Прескочи до съдържание

Фотоапарат или камера


Препоръчани мнения

При пътуване обикновено съм с фотоапарат и ако ми се наложи да правя видеоклип си снимам с него. Замислил съм се и за видеокамера (нямам опит с такава) и искам да питам има ли смисъл от нея или не. Някой има ли опит, плюсове и минуси на видеокамерата?

Връзка към коментар

Имам доста опит и от последните пътувания минах на фотоапарат. Читаво видео се снима много, много по-трудно и 'губи' много време от екскурзията, а да не говорим за след това, на мен ми отнема по около месец, за да си обработя филма, да кажем 1- вечери по 2-3 часа.

От друга страна резултатът е съвсем друг, филмчето те пренася на местото, с подходящата музика и изобщо спомените и усещанията се връщат, няма нищо общо със снимките.

Но пък със снимките е много по-лесно да се похвалиш, фолмчето е само за най-близките. Правих много пътувания и с двете, но тогава пък губи още повече време, добре би било ако жената да кажем се включи с фотоапарата, а ти да си снимаш само с камерата, така се търпи.

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Според мен зяпайки през обектива на камерата ще губиш много от мястото, ще го гледаш на телевизор и на живо и вкъщи :) Ошко е прав за трудното правене на добро видео, ще се клати, ще бръмчи, ако има вятър. Според мен си карай както до сега - снимки, пък ако има нещо ключово (новогодишна заря например) може и видео, но да мъкнеш видеокамера не си струва според мен. 

 

Имай предвид, че в днешно време много от фотокамерите може да снимат прекрасно видео. Един епизод на Д-р Хаус беше сниман с фотокамера на Канон. Супер професионална де, но все пак :) Фотокамерите на Панасоник също имат серии, които са ориентирани към снимането на добро видео. 

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Аз съм на същото мнение,че не си заслужава да се мъкне камера.Мечта ми беше да си купя камера и си подарих за 40-я РД.Седмица след това заминахме за Санкт Петербург.Голямо снимане беше.Хората ходят и гледат,а аз снимам.Готов филм така и не намерих време да направя.Има и една друга особеност.За да стане хубав филм си изисква доста умения,най-вече при обработката на звука и вкарване на подходяща музика за фон.В противен случай се чува най-вече шума на вятъра и някое тъпо подхвърляне "Махни се от там,че снимам,бе!".

Така че,моето мнение е да си държите камерите в къщи и да си снимате малките деца или внуци.Ако толкова ви се доправи клип,то всеки що-годе читав фотоапарат би се справил по-добре и от видеокамера.

Въпреки написаното по-горе мисля да си взема камерата за предстоящото пътуване до Мароко.Аз ще шофирам,но другият мъж от групата е свободен и искам да направим някои и друг видеоклип за движението в Мароко.

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Във видеокамерата, ако е стандартна компактна имаш предвиден по-голям оптичен зуум (заради отстоянието на лещите по дължината на тялото). Това е в повече спрямо стандартен компактен фотоапарат. С полу-професионален фотоапарат или по-скоро със сериозен обектив ефектът ще е по-добър. Цените са несравними спрямо професионалната видеокамера (тя има аксесоари като насочен микрофон, шумоподтискащи устройства и т.н.)

Връзка към коментар

благодаря на отзовалите се, аз за това и се чудех за камерата, явно няма много смисъл от нея; иначе за оптичния зуум въпроса е решен :) Като пътуваме снимам с Sony RX100ii за качествени снимки (няма зуум, ама снима добре и на тъмно), а някой от домочадието снима с Panasonic TZ60 (30-зуум, вади прилични снимки на светло)

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.