Прескочи до съдържание

о. Родос - съвети

Щастливеца

Препоръчани мнения

Ще се радвам да прочета полезни съвети и да споделите интересни места за посещение на този чудесен гръцки остров. Има ли интересни турове с корабче до съседните острови или Турция? Удобен трансфер от летището? Изобщо всичко което ви е впечатлило ще се радвам да го споделите.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Аз съм посещавала острова, но за 1 ден - от Мармарис. Мога да ти помогна единствено с линк за фериботите/ катамараните Родос Мармарис

http://rhodes.marmarisinfo.com/

Иначе стария град на Родос е интересно смесица между ориенталско и гръцко.

Поради липса на време се разходихме извън стените на стария влак с едно туристическо влакче, а иначе напълно си оползотворихме времето с разходка из стария град, хапване, пийване ... както се полага, когато си на почивка.

Връзка към коментар

На мен Родос ми е един от най-харесаните гръцки острови, макар че някои мои познати го намират за твърде туристически и не го харесват. Ние прекарахме там 5 дни, след 5 дни на Мармарис и не остана време за друг близък остров. 

Харесва ми, че е сравнително малък - не се губи много време в път, и е добра комбинация от история, плажове и природа. Аз бих препоръчала за спане самият град Родос, старият град, на който, е красив и много добре запазен средновековен град и откъдето лесно може да се стигне навсякъде.

Може да се отиде до Линдос, където има акропол и интерсни археологически разкопки, самото селце е китно, има и 2 плажа на Линдос (по спомен, дано да не бъркам), малко пренаселени, но не лоши. Други по-известни плажове - Цамбика (Tsambika beach) и Антъни Куин бийч. Интересна е и долината на пеперудите (Butterfly  или Petaloudes Valley). Коскино е традииционно село с шарени къщи, живописно е. Единствено не ми хареса Фалираки, който е от типа "Слънчев бряг". Има развит (между)градски траснпорт, така че може евентуално и без кола да е престоят.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
  • 4 години по-късно ...

Да използвам и аз темата, за да попитам за съвет относно настаняване на острова. Търсим място с малко по-романтична атмосфера - да няма голяма лудница, но и да не е заспало, да има приятни заведения покрай плажа, но не и големи хотелски комплекси, да има и умерен нощен живот ( разбирам 2-3 бара, където да пием по бира), а и хубава плажна ивица 🙂 Знам, че  Линдос отговаря на тези изисквания (поне, доколкото прочетох), но цените на настаняването не ми харесват, така че отпада. В момента се чудя между Стегна и Пефки. Някакви мнения по въпроса ? Сещата ли се нещо друго да предложите?

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.