logist13 Публикувано: 7 март, 2015 Сподели Публикувано: 7 март, 2015 (редактирано) Понеже темата за Алиталия я пооспамих, местя се тук и така, всичко е напаснато, билети, хотели, вътрешни полети, изчетени са темите касаещи Рио и Игуасу, няколко конкретни въпроса: ИГУАСУ: пристигаме вечерта, на по-следващия ден заминаваме пак вечерта, т.е. имаме две пълни дни; хотела е в бразилската част, в града, имаше препоръки за него от форума: CLH Suítes Foz do Iguaçu; въпроси към знаещите: 1. как е градчето, има ли престъпност? определено има и хотели по-близко до водопадите и парка, но пък са извън града и си ограничен да мръднеш да купиш нещо, поразходиш и т.н. 2. програмата за първия ден: разглеждаме от аржентинската част; ако свършим обаче в ранния следобяд ще имаме ли време да отскочим в градчето в Парагвай? как можем да го направим - доколкото четох има автобуси, но трябва ли да се върнем първо в Бразилия и оттам за Парагвай или може директно да идем от Аржентина? 3. втория ден е ясен - бразилската част и парка РИО: харесах си апартамент съвсем близко до Копакабана с оценка над 9 в booking; за Рио не съм много наясно, общи въпроси: 4. Великден - ще сме в Рио между 10-13 април, т.е. точно по нашия Великден; доколкото погледнах техния Великден е на 5-ти и не би трябва да ни засегне, за добро или лошо; колко дълги са им Великденските празници, да не се окажат цяла седмица 5. Придвижването из Рио - с оглед, че ще сме 4-ри човека какъв е удачния вариант? някакви цени на градски транспорт, метро, таксита още не съм си написал напълно домашното, пак ще чета къде може да ходим и къде не, явно историческия център ще можем да го поразгледаме само на 10-ти през деня (такива са препоръките), ама ще зависи и от времето, ако е хубаво ще ходим на някой от хълмовете Редактирано 7 март, 2015 от logist13 1 Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 7 март, 2015 Сподели Публикувано: 7 март, 2015 1. Градчето си е нормално бразилско градче, нищо особено страшно, но няма и нещо интересно да се гледа, според мен. 2. Няма директна връзка между Аржентина и Парагвай, трябва да се мине пре Бразилия и се сменя автобус на автогарата. Но според мен няма да имате време, докато стигнете до Аржентина и се върнете ще стане късен следобед. 4. Ако сте само в града, нищо страшно, проблем ще е ако пътувате по земя в последния почивен ден към града например... Празниците са 3 дни (петък, събота и неделя). 5. Доколкото разбирам ще сте с деца, най-добре такси, от гледна точка на удобството. Не е адски евтино, но не е и изключително скъпо. Ето един сайт, който смята цените: http://www.tarifadetaxi.com/rio-de-janeiro . За автобусите си трябва проучване кой ви трябва и докъде, ако не говорите малко португалски ще е по-трудно да питате... Метрото става, но е само от Копакабана до центъра и евентуално до Маракана ако ходите. Вие май летяхте с ГОЛ, иначе за ТАМ има някаква промоция от/до летищата... Може да ползвате официалния автобус, той не е скъп като таксито и е нормално комфортен, от летището покрай пристанището, центъра, градското летище, Копакабана и Ипанема. Връзка към коментар
Георги Матеев Публикувано: 7 март, 2015 Сподели Публикувано: 7 март, 2015 Имам въпрос относно трансферите от/до летищата в Рио и Игуасу. Такситата ми се струват доста скъпи. Като цяло възможно ли е летищните трансфери да се правят изцяло с градски транспорт? Връзка към коментар
wilks Публикувано: 7 март, 2015 Сподели Публикувано: 7 март, 2015 (редактирано) За Рио, от/до двете летища SDU и GIG се движи специален автобус, който спира точно пред входовете на терминалите. Цената е 14.65 реала. Маршрутът му е от летището към основния крайбрежен път със спирки, където са повечето хотели край плажовете. Обратно към летищата (за двете е един автобуса, като първо минава през градското Сантос Дюмонд, след това продължава към Galeao), се хваща от същите места, но на отсрещната страна. От SDU има и градски автобус с билетче (ок. 3.50 реала), но ако стъпваш за първи път в Рио не се препоръчва. А и спирката му е доста далеч от терминала. Пътува се между час и час и половина, в зависимост от часа и деня, съответно натовареността на трафика. Автобусът е син, луксозен с климатик, няма номер, на табло на предното стъкло има самолетче. Трябва да му махнеш, за да спре. Като те види с багаж спира, иначе може и да подмине, ако има много хора наоколо и не те забележи. Движи се на интервал от 30 мин през деня. С такси от/до GIG е към 80-90 реала. От/до SDU - 40-60 реала. За летището във Фоз (IGU), става с градски транспорт. Сега не помня подробности, но съм писал в първата ми тема за Юамериканската ми обиколка в Бразилия и Фоз кой номер е, и колко е цената на билетчето. Май беше номер 120, цената е около 3-4 реала. Спира на доста спирки по пътя и в самото градче, крайната му е автобусния терминал. Пътува се между 40 и 60 мин. Спирката е 40-50 метра в ляво от изхода. Има автоматизирани метални касетки за оставяне на багаж точно зад самата спирка. Трансферите и на двете места са уредени, и изключително лесни P.S. Ако кацаш на SDU, още като излезеш от "Пристигащи" има служители с баджове и униформи, само им покажи кой ти е хотела на картата, или адреса, те ще те заведат до спирката на точния автобус. А карта, както и един куп материали ще ти дадат едни много услужливи девойки в туристическия център на "Пристигащи" Абе с една дума, нямаш грижи Редактирано 7 март, 2015 от wilks 3 Връзка към коментар
Георги Публикувано: 7 март, 2015 Автор Сподели Публикувано: 7 март, 2015 Ако имате време изобщо не пропускайте Сао Пауло. Направо ми разби всички очаквания. Между другото няколко човека които срешах при пътуването досега ми казаха , че е много приятно място , но аз имах погрешна представа. Ако ще го сравнявам с нещо в Европа атмосферата и ритъма много ми напомнят за Лондон. Тук се оказва изненадващо евтино което е втората голяма изненада за мен. Разбира се сега са явно летните големи разпродажби де. Утре вечер ако остане време ше направя голям шопинг на парцали , щото в БГ е поне двойно , ако времето е кът ще се пазарува в Рио накрая Мерси, но времето е кът. По-скоро ако имахме екстра ден бих отишъл до Парати или нещо подобно, струва ми се че конкретно за мен ще ми е по-интересно от Сао Пауло. Но пък кой знае, възможни са някакви врътки с полетите и поне да кацна там за кратко Връзка към коментар
logist13 Публикувано: 7 март, 2015 Сподели Публикувано: 7 март, 2015 необходими ли са някакви ваксинации за Бразилия? не виждам из темите да пише нещо, предполагам не, ама да си питам :-) трябва ли репелент за Игуасу или не, предполагам покрай джунглата може и да има летящи гадинки... как е времето април, би трябвало да е началото на есента? чудя се дали да не пътуваме само с ръчен багаж, но пък за вътрешните полети GOL ме ограничават до 5кг. багаж + яке (а и яке си ни трябва защото на отиване умишлено имаме 14ч. трансфер в Рим); алтернативно има ли касетки за съхранение на багаж на летището в Рио? можем да оставим част от багажа при пристигането в Рио (от там летим направо за Игуасу) и да си го вземем при връщането от Игуасу Връзка към коментар
Mitko Публикувано: 7 март, 2015 Сподели Публикувано: 7 март, 2015 С кой ще летиш за тази цена ? Имаме развитие. Купени са билети Рио - Игуасу - Рио, 13.04 вечер до 15.04 следобед. Пълни два дни около водопадите, стискаме палци времето да е наред. Много приятна цена от 75 евро за двупосочен! Няма ли някиой сайт да му видим точно маршрута ? За Рио, от/до двете летища SDU и GIG се движи специален автобус, който спира точно пред входовете на терминалите. Цената е 14.65 реала. Маршрутът му е от летището към основния крайбрежен път със спирки, където са повечето хотели край плажовете. Обратно към летищата (за двете е един автобуса, като първо минава през градското Сантос Дюмонд, след това продължава към Galeao), се хваща от същите места, но на отсрещната страна. Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 7 март, 2015 Сподели Публикувано: 7 март, 2015 Ето този трябва да е http://realautoonibus.com.br/Site/NossasLinhas-Premium-00,,REAL71394720150307170515-51.html 2018 и 2918 1 Връзка към коментар
