Георги Матеев Публикувано: 10 февруари, 2015 Публикувано: 10 февруари, 2015 (редактирано) Малко въпроси за Австралия. Колебая се как да си разпределя времето там. Кацам в Сидни и имам общо 6 нощувки / 7 дни. Според вас колко дни са достатъчни за Сидни и накъде да мръдна после? Единият вариант е да литна до Cairns и да разгледам Great Barrier Reef. Другият вариант е да се разходя до Hobart (Tasmania), има евтини полети от Сидни. Също така ако пропусна Мелбърн - голяма загуба ли е? Приемат се всякакви идеи на този етап Редактирано 10 февруари, 2015 от Георги Матеев
Oshko Публикувано: 10 февруари, 2015 Публикувано: 10 февруари, 2015 (редактирано) Aз се отказах от Мелбърн, но защото не си падам по градове по принцип. Моята дилема беше Cairns или червеният център, избрах Cairns и до момента още се чудя сбърках ли или не, в центъра има някакъв гаден монопол на една фирма, която държи всички хотели и убийствени цени. Рифът е супер за гмуркачи, обаче ако не се гмуркаш, не е нещо особено, извинявам се за 'светотатството' Аз бих си оставил един ден за Сидни, ама както казах, градовете не ме влекат. Ходихме и до Дарвин в Какаду парк, че съм фен на Дънди Крокодила, но при малкото дни, това едвали трябва да ти е изборът. Ето по една снимчица от рифа и Какаду: Редактирано 10 февруари, 2015 от Oshko 5
Георги Матеев Публикувано: 10 февруари, 2015 Автор Публикувано: 10 февруари, 2015 Aз се отказах от Мелбърн, но защото не си падам по градове по принцип. Моята дилема беше Cairns или червеният център, избрах Cairns и до момента още се чудя сбърках ли или не, в центъра има някакъв гаден монопол на една фирма, която държи всички хотели и убийствени цени. Рифът е супер за гмуркачи, обаче ако не се гмуркаш, не е нещо особено, извинявам се за 'светотатството' Аз бих си оставил един ден за Сидни, ама както казах, градовете не ме влекат. Ходихме и до Дарвин в Какаду парк, че съм фен на Дънди Крокодила, но при малкото дни, това едвали трябва да ти е изборът. Ето по една снимчица от рифа и Какаду: IMG_1474.JPG IMG_1446.JPG Мен точно това ме притеснява за Cairns и рифа... Cairns сам по себе си не изглежда нищо особено, а и не съм фен на гмуркането и в такъв случай не знам дали реално има смисъл въобще да ходя до там. А какъв е този червен център?
Oshko Публикувано: 10 февруари, 2015 Публикувано: 10 февруари, 2015 (редактирано) Мен точно това ме притеснява за Cairns и рифа... Cairns сам по себе си не изглежда нищо особено, а и не съм фен на гмуркането и в такъв случай не знам дали реално има смисъл въобще да ходя до там. А какъв е този червен център? Uluru За рифа не знам, смесени чувства, нека и други да кажат. Може би ако ходиш на рифа и не се гмуркаш, трябва да се 'набуташ' за полет над него, не съм го правил, но от снимки изглежда си заслужава. Редактирано 10 февруари, 2015 от Oshko
Георги Публикувано: 10 февруари, 2015 Публикувано: 10 февруари, 2015 Дори да не си гмуркач, в непрофесионалните разходки до рифа (тия, които отиват и се връщат за един ден) има асистирано гмуркане, показват ти основни неща, после учител те държи за ръка и се гмуркате заедно. Заслужава си! Недей отписвай рифа, само защото не се гмуркаш до сега. Кажи какво ти се прави за да преценим дните, мързелува ти се, по гори ли ти се обикаля, нощен живот? Седемте дни спокойно може и само в Сидни да ги изкараш и пак ще има още за правене... 1
Травеолани Публикувано: 10 февруари, 2015 Публикувано: 10 февруари, 2015 (редактирано) Георги Матеев, прочети този пост, той дава предложения за две седмици, но все пак може да ти даде много идеи. http://www.ytravelblog.com/how-to-visit-australia-on-a-two-week-vacation/ Този блог е един най- популярни блогове на английски, хората са австралийци и има страшно много идеи, съвети и полезна информация за Австралия. Редактирано 10 февруари, 2015 от Травеолани 4
Георги Матеев Публикувано: 10 февруари, 2015 Автор Публикувано: 10 февруари, 2015 Дори да не си гмуркач, в непрофесионалните разходки до рифа (тия, които отиват и се връщат за един ден) има асистирано гмуркане, показват ти основни неща, после учител те държи за ръка и се гмуркате заедно. Заслужава си! Недей отписвай рифа, само защото не се гмуркаш до сега. Кажи какво ти се прави за да преценим дните, мързелува ти се, по гори ли ти се обикаля, нощен живот? Седемте дни спокойно може и само в Сидни да ги изкараш и пак ще има още за правене... Гмуркането може би наистина не е моята стихия, освен самия риф има ли други забележителности в онзи район? Макар че има един сериозен плюс за ходенето до Cairns... открих едно евтино полетче от там до Порт Моресби (Папуа Нова Гвинея) и се зачудих дали за спорта да не се метна за 1 вечер и дотам Ама май по-скоро не е добра идея. Иначе ми се иска да има от всичко по малко и да хвана повечко от 'есенцията' на Австралия - доколкото е възможно за толкова кратко време, разбира се. От една страна ме изкушава да остана само в Сидни, сигурен съм че ще има какво да се прави 1 седмица в такъв космополитен град. Пък и намерих петзвезден Radisson в центъра за по $80 на вечер със закуска, което за австралийския стандарт е направо като подарък. От друга страна много ме блазни разходката до Тасмания, не че свързвам мястото с нещо конкретно освен с тасманийския дявол Ама на пръв поглед изглежда интересно и сравнително екзотично, а и надали скоро пак бих имал възможност да отскоча до там. От трета страна... и аз не знам Толкова много опции и толкова малко време. Георги Матеев, прочети този пост, той дава предложения за две седмици, но все пак може да ти даде много идеи. http://www.ytravelblog.com/how-to-visit-australia-on-a-two-week-vacation/ Благодаря, сега ще се заровя в него. 2
Kyuubi Публикувано: 10 февруари, 2015 Публикувано: 10 февруари, 2015 Ако искаш да хванеш есенцията като разгледаш Сидни си взимаш една кола под наем, купуваш една палатка и хващаш я надолу към Канбера и Мелбърн, я нагоре към Брисбейн. До Кейрнс е най-старата дъдовна гора в света. И ГБР... Ако хванеш хубаво време за еднодневна разходка може и да ти хареса. Близките рифове за дневните екскурзии за гмуркане са ок, но нищо кой знае какво... Времето беше бая дъждовно май месец, което допълнително влоши нещата. А като бях на сушата умрях от скука. Ако не се гмуркам не бих припарил до Кейрнс втори път 1
Георги Публикувано: 10 февруари, 2015 Публикувано: 10 февруари, 2015 Ами значи много на зор е положението с това малко време, но общо взето от това, което ти чета избора ти е следния. 3 нощувки в Сидни, извън дискусия са, това ти е задължително. 3 нощувки или в Мелбърн или покрай Airlie Beach/Whitsunday Island Може да прегледаш темата ми, смятам е изчерпателна, и двата варианта са описани там: http://magelanci.com/topic/3661-%D0%B0%D0%B2%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%8F-%D0%B8%D0%B7%D1%82%D0%BE%D1%87%D0%B5%D0%BD-%D0%B1%D1%80%D1%8F%D0%B3-%D0%BC%D0%BE%D1%8F-%D0%B4%D0%B2%D1%83%D1%81%D0%B5%D0%B4%D0%BC%D0%B8%D1%87%D0%B5%D0%BD-%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D0%BD/ Относно Мелбърн и там съм писал, че като град не е нещо феноменално, но Great Ocean Road е точно това което търсиш - да изпиташ Австралия в един ден - коали и кенгура в дивата им среда, красиви плажове и гледки. Алтернативата е Whitsunday Island с Whitehaven Beach и Рифа. Евентуално може и до Cairns за рифа+крокодилите и дъждовната гора, но смятам, че островите заслужават повече. Прецени, кое от двете те тегли повече. 2
Лидия Публикувано: 23 март, 2015 Публикувано: 23 март, 2015 На какво попаднах: What's included Flights with Malaysia Airlines from London Heathrow to Sydney, returning from Brisbane Three nights at the Arts Hotel Sydney, with daily breakfast Two nights at the Oaks Pacific Blue Resort, Port Stephens Two nights at Waters Edge Port Macquarie Two nights at BreakFree Aanuka Beach Resort, Coffs Harbour Two nights at Apartments Inn Byron, Byron Bay Nine days' car hire with an upgrade WhenDepart on 4-7, 11-14, 18-21, 25-28 May. Това всичко за по 1250 паунда на човек- от запознати- това добра цена ли е демек заслужава ли си?
AlexandraKo Публикувано: 23 март, 2015 Публикувано: 23 март, 2015 Матеев, би ли казал, моля, кой е хотелът Радисън в Сидни? Че има няколко :unsure:
Георги Публикувано: 23 март, 2015 Публикувано: 23 март, 2015 На какво попаднах: What's included Flights with Malaysia Airlines from London Heathrow to Sydney, returning from Brisbane Three nights at the Arts Hotel Sydney, with daily breakfast Two nights at the Oaks Pacific Blue Resort, Port Stephens Two nights at Waters Edge Port Macquarie Two nights at BreakFree Aanuka Beach Resort, Coffs Harbour Two nights at Apartments Inn Byron, Byron Bay Nine days' car hire with an upgrade When Depart on 4-7, 11-14, 18-21, 25-28 May. Това всичко за по 1250 паунда на човек- от запознати- това добра цена ли е демек заслужава ли си? 2250 паунда за двама. Средно около 750 паунда на човек са билетите, остават 750 за десет нощувки и колата. Колата да я кажем, че ще е поне 300 паунда, остават 450 за десет нощувки. Не съм гледал хотелите какви са, но 45 паунда на вечер ще са в долната категория, ако си ги резервираш сам. Т.е. офертата изглежда добра и е в долната граница на това, което ще излезе като разход ако си ги купите нещата отделно! Но нека все пак да се внимава за уловки, неспоменати такси и т.н. 1
Георги Публикувано: 23 март, 2015 Публикувано: 23 март, 2015 Хах, яко криво съм смятал, 2х1250 = 2250, браво на мен Та новата сметка е 1000 паунда за 10 нощувки и кола, 700 паунда за нощувките. Което вече означава, че хотелите трябва да са по-височка класа за да е добра офертата. Но това, ако се хванат сравнително читави самолетни билети, евтина кола и т.н. Та, на кантар е офертата. Сега обаче на второ четене, това което ме притеснява, е че е супер ограничено като обхват - само между Сидни и Бризбейн, като дори не стига до там. Просто може да се прекара доста по-добре в Австралия за седмица в нещо различно от сменяне на различни скучни градчета на всеки два дни 1
Георги Матеев Публикувано: 23 март, 2015 Автор Публикувано: 23 март, 2015 Матеев, би ли казал, моля, кой е хотелът Радисън в Сидни? Че има няколко :unsure: Аз резервирах в Radisson Hotel and Suites Sydney - за него излезна ниската цена ($80 USD на вечер). 1
AlexandraKo Публикувано: 24 март, 2015 Публикувано: 24 март, 2015 Сега го погледнах, цените започват от 200 и кусур евро на нощувка. Ти си заловил супер ценичка.
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега