SMSIX Публикувано: 8 септември, 2015 Сподели Публикувано: 8 септември, 2015 От няколко години редовно правя календарчета (с цел новогодшни подаръци). Печатал съм ги на различни места, като последните две години ползвах услугите на J-Point. За 50-тина бройки, тип пирамидка с размери 220x110 mm излизаше около 3лв на календар и около 7-8лв за 10-тина бройки стенен с размери 320x270mm. Съществено значение за цената е хартията на която се печата 3 Връзка към коментар
bulpa Публикувано: 8 септември, 2015 Сподели Публикувано: 8 септември, 2015 И аз подкрепям идеята за една снимка от човек. Ако може да обърна внимание - може би трябва предварително да се уточни дизайна на календара (поне дали ще е хоризонтален или вертикален) за да може да се подберат съответно хоризонтални или вертикални снимки. Защото при орязмеряване може да се получи доста неприятно орязване на снимките. Хареса ми идеята за отбелязване на бъдещите магелански сбирки 2 Връзка към коментар
Nesho Публикувано: 8 септември, 2015 Сподели Публикувано: 8 септември, 2015 Хубава идея, подкрепям. Връзка към коментар
Зани Публикувано: 8 септември, 2015 Сподели Публикувано: 8 септември, 2015 От няколко години редовно правя календарчета (с цел новогодшни подаръци). Печатал съм ги на различни места, като последните две години ползвах услугите на J-Point. За 50-тина бройки, тип пирамидка с размери 220x110 mm излизаше около 3лв на календар и около 7-8лв за 10-тина бройки стенен с размери 320x270mm. Съществено значение за цената е хартията на която се печата Може ли да споделиш къде ги правиш? Може и на лични. Връзка към коментар
SMSIX Публикувано: 8 септември, 2015 Сподели Публикувано: 8 септември, 2015 (редактирано) J-Point офиса им все още е на бул. Тотлебен близо до Пирогов, но ме спамиха по мейла, че щели да се местят на нов адрес: жк. Хаджи Димитър, ул. Иван М. Йончев 14 (до моста „Чавдар“), а имат и офис на бул. Шипченски проход 63 ето и една примерна снимка Линк от фейса. https://www.facebook.com/media/set/?set=a.3289678884165.2159496.1333516651&type=1&l=0e87aa7eee Вариантите са два, все настолни Редактирано 8 септември, 2015 от SMSIX 5 Връзка към коментар
Георги Публикувано: 8 септември, 2015 Сподели Публикувано: 8 септември, 2015 И още нещо - ще има ли отбелязване на основни български празници (потенциални магелански срещи )? мислех си за някои от датите да има събития, които си заслужава да бъдат посетени по целия свят, но ще е трудно да изберем най-забележителните, пък и за някои от дните ще стане струпване и обясненията ще са по-големи от календара. Е официалните празници ще ги отбележим, това е ясно. Но за срещите не е много реалистично да ги планираме от сега. Рождения ден на форума ще го има, де И аз подкрепям идеята за една снимка от човек. Ако може да обърна внимание - може би трябва предварително да се уточни дизайна на календара (поне дали ще е хоризонтален или вертикален) за да може да се подберат съответно хоризонтални или вертикални снимки. Защото при орязмеряване може да се получи доста неприятно орязване на снимките. Хареса ми идеята за отбелязване на бъдещите магелански сбирки Дизайна ще е уточнен преди да почнем да избираме снимките. Вероятно ще са хрозионтални, но гласуването вече ще е в кропнат подходящия за избрания дизайн размер Рано е да се избира фирма още, ще стигнем и до там. 5 Връзка към коментар
vlady Публикувано: 8 септември, 2015 Сподели Публикувано: 8 септември, 2015 И аз подкрепям идеята за една снимка от човек, но това не означава че един автор може да участва само с една снимка. Напротив - стимулирайте фотографите да подготвят сетове от 12 снимки, а хората ще гласуват за всяка снимка поотделно. 2 Връзка към коментар
Георги Публикувано: 8 септември, 2015 Сподели Публикувано: 8 септември, 2015 И аз подкрепям идеята за една снимка от човек, но това не означава че един автор може да участва само с една снимка. Напротив - стимулирайте фотографите да подготвят сетове от 12 снимки, а хората ще гласуват за всяка снимка поотделно. Разбира се. Дори с повече от една снимка за месец, защо не...единствения проблем който виждам е, ако станат прекалено много кандидатури, анкетата много ще се разводни, ако трябва да се гласуват повече от 50 снимки на месец например... Връзка към коментар
vlady Публикувано: 8 септември, 2015 Сподели Публикувано: 8 септември, 2015 12 снимки на човек е максимума. Ако няма лимит ще стане страшно 1 Връзка към коментар
