Прескочи до съдържание

low cost connecting flights и закъснение

Препоръчани мнения

Един казус на който не знам как да открия отговорът. Ако имам полет с прекачване(на един билет), но от low cost компания и първият полет закъснее и изпусна вторият какво става?

Предполагам, щом продава свързани полети си е нейна грижа, обаче вторият полет е 2 пъти в седмицата.

Естествено биха ми предложили да пътувам след 3 дни, което не е ок за мен.

Дали биха ме прехвърлили през други авиолинии, при положение, че те самите са low cost?

Компанията за която си мисля е Cebu Pacific. продават комбинирани полети.

Редактирано от Oshko
Връзка към коментар

Отговорът ми не е много по темата - в смисъл не знам отговора, ама пак - може да предизвикам размисъл :) 

Oshko, когато има такъв риск, защо не увеличиш времето за прехвърляне? Имам предвид дори ако е нужно един ден, защото едва ли имат сто полета на ден. Особено когато говорим за нестабилен откъм атмосфени условия регион. Само идея... 

Връзка към коментар

Дълбоко се съмнявам , да те премаршрутизират с друга авиокомпания.

При мен се случи нещо подобно с Pal Express (направо преустановиха полетите до дестинацията към която ми беше вторият полет)  , но се уредих със седлака за Philippine Airlines които са компанията майка.

Връзка към коментар

С две думи никоя авиокомпания няма задължението да те премаршрутира при други компании и го имаше подобен казус с Ryanair тук в Европа преди години. С тая разлика, че там дори да искаха нямаше как да те пратят при друга компания, просто защото никой друг не летеше до това летище. В Европа вече правилата са по-строги и са длъжни да се грижат за теб, предполага се, че им е по-евтино да те пратят по друг маршрут/друга авиокомпания, от колкото да ти плащат хотели и дневни 3-4 дни, но дали Cebu ще направят така кой ги знае...

• Харесвам 1
Връзка към коментар

И аз имам подобен въпрос :)

И аз имам полет с прикачване, даже 2 на един билет, но разликата между първото прикачване е само 1 час. Ако пък изпуснем първото прикачване, изпускаме и второто (ох дано всичко да е по план, че иначе става мазало....) Какво е решението при такава евентуална случка?

От авикомпанията ми казаха.че при закъснение ще ни прехвърлят на следващия възможен, но с тяхната компания е след няколко дни,което не ни устройва. Става въпрос за Еър Сейшели, които са 40% собственост на Ейтиад Еър.

В такъв случай дали е вариант да ни прехвърлят с полет с тях и то до крайната точка?

Аз защо си мислех,че  при такива прикачвания на един билет, самолетите се изчакват....

Връзка към коментар

Ами не винаги се изчакват, понякога, ако ги предупредят, и сметнат, че ще се вкарат в по-голям разход ако задържат втория полет, отколкото да ви плащат хотел и пренасочване...

Питайте компанията дали при закъснение ви прехвърлят на полет със същата компания или може и друга, в тия междуостровни полети може и да няма други компании.

Аз предполагам, че такива полети дето са през три дни се изчакват, но нямам опит. При всички случаи ги информирайте, ако има опасност да закъснеят

• Харесвам 1
Връзка към коментар

"Изчакването" зависи от колко пътници ще се прехвърлят от закъсняващия полет към чакащия.

За 1-2 човека не чакат.

За 10 - 20 - много по-вероятно, стига чакането да е в допустими рамки.

Редактирано от macf1an
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.