Прескочи до съдържание

Ben

Препоръчани мнения

Публикувано:

Здравейте,

Възнамерявам другата година на посетя САЩ, като идеята е да обиколя най-известните градове и туристически обекти. Реших да пиша тук, тъй като за пръв път ще предприемам такъв тип пътуване и вероятно ще можете да ми посочите слабите моменти в плана ми. Надявам се тук да открия и отговори на въпросите, които имам. 

Та така, ще започна с маршрута, който съм набелязал:

Към момента идеята ми е да летя до Чикаго -> Ниагарския водопад -> Ню Йорк ->(Филаделфия) ->  Вашингтон -> Ню Орлиънс (доста път, който до момента не съм се сетил с какво да запълня) -> Хюстън -> Сан Диего -> Лос Анджелис -> Лас Вегас -> Гранд Каньон -> Сан Франциско -> Солт Лейк Сити -> парка Йелоустоун -> планината Ръшмор -> Чикаго

Приемам предложение за други места, които могат да бъдат посетени.

Времето, което възнамерявам да отделя е три седмици, като намерението ми е да пътувам с кола.

Тук идва и първото ми питане. Възможно ли е да се спи в колата? Полицията прави ли проблем за това? 

Както вече написах, съм още в началото на подготовката, така че това е за сега.

post-2712-0-73990100-1422829894_thumb.jpg

Публикувано: (редактирано)

Според мен три седмици няма да са достатъчни за тази огромна обиколка с кола. А и ми се вижда малко нереално да спиш в колата през ноща, а през деня да пътуваш на дълги разстояния. Накрая на пътуването ще си доста изморен. Според мен или трябва да използваш самолети за някои от отсечките (Вашингтон Ню Орлийнс примерно) или се фокусирай на Източното крайбрежие само или на Западното. Ето един сайт с примерни роуд трипс и какво може да се види по всеки един от тях: http://www.roadtripusa.com/index.html

Редактирано от Травеолани
  • Харесвам 3
Публикувано: (редактирано)

По филмите съм гледал, че полицията прави проблем за спане в кола, нищо от първа ръка. Мотелите не са скъпи, обаче умножено по 21 си е цифра...

Може още много интересни места да ти предложа, обаче така само ще ти стане още по-трудна задачата да ги вмстиш.

Все пак ето няколко:

Death Valley, няма да ти е голямо отклонението:

post-64-0-17176800-1422864885_thumb.jpg

Паркът Yosemite:

post-64-0-53908600-1422864885_thumb.jpg

Паркът Sequoia, пак в този район:

post-64-0-35429000-1422864885_thumb.jpg

Гранд Каньон, обаче West, това е малко по-различно място, 2009 се достигаше по черен пък 60-80км, сега може и да са го асфалтирали, пада се в частен индиански резерват:

post-64-0-01991900-1422864885_thumb.jpg

И разбира се, малко Route 66:

post-64-0-78344000-1422864884_thumb.jpg

Има и доста места във Флорида, които си струват, например Everglades, но като гледам, няма да ти е на път...

Редактирано от Oshko
  • Харесвам 3
Публикувано:

Плана ти изглежда малко тираджийски :) В смисъл много каране и май никакво планиране на почивка по време на обиколката. И с това спане в колата, в един момент ще ти стане много натоварено. Ако нямаш как да удължиш периода май наистина да поразделиш маршрута на две... Колко километра излиза всичко? 

За забележителностите не мога да помогна много, но бях чел че Ръшмор например е от най-надценените места на света. И това го казваха американци, въпреки че за тях е много патриотичен и силен монумент. Ако не е много отбивка по пътя може да пропуснеш. 

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.