Прескочи до съдържание

Календар на МАГЕЛАНЦИ

Препоръчани мнения

Абе, магеланките да пускат на лични своите сесии, пък ще се разберем някак относно окончателната селекция... :P

Ние сега Мис Магеланка ли ще избираме или календар ще се прави?!?!... :rolleyes::P 

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Абе, магеланките да пускат на лични своите сесии, пък ще се разберем някак относно окончателната селекция... :P

Аааа, Duke, не съм съгласна! С този Фотошоп днешно време... никакви снимки на лични. :biggrin:

Първоначален оглед на живо е нужен! :P

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Аз не държа личното ми мнение да съвпада с това на останалите и затова предпочитам да получавам кандидатурите на лични, за да не си пречат помежду си, а и да не изпадаме в неловки ситуации с колегите от журито. Фотошопът го оставям на хората, които отговарят за постпродукцията. Аз съм по натуралните неща, така да се каже... :blush:

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Ние сега Мис Магеланка ли ще избираме или календар ще се прави?!?!... :rolleyes::P

Едното не пречи на другото!

И двете, и двете! :P

Одно другому не мешает! ;)

Сори, карах наред :)

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Ако се съберат повече снимки може да се помисли и за настолен календар със снимка за всеки ден. Нещо подобно: https://www.orangecenter.bg/365-dni-misli-za-shtastie-product-14860.html

и вместо умни мисли може да се сложи полезна информация за местата от снимките.

Добра идея, харесва ми! Ще ни е малко зор с 365 снимки с 365 истории, но си мисля че в темата с "познай откъде е тази снимка" имаме доста кандидати :) То ще си стане като мини енциклопедия. Следващия път като имам път към orange ще мина да го видя как изглежда тоя календар. Не е ли много обемист?

• Харесвам 1
Връзка към коментар

... Следващия път като имам път към orange ще мина да го видя как изглежда тоя календар. Не е ли много обемист?

Ето го с малко повече инфо и снимки http://simetro.com/index.php/product/365_days/

Връзка към коментар

Ето го с малко повече инфо и снимки http://simetro.com/index.php/product/365_days/

Предлагаш да следваме този шаблон и да напълним тестето с 365 мъдри слова на онзи, който зове себе си Основател?

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Добра идея, харесва ми! Ще ни е малко зор с 365 снимки с 365 истории, но си мисля че в темата с "познай откъде е тази снимка" имаме доста кандидати :) То ще си стане като мини енциклопедия. Следващия път като имам път към orange ще мина да го видя как изглежда тоя календар. Не е ли много обемист?

Точно този не съм го виждала на живо, но преди време една колежка имаше календар, който представляваше една пласмасова стойка и листите бяха като картички. На всяка картичка имаше снимка на плаж или природна забележителност и отдолу лентичка с датите. Интересното е че бяха двустранно напечатани и всеки ден трябваше да преместваш най-горната отзад и в средата на годината обръщаш кубчето и пак така :) Обемисто беше кубчето, но не беше нещо сташно като е двустранно напечатано.

Връзка към коментар

За мен календар с 365 снимки би бил пълно разводняване и не на последно място - голяма хамалогия да се изготви като хората - от избора на снимки до самото оформление (особено ако включва някаква полезна информация към снимките). Това неминуемо ще е за сметка на качеството, пък ако щете и на самия престиж твой фото шедьовър да попадне в избраната селекция. По моему идеята е да се направи нещо стилно, а не просто да се набацат там 365 фотоса и давай на печат...

По-скоро да се помисли за вариант с 52 снимки - по страничка за всяка седмица. Ако не друго, седмицата е по-универсална единица за време от гледна точка на пътешественика :) 

Формат "настолен календар" (като посочения в примера) е оптимален - по-практичен е от много гледни точки, пък и ще позволи на снимки с не чак толкова добра резолюция да се вместят. Така де, и "сапунерките" са "хора" :P

Относно подбора на снимките. За всеки месец се отваря една тема (напр. "Снимките за януари"), където всеки може да номинира свои снимки, направени по време на пътешествията му през конкретния месец. Гласуване между потребителите на форума или някакво организирано жури (или комбинирано между двете) определя снимките, които ще попаднат в календара за съответния месец. Така за всеки месец. 

Това са моите виждания по въпроса. Дано са били полезни ;) 

• Харесвам 10
Връзка към коментар

Ако се съберат повече снимки може да се помисли и за настолен календар със снимка за всеки ден. Нещо подобно: https://www.orangecenter.bg/365-dni-misli-za-shtastie-product-14860.html

и вместо умни мисли може да се сложи полезна информация за местата от снимките.

И едното и другото могат да се направят. Малко ще е страшно с избора на снимки ... но ще си струва :)

Прекрасна идея. Ха сега да видим тези дето си надписват снимките, дали ще ги дарят безвъзмездно в полза на магеланското общество, че и ние със сапунерките да намажем...