Георги Публикувано: 7 март, 2015 Автор Сподели Публикувано: 7 март, 2015 С кой ще летиш за тази цена ? GOL. ТАМ също излизаха на подобни цени, но тези най ни паснаха като часове. 1 Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 7 март, 2015 Сподели Публикувано: 7 март, 2015 необходими ли са някакви ваксинации за Бразилия? не виждам из темите да пише нещо, предполагам не, ама да си питам :-) трябва ли репелент за Игуасу или не, предполагам покрай джунглата може и да има летящи гадинки... как е времето април, би трябвало да е началото на есента? чудя се дали да не пътуваме само с ръчен багаж, но пък за вътрешните полети GOL ме ограничават до 5кг. багаж + яке (а и яке си ни трябва защото на отиване умишлено имаме 14ч. трансфер в Рим); алтернативно има ли касетки за съхранение на багаж на летището в Рио? можем да оставим част от багажа при пристигането в Рио (от там летим направо за Игуасу) и да си го вземем при връщането от Игуасу Комари винаги може да има, вземете си репеленти. И в Рио също. За ваксини е писано, напр. тук http://magelanci.com/topic/3565-аржентинапо-моя-си-начин/?p=71792 , няма смисъл само за водопадите, но внимавайте с комарите. Тези 5кг ръчен багаж са само пожелателни и обикновено не проверяват, освен ако багажа ви е видимо голям. Най-много да трябва да го чекирате, имате право на 23кг. Касетки трябва да има, но не съм 100% сигурен, ползвал съм на градското летище SDU. И не знам дали можеш да ги ползваш няколко дена. Времето ще е топло, особено на морето. На водопадите също, най-много да е леко хладно нощем, но ако не сте зиморничави считай, че ще е като лято. Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 7 март, 2015 Сподели Публикувано: 7 март, 2015 Имаше комари във Фоз , но не бяха проблем и не съм ползвал репеленти. Автобус 120 ходи от летището до терминала на градските автобуси във Фоз на цена 2.90 реала - билет се купува и в автобуса. Фоз е средно голям модерен град все едно Плевен само , че хората ползват моловете за шопинг , а не все едно са на изложба. Пуерто Игуасу е коренно различно и наистина дава усещането , че сте сред дивото в затънтената спокойна провинция Има директни автобуси от Пуерто Игуасу до Сиудад дел Есте за мисля 30 песо . Минава се през Бразилия където нямате право да слизате. Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 7 март, 2015 Сподели Публикувано: 7 март, 2015 (редактирано) За Сао Пауло нямах предвид натагадък за няколко часа. Заслужава си поне 2-3 дни спокойно разглеждане. Така и така станаха безброй темите , а тази е най-отгоре преди две вечери бях с момиче което за шести път идва в Бразилия и тъкмо беше имала круиз с лодка по Амазонка. Беше доста разочарована , че е туристически капан и нямаш досег с истинската джунгла .Тъй като беше ходила преди и в Пантанал ми препоръча ако трябва да избирам изобщо да не се колебая , а задължително Пантанал където навлизаш наистина дълбоко сред природата. Редактирано 7 март, 2015 от stenk 3 Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 7 март, 2015 Сподели Публикувано: 7 март, 2015 Март месец май не е много удачен. От три дни вали и гледам следващите десет ще е същото.Правете си важните планове докъм два- три следобед , щото тогава небето.се стоварва над вад и вали с часове Връзка към коментар
harta Публикувано: 8 март, 2015 Сподели Публикувано: 8 март, 2015 Здравейте, аз пътувам юни. Казаха ми, че е сух период тогава инямало комари. Ще е хладно сигурно и ще сме с дълги ръкави. Защо не се препоръчва Копакабана за преспиване, а Ипанема и Леблон? Има ли пътуващи юни да се видиме? Ще е интересно магеланци да се срещнеме. Връзка към коментар
dealni Публикувано: 8 март, 2015 Сподели Публикувано: 8 март, 2015 аз съм в периода 18-25 април в Рио, 3 дни смятам да ги отделя за Игуасу, ако има някой в този период, да свирка това с дългите ръкави нещо не ми допадна, нямах представа, че в Рио става наистина хладно Връзка към коментар
logist13 Публикувано: 8 март, 2015 Сподели Публикувано: 8 март, 2015 (редактирано) ето тук намерих малко по-подробна информация за ходене до Парагвай при посещение на Игуасу, надявам се да е достоверна: http://wikitravel.org/en/Ciudad_del_Este ние определено ще се опитаме да идем, дори и само за час и само за най-бегли впечатления; така или иначе шанса да ходим целенасочено в Парагвай е доста малък, та си струва да се отделят 2-3 часа за това; ще гледаме да станем рано и да отидем на водопада от аржентинската страна за отварянето (отварят в 8 ) и до 2-3 следобяд сигурно ще сме разгледали всичко; т.е. ще имаме поне 3-4 часа да идем до Парагвай; интересното е, че има ферибот от аржентинската страна до Парагвай, но същевременно не се препоръчва влизането и излизането от 2 различни места, т.е. донякъде и поради децата ще отидем с автобуса Редактирано 8 март, 2015 от logist13 1 Връзка към коментар
Фил Публикувано: 8 март, 2015 Сподели Публикувано: 8 март, 2015 (редактирано) Ще е хладно сигурно и ще сме с дълги ръкави. Защо не се препоръчва Копакабана за преспиване, а Ипанема и Леблон?A,чак пък да не се препоръчва Копа..., къде го пише това???Ние спахме в Копа и не виждам проблем - като място си е ОК. А Ипанема и Леблон просто са по-луксозни квартали, сравнено с Копа. За комарите - в Рио не сме ги усетили, а тук във Фоз се мажем масло от лимонова трева и репеленти, но като цяло като че ли няма много. Е, в прака с птиците си имаше доста инсекти и тук-там ни клъвна нещо, ама не знам дали точно комари. За автобуса от летището на Фоз до града - както стана дума -номер 120 и трябва да пише ITTU (някакво съкращенае на бус-терминала в. Центъра, В обратна посока - за Парка с водопадите - трябва да пише Aeroporto, защото първо минава през града, а после отва до входа на парка. И за валутата - в момента във Фоз за $1 дават 3.05 реала. Редактирано 8 март, 2015 от Фичо 1 Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 8 март, 2015 Сподели Публикувано: 8 март, 2015 Чак хладно не е през юли. Тук съм на 1000м височина и зимата пада до около 10-15 градуса нощем, през деня винаги е поне 20. А там е до морето. Водата сигурно ще е студена за къпане де. Копакабана е малко по-вехт, Ипанема и Леблон са по-луксозни, като че ли на Копа има повече хотели, а на Ипанема повече апартаменти, но няма такова нещо да не се препоръчва... Връзка към коментар
harta Публикувано: 8 март, 2015 Сподели Публикувано: 8 март, 2015 Благодаря за отговорите. Ще гледам пак какво има на Копа. Там е по-евтино. Значи не е по-опасно на Копа от Ипанема, така ли? Останах с впечатлението, че е по-опасно на Копа. Също така ми казаха за предвижване с колело. Давали колела под наем. neuromancer - А за селцето което ми каза ми изглежда доста далече 250км.. Май само в Рио ще останеме и няма да ходиме никъде. А на тези 20 градуса, аз май ходя с дълъг ръкав. Ще видиме. Връзка към коментар
temporary Публикувано: 12 март, 2015 Сподели Публикувано: 12 март, 2015 (редактирано) Аз да питам, коя самолетна компания използвахте за вътрешните полети и имаше ли закъснения - т.е. може ли да се разчита за хващане на полета обратно към европа - ства въпрос за 5 часа между кацането и излитането на другият самолет. Според мен предостатъчно време, но ако имат навика да променят разписания .... Редактирано 12 март, 2015 от temporary Връзка към коментар
Oshko Публикувано: 12 март, 2015 Сподели Публикувано: 12 март, 2015 ето тук намерих малко по-подробна информация за ходене до Парагвай при посещение на Игуасу, надявам се да е достоверна: http://wikitravel.org/en/Ciudad_del_Este ние определено ще се опитаме да идем, дори и само за час и само за най-бегли впечатления; така или иначе шанса да ходим целенасочено в Парагвай е доста малък, та си струва да се отделят 2-3 часа за това; ще гледаме да станем рано и да отидем на водопада от аржентинската страна за отварянето (отварят в 8 ) и до 2-3 следобяд сигурно ще сме разгледали всичко; т.е. ще имаме поне 3-4 часа да идем до Парагвай; интересното е, че има ферибот от аржентинската страна до Парагвай, но същевременно не се препоръчва влизането и излизането от 2 различни места, т.е. донякъде и поради децата ще отидем с автобуса Ние разходката до Ciudad_del_Este я направихме с такси, беше на много прилична цена, там си чукнахме среща след 2 часа и ни върна обратно. Градът не си струва, но и ние като вас не виждахме кога ще отидем до Парагвай целенасочено, така че решихме да го направим все пак. Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 12 март, 2015 Сподели Публикувано: 12 март, 2015 Аз да питам, коя самолетна компания използвахте за вътрешните полети и имаше ли закъснения - т.е. може ли да се разчита за хващане на полета обратно към европа - ства въпрос за 5 часа между кацането и излитането на другият самолет. Според мен предостатъчно време, но ако имат навика да променят разписания .... 5 часа са добре, аз обикновено оставям по три. Няма прекалени закъснения или промени обикновено. Те си показват статистика за отказите и закъсненията, като купувате билета разцъкайте около номера на полета и всякакви иконки за информация, там са. Примерно atraso 5%, cancellamento 0% - закъснения 5%, откази 0%. 1 Връзка към коментар
logist13 Публикувано: 12 март, 2015 Сподели Публикувано: 12 март, 2015 (редактирано) Аз да питам, коя самолетна компания използвахте за вътрешните полети и имаше ли закъснения - т.е. може ли да се разчита за хващане на полета обратно към европа - ства въпрос за 5 часа между кацането и излитането на другият самолет. Според мен предостатъчно време, но ако имат навика да променят разписания .... по принцип 5 часа си е предостатъчно, стига кацане/излитане да е от същото летище; винаги е добре преди дългите полети да има малко повече резерв, че никога не се знае, а изпускането на полет по твоя вина излиза скъпо удоволствие в последствие, особенно ако си купувал билети на по-тънка тарифа затова поне аз при планирането винаги правя следното: старая се последната нощувка да е близо до летището, от което се излита и в тази връзка вътрешните полети си ги слагам в началото/средата на пътуването, така и да стане нещо с тях няма да е фатално; иначе статистиката за полетите хем е показателна, хем не; показателна е, до колко може да разчиташ на компанията; ама никога няма гаранция, че няма да попаднеш в грешните 5%, а не в останалите 95% да речем Редактирано 12 март, 2015 от logist13 1 Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 14 март, 2015 Сподели Публикувано: 14 март, 2015 (редактирано) Не помня да е споменаван Parque das Ruinas , a оттам съвсем безплатно получавате фантастични гледки към Christo , Sugar Loaf , Rio downtown и за спотърите прекрасна гледка към градското летище. Паркът се намира в Санта Тереза след като изкачите стълбите на Салорон и продължите още 200-300 метра по хълма. Редактирано 14 март, 2015 от stenk 5 Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 14 март, 2015 Сподели Публикувано: 14 март, 2015 Ето ценоразписа на хели туровете ако някой планира такъв. 1 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега