Прескочи до съдържание

Бразилия - една седмица

Георги

Препоръчани мнения

Публикувано:

Аз пак да питам.

Обменяли ли сте валута в Бразилия и ако да - къде?

Какви са цените на цигарите в Бразилия? Marlboro примерно?

носех само евро и го обменях в една туристическа агенция Rio Maximo на Копакабана, курса беше 3,15 за 1 евро, работеха и през уикенда до късно вечерта

цените на цигарите излизат горе долу като в БГ, продават се и по будките на улицата, но там почти никой не пуши, поне аз не видях пушещ човек никъде, освен да го правят само по къщите си, не знам и аз....

Публикувано:

...

цените на цигарите излизат горе долу като в БГ, продават се и по будките на улицата, но там почти никой не пуши, поне аз не видях пушещ човек никъде, освен да го правят само по къщите си, не знам и аз....

а бих добавил, че и в заведенията е забранено да се пуши, даже и на масите, които са на открито.

• Харесвам 1
Публикувано:

Днес минах през 2-3 банки (Banco do Brasil, Bradesco, Caixa) и никъде не споменават допълнителни такси при теглене на кеш. В действителност не теглих, защото не ми се плащат таксите на ПИБ без нужда, предпочитам да плащам на ПОС. Не че не може да вземат такса без да предупреждават, ама е изключително лоша практика...

Публикувано:

Прави ми впечатление ,че доста ниски цени се срещат все по често до Бразилия .Нормално 320-340евро от европейски градове.Естествено офертата на Алиталия от София беше най изгодна..но и другите оферти си струват ако си решил да ходиш.

Става най -лесно достъпната, далечна дестинация -10700км.

..и да попитам нещо...проверяваха ли ви полицията при пристигането в София?..щото нас ни поизпотиха... :wacko:

Публикувано:

Тук ни отделиха от тълпата, поискаха да ни проверят куфарите и подробно ни разпитваха ...къде, как, при кого ...вземали ли сме, давали ли сме нещо...колко пари носим, какво купихме, да го видят...къде работим...колко често ходим,защо толкова....и т.н

..уплаших се да няма наистина нещо сложено в куфарите без да знаем...тъй като стояха последно в хотела преди да ги вземем за летището...

..интересното е как ни познаха и отделиха от останалите хора..?

• Харесвам 2
Публикувано:

..и да попитам нещо...проверяваха ли ви полицията при пристигането в София?..щото нас ни поизпотиха... :wacko:

същата история, голямо ровене из багажа, всичко отвори и провери и разпит като за световно...та даже ми иска и резервациите да види къде съм спала, а на въпроса ми: защо точно мен ме рови така усърдно, отговори, че спирали само хора с червени куфари...чак смешно ми стана

• Харесвам 3
Публикувано:

Нещо се е бъзикал :)

В Мадрид или друго голямо европейско летище като се изсипят 300 човека от полет от Южна или Латинска Америка нормално да проверяват само подозрителни лица. Със сигурност са хиляди пътници ежедневно

В София обаче пристигат сигурно не повече от няколко десетки души седмично и здрав тараш :)

• Харесвам 3
Публикувано:

същата история, голямо ровене из багажа, всичко отвори и провери и разпит като за световно...та даже ми иска и резервациите да види къде съм спала, а на въпроса ми: защо точно мен ме рови така усърдно, отговори, че спирали само хора с червени куфари...чак смешно ми стана

и аз така попитах, защо точно нас... казаха, че рутинна проверка по съвсем случаен подбор..хаха

...но мисля че имат основание,тъй като видях ..чух..на доста места дори на плажа...да се продават...забранени вещества, безпроблемно.. независимо от това ,че полицията бе на 50м.

Публикувано:

Сетих се, че преди няколко години от Мадрид до София пътувах  с една симпатична бразилка, която пък ми разказа, че мъжа й бил футболист в БГ и т.н. Помня, че я видях на изхода на софийското летище и ровеха усилено в куфарите й.

Публикувано:

Добре де, ясно че Бразилия е рискова дестинация и е нормално да има повишено внимание, обаче вие не бяхте ли с основен полет до Европа и после отделен  свързващ към България? :rolleyes:

Публикувано:

Ако е на един билет примерно с Ер Франс , Луфтаханза , КЛМ ... е обяснимо в  София да имат инфо. Иначе вярно е странно.

Публикувано:

Алиталия..до Рим...после София,но явно имат инфо, че идваме от Рио...пък и багажа е от там...мисля че по него ни познаха...следяят кой ще вземе този багаж и хоп...елате тук.

..в самата държава не срещнах нищо опасно...включително и на мач ходих при ултрасите ..в гнездото на осите..местно дерби м/у Фламенго и Васко

• Харесвам 1
Публикувано:

Да на един билет са полетите.
И багажа явно го чекират до крайната дестинация.

Та явно да се готвя за мило посрещане в София  :lol:

• Харесвам 1
Публикувано:

..в самата държава не срещнах нищо опасно...включително и на мач ходих при ултрасите ..в гнездото на осите..местно дерби м/у Фламенго и Васко

стига бе!!! и аз бях на същия мач , малееее сигурно сме били единствените българи в цяла Маракана , яд ме е, че не сме се засекли

иначе да, и по билета, и по багажа могат да разберат, че идваме от Бразилия

post-1580-0-77278200-1431065894_thumb.jpg

• Харесвам 6
Публикувано:

стига бе!!! и аз бях на същия мач , малееее сигурно сме били единствените българи в цяла Маракана , яд ме е, че не сме се засекли

иначе да, и по билета, и по багажа могат да разберат, че идваме от Бразилия

неее...ти си била на реванша....ти беше малко по късно след мен...

първият -моят мач, беше на 12.04  в неделя, а вторият, на който ти си била е бил нa 19.04 и е завършил, 1:0 за Васко...Сега ми обърна внимание да видя, че на финала Васко победил Ботафого с 2:1 и печели купата на Рио!

иначе си права...малко сме дето сме ходили на маракана и то на мач...чувството е невероятно...

• Харесвам 2
Публикувано:

първият -моят мач, беше на 12.04  в неделя, а вторият, на който ти си била е бил нa 19.04 и е завършил, 1:0 за Васко...Сега ми обърна внимание да видя, че на финала Васко победил Ботафого с 2:1 и печели купата на Рио!

ахаа, да, това беше втория им мач, тия дни си мислех как ли е завършил финала и сега разбрах :) чувството е уникално наистина, като малко дете съм се радвала там

• Харесвам 3
Публикувано:

Относно казуса "Една седмица в Бразилия" само ще кажа, че толкова не мога да пия.
Не си поплюват с кайпиринята тия амигоси!

p.s. относно яденето по кръчми - порциите са за двама масово

Публикувано:

Повече от две кайпирини не мога да нося с всичката тази захар :)

Кайпироската ( с водка вместо кашаса ) обаче ми допада повече и се оказва и доста от местните го предпочитат.

Популярна е и в Аржентина.

• Харесвам 1
Публикувано:

иначе си права...малко сме дето сме ходили на маракана и то на мач...чувството е невероятно...

на мача на 12.04. бяхме и ние, усещането беше незабравимо :) ние бяхме в сектора на Фламенго :) иначе мога само да си представям какво е да си на този стадион, когато е пълен изцяло...

по повод прибирането - бяхме през Букурещ, никой не погледна нито нас, нито багажите :)

• Харесвам 2
Публикувано: (редактирано)

Ние, за съжаление, нямахме възможност да отидем на мач, та трябваше да се задоволим с туристическа обиколка на легендарния Маракана

post-139-0-75334200-1431335390_thumb.jpg

Редактирано от Фичо
  • Харесвам 7
Публикувано:

Ние, за съжаление, нямахме възможност да отидем на мач, та трябваше да се задоволим с туристическа обиколка на легендарния Маракана

attachicon.gifPanorama503-505_ff_s.jpg

това се кефя..че имахме възможност да уцелим мач..и то дерби Рио..между известните им отбори...

..между другото очаквах по-вече...и  публиката и  от футболистите...като знам какво съм виждал в Аржентина..умопомрачително..

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.