Травеолани Публикувано: 9 септември, 2015 Сподели Публикувано: 9 септември, 2015 (редактирано) 12 снимки на човек е максимума. Ако няма лимит ще стане страшно И аз подкрепям това мнение. А какво става примерно ако нямаме снимка от даден месец - аз със сигурност през някои месеци не съм пътувала (като март например)? Какъв тип ще са снимките, само природни пейзажи или може и градски такива?Разгледах шаблоните, харесаха ми от тези за стена W4 и W2. Редактирано 9 септември, 2015 от Травеолани Връзка към коментар
lisska99 Публикувано: 9 септември, 2015 Сподели Публикувано: 9 септември, 2015 (редактирано) Здравейте магеланци! Супер ви е идеята за календарите! И аз разгледах темплетите и ми харесаха тези двата: - настолен KB30 W60 - стенен KW13 W1 Като естествено трябва да има място за важни празници като ПРАЗНИКА НА ФОРУМА. По отношение на снимките си мисля, че е възможно и повече от една (3 например) да бъде сложена на месец. Във форума има доста хора, с много хубави снимки и все повече ще стават в бъдеще, защото хората ще продължават да пътуват и ще правят много завладяващи фотуси и в бъдеще. Предполагам, че календарът ще бъде за 2016 година и не мисля, че е много рано да се мисли и за фирмата, която ще го отпечата, защото самото отпечатване отнема време, а в края на годината не само ние сме се сетили, че искаме да си отпечатаме календари и печатниците ще са доста заети и може да е необходимо време, повече от нормалното за отпечатване на каквото и да е. (и аз съм ползвала услигите на Джей поинт, не за календари, а за визитки, но бяха най-добрите, които сме правили, а пробвахме различни фирми, включително Демакс. Имат голямо разнообразие от хартия, с различно покритие, коректни са и работят с качество. Просто, защото са се насочили към този сегмент на пазара и са се постарали достта, за да предложат качество (това като реклама за тях звучи, ама не е и за съжаление няма да изкарам пари за следващото пътуване )) Та това, което исках да кажа, че от сега трябва да се мисли за всеки един етап докато се стигне до готовия продукт - прекрасния календар на магеланци. Редактирано 9 септември, 2015 от lisska99 2 Връзка към коментар
Георги Публикувано: 9 септември, 2015 Сподели Публикувано: 9 септември, 2015 И аз подкрепям това мнение. А какво става примерно ако нямаме снимка от даден месец - аз със сигурност през някои месеци не съм пътувала (като март например)? Какъв тип ще са снимките, само природни пейзажи или може и градски такива? Разгледах шаблоните, харесаха ми от тези за стена W4 и W2. Е надяваме се тук имаме достатъчно хора с хубави снимки за всеки месец Това с шаблоните може и да не се получи, чакам отговор относно лицензите. Оказва се, че евтиния лиценз е май само, ако раздаваш крайния продукт безплатно. Ако се взимат пари лиценза е 190$, което е доста над всякакъв бюджет. Малко ми е парадоксално - ако си супер фирма с огромен маркетингов бюджет и раздаваш календарите като рекламни, плащаш малка сума, ако си група ентусиасти, които искат да си направят календар...щавят до кожа. В такъв случай сигурно ще прибегнем до домашна изработка на шаблона. 3 Връзка към коментар
Мрън Публикувано: 9 септември, 2015 Сподели Публикувано: 9 септември, 2015 Е надяваме се тук имаме достатъчно хора с хубави снимки за всеки месец Това с шаблоните може и да не се получи, чакам отговор относно лицензите. Оказва се, че евтиния лиценз е май само, ако раздаваш крайния продукт безплатно. Ако се взимат пари лиценза е 190$, което е доста над всякакъв бюджет. Малко ми е парадоксално - ако си супер фирма с огромен маркетингов бюджет и раздаваш календарите като рекламни, плащаш малка сума, ако си група ентусиасти, които искат да си направят календар...щавят до кожа. В такъв случай сигурно ще прибегнем до домашна изработка на шаблона. Не може ли да се аргументираш, че ти няма да ги продаваш с цел печалба, а само, за да си покриеш разходите? Връзка към коментар
Георги Публикувано: 9 септември, 2015 Сподели Публикувано: 9 септември, 2015 Не може ли да се аргументираш, че ти няма да ги продаваш с цел печалба, а само, за да си покриеш разходите? Не върви, взимаш ли пари, не се покрива от лиценза. Ама има разни врътки, подобни шаблони намерих в друг сайт, където просто се доплаща за комерсиален лиценз...нещо от рода на 5 пъти цената на некомерсиалния Ама ще се оправим. 1 Връзка към коментар
ruwenzogy Публикувано: 15 септември, 2015 Сподели Публикувано: 15 септември, 2015 И аз съм привърженик на календарите. По техническата част не ме бива, но искам да споделя някои мои виждания по проекта. И подчертавам, че са мои разбирания, с които не ангажирам никого, а искам да изясним нещата по изработката, че времето напредна. Първо, споделям идеята да са 2 вида - настолен и стенен. Аз съм привърженик на втория вид ( снимката да бъде поне формат А4, защото такива хубави снимки е хубаво да са по-големи). На самата снимка да няма никакви надписи, логота и каквото и да е. Всичко да присъства, но някъде отстрани. Самите цифри за месеца, може и да са по-малки. Важно е да се наблегне на снимката. Идеята ми е после всеки да може да си ги рамкира и постави на видно място в къщи или офиса. После предлагам всеки да може да участва с по една снимка на месец, но само когато е пътувал през определения месец. Това остава малко на самосъзнанието на авторите, тоест да не пускаш снимка за месец , когато не си бил никъде (въпреки, че е трудно да се докаже, но е хубаво да сме лоялни един към друг). Снимките да са хоризонтални и да са основно пейзажни, природа, животни, архитектура. Да се избягват портрети, а за лични снимки въобще не говорим. Може снимките класирани на първо място да са за стенния, по-голям календар, а тези на второ място за настолния. Изникват няколко въпроса, след гласуването. Ако даден автор е победител в няколко месеца, своевременно да каже, коя негова снимка иска да се публикува. Друго, според мен, не е желателно от 12 снимки, дадена държава да присъства повече от един път (например снимка от Исландия победител март, август и ноември). Тук не ми е ясно как да решим въпроса с отпадането.... Друго важно е, че календара сигурно трябва да се предаде за изработка поне ноември, тоест няма да има нови снимки за тези месеци от тази година. Затова мисля, че за тези месеци трябва да се включат снимки от 2014 година съответните месеци.. Засега това се сещам . И да се изгради комисия по изработването на календара и представянето на снимките, защото виждам, че темата потъва и никой не взима отношение.... 3 Връзка към коментар
Polina Публикувано: 15 септември, 2015 Сподели Публикувано: 15 септември, 2015 Ноември може да е късно за поръчка на календар. Имайки предвид, че след 15.11. започва масовото печатане на рекламните сувенири на фирми, всичко ще се направи в доста по-голям срок. Поне моя опит това показва. Ако се прави нещо е добре поне до 15-20.10 да има готов проект, за да се търси цена, срок итн. 1 Връзка към коментар
Травеолани Публикувано: 15 септември, 2015 Сподели Публикувано: 15 септември, 2015 Фирмите печатат септември и октомври. Определено ноември ще е късничко Връзка към коментар
Tsanev Публикувано: 15 септември, 2015 Сподели Публикувано: 15 септември, 2015 И да се изгради комисия по изработването на календара и представянето на снимките, защото виждам, че темата потъва и никой не взима отношение.... аз съм на линия (с изкл. на периода края на октомври - началото на ноември, когато дай Боже ще съм на ГОЛЯМОТО ГОДИШНО МАГЕЛАНСТВАНЕ) - работя в рекламна агенция, така че може да се обръщате към мен за въпроси и помощ. ще изровим и фирма която няма да ни товари за печата. Имайте предвид, че е много важно да се знае точната бройка, размер и страници. Самите месеци ще ги направя - само началника да каже кога е роден, да го отбележа като национален празник 3 Връзка към коментар
Георги Публикувано: 15 септември, 2015 Сподели Публикувано: 15 септември, 2015 По въпроса се работи, шаблоните трябва да са готови съвсем скоро, което ще позволи да определим с какъв размер да са снимките, които ще избираме и да започнем събирането им. Мисля, че до 5 октомври събиране на снимки и гласуване до 10 ще ни даде време да се вместим в срокове. Ще се постарая това да го обявим на началната страница и на други места по форума, така че да няма хора изпуснали гласуване от невнимание. Ще има два варианта - за бюро с размер А5 и стенен с размер А3. Фокуса ще е основно върху снимките. В единия ъгъл вероятно ще има кратък текст посочващ кой е автора и кое е сниманото място. Този за бюро ще е по-подходящ за широки пейзажни снимки, а този за стена за по-портретни, така няма да се ограничаваме в един единствен размер, просто в двата календара ще има различни снимки. Съжалявам, че така накратко, но нямам време да пиша повече в момента. 3 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега