fairy__ Публикувано: 28 януари, 2015 Публикувано: 28 януари, 2015 (редактирано) Здравейте! Бихте ли ме насочили кои компании за коли под наем в Сащ са добри? Благодаря предварително! Редактирано 28 януари, 2015 от fairy__
Георги Публикувано: 28 януари, 2015 Публикувано: 28 януари, 2015 Няма най-добри, а и какво означава най-добри? Ако става въпрос за цена, даваш конкретни дати, конкретен маршрут и каквото покажат търсачките.
fairy__ Публикувано: 28 януари, 2015 Автор Публикувано: 28 януари, 2015 Имам предвид лоялни компании и по-изгодни оферти. А и не съм запозната с техните компании.
FULL_BASS Публикувано: 28 януари, 2015 Публикувано: 28 януари, 2015 (редактирано) Аз съм взимал няколко пъти от Enterprise и съм много доволен. Нови автомобили предимно, чисти и на достъпна цена (около $130 за среден клас). Много офиси, включително и по летищата на територията на САЩ и възможност да върнеш автомобила на друга локация с оскъпяване от около $50. Можеш да направиш резервацията от сайта им и дори да ти я донесат (на платформа), където желаеш. Някои хотели също предлагат rent a car. Например Budget, но за тях нямам информация. Друга компания, която знам е Kasper, но мисля, че само в Ohio имаха офиси. Редактирано 28 януари, 2015 от FULL_BASS
fairy__ Публикувано: 28 януари, 2015 Автор Публикувано: 28 януари, 2015 (редактирано) Тази цена за какъв период е? На ден??? На мен ми трябва за 3 седмици. Начално и крайно място е Оклахома Сити. Редактирано 28 януари, 2015 от fairy__
FULL_BASS Публикувано: 28 януари, 2015 Публикувано: 28 януари, 2015 (редактирано) Тази цена за какъв период е? На ден??? На мен ми трябва за 3 седмици. Начално и крайно място е Оклахома Сити.Разбирам, че цената Ви изглежда прекалено висока, но Вие не бяхте уточнили за какъв период от време Ви трябва и аз директно предложих за ден. Въпросната фирма предлага по-ниски цени, ако колата се заеме дългосрочно. Например, както казахте за 3 седмици (21 дни), стандартен клас автомобил (например Крайслер 200) струва около $670. Току що направих справка и има около 10 офиса и в радиус от 9 мили в Оклахола Сити. Редактирано 28 януари, 2015 от FULL_BASS
fairy__ Публикувано: 28 януари, 2015 Автор Публикувано: 28 януари, 2015 Много благодаря за полезната информация. Надявам се да намеря по-изгодна оферта до август месец.
Георги Публикувано: 28 януари, 2015 Публикувано: 28 януари, 2015 Основните фирми в САЩ са почти същите, които са популярни по целия свят: Hertz, Avis, Budget, Dollar, National, Alamo... 1
Rumiana Публикувано: 28 януари, 2015 Публикувано: 28 януари, 2015 Thrifty е по-евтина и са си ОК - много пъти съм рентвала от тях без проблем. А иначе - Budget, Enterprise, Hertz са май най-известните и приблизително на еднаква цена по принцип - трябва да се търси конкретно, понякога може да има и значителни разлики. 1
FULL_BASS Публикувано: 28 януари, 2015 Публикувано: 28 януари, 2015 (редактирано) Thrifty е по-евтина и са си ОК - много пъти съм рентвала от тях без проблем. А иначе - Budget, Enterprise, Hertz са май най-известните и приблизително на еднаква цена по принцип - трябва да се търси конкретно, понякога може да има и значителни разлики.Thrifty са по-евтини, но за по-дългосрочен период, както е в случая са с $200 повече от Enterprice-a. AvisСъщо. Редактирано 28 януари, 2015 от FULL_BASS
fairy__ Публикувано: 28 януари, 2015 Автор Публикувано: 28 януари, 2015 Ще разгледам компаниите и ще видя какви са условията. Много ви благодаря!
Георги Матеев Публикувано: 28 януари, 2015 Публикувано: 28 януари, 2015 Аз рентвах 2 пъти кола от Dollar. И двете коли бяха почти чисто нови, едната дори имаше още немахнато фолио по таблото, а взимането и връщането буквално ставаше за минути. Супер доволен съм от тях. Провери този сайт - http://www.usrentacar.co.uk - по мое наблюдение дават много ниски цени за коли в САЩ. Аз ползвах тях и всичко беше точно, а цената беше средно с 10-15% по-ниска спрямо всички други сайтове.
