Георги Публикувано: 17 март, 2015 Автор Публикувано: 17 март, 2015 Въпросче, че оформям плана. Ще го пусна, когато е готов. Та, някакви предложения за парк в Рио или с лесен достъп до Рио, където да се порадваме на местни животинки - папагали, тукани и подобни? Да не е зоопарк, не държа на голямо разнообразие, по-скоро да са в естествена среда, пък макар и урбанизирана. Може и да е някой природен парк извън града за целодневно пътуване.
neuromancer Публикувано: 17 март, 2015 Публикувано: 17 март, 2015 Парка Тижука задължително (той е национален парк, джунглата насред града). Има птици и маймунки, но какво ще видите точно вие не знам. Дори само до Pau de Açucar да се качите пак има. По-подредени са ботаническата градина и Parque Lage, те са си градски паркове и далеч от естествена среда.Аз тукани на свобода съм виждал само 3-4 пъти извън града, жената е виждала в Бело Оризонте, но те не живеят в града, а само минават. На Игуасу съм виждал тукани по дърветата, не само в птичия парк, но то си е късмет сигурно. 2
Георги Публикувано: 17 март, 2015 Автор Публикувано: 17 март, 2015 Парка Тижука задължително (той е национален парк, джунглата насред града). Има птици и маймунки, но какво ще видите точно вие не знам. Дори само до Pau de Açucar да се качите пак има. По-подредени са ботаническата градина и Parque Lage, те са си градски паркове и далеч от естествена среда. Аз тукани на свобода съм виждал само 3-4 пъти извън града, жената е виждала в Бело Оризонте, но те не живеят в града, а само минават. На Игуасу съм виждал тукани по дърветата, не само в птичия парк, но то си е късмет сигурно. Тижука звучи екстра! Някаква идея как става с придвижването? Виждам, че е огромен и се предлагат много турове с джипове, което не ми е по вкуса. Става и за пешачката, но ще се види много по-малко. По-скоро да наемем кола само за деня и да си цъкаме сами вътре... размишлявам на глас
neuromancer Публикувано: 17 март, 2015 Публикувано: 17 март, 2015 Може с кола, може и с градския транспорт, ама като не говорите португалски ще ви е по-трудно. Оттук влязохме ние https://www.google.com.br/maps/@-22.9597043,-43.2766943,16z?hl=en Може да видиш с Гугъл как се стига с градския транспорт, ама си е бая път, ние ходихме с туристическия автобус (този от летището) от Копакабана до Barra da Tijuca и оттам с нормален. После пеша навътре в гората. Този водопад е там, има и църква (Capella Mayrink). Може и с кола, но не съм сигурен дали и кога може да се влезе. Ние ходиме един следобед по този път оттам, само че надясно, беше затворен с бариера до 5 или 6 часа, ама едни минаха, вдигнаха бариерата и си влязоха, и след тях и ние, После срещнахме полиция и казахме, че бариерата е била вдигната, те ни казаха да внимаваме с пешеходците и така. Те затварят през деня и се ползва само пешеходно, а после отварят и за коли, май само през уикенда е така. Оттам с колата се качихме до Корковадо и стояхме до късно да гледаме лунно затъмнение. Това беше доста отдавна, не знам сега как е. От тази страна са Vista Chinesa и Mirante Dona Marta, ако искате други гледки отвисоко, откъдето се вижда Христос. 1
logist13 Публикувано: 17 март, 2015 Публикувано: 17 март, 2015 ние май ще заложим на тези юнаци: http://www.rioculturalsecrets.com/ имат добри отзиви, вкл. и от човек от форума; планирам първите 2 дни да сме с тях, последния ден на свободна програма; първите два дни ще видим основните неща, а следващия можем да повторим някое, което ни е харесало по друго време, както и още нещо; обикновено винаги си организираме всичко сами, но този път искаме да видим максимално много от сравнително краткото като време посещение; от това което изчетох, в Рио градския транспорт май не е съвсем уреден, т.е. доста ще трябва да се ползва такси, а пък и разстоянията не били малки... като добавим и въпросителните със сигурността туровете май си струват; за инфо - целодневен тур е 300 USD, полудневен 150 USD, цената не зависи от броя хора
neuromancer Публикувано: 17 март, 2015 Публикувано: 17 март, 2015 Да допълня, на Игуасу ще видите със сигурност коати, има и едни големи гущери, аз съм виждал и тукани и маймунки (тях и тук в парка в центъра на града ги има), имаше едни шарени пеперуди с номер 88 на крилата като изтребители Тижука е вторична гора, всичко е било изсечено към по-миналия век за ферми и плантации за захарна тръстика и кафе, но са установили, че водата в потоците намалява, и нараства ерозията и риска от свличания от хълмовете към града, затова са оставили гората да порасне отново. Не е много диво, има направени алеи, мостчета, фонтанчета, ресторанти, нещо като Витоша е 1
Георги Публикувано: 17 март, 2015 Автор Публикувано: 17 март, 2015 Да, Тижука ми хареса, но логистиката е малко сложна и/или скъпа. Ще го мислим, но може в крайна сметка да приключим само с ботаническата. Там също се мяркали тукани и маймуни.
stanimir Публикувано: 17 март, 2015 Публикувано: 17 март, 2015 Аз ги отметнах наред - ботаническата градина , Parque Lage ...заслужават си всички.Направих и Tijuca Trek до върха и слизане до Mirante Dona Marta , но аз съм издържлив да знаете Не е никак лесен. Видях само мармозетки и дребни папагали.Ти като ще гледаш Игуасу , тия водопадчета в Рио не мисля , че с нещо ще те впечатлят.Относно гледките за мен всичките си струват - Christo разбира се , Mirante Dona Marta , Parque des Ruinas и Sugar Loaf са тези които видях.Дано имаш късмет , щото за 6 дни имах само един с кристално ясно и синьо небе. 1
stanimir Публикувано: 17 март, 2015 Публикувано: 17 март, 2015 (редактирано) Ами не знам какво планираш , но по принцип има автобуси почти за навсякъде , е не са много комфортни де. За мен сигурността в Рио се оказа доста преекспонирана и ако сам не си търсуш белята ще е много лош късмет да ти се случи нещо. Нито за миг не съм чуствал опасност и никой от доста хора с които общувах там не беше имал проблем. Фавела туровете пък за мен са пълна глупост и ако ви радва толкова просто се разходете из Столипиново , или Факултета. for free . Иначе на доста места може да сте съвсем непосредствено до фавели и ще имате много добра видимост за да придобиете представа.Просто не влизайте много навътре. Веднага се сещам за онази прочутата до Маракана или една на слизане от Mirante Dona Marta. Навсякъде има осезаемо масирано полицейско присъствие. Копакабана също е достатъчно сигурен , осветен и оживен район. Чета , че само не е добре да се разхождате по пясъка в тъмното. За крайбрежните улици няма никакъв проблем Редактирано 17 март, 2015 от stenk 1
AlexandraKo Публикувано: 18 март, 2015 Публикувано: 18 март, 2015 (редактирано) Сткенк, не зная дали ти е известно, в Рио, там, където се провежда карнавалът, има едно място, срещу 1 долар можеш да се облечеш в какъвто си искаш костюм и да се снимаш. Ето няколко карнавални снимки: Освен това, на водопадите има една друга голяма емоция - "макуко сафари" се казва, не знам някой дали го е опитал. . Всички сме по бански, със спасителни жилетки, на една гумена лодка с твърдо дъно и лодката минава под водопадите. И понеже не може да се снима, нали сме мокри кокошки, с нас през цялото време един снима с камера и после за всички имаше запис на събитието - голяяям кеф. Ето, за какво говоря, снимките са от нета: Редактирано 18 март, 2015 от AlexandraKo 6
stanimir Публикувано: 18 март, 2015 Публикувано: 18 март, 2015 (редактирано) Да , но не стигнах до там..Някак си Самбадрома празен е тъжна гледка спрямо снимките от Карнавала които колегите пускаха ... Както и да е аз съм в Европа , Жоро Матеев понесе магеланската щафета в Рио Редактирано 18 март, 2015 от stenk
dealni Публикувано: 18 март, 2015 Публикувано: 18 март, 2015 Сам ли си ги правиш трековете, в смисъл има ли нужда някой да те напътства или са добре обозначени маршрутите? Има ли и други хора по пътеките? Аз ги отметнах наред - ботаническата градина , Parque Large ...заслужават си всички.Направих и Tijuca Trek до върха и слизане до Mirante Dona Marta , но аз съм издържлив да знаете Не е никак лесен. Видях само мармозетки и дребни папагали.
