Duke Публикувано: 11 май, 2013 Сподели Публикувано: 11 май, 2013 Запланувал съм ходене до Валенсия само, за да видя този комплекс... Връзка към коментар
Тони Публикувано: 11 май, 2013 Сподели Публикувано: 11 май, 2013 Май не е тук мястото, но ще се изненадаш, сигурна съм. Не само от комплекса. Аз съм повече фен на Валенсия, отколкото на Барселона и Мадрид дори. Извинете за отклонението. 1 Връзка към коментар
Фил Публикувано: 12 май, 2013 Сподели Публикувано: 12 май, 2013 (редактирано) Чудесна разходки, благодаря! Само да кажа, че Фичо скоро ще погледне тук и никак няма да му хареса определението "някаква кула" за шедьовъра на Santiago Calatrava на Montjuic. Изключително интересно архитектурно съоръжение, както и целият комплекс начело с великолепната Palau Sant Jordi (която всъщност е многофункционална зала, а не закрит басейн), разбира се... Ха-ха, почти ми четеш мислите :D , а и Тони правилно дума, че съм голям почитател на този магьосник Калатрава! Кулата Telefonica известна още като Torre Calatrava наистина е много красива и елегантна и е изградена да осигури комуникацинно олимпийските игри в Барселона. Явно старата кула не е била достатъчна. Обикновено инженерни съоръжения като телекомуникационни кули и мостове не предполагат някакво особено изящество, но творци като Калатрава определено разбиват това клише на пух и прах! И това не е случайно, защото испанецът е един рядък талант, който съчетава умения и познания в няколко области - архитектура, живопис, скулптура, инженерна мисъл, бионика. Нещо рядко срещано в наши дни и повече характерно за времената на Възражданото и гении като Леонардо да Винчи. Ето още няколко погледа към кулата, като искам да обърна вашето внимание и на следният детайл - великолепната елегантност на решението тонове желязо и бетон да се подпрат долу в една точка и след това да се "разлеят" във формата на мидена черупка. :) И благодарности на Бисер за хубавата виртуална разходка. Редактирано 12 май, 2013 от Фичо 5 Връзка към коментар
Бисер Публикувано: 13 май, 2013 Автор Сподели Публикувано: 13 май, 2013 А аз се извинявам за невежеството ми, по повод на творбите на Калатрава - наисти си нямам представа от такива съоръжения Фичо, благодаря за инфото, наистина като се замисля и сравня тази кула с всички други които съм виждал мога да кажа, че разликата е огромна. Duke, благодаря за допълнителното инфо за Palau Sant Jordi, незнам защо ми е останало в главата че е басейн само. Поправям се Връзка към коментар
Фил Публикувано: 13 май, 2013 Сподели Публикувано: 13 май, 2013 (редактирано) А аз се извинявам за невежеството ми, по повод на творбите на Калатрава - наисти си нямам представа от такива съоръжения Айде пък ти - какви извинения, какво невежество Никой не може да е информиран във всички области, всеки си има интереси и неща, които го вълнуват - един за едно, друг за друго ... Редактирано 13 май, 2013 от Фичо 1 Връзка към коментар
danimarkova Публикувано: 13 май, 2013 Сподели Публикувано: 13 май, 2013 Барселона е прекрасна!!! Наистина няколко пъти се запътвах натам, но винаги ме спираше това, че аз не обичам да гледам на бегом, има толкова неща за разглеждане и ще ми трябва много време. А нещо не мога да си го позволя, но бих прекарала там поне месец! Благодаря за чудната разходка!! Връзка към коментар
Препоръчани мнения