Прескочи до съдържание

Коли под наем в САЩ

fairy__

Препоръчани мнения

Публикувано:

Не е, не съм я виждал включена никъде по света, по начало не я избирам. 

И аз така си помислих. Да ти кажа и на мен ми се струва по-скоро безпредметна.

Но многото плакати (като тези за кредитните институции у нас) на адвокати, посредничащи при уреждане на спорове при ПТП ме накара да се замисля дали пък не трябва. Не взех, но все си го мислех поглеждайки към билбордите.

Публикувано:

Все си мисля, че снимането на табелката е по-скоро установяване на нарушение и може цената да е друга... Или просто надолу по Флорида никой да не му се "виси" на жегата да събира кеш, няма ПОС за плащане с КК и да са решили да въведат снимането на номера като норма. Дано рент-а-кар компанията не реши да наложи "административни такси" тези тол такси...

А бързите ленти са още по-разнообразни - на места са при 2+ човека, на места - при 3+ човека, а понякога - 4+ човека са безплатни за ползване. Тогава въпросният E-ZPass може да бъде чарджнат без да е необходимо...

• Харесвам 2
Публикувано:

Ние се спряхме на компания Hertz, юни месец миналата година. Използвахме модел Economy за 21 дена, като нямаше възможност да се вземе за целият период, а първо за 2 седмици (368$), след което взехме за още една седмица (150$). Взимане и връщане беше от едно място с включена застраховка за един човек. Тъй като сутринта закъсняха и чакахме 2 часа за смяна на масло и почистване на колата ни дадоха 25$ компенсация. След 10 000км трябваше да я сменим, заради подмяна на масло и филтри. Не сме имали проблем и всичко мина точно.

• Харесвам 1
Публикувано:

От каквато и фирма да наемеш кола, купи и застраховката. Пълна!! 

По-добре е пълно спокойствие, отколкото сума разправии евентуално (тфу-тфу, да не се наложи...)

Още, при приемане на колата настоявай за съвместен оглед на автомобила, за драскотини по него, и за неуредици в салона (дупки от цигари и тн). Настоявай всякакви забележки да са вписани при получаването. И в САЩ умеят да се правят на тарикати, ако им дадеш възможност... 

• Харесвам 1
  • 2 години по-късно ...
Публикувано:

Здравейте, аз имам един въпрос относно застраховките. 

Ако вземем кола под наем през rentalcars и изберем всички застраховки, има ли шанс да останем без някоя от съществените, които могат да се доплащат на място на самата компания?

Миналата година наехме чрез rentalcars за Италия. Взехме пълния пакет застраховки от там, но се оказа, че ако искаме да сме по-сигурни, е хубаво да се доплати на самата компания. Другият вариант също важи, но при инцидент rentalcars ще са посредник и става по-сложно (така ми го обясниха).

Питането ми е дали тук е същия случай или можем да разчитаме на сайта посредник?-_-

Публикувано:

По принцип винаги е така - ако плащаш застраховка от посредника и има проблем, си плащаш всичко и после си искаш парите от посредника. Т.е. можеш да разчиташ на посредника, но е по-сложно. Ако имаш застраховка към рентакар компанията, не плащаш нищо, освен самоучастието ако има. Двете заедно няма смисъл. 

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.