stanimir Публикувано: 18 март, 2015 Публикувано: 18 март, 2015 Сам бях. Обозначено е прекрасно.Имаше две групи бразилци , срещат се и хора от работещите в парка. 1
stanimir Публикувано: 18 март, 2015 Публикувано: 18 март, 2015 Това което аз направих е трека който започва от Parque Large нагоре към върха. Мисля си , че въпросът със сигурността е изкустено раздухван за да може да смучат повече парички от туристите особено северноамериканските. За тур от 150-300 долара по-добре да си направя панорамна обиколка с хеликоптер или дори две ...сега се сещам , че предлагат и парапланери , като се спускате с инструктор и опит не се изисква. Един англичанин от моя хостел беше на такъв и каза , че е невериятно изживяване ! 1
stanimir Публикувано: 18 март, 2015 Публикувано: 18 март, 2015 Wills ме подсети за бутафорните фавела турове. Там си има полицейски пунктове , патрулиращи тежко въоръжени полицаи - нали никой не вярва , че на метри от тях ще може свободно да се разхождат гангстери с базуки ? А и разбира се ви водят да си купите нещо както се полага на всеки туристически капан. 1
wilks Публикувано: 18 март, 2015 Публикувано: 18 март, 2015 Wills ме подсети за бутафорните фавела турове. Там си има полицейски пунктове , патрулиращи тежко въоръжени полицаи - нали никой не вярва , че на метри от тях ще може свободно да се разхождат гангстери с базуки ? А и разбира се ви водят да си купите нещо както се полага на всеки туристически капан. Да, мислих да пиша за тези фавела турове в моята тема, ама забравих. Жоро понеже беше писал, че се чуди дали да вземе такава обиколка, ще го напиша и аз тук. По принцип обиколките с туристи ги правят само в Росиня, и всичко е нагласено и абсолютно безопасно. Това е "култивирана" фавела. Преди 3-4 години е била напълно "прочистена" в мащабна акция с всевъзможни бойни части и сили на реда. В момента е изцяло под контрола на полицията, и е най-известната сред туристите, и всички турове се правят там. Аз не ходих, но едно момиче от моя хостел беше на такъв организиран фавела тур, и разправя, че ги водят в работилнца за някакви неща, сладкарница, карат ги да си купуват разни гривни и сувенири, и докато ги разхождат по точно маркирани места, уж "случайно" минават двама-трима с оръжия, и един с базука (бутафорна, разбира се), колкото да вкара малко адреналин да не е съвсем скучно. Иначе все едно е разходка сред декори на сцена от филм - всичко е добре режисирано. И уж парите от туровете отивали за програми за работа с децата от фавелата, ама не е много сигурно. Ако някой иска да види и усети фавела, да отиде в някоя по-малка и неконтролирна от полиция и танкове 1
Георги Публикувано: 18 март, 2015 Автор Публикувано: 18 март, 2015 Абе сигурно има бутафорни, има и по-нормални. Ще кажете, че където влизат тур групи, това е единствената опция Аз да си кажа, че хич не ми е мерак да гледам деца с базуки или бедност, просто искам да видя малко по-шарен свят от крайбрежните алеи. За мен е все едно да разгледам Пловдив и Рилския Манастир, две коренно различни неща едно от друго. Ще го мисля още, разбира се, но мерака ми съвсем не е да гледам улични престрелки между наркодилъри, или да купувам сувенирчета, фавелите са си сериозна част от бразилската култура.
stanimir Публикувано: 18 март, 2015 Публикувано: 18 март, 2015 Ами няма разлика с нашите гета , дори на външем вид
Радо Публикувано: 19 март, 2015 Публикувано: 19 март, 2015 (редактирано) С известно закъснение, да се включа и аз: Ще пътувам за Бразилия в края на май, така че ако има някой, който ще е в периода 21-30май в Рио, Игуасу и тн. нека да даде знак. Програмата ми е заимствана в доста голяма степен от писанията тук на хората. След като изчетох една огромна част от нещата, които са изписани тук из форума за Рио, за Бразилия като цяло, мога само и едиствено да благодаря на всички онези, които са отделили време да опишат всички неща за тази държава. Огромна благодарност за инфото, което намерих тук, за пътеписите, снимките и всичко останало, свързано с темата! Thank you all! Редактирано 19 март, 2015 от Радо 3
AlexandraKo Публикувано: 19 март, 2015 Публикувано: 19 март, 2015 Ама вие ще ме уморите с тия фавели - нас ни водиха, еми какво да и гледам на мизерията Аз съм отишла да видя друг свят, красиви места, природа, сгради и пр. Там, където ни водиха, беше досущ Столипиново, че и по-бетер , даже нямах желание да снимам, а ме беше срам и от хората, дето живеят там. 3
logist13 Публикувано: 15 април, 2015 Публикувано: 15 април, 2015 малко информация за цената на имотите в Рио, ако някой иска да купува хубав имот - голям апартамент или средна къща на добра локация - 1,5 - 2,5 млн. долара за нашия скромен джоб мястото е във фавелите; къщичка там с добра гледка към морето - намирала се за скромните 150 000 - 200 000 щатски долари, без такава гледка 50 000 - 70 000 щатски долари 1
stanimir Публикувано: 15 април, 2015 Публикувано: 15 април, 2015 (редактирано) Бива Leblon stands as Brazil’s second most expensive real estate in the entire country. In the last year, the average listing price has increased by 25 percent. The current average price per square meter of a property in Leblon is R$14,500, according to Johan Jonsson of Agente Imóvel. The average price to buy a one bedroom apartment in Leblon is R$818,500, two bedrooms are on average R$1.3 million, three bedrooms R$2.4 million and four bedrooms R$4.4 million. Penthouses in Leblon begin at R$2.5 million. Rentals advertised in O Globo newspaper average R$2,975 per month for one bedroom apartments, around R$3,600 for two bedrooms and R$5,200 for three bedroom properties. - See more at: http://riotimesonline.com/brazil-news/rio-real-estate/leblon-exclusive-living-in-rio-2/#sthash.LvmC0I6l.dpuf Редактирано 15 април, 2015 от stenk
harta Публикувано: 16 април, 2015 Публикувано: 16 април, 2015 Здравейте, хареса ми идеята за Ilha Grande. За колко време се стига до там от летището или от Рио? Чудя се за колко дни може да се разгледат плажовете. Дали стигат три дни или са нужни повече? Казаха ми за някакво място на някакъв много известен дизайнер на околната среда Roberto Burle Marx ( до колкото си спомням). Та там имало някакви много хубави градини и ресторанти с морска храна. Заслужава ли си да се отиде до там или е достатъчна Ботаническата градина? Има ли нещо друго интересно, до колкото намерих мястото, в Бара де Куаратиба? Благодаря
neuromancer Публикувано: 16 април, 2015 Публикувано: 16 април, 2015 Иля Гранде е на около 120км от Рио. Като се има предвид, че колата се оставя в паркинг на континента, най-добре да отидете с автобус, а не кола под наем, иначе ще и плащате наема докато седи на паркинга. Тук http://www.ilhagrande.org/Como-chegar-Ilha-Grande има повече за транспорта. Разписание на ферибота http://www.ilhagrande.org/Ilha-Grande/barcas-sa.html Мястото, което търсиш се казва Sitio Roberto Burle Marx. Не съм ходил, мислех, но валя непрекъснато 3 дена и после трябваше да наваксваме с плажа, та не остана време. По снимки, това е много по-интересно от ботаническата градина, но е трудно да се стигне дотам. Не знам да има нещо друго интересно наоколо, освен че най-хубавите (диви) плажове на Рио са там в района. 1
harta Публикувано: 27 април, 2015 Публикувано: 27 април, 2015 Към пътувалите с Alitalia - на всяка седалка ли има екран? Има ли филми/филмчета детски или игри? Ще пътувам с детенце и се чдуя дали е достатъчно това което предлагат. Neuromancer - За Иля Гранджи още се колебая. Май не е за малко дете. Ако все пак решиме да отидеме там, ще вземеме автобус от летището. Вие на кои (диви) плажове сте били до мястото Sitio Roberto Burle Marx? Опасно ли е да се посещават тези диви плажове?
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега