Прескочи до съдържание

Бразилия - една седмица

Георги

Препоръчани мнения

Доколкото знам Neuromancer не е бил на острова , но там транспорт няма , а само лодки с които може да се придвижвате до някой отдалечени краища. След по-малко от месец имаме магеланец който ще обикаля там и ще даде инфо от първа ръка :)

Връзка към коментар

Не съм бил, там се ходи пеша или с лодки, може и нещо друго да има (коне, каручки), не знам. Зависи детето колко е голямо, за 3-4 години аз не бих го водил там, ако е 6-7 предполагам няма проблем.

То ходенето ще е колкото си го направиш, може в градчето и близките плажове да седиш през цялото време.

Под диви плажове разбирам неблагоустроени, най-много с една количка за напитки примерно... Колкото по-далече от центъра на Рио, толкова са по-чисти и по-натурални.

Връзка към коментар

Към пътувалите с Alitalia - на всяка седалка ли има екран? Има ли филми/филмчета детски или игри? Ще пътувам с детенце и се чдуя дали е достатъчно това което предлагат.

Neuromancer - За Иля Гранджи още се колебая. Май не е за малко дете. Ако все пак решиме да отидеме там, ще вземеме автобус от летището. Вие на кои (диви) плажове сте били до мястото Sitio Roberto Burle Marx? Опасно ли е да се посещават тези диви плажове?

на всяка седалка има екран, има детски филмчета и игри, бяхме с А330 и в двете посоки; на връщане подариха и по една чантичка с комплект игри за децата - моливчета, тефтер за оцветяване, пъзел, морски шах, на отиване пропуснаха

Връзка към коментар

Много Благодаря, 

самолетът значи покрива нашите нужди. Детенцето ще е почти на 3год.. Ще чета и мисля още. С нетърпение чакам отзивите на магеланеца, който ми пусна тази муха. 

Връзка към коментар

А как са с алкохола на борда AlItalia?

Предполагам, че питането е за презокеански полети.

Алкохол има, и не го жалят. Дават, и предлагат избор. Разбира се, наблягат на вината - червени и бели, по два вида от всяко.

Има и твърд алкохол - аперитиви, ликьор, уиски. 

Храната - традиционно: паста и пиле с нещо, най-често със зеленчуци.

Аз нямам забележки и оплаквания, а ям много по време на полети, защото неочаквано получавам огромен апетит още като стъпя в самолет. Това е някакъв синдром, според мен  :rolleyes:

Признавам, че бях скептичен за менюто на Alitalia, преди да се уверя сам, че опасенията ми са били неоснователни :)

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Предполагам, че питането е за презокеански полети.

Алкохол има, и не го жалят. Дават, и предлагат избор. Разбира се, наблягат на вината - червени и бели, по два вида от всяко.

Има и твърд алкохол - аперитиви, ликьор, уиски. 

Храната - традиционно: паста и пиле с нещо, най-често със зеленчуци.

Аз нямам забележки и оплаквания, а ям много по време на полети, защото неочаквано получавам огромен апетит още като стъпя в самолет. Това е някакъв синдром, според мен  :rolleyes:

Признавам, че бях скептичен за менюто на Alitalia, преди да се уверя сам, че опасенията ми са били неоснователни :)

Този синдром го имам и аз. В самолетите ми е винаги по-вкусно и сладко.  

Реших, че няма смисъл да обикаляме до Иля Гранджи/Гранде ( не знам как е по-правилно). Ще си седиме в Рио цяла седмица. Исках нещо с повече палми, зеленина и дива природа, но ще изчакам да порасне малкото. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Може да идете до Парати - колониално градче, много е приятно. Ако сте с кола - на плаж в Парати - Мирим или Триндаде. Или от другата страна на Рио - Бузиос.

Връзка към коментар

Четох за Парати и ми изглежда на доста километри.  Мирим и Триндаде май не съм ги гледала, а може и да не си спомням имената.  Вчера доста гледах за Парати и подробно разгледах цените в  airbnb. Бузиос ми изглежда като вилна зона, без палми, маймунки и екзотични птички. Плажовете са хубави в Бузиос, може да прескочиме. Далече ми игзлеждат Мирим и Триндаде. Не съм гледала по-южни места от Парати. А юни може и да не става за плаж. Няма да наемеме кола за всичките дни. Ще чакам да стане по-голямо малкото и да разглеждаме свободно всичко. Ще разгледаме детските площадки на Рио  :)

Връзка към коментар

Този синдром го имам и аз. В самолетите ми е винаги по-вкусно и сладко.  

Реших, че няма смисъл да обикаляме до Иля Гранджи/Гранде ( не знам как е по-правилно). Ще си седиме в Рио цяла седмица. Исках нещо с повече палми, зеленина и дива природа, но ще изчакам да порасне малкото. 

Игуасу определено си струва да се види ако не сте ходили, така или иначе сте в Бразилия; 2 пълни дни за там стигат, GOL или TAM би трябвало имат евтини билети; не, че не бих стоял в Рио и цяла седмица, ама за основните неща 3 дни са напълно достатъчни, особено ако е през юни и не става за плаж

Редактирано от logist13
Връзка към коментар

Игуасу определено си струва да се види ако не сте ходили, така или иначе сте в Бразилия; 2 пълни дни за там стигат, GOL или TAM би трябвало имат евтини билети; не, че не бих стоял в Рио и цяла седмица, ама за основните неща 3 дни са напълно достатъчни, особено ако е през юни и не става за плаж

Билети на кой сайт най-добре да погледна?

Връзка към коментар

оня ден се завърнах от Бразилия, да кажа по темата - храната на Алиталия не ми хареса, парче пиле или лазаня от преварени макарони !!! Такова нещо никъде не бях виждала, а и никакво разнообразие, и на отиване и на връщане, еднаква храна. Относно Иля Гранде - направихме от Рио еднодневна екскурзия , с микробус до Ангра и оттам лодка по островите. Ползвахме агенция просто защото за такова кратко време няма как да се самоорганизираш и да не загубиш поне 2-3 дни . Природата е хубава, но се е превърнало в място за мас туризъм, бъхано с хора, тълпи слизащи от лодки. Абе някакси не го усетих много добре, въпреки красивата природа, ето снимки:

post-1580-0-77876400-1430312225_thumb.jpg

post-1580-0-89732600-1430312226_thumb.jpg

post-1580-0-88670200-1430312227_thumb.jpg

• Харесвам 7
Връзка към коментар

Ами специално района между Рио и Сао Пауло е най-населения и логично да има най-много туристи. Като има дълъг уикенд е страшно, един цял неделен следобед не можахме да влезем в Рио заради задръстване.

За по-безлюдни места и по-ниски цени на море се ходи на североизток, от Баия нагоре. Най-доброто място за море в Бразилия се счита Фернандо де Нороня, но там и цените са сериозни.

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Ами специално района между Рио и Сао Пауло е най-населения и логично да има най-много туристи. Като има дълъг уикенд е страшно, един цял неделен следобед не можахме да влезем в Рио заради задръстване.

За по-безлюдни места и по-ниски цени на море се ходи на североизток, от Баия нагоре. Най-доброто място за море в Бразилия се счита Фернандо де Нороня, но там и цените са сериозни.

Един бразилец ми разказваше, че добрите им плажове били между Фортлеса и Натал, вярно ли е? За този остров не бях чувал дори..

Връзка към коментар

Един бразилец ми разказваше, че добрите им плажове били между Фортлеса и Натал, вярно ли е? За този остров не бях чувал дори..

И на север от Форталеза в посока Жижока, също има плажове, и лагуни.

За Фернандо де Нороня и да си чувал, няма особена полза. Билетите до там свършват месеци предварително. А и започват от над 1000 реала за двупосочен билет ;)

Иначе съм чувал от бразилци, които са ходили там, че бил като Рай за тях.

• Харесвам 3
Връзка към коментар

В Рио няма обменни бюра от вида който познаваме или ако има са малко и трудно откриваеми :)

Има надписи money change и това всъщност са офиси на туристически агенции. Малко е гадничко , че няма обявени котировки и става с питане.  От събота на обяд до понеделник сутрин обаче всичко затваря и няма начин да обмениш пари.

Във Фоз Игуасу си има нормални чейндж бюра.

Ако теглите кеш от дебитна карта ще получите най-изгодния курс ( + таксите на вашата  банка).

Имайте предвид , че местните банки си слагат и тяхна допълнителна такса която май не е никак малка.

Единствената банка която няма такива такси е HSBC. Хубавото е , че имат много добра клонова мрежа 

Ако neuromancer има обяснение защо е така може да сподели - някакво законодателно ограничение или друго ?

Редактирано от stenk
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Аз малко ще се представя като незнаещ, ама като че ли нямаше допълнителни такси за теглене с българска дебитна карта (освен таксата на българската банка)... Поне не се вижда на банкомата, доколкото помня, отдавна не съм го правил... Това за Banco do Brasil, много други банки просто не работят с българска карта.

Може да проуча, ама ще е във вторник най-рано.

Смяна - във всеки мол има бюро обикновено, иначе тук-там по тур. агенции, където пише "Cambio". Курсовете не ги пише, трябва да питате (и на сайтовете няма). Няма допълнителни комисиони, каквото ви кажат - това е, освен малка държавна такса.

Връзка към коментар

за смяна на валута може да питате и в някое магазинче, поне ние така направихме след като неочаквано закъсахме в неделя на обяд :) курса който ни дадоха беше 3 реала за долар, т.е. напълно коректен и без комисионни, за сравнение - навсякъде във Фоз Игуасу предлагаха по 2,5 реала за долар (е, там не се наложи да сменяме); по определени съображения гледах да избягвам ползването на банкови карти в Бразилия :)

Връзка към коментар

навсякъде във Фоз Игуасу предлагаха по 2,5 реала за долар (е, там не се наложи да сменяме); по определени съображения гледах да избягвам ползването на банкови карти в Бразилия :)

Ето в този супермаркет Muffato във Фоз до Игуасу веднага след касите има гише за обмяна на валута, там март месец обмених по съвсем приличен курс - тогава 3.12 реала за долар.

Редактирано от Фичо
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.