Прескочи до съдържание

София - Гласгоу между 25.06 - 03.07

Препоръчани мнения

Здравейте, търся 5 билета за Глазгоу от София. Датите не са 100% фиксирани. Търсех директен, но с Бритиш излиза близо 300 евро за тези дати и минах на варианта...гимнастики.
Вариант А:

25.06 - 1.07
София-Лондон с Wizz Discount - 130 евро
Лондон-Глазгоу с Easyjet - 97 евро
И ако ми хрумне да добавя и куфари и вече не ми изглежда рентабилно. Плюс, че си е опасно дали ще хванем връзката.
Вариант Б ми се струва по-постижим:

23.06 - 04.07

София-Манчестър с Easyjet  - 175 евро

+ автобусни билети до Глазгоу
За последните дати, които Megabus изкарва се намират билети по 1 паунд първия и 6 паунда всеки следващ.

С Wizz има много евтини полети директо до Глазгоу (19 евро) от Познан, Полша. Но как да стигнем до там? Има и от Гданск.
Имаше и вариант с Swiss за 240 евро, но с 24 часова почивка в Цюрих, а това добавя и разходи за хотел.

С Ryanair от Пловдив излизаха около 200 евро, но отново с два 24 часови престоя в Лондон.
Сигурно изпускам нещо. Ако имате някакви идеи, ще се радвам да ги споделите!

Редактирано от ivabeleva
Връзка към коментар

Може да погледнеш и Единбург, не е чак толкова далеч. Пуснах търсене, но под 200 евро не ми излизат цени, а след като ще имате и куфари както си разбрала спира да бъде рентабилно :)

Варианта с Мегабъс би трябвало да работи от Лондон, имаха даже някакви луксозни нощни автобуси, но ще си е доста време в път и гърч...

Иначе има билети на Луфтханза за по 270 евро - отиване до Глазгоу, връщане от Единбург...но има известно чакане в едната посока. Но пък имате време да пиете по една бира в Мюнхен :) Абе ето направо цялата таблица:

2015-01-18_17-04-01.png

Дали да почакаш да паднат цените на лоу костовете, нямам идея...

Няма как лесно да се стигне до полските летища, този вариант го отпиши.

Връзка към коментар

Благодаря ви за отговорите!
Георги, през коя търсачка изрови тези полети? Аз пробвах директно през сайта на Lufthansa и намирам полетите, но не и цената.

post-304-0-93551600-1421654113.png

Връзка към коментар

В matrix.itasoftware.com ги гледам, както и в google flights за по-бързи резултати. Но от там не може да се резервира...

То често в сайтра на луфтханза не са заредени всички класове и се намират по други сайтове. Но в случая наистина това, което съм изкарал е леко фантомно. Само на едно място с много пинизи успях да го докарам до 290 евро, но пак изгърмя...

Връзка към коментар

А с airixo, пробва ли?

Да, оттам видях за полетите от Пловдив, но се виси доста в Лондон.

Macflan, ще погледна и през azair.com. Благодаря за коментарите.

Имам въпрос. След като намерите желания полет през matrix.itasoftware.com или подобна търсачка и не можете да намерите полета на официалния сайт на авиокомпанията, през кой сайт правите покупка?

Ива Белева

Редактирано от dbelev
Връзка към коментар

През сайта, в който сме ги намерили :)

А в матрицата вече може: цък

Този пробвах да го изръчкам ръчно в orbitz и не проработи, виж скрийншота от по-рано и опитай. На мен скрипта ми гръмна на хром и не съм пробвал след това между другото :)

Ива, матрицата от време на време изкарва тарифи, които са невъзможни за резервиране по сайтовете. Или е някакво недоглеждане в наличностите или пък може да ги резервира само някой агент с директен достъп до базите данни. 

Връзка към коментар

Аз лично ако бях на ваше място, бих си резервирал директно с Бритиш, та да ми е мирна главата, но вие си знаете. Според мен, ако с лоу кост цените са с 30-40 Евро по-евтини на човек, не си заслужава заигравката. Това в случай, че всеки си плаща билета отделно разбира се, иначе ако един финансира всички билети, става по-сложно.

Връзка към коментар

Намерих билети на Луфтханза от 25.06 -1.07 за 240 евро и 27.06-2.07 - 250 евро. Полетите са София- Глазгоу. Продължителността е средно около 9 часа с прекачванията (освен на 27, когато е 12 часа). Общо взето най-малко главоболно и мързелово е от всички други варианти.
В момента се чудя дали да не купуваме и да спирам с ровенето или да изчакаме още малко. Цените на Луфтханза падат ли или по-скоро се покачват с времето? Какви са ви наблюденията?

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Можеш ли да кажеш в кои тарифни класове са (буквичките)? Ако не са в промоционални, може да паднат поне веднъж дотогава.

Редактирано от macf1an
Връзка към коментар

Уж не са промоционални, та има шанс да паднат.

Аз бих търсил комбинации като миналогодишните - лоу кост + влак/автобус и пр.

Връзка към коментар

Възможно е обаче и въобще да не пуснат в по-ниския клас по тоя маршрут, който със сигурност не е хипер популярен. Но и ме съмнява да литнат над 300. Може би няма лошо да поизчакаш месец-два, а ако случайно стане мизерия имаш резервен вариант с лоу кост+влак/автобус както казва macf1an.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 3 седмици по-късно ...

Здравейте!
Исках да ви благодаря на всички за отговорите! След като поизчакахме малко, билетите на Луфтханза паднаха на 390 лв (200 евро) и естествено си купихме! :sungum:

• Харесвам 3
Връзка към коментар
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.