Значи някои от "тези със сапунерките" като ви гледам на какви яки места ходите и ме хваща яд, че сте със сапунерки :). Не казвам, че снимките със сапунерки са лоши, ама ако минете на mirrorless-и ще правите още по-яки снимки на цената на почти никакво увеличение в размера на носената техника :)

Връзка към коментар

Що не помислите за нещо по-разкрепостено - например - за лятото - снимка от Антарктида, а зимата - летни плажове

Като бонус може на всеки месец, а може би на всяка седмица, избрани с гласуване вицове от темата за хумор, но само ако са мръсни. 

Като напуснем сферата на глупостите, бих предложил за месечно изображение колаж от бордни карти, билети за транспорт от различни места, билети от музеи, хладилник с магнити на отличниците във форума, аз ще сглобя снимка от над 100 шота от цял свят, бутилки с бира, всякакви колекции от ценни сувенири или предмети. 

Обаче предложението за мръсния виц си остава.... :P

• Харесвам 5
Връзка към коментар

По-скоро да се помисли за вариант с 52 снимки - по страничка за всяка седмица. Ако не друго, седмицата е по-универсална единица за време от гледна точка на пътешественика

Абсолютно съм съгласна с това мнение, но пък никога не съм виждала такъв седмичен календар на живо, което не означава, че не може да стане. 365 ще е малко прекалено.

Също подкрепям и идеята за летни снимки за зимните месеци - не навсякъде е зима от декември до март :)

Редактирано от Травеолани
Връзка към коментар

И аз съм За 52 снимки. Ако е 365 отидеш някъде за 2 седмици и изпускаш 14. Иначе календара може да се направи в по-голям тираж и приходите да са за сайта примерно, ако има приходи де  :lol:

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 7 месеца по-късно ...

Ами хайде да отворим брейнсторминга. Снимките мисля, че ще ги натъманим. Концепцията как си я представяме?

На мен лично най ми харесват календарчетата за бюро, имам едно много яко на Боинг тук и си представям нашето някакво подобно:

IMG_20150903_163528.jpg

Тези за стена не ме кефят, прекалено много площ отиват за дните, прекалено малко за снимките, лого, брандинг и т.н....поне повечето от тях де, предполагам може всякакъв дизайн :)

Та аз си го мисля с една снимка в горната част, в долната календарче в лявата страна, а в дясната една графика на земно кълбо, маркирана с червено/жълто/зелено в зависимост за конкретния месец кои зони на света са препоръчителни за пътуване. Доста стилизирано ще е, може би няма да е от супер пракчтическа полза, ама знам ли...просто идеи :)

• Харесвам 10
Връзка към коментар

Като гледам как върви темата с трите любими снимки, предлагам да има два един за стената и един настотелен, защото едни снимки стоят добре на стена, а други на настолен.  Идеята за графиката на земното кълбо е направо пефектна!

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Да ви кажа какво имам предвид аз като идея:

- Ето тези шаблони си харесах, според мен отговарят на нашите изисквания. Няма смисъл да откриваме топлата вода, според мен изглеждат добре: 

http://calendar-template.haden.eu/downloads/category/desk-deskpad-tent-calendars-templates/

http://calendar-template.haden.eu/downloads/category/multi-page-wall-calendars-2016/

Евентуално ще има стенна версия и за бюро.

- Като цяло смятам да не пестим от качеството. Много груба преценка, понеже всичко зависи от тиража, е че календар би струвал около 10лв, това ок ли ви се струва или много, хич нямам идея колко струват календарите? Може и повече да излезе, знам ли... Календарите ще могат да се купуват и с магелански мили. 

- Относно снимките, смятам да направим конкурс за всеки месец и със гласуване да изберем най-подходящата. Искрено се надявам да ни се спестят разни драми, но не виждам по-добър метод! Единственото правило е снимката да е правена през конкретния месец, нищо не пречи за януари да имаме снимка на тайландски плаж, а за август новозеландска зима, нали за това сме пътешественици, не сме вързани в ограниченията на българските сезони! Хората чиито снимки участват ще получат безплатно от календара, за съжаление нямаме възможност да платим. Чудя се дали да имаме максимум по един победител на месец, сиреч никой да не може да участва с две снимки в календара, ще го мислим!

Ами коментирайте...

• Харесвам 10
Връзка към коментар

И аз подкрепям идеята за една снимка на човек.
И наистина трябва да заявим предварително бройката за да знаем какъв тираж да поръчаме. 
Примерно аз искам 2 календара. 
Отделно мога да събера оферти от фирми за изработката. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Ако ще се правят 2 календара - един за стена и един настолен, може всеки да участва с 2 снимки, като преценката към кой календар да бъде включена снимката, да бъде на автора й.

И още нещо - ще има ли отбелязване на основни български празници (потенциални магелански срещи :) )?

мислех си за някои от датите да има събития, които си заслужава да бъдат посетени по целия свят, но ще е трудно да изберем най-забележителните, пък и за някои от дните ще стане струпване и обясненията ще са по-големи от календара.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.