Oshko Публикувано: 29 януари, 2015 Публикувано: 29 януари, 2015 Това да е проблемът - наемане на кола в САЩ. По-лесно нещо май няма в организацията на каквато и да е екскурзия. Всички големи фирми са много добри и колите са им почти нови, те просто така си работят. Взимал съм от Thrifti, Hertz, Avis, Enterprise, Alamo, National, всеки път различна фирма ми е излизала най-изгодно. Спомням си добрите времена преди кризата, когато в Thrifti един Dodge Charger беше 100$ на седмица...ехх 1
fairy__ Публикувано: 29 януари, 2015 Автор Публикувано: 29 януари, 2015 Никой не е казал, че е трудно. Просто се интересувам от компании и възможно най-добра оферта като цена.
Евгени Димитров Публикувано: 26 януари, 2016 Публикувано: 26 януари, 2016 (редактирано) Взимал съм от Enterprise, доволен съм като цена и състояние на автомобила. Разгледайте сайтовете на изброените по-горе компании. Има опция за наем на кола на седмица и месец. Вие щом търсите за 3 седмици, най-вероятно наем за 1 месец, ще е най-удачен. Може би ще е към $600, но най-добре се обадете и кажете какво ви трябва. Също така, всички компании предлагат и застраховка, в случай на инцидент, което малко оскъпява рента. В зависимост от кредитната карта, която ползвате за наем на колата, някои от картите покриват тази застраховка, затова може на рента кара да има кажете, че вашата карта ще го покрие. Първо обаче се уверете като се обадите на кредитната институция. Също така, ако смятате да взимате колата от едно място и да я оставите в друг град, ще има оскъпяване. Не съм сигурен, че ще е само $50 както някой беше споменал. Пример, исках да взема кола от Масачузетс и да я оставя във Вашингтон, оскъпяваше се с повече от $100, но това разбира се е много относително. Когато имате ясното откъде искате да вземете и да оставите кола и за периода, просто се обадете на 2-3 места и си изберете цената, която ви устройва. Моят съвет е да се обадите, защото цените, които са в сайта са без застраховки, гориво и т.н и в последствие излиза съвсем различна цена. Редактирано 26 януари, 2016 от Евгени Димитров 1
cck Публикувано: 27 януари, 2016 Публикувано: 27 януари, 2016 Това да е проблемът - наемане на кола в САЩ. И да и не Аз като прощъпулник в САЩ да споделя малко опит с 2 наема в Маями. Не съм резервирал предварително от БГ, а на място на летището (понеже ми беше под носа). Прегледах разбира се сайтовете, които знам, които се препоръчват тук, както и rentalcars. Самото наемане - елементарно и наистина супер лесно за организация. Фирми колкото поискаш, оферти безброй и всичко това на едно място, от лесно по лесно. Трудното беше да разбера "колко ще струва". По-късно научих и термина "walk-out price" (крайна цена). Да се изразя по ясно, май ще да е с картинки: Стъпка 1, да предположим трябва ми за два дни (от утре), избирам си например EZ car. Датите на екрана са в техния си формат - ММ/ДД/ГГГГ Какво ни казват - "$8 Daily -38.41 Total". 2 дни по 8 долара не прави 38.41, но то е ясно, че има някакви такси, а осемте долара са си рекламни. Стъпка 2. Застраховки и екстри Тук по лични виждания аз добавям - Supplemental Liability (SLI) - 17.99/day "Supplemental Liability coverage up to $1,000,000 for claims against the primary driver for property damage and more." Аха, вариант на гражданската отговорност. Ще взема - Collision Damage Waiver (CDW) | Starting From: $24.99/day "Do not be caught without coverage! Our Collision Damage Waiver is primary coverage $0 deductible." ОК, Каско трябва, еле пък при този стандарт. Ще взема, но евала, че може и без! - E-Z Toll - $6.99/day Това какво е? Ами нещо като нашите винетки. Иначе може да ползваш услугата "да ти снимат табелата и да ти чарджнат картата за конкретния изминат път". Ама трябва да гледаш коя е "state", коя е частна, коя е "adopted" магистрала. Ама не може и "fast lanes" (двете бързи ленти на магистралата) да ползваш - там по-скъпо ОК, не е за мен. Този пас ми харесва - всичко навсякъде платено. Взимам. - Child Safety Seat не ми трябва, GPS си нося, над 25 съм, признават ми книжката, един ще е шофьора, ъпгрейди не искам... Стъпка 3 - ще плащаме: Така де, ама по добър американски навик всичко се обявява без включени държавни, общински и други данъци и такси, бакшиши (тук няма) и други gratuity (задължителни или не, като в случая също няма). Та "breakdown-а" разказва следното: Rental Rate - $16.00 CONCESSION FEE - $12.66 STATE TAX - $7.72 VEHICLE LICENSE FEE - $3.98 CFC - $9.70 FLORIDA SURCHARGE - $4.00 EZTOL - $13.98 LDW1 - $49.98 SLI - $29.98 Total - $148.00 Не, че не е написано. Но два дни с нормални застраховки и винетка и колата си струва 74 USD/ден. Ясно, че за седмица например ще е друго, сиреч офертата би била по-ниска. От днес за утре също има значение. Но разликата е дали говорим за 8 USD на ден или 4 USD на ден. Застраховките и таксите намаление нямат, независимо от срока По свое усмотрение всеки може просто да не ги включи (на негова си отговорност), а хората дават възможност да не ги плащаш, ако не желаеш. Та това, което наричаме "евтини коли под наем" поне за Флорида (а вдруг щат най-малкото винетките и данъците са различни) всъшност се отнася само за автомобила. От там насетне никак не е евтино, що се отнася в сравнение с Испания да кажем. Не зная винаги ли е било така, но поне аз на това попаднах и заради това опитвам да покажа с конкретен пример особеностите наема там.
Oshko Публикувано: 27 януари, 2016 Публикувано: 27 януари, 2016 При теб е брутално, то бива добавки.... Сега си разгледах една стара резервация с Alamo, която успях да намеря от Лос Анжелис и е по-различна, почти всичко си е включено без детското столче и едни 9$ накрая: Vehicle Type: Midsize - 4-Door/Automatic/Air - Pontiac G6 Or Similar Pickup Information Location: Los Angeles Intl Arpt/Shuttle (LAXT71) Date & Time: Saturday, June 20, 2009 @ 03:00 PM Address: 9020 Aviation Blvd Inglewood, CA 90301 Phone: (888)826-6893 ext:MAIN Fax: (310)641-3785 Hours: Sun-Sat: 12:00 am - 11:59 pm Dropoff Information Location: Los Angeles Intl Arpt/Shuttle (LAXT71) Date & Time: Monday, June 29, 2009 @ 03:00 PM Base Rate - Midsize (USD) (1) Rental Rate ($235.47/rental) $235.47 (2) Day Rate ($51.46/day) $102.92 Contract I.D. Inclusive Rate Items Unlimited distance-time & distance Included (9) Collision damage waiver full Included Concession recoup fee 10.60 % Included Ca tourism commission assessment Included Customer facility charge Included Sales tax (9.750%) $23.61 Included Guaranteed Base Rate Included Unlimited Miles Included Subtotal.............................................$362.00 Additional Items (1) Infant Seat ($5.00/day; $70.00/max Amt) $45.00 Subtotal..............................................$45.00 Taxes, Surcharges and Fees Concession Recoup Fee 10.60 % $4.77 Sales Tax (9.750%) $4.85 Subtotal...............................................$9.62 Estimated Total......................................$416.62 2
cck Публикувано: 27 януари, 2016 Публикувано: 27 януари, 2016 Позволих си да сравня дадените от теб дати, но за 2016-та при Alamo. Ето какво дават, ако предплатиш сега (на място +100 USD): Midsize Edit Toyota Corolla or similar 1 Week(s) @286.16 $286.16 2 Day(s) @40.88 $81.76 Airport Concession Fee 11.11 Pct (11.11%) $41.87 Customer Facility Charge $10.00 Tourism Fee 3.50 Pct (3.5%) $12.88 Vehicle License Recovery Fee $8.91 Sales Tax (9.5%) $38.93 Unlimited mileage Included $480.51 Отделно столчето е вече 12 USD преди такси. също така нека опитаме да добавим незадължителните Personal Accident Insurance/Personal Effects Coverage и Collision Damage Waiver, който ти явно си плащал по други цени Ефектът: $707.54 за същия период. 2
Георги Публикувано: 27 януари, 2016 Публикувано: 27 януари, 2016 При мен също нямаше никакви проблеми и цената беше ОК, посоченото е с пълна застраховка, 0 франшиза, взимане от едно място и връщане на друго. Макар и да беше резервиран Шевролет Спарк ни дадоха доста по-голям Нисан. Не, че не се опитаха първо да ни продадат ъпгрейд преди да ни го дадат без пари 3
akair Публикувано: 27 януари, 2016 Публикувано: 27 януари, 2016 eкстрата за толовете спокойно можете да не я вземате и да си плащате тол таксите на тол кабинките. Снимат ви номера, ако сте минали през E-ZPass гишето, без да сте активирали терминала в колата. Идеята на този терминал е да намали цената на тол такстата (с около 30%) - за често пътуващите. Компаниите за рент-а-кар ви чарджат толкова много за удобството да го ползвате, че е безсмислено... Единственото неудобство е, че не всички тол будки приемат КК и на места се плаща само кеш 1
cck Публикувано: 27 януари, 2016 Публикувано: 27 януари, 2016 При мен също нямаше никакви проблеми и цената беше ОК, посоченото е с пълна застраховка, 0 франшиза, взимане от едно място и връщане на друго. Макар и да беше резервиран Шевролет Спарк ни дадоха доста по-голям Нисан. Не, че не се опитаха първо да ни продадат ъпгрейд преди да ни го дадат без пари Факт, "по-тънко" е и доста неща са включени. Позволих си и тук да повторя търсенето за същите дати през тази година, през Ренталс. Това разбира се единствено и само с цел да доразчепкаме особеностите на тамошния пазар. На следващите екрани е обяснено какво е включено: Ако на твоята кола и стане нещо - ясно. Ако я хване липсата цялата кола в рамките на държавата - също ясно. И сега въпросът с повишена (за мен) трудност: А Гражданската отговорност (Third Party liability) вътре ли е в тази цена? Ако не, то колко и до какъв лимит е на ден след данъци? Защото, ако с твоята кола подпреш някой чичко с наточено Бентли/Ферари/Лексус (а такива доволно много), по-твоя вина, то неговият хипотетичен иск няма как да бъде покрит от съответния твой застраховател след като не е указано изрично, че ще бъде направено. 1
Yavor Публикувано: 27 януари, 2016 Публикувано: 27 януари, 2016 Аз съм ползвал винаги Херц . Даже, като спуках гума на една магистрала из Северна Каролина, натиснах едно SOS бутонче на огледалото за обратно виждане, и някаква девойка прие SOS обаждането от колата (мой телефонен номер не съм ползвал). Поговорихме си, разбра къде съм, обясни ми, че ще ми струва 50 долара да прати някой да смени гумата, ама аз и казах, че може и сам да си я сменя. Разбрахме се къде е най-близкото място да им върна колата и да взема нова. Смених гумата и докато отида и им върна колата, бяха подготвили вече новата . 3
cck Публикувано: 27 януари, 2016 Публикувано: 27 януари, 2016 eкстрата за толовете спокойно можете да не я вземате и да си плащате тол таксите на тол кабинките. Снимат ви номера, ако сте минали през E-ZPass гишето, без да сте активирали терминала в колата. Идеята на този терминал е да намали цената на тол такстата (с около 30%) - за често пътуващите. Компаниите за рент-а-кар ви чарджат толкова много за удобството да го ползвате, че е безсмислено... Единственото неудобство е, че не всички тол будки приемат КК и на места се плаща само кеш Това го "стоплих" почти веднага, понеже пък се возих и с кола (лична) на приятел, който понеже не излиза от квартала и предпочита при нужда да снимат табелата и да си плаща за изминато разстояние. Абсолютно по-удобното и евтино в неговия случай. За вторият си наем, редуцирах предварително плащаните такси с такива "by plate", но то сравнение няма как да направя понеже на други места шарих. Генералната идея беше, че условията, термините и ценообразуването доста се различават от тези, с които съм свикнал в Европата. --- offtopic: Пък явно има и разлики от щат до щат. Не, че в Европейските щати е еднакво, ама нейсе.
Георги Публикувано: 27 януари, 2016 Публикувано: 27 януари, 2016 И сега въпросът с повишена (за мен) трудност: А Гражданската отговорност (Third Party liability) вътре ли е в тази цена? Ако не, то колко и до какъв лимит е на ден след данъци? Защото, ако с твоята кола подпреш някой чичко с наточено Бентли/Ферари/Лексус (а такива доволно много), по-твоя вина, то неговият хипотетичен иск няма как да бъде покрит от съответния твой застраховател след като не е указано изрично, че ще бъде направено. Не е, не съм я виждал включена никъде по света, по начало не я избирам.
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега