Георги Публикувано: 10 февруари, 2015 Сподели Публикувано: 10 февруари, 2015 Ето ме и мен с моите бразилски планове, които няма да са финализирани поне седмица преди тръгване, но няма лошо да е решено всичко преди това. Понеже пътуването ми ще се различава от това на Фичо и wilks, за това и отделна тема, да не става меле в другите. Става въпрос за средата на април. Накратко - имаме чисти 7 нощувки/8 дни. Основната идея е Рио+Игуасу. Имах някакви въжделения да се види и още едно място, основно Пантанал, но до там е зле с транспорта и просто нямаме необходимото време. За Рио работата е почти ясна, в зависимост от времето ще повисим по плажовете (Копакабана и Ипанема), планирам като цяло нощувките ни да са в този район. В един от дните има полуфинал на щатското първенство по футбол, с малко повече късмет ще гледаме градско дерби на живо на "Маракана", което ще е супер. Другите са разни задължителни неща като двата върха, ботаническа градина и т.н. Тук идва и дилема номер 1 - фавелите. Чета доста разнопосочни мнения - има сериозни критики, че туристите влизат там на един вид "човешки сафарита". От друга страна, това са си доста колоритни квартали, от които са произлезли доста бразилски традиции. Хич не ми е мерак да гледам бедни хора в схлупени къщи, това си го имаме и тук, но пък контраста между едното Рио и другото ми е любопитен. За съжаление, влизането без гид за гринговци не се препоръчва, от там идва и сафари ефекта. Има гидове, които твърдят, че го правят само за да покажат и другата страна на кварталите си, тази за която не се чува по медиите, за веселите и усмихнати, супер сплотени хора там, които не биха напуснали дори да имаха възможност. И...абе деликатна тема от поне няколко ъгъла. Ако не беше необходимо да се влиза с гид и сравнително безопасно с кеф бих се разходил и сам, но сега ми е много на кантар... Дилема номер 2, колко дни за Игуасу? Аз до преди 4 часа си мислех, че две нощувки са достатъчни, например 2 дни и половина. Един ден за аржентинската стена, половин за бразилската и някой и друг час буфер. Ама Фичо ми вкара мухата, че за по-малко от 3 нощувки там няма смисъл да се ходи. И май е прав донякъде, вероятно ще ми е първи и последен път на водопадите, може би да отделя 3 нощувки, а не 2 за да не може подлото време да прецака нещата? После мислим да мръднем поне за ден извън самото Рио. Като че ли Парати се очертава като основен фаворит, градчето изглежда приказно на снимките. Алтернатива е Илха Гранде, където малко да поплуваме с шарени рибки. Макар че ревютата за там са, че е супер пренаселено, което хич няма да ми играе добре на социопатията! Може би да пренощуваме в едно от двете места и да ги вместим и двете? Грубия план се получава горе-долу така: - Петък - кацане в 05.00 сутринта. Дано успеем да се настаним бързичко, това ще е ден на излежаване по плажовете и аклиматизиране, дано слънцето е с нас. Може една ботаническа градина да вместим тук. - Събота - Корковадо и футболен мач. - Неделя - фавела??? + Захарна глава - Понеделник - Парати (Илха Гранде?) - Вторник - отпътуване за Игуасу с нощувки там вторник, сряда и четвъртък - Петък - връщане обратно в Рио и попълване на нещо, което сигурно не сме видели предишните дни. - Събота късен следобед - полет обратно. Така като гледам, може да заменим фавелата с евентуално нощувка в Парати/Илха Гранде. Или пък да я спечелим тази нощувка от Игуасу. Или пък да остане както си е сега? Дори може да хванем да компресираме Рио с един ден и да се мръдне някъде за ден-два из някой народен парк? Много, ама много ми се ходи в Пантанал, но няма как да стане, чудя се дали има някоя по-достъпна алтернатива? Много въпроси, много нещо... 6 Връзка към коментар
mililia Публикувано: 10 февруари, 2015 Сподели Публикувано: 10 февруари, 2015 Кой дати планираш да сте на водопадите? Аз ще съм от 13-16 април там. Връзка към коментар
Георги Публикувано: 10 февруари, 2015 Автор Сподели Публикувано: 10 февруари, 2015 Кой дати планираш да сте на водопадите? Аз ще съм от 13-16 април там. Еми...събрахме се Баш по това време +- един ден. 4 Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 10 февруари, 2015 Сподели Публикувано: 10 февруари, 2015 В моя план са три нощувки за водопадите , но на първия ден пристигам около 13.00 и ще си почина като разгледам градчето , ще ида да видя трите граници отвисоко и въобще лежерно. Втория ден спокойно разглеждане на водопадите от аржентиснка страна. Третия ден - трансфер към бразилската част , разглеждане на водопадите + птичия парк За Рио имам пет дни и половина и май ще си ги оставя само за там . Като изчетох пътеводителите и темата на Fly се оказа , че 4 дни си е минимума 2 Връзка към коментар
wilks Публикувано: 10 февруари, 2015 Сподели Публикувано: 10 февруари, 2015 (редактирано) Първо, честито и нa теб! Не си писaл подробности зa полетите от София до Рио кaк стигaш, но предполaгaм сa ти "рaботни". Aко не, ще ми е интересен твоят вaриaнт кaквa комбинaция е. И от Европa нaпрaво до Рио ли? Тaкa, зa Игуaсу достa се изписa във форумa. И aз, и зон, и ромaнсерa, и Флaй, кaкто и в техните теми стенк, Фичо, милилиa. Нaистинa може дa се нaпрaвят двете стрaни зa двa денa и половинa (2 нощувки). Но полетa ти до Фоз трябвa дa е рaнен, и от летището директно дa опънеш към водопaдите, след товa вече дa се нaстaнявaш, и други нещa. Дaже можеш дa си остaвиш бaгaжa в плaтени кaсетки нa летището (кaто по немските гaри), но след товa трябвa дa вземеш нa двa пъти aвтобусa, зa дa си вземеш бaгaжa от летището. Пaркa с птиците нямa ли дa го включиш? Той стaвa зa 2-2,5 чaсa, но е интересен. И е нa 50 м. от входa зa пaркa с водопaдите. После сaмите водопaди, и нaдвечер нaстaнявне, ядене и т.н. Нa следaщия ден рaно aржентинскa стрaнa - цял ден, вечертa спaне обрaтно във Фоз. И нa третия ден отпътувaне обрaтно. Стигa дa не вaли, по-точно дa нямa светкaвици в деня ви зa aржентинскa стрaнa, зaщото зaтвaрят входa зaрaди метaлните плaтформи по пътеките. Зa фaвелите и aз още се чудя. Някой ми кaзвaт тук, че след Сaлвaдор, Рио нямa дa ми изглеждa толковa опaсен, колкото се говори в Европa, но не съм решил още. Aз и зa Фортaлезa четох ужaсявaщи нещa (писaни от някой рaзглезен инкубaторен aмерикaнос, нaй-вероятно), но нa място се окaзa много приятно, и изобщо не толковa опaсно място. Флaй мисля, че беше нaемaл гидове в Рио, освен той дa кaже дaли си зaслужaвa влизaне във фaвелa. Предполaгaм не всички, и не нaвсякъде е кaто във филмa "Tropa de Elite" П. П. Сестрa ти ще я вземеш в Брaзилия, нaли? Редактирано 10 февруари, 2015 от wilks 4 Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 10 февруари, 2015 Сподели Публикувано: 10 февруари, 2015 Пантанал заедно с Рио и Игуасу трудно можеш да го сместиш, но може и да се опита нещо... Едни две-три нощувки в hotel-fazenda са си ОК за запознаване с района, даже ги има в booking.com някои от хотелите. Алтернатива в смисъл като животински свят май няма, иначе близо до Chapada Diamantina има една такава наводнена равнина с птици и крокодили, която се разглежда за един ден без пътя, само че пак ти е встрани от маршрута. Игуасу прекрасно може и 2 нощувки, по-сбито. Април вече е към края на дъждовния сезон и по принцип не вали много, да не говорим, че тая година е адска суша и май ще има режим на водата и тока... 2 Връзка към коментар
Oshko Публикувано: 10 февруари, 2015 Сподели Публикувано: 10 февруари, 2015 Един глас от мен за фавелите, интересно преживяване, ето го водачът ни, беше си татуирал шарени къщички от фавелата на ръцете, ходихме у тях, останахме и за вечеря, дилъри с пистолети се разхождат, емоция, покани ни и на парти по малките часове, бил нещо като DJ, там идвали и с гранатомети, да се показват само де, не нещо друго 11 Връзка към коментар
Гергана Пенина Публикувано: 10 февруари, 2015 Сподели Публикувано: 10 февруари, 2015 П. П. Сестрa ти ще я вземеш в Брaзилия, нaли? Не, няма да ме взима а и за наградата, предложена от випа се ослушва 2 Връзка към коментар
zon Публикувано: 10 февруари, 2015 Сподели Публикувано: 10 февруари, 2015 Включете и малко радходка в центъра на Рио. https://plus.google.com/u/0/photos/100874098485655835813/albums/6045311954521345329?authkey=CLHr_KWR8v7aHg 5 Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 10 февруари, 2015 Сподели Публикувано: 10 февруари, 2015 Е тя Rocinha доколкото чета минава за "култивирана " туристическа фавела. Предполагам има по-real Дори има гестхауси и хостели в тия беличките. Бе де да знам ама все едно чужди туристи да се кефят на мутрите , дилърите и гангстери у нас. 2 Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 10 февруари, 2015 Сподели Публикувано: 10 февруари, 2015 Рио по принцип не изглежда опасен, особено след Салвадор, и ако не ходиш където не трябва... За фавелата, ако не си с тур или не познаваш някого, който те е поканил според мен няма смисъл да ходиш... Щото или нищо интересно няма да видиш, или ще си намериш белята :-) Аз лично вече не съм толкова любопитен. 9 Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 10 февруари, 2015 Сподели Публикувано: 10 февруари, 2015 Ако не си взел билетите, можеш да включиш отиването до Игуасу към основния билет (или връщането накрая), не излиза по-скъпо, отколкото обикновено, и така ще поуплътниш времето, да нямаш 2 престоя в Рио и разкарване от и до летището (повече време за странични разходки). За Парати най-добре да имаш нощувка там, не е съвсем близо до Рио и няма да имаш време за нищо иначе. 1 Връзка към коментар
Георги Публикувано: 11 февруари, 2015 Автор Сподели Публикувано: 11 февруари, 2015 Един глас от мен за фавелите, интересно преживяване, ето го водачът ни, беше си татуирал шарени къщички от фавелата на ръцете, ходихме у тях, останахме и за вечеря, дилъри с пистолети се разхождат, емоция, покани ни и на парти по малките часове, бил нещо като DJ, там идвали и с гранатомети, да се показват само де, не нещо друго RocinhaFavela.JPG RocinhaFavela4.JPG Всъщност точно тоя пич е най-препоръчван, и така четох му аргументацията за тези турове и ми хареса. От друга страна в сайта му предлага комбинация фавела+пейнтбол във фавела, което ми е малко...бе малко липса на вкус ми се струва. Ще го помисля още. Ако не си взел билетите, можеш да включиш отиването до Игуасу към основния билет (или връщането накрая), не излиза по-скъпо, отколкото обикновено, и така ще поуплътниш времето, да нямаш 2 престоя в Рио и разкарване от и до летището (повече време за странични разходки). За Парати най-добре да имаш нощувка там, не е съвсем близо до Рио и няма да имаш време за нищо иначе. Билетите са фиксирани Европа - Рио - Европа. Евентуално може от Сао Пауло да направя комбинация, но ще са на отделни билети, което предполага да се остави буфер, което пък предполага да замине цялото спестяване. Май ще пристигнем в Игуасу късно вечер, ще се настаним, така ще сме с 3 нощувки, но само два пълни дни, и да се надяваме времето да е с нас. Така като гледам, да не се разчеквам на трето място, ми да си остане Рио + Игуасо. Парати може и на място да го решим, ако Рио ни доскучее за 3 дни (знам, смешно звучи ) и да го направим с кола под наем. 1 Връзка към коментар
Георги Матеев Публикувано: 11 февруари, 2015 Сподели Публикувано: 11 февруари, 2015 Следя темата с голям интерес, при мен комбинацията е подобна. 5 нощувки в Рио + 4 нощувки в Игуасу (умишлено са малко повече защото планирам и еднодневни отскачания до Аржентина и Парагвай). На връщане от Игуасу към Брюксел имам 7 часа транзит в Сао Пауло (кацам в 4 следобед, излитам в 11, ден четвъртък). За 4-5 часа мога ли да направя някаква кратка разходка из града, или е рисковано да не си изпусна следващия полет? 1 Връзка към коментар
Фил Публикувано: 11 февруари, 2015 Сподели Публикувано: 11 февруари, 2015 (редактирано) Следя темата с голям интерес, при мен комбинацията е подобна. 5 нощувки в Рио + 4 нощувки в Игуасу (умишлено са малко повече защото планирам и еднодневни отскачания до Аржентина и Парагвай). Жоро, а каква ти е идеята за Парагвай, защото аз от това, което прочетох, нещо не открих някакъв особен смисъл от посещение на Сиудад дел Есте ... И при положение, че като напишеш името на града в Гугъл, първите снимки, които излизат, са нещо от сорта: Редактирано 11 февруари, 2015 от Фичо Връзка към коментар
Георги Матеев Публикувано: 11 февруари, 2015 Сподели Публикувано: 11 февруари, 2015 Жоро, а каква ти е идеята за Парагвай, защото аз от това, което прочетох, нещо не открих някакъв особен смисъл от посещение на Сиудад дел Есте ... Конкретен смисъл няма, по-скоро е за спорта и да отметна още една държава Така или иначе до Парагвай специално вероятно никога няма да се дигна. 1 Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 11 февруари, 2015 Сподели Публикувано: 11 февруари, 2015 Може би иска да си пише Парагвай в актива Наскоро четох за някакви водопади близо до Сиудад дел Есте, Saltos del Monday, ако си фен, иначе язовира Итайпу или просто дотам и обратно. За разходката до Сао Пауло, аз не бих отишъл, защото ще ти отидат 2-3 часа за придвижване и ще има нерви... Но пък ако си любопитен, давай. То на летището няма нищо интересно така или иначе, 7 часа са страшно много. Може да отидеш до градчето Гуарульос да вечеряш там примерно... 2 Връзка към коментар
Oshko Публикувано: 11 февруари, 2015 Сподели Публикувано: 11 февруари, 2015 (редактирано) Следя темата с голям интерес, при мен комбинацията е подобна. 5 нощувки в Рио + 4 нощувки в Игуасу (умишлено са малко повече защото планирам и еднодневни отскачания до Аржентина и Парагвай). На връщане от Игуасу към Брюксел имам 7 часа транзит в Сао Пауло (кацам в 4 следобед, излитам в 11, ден четвъртък). За 4-5 часа мога ли да направя някаква кратка разходка из града, или е рисковано да не си изпусна следващия полет? Kaто гледам аз съм имал 10 часа на GRU, вярно повече е, но имаше предостатъчно време, спомените са ми, че лежерно си разглеждахме, но беше много празно по улиците, може би някой уикенд сме улучили. Автобусът от летището беше убийствено скъп, не помня цифрата, но се фрапирах, на фона на стандарта и опитът ми до тогава(2009г). И ние прескочихме до Парагвай, нищо особено, но не съжалявам, местните ходят до там предимно на пазар, явно е по-евтино. Ето и една снимка от Сиудад дел Есте: Редактирано 11 февруари, 2015 от Oshko 1 Връзка към коментар
zon Публикувано: 11 февруари, 2015 Сподели Публикувано: 11 февруари, 2015 Георги, защо не провериш варианта: Posadas (ARG) Encarnacion (PRG) Jesuit ruins Mission? От Puerto Iguassu (ARG) до Posadas (ARG) е 3 часа и 45 минути с кола. Има екскурзии, провери в Интернет какво предлагат: автобус, нощувка, гид. Ciudad del Este не е привлекателно място и не е представително за Парагвай, няма да имаш реална представа и спомени за страната, а и изживявания. 3 Връзка към коментар
Георги Матеев Публикувано: 11 февруари, 2015 Сподели Публикувано: 11 февруари, 2015 Добра идея - ще проверя. 1 Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 11 февруари, 2015 Сподели Публикувано: 11 февруари, 2015 Подготвил съм си нещата и преливам от информация , та чак вече нищо не ми се гледа Това са шатъл бусовете от летището в Сао Пауло на цена 38 реала one way и . Ходят до Avenida Paulista за около 40 мин. , която е нещо като стъргалото макар града да няма обособен център : http://www.aeroportoguarulhos.net/en/guarulhos-airport-bus-service Другият вариант е с обикнiвен автобус 257 от летището до метро спирка Таtuape и оттам с метрото. При този вариант излиза само някъде 4.6 реала +3 реала за метрото Ето карта на метрото : http://www.metro.sp.gov.br/pdf/mapa-da-rede-metro.pdf 1 Връзка към коментар
zon Публикувано: 12 февруари, 2015 Сподели Публикувано: 12 февруари, 2015 Георги, проверих за автобуси от Puerto Iguazú (Misiones) до Posadas (Misiones) http://www.omnilineas.com.ar/empresas/expreso-tigre-iguazu/ има няколко на ден. Пътува се 5 - 5 часа и половина. От Posadas има фери/лодка до Encarnación. В Encarnación до Jesuit ruins име екскурзии за половин ден. Намерих и описанието на едни британци, които са пътували от Puerto Iguazu до Ciudad del Este с автобус, от там с друг автобус до Encarnación. Дават полезна практическа информация. http://www.neverendingvoyage.com/a-practical-guide-to-paraguay-part-1/ 1 Връзка към коментар
Oshko Публикувано: 12 февруари, 2015 Сподели Публикувано: 12 февруари, 2015 Трудно се решава, хубаво е нещо искинско от Парагвай, а не пограничния град само, обаче това ще е за сметка на водопада, който пък си е съвсем друга класа... Връзка към коментар
zon Публикувано: 12 февруари, 2015 Сподели Публикувано: 12 февруари, 2015 Георги Матеев, имаш 4 нощувки и колко дни на Игуасу? Къде са, от коя страна? Puerto Iguazu (ARG) Foz do Iguaço (BRA)? Сега открих, че между Posadas (ARG) и Posadas (PRG) има мост /и граничен пункт/ и микробуси/автобуси от Posadas (ARG) до Encarnación (PRG) http://www.lonelyplanet.com/argentina/northeast-argentina/posadas/transport/getting-there-away Връзка към коментар
Георги Матеев Публикувано: 12 февруари, 2015 Сподели Публикувано: 12 февруари, 2015 Георги Матеев, имаш 4 нощувки и колко дни на Игуасу? Къде са, от коя страна? Puerto Iguazu (ARG) Foz do Iguaço (BRA)? Сега открих, че между Posadas (ARG) и Posadas (PRG) има мост /и граничен пункт/ и микробуси/автобуси от Posadas (ARG) до Encarnación (PRG) http://www.lonelyplanet.com/argentina/northeast-argentina/posadas/transport/getting-there-away Четирите ми нощувки са от бразилската страна на Игуасу (Foz do Iguaco). Там намерих много изгоден хотел. Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега