксирани. Търсех директен, но с Бритиш излиза близо 300 евро за тези дати и минах на варианта...гимнастики.
Вариант А:

25.06 - 1.07
София-Лондон с Wizz Discount - 130 евро
Лондон-Глазгоу с Easyjet - 97 евро
И ако ми хрумне да добавя и куфари и вече не ми изглежда рентабилно. Плюс, че си е опасно дали ще хванем връзката.
Вариант Б ми се струва по-постижим:

23.06 - 04.07

София-Манчестър с Easyjet  - 175 евро

+ автобусни билети до Глазгоу
За последните дати, които Megabus изкарва се намират билети по 1 паунд първия и 6 паунда всеки следващ.

С Wizz има много евтини полети директо до Глазгоу (19 евро) от Познан, Полша. Но как да стигнем до там? Има и от Гданск.
Имаше и вариант с Swiss за 240 евро, но с 24 часова почивка в Цюрих, а това добавя и разходи за хотел.

С Ryanair от Пловдив излизаха около 200 евро, но отново с два 24 часови престоя в Лондон.
Сигурно изпускам нещо. Ако имате някакви идеи, ще се радвам да ги споделите!

Редактирано от ivabeleva
Публикувано:

Може да погледнеш и Единбург, не е чак толкова далеч. Пуснах търсене, но под 200 евро не ми излизат цени, а след като ще имате и куфари както си разбрала спира да бъде рентабилно :)

Варианта с Мегабъс би трябвало да работи от Лондон, имаха даже някакви луксозни нощни автобуси, но ще си е доста време в път и гърч...

Иначе има билети на Луфтханза за по 270 евро - отиване до Глазгоу, връщане от Единбург...но има известно чакане в едната посока. Но пък имате време да пиете по една бира в Мюнхен :) Абе ето направо цялата таблица:

2015-01-18_17-04-01.png

Дали да почакаш да паднат цените на лоу костовете, нямам идея...

Няма как лесно да се стигне до полските летища, този вариант го отпиши.

Публикувано:

Благодаря ви за отговорите!
Георги, през коя търсачка изрови тези полети? Аз пробвах директно през сайта на Lufthansa и намирам полетите, но не и цената.

post-304-0-93551600-1421654113.png

Публикувано:

В matrix.itasoftware.com ги гледам, както и в google flights за по-бързи резултати. Но от там не може да се резервира...

То често в сайтра на луфтханза не са заредени всички класове и се намират по други сайтове. Но в случая наистина това, което съм изкарал е леко фантомно. Само на едно място с много пинизи успях да го докарам до 290 евро, но пак изгърмя...

А с airixo, пробва ли?

Да, оттам видях за полетите от Пловдив, но се виси доста в Лондон.

Macflan, ще погледна и през azair.com. Благодаря за коментарите.

Имам въпрос. След като намерите желания полет през matrix.itasoftware.com или подобна търсачка и не можете да намерите полета на официалния сайт на авиокомпанията, през кой сайт правите покупка?

Ива Белева

Редактирано от dbelev
Публикувано:

През сайта, в който сме ги намерили :)

А в матрицата вече може: цък

Този пробвах да го изръчкам ръчно в orbitz и не проработи, виж скрийншота от по-рано и опитай. На мен скрипта ми гръмна на хром и не съм пробвал след това между другото :)

Ива, матрицата от време на време изкарва тарифи, които са невъзможни за резервиране по сайтовете. Или е някакво недоглеждане в наличностите или пък може да ги резервира само някой агент с директен достъп до базите данни. 

Публикувано:

Аз лично ако бях на ваше място, бих си резервирал директно с Бритиш, та да ми е мирна главата, но вие си знаете. Според мен, ако с лоу кост цените са с 30-40 Евро по-евтини на човек, не си заслужава заигравката. Това в случай, че всеки си плаща билета отделно разбира се, иначе ако един финансира всички билети, става по-сложно.

Публикувано:

Намерих билети на Луфтханза от 25.06 -1.07 за 240 евро и 27.06-2.07 - 250 евро. Полетите са София- Глазгоу. Продължителността е средно около 9 часа с прекачванията (освен на 27, когато е 12 часа). Общо взето най-малко главоболно и мързелово е от всички други варианти.
В момента се чудя дали да не купуваме и да спирам с ровенето или да изчакаме още малко. Цените на Луфтханза падат ли или по-скоро се покачват с времето? Какви са ви наблюденията?

• Харесвам 1

Можеш ли да кажеш в кои тарифни класове са (буквичките)? Ако не са в промоционални, може да паднат поне веднъж дотогава.

Редактирано от macf1an
Публикувано:

Уж не са промоционални, та има шанс да паднат.

Аз бих търсил комбинации като миналогодишните - лоу кост + влак/автобус и пр.

Публикувано:

Възможно е обаче и въобще да не пуснат в по-ниския клас по тоя маршрут, който със сигурност не е хипер популярен. Но и ме съмнява да литнат над 300. Може би няма лошо да поизчакаш месец-два, а ако случайно стане мизерия имаш резервен вариант с лоу кост+влак/автобус както казва macf1an.

• Харесвам 1
Публикувано:

Най-добре се абонирай за тази цена в сайта, където си я намерила. Аз най-ниско я видях през skycheck.de

• 3 седмици по-късно ...
Публикувано:

Здравейте!
Исках да ви благодаря на всички за отговорите! След като поизчакахме малко, билетите на Луфтханза паднаха на 390 лв (200 евро) и естествено си купихме! :sungum:

• Харесвам 3
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.