Прескочи до съдържание

Малмьо и Варшава - две в едно


Препоръчани мнения

Здравейте!

 

Благодарение на форума се решихме с приятеля ми да отскочим до Варшава с прекачване в Малмьо. Утре много рано заминаваме, но имам някои притеснения и реших да пиша.

 

Полетът е София - Малмьо, после няколко часа престой и хващаме самолета Малмьо - Варшава. Това, което ме притеснява е самият престой, който предполагам ще е доста скучен.. И всъщност по-точно, какво се прави по време на престой? Летели сме само два пъти (хаха, признавам, че вие ме запалихте и вече даже имам още една запазена дестинация за след месец) и сме доооста неориентирани. Като кацнем накъде трябва да се насочим, при положение, че след няколко часа ще трябва да гоним друг полет? Т.е. трябва ли да минаваме два пъти паспортна проверка?

 

Второто нещо е: мога ли да нося пакетирана храна в себе си (сандвичи)? Защото ще изгладнеем, а всички знаем, че цените на летището са доста "солени". 

 

Третото нещо е: в неделя се връщаме в Малмьо и ще имаме няколко часа да разгледаме. Четох, че шведите не обичали да се плаща в брой (обменихме някаква малка сума, колкото да не умрем от глад евентуално, хаха). Това значи ли, че ако имам Виза Електрон мога да я ползвам спокойно в заведенията и т.н.? 

 

Това са ми въпросите. :)) Благодарение отново на форума се престраших да ползвам и airbnb и се надявам всичко да е точно. В Малмьо нощувките не са никак евтини, но открих симпатичен апартамент, а във Варшава ще сме в стария град, което е чудесно. 

 

Вълнувам се  :lol:

Редактирано от bungle
  • Харесвам 3
Връзка към коментар

По т.1 - зависи колко ви е престоя, и дали ще излизате от летището. Така или иначе щом ще сменяте самолети, ще минавате през паспортен контрол повече от веднъж задължително. 
По т.2 - абсолютно няма проблем щом летиш в рамките на Европа. Лично изпитано с ябълков щрудел преди 15 дни  :lol: 
По т.3 - нищо не мога да кажа, до Швеция още не съм стигнал. :)

Редактирано от Plovdivian
Връзка към коментар

Полетът е София - Малмьо, после няколко часа престой и хващаме самолета Малмьо - Варшава. Това, което ме притеснява е самият престой, който предполагам ще е доста скучен.. И всъщност по-точно, какво се прави по време на престой?

 

Този въпрос зависи основно от две неща:

1. колко точно са тези "няколко часа", защото е едно ако са 3 и друго, ако са 7-8 например

2. колко далеч е летището от града

 

Опасявам се, че при прекачване на летище Стуруп няма да има какво много интересно да правите, защото за да има смисъл отиване и връщане до Малмьо, престоят ви трябва да е поне едно 5-6 часа.

 

 

Второто нещо е: мога ли да нося пакетирана храна в себе си (сандвичи)?

Може, да.  Аз, например,  винаги си правя два сандвича (както аз си ги харесвам)  "за из път".

Редактирано от Фичо
Връзка към коментар

По т.3 - всичко,за което се сетиш може да платиш с карта. За заведенията и т.н. няма да има никакъв проблем,даже на входа на тоалетните на гарата има пос-терминал. :)

Редактирано от Dian
Връзка към коментар

Често правят хайки на това летище за проверка на багаж на пристигащите. Пускат кучетата да душат за дрога и бая тараш става. Да си пазиш сандвичите. :)

Връзка към коментар

Паспортен контрол ще имаш само веднъж при кацането в Малмьо, след това и Швеция и Полша са в Шенген и няма паспортен контрол. Правих прекачване през Малмьо-Копенхаген-Исландия, след Малмьо повече нямаше никакви проверки. За храната нямаш проблем, само течностите се следят. С пари в брой и с карта няма да имаш проблем, може и с двете, ние носихме малко пари в брой, беше абсолютно излишно.

Редактирано от Oshko
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.