Прескочи до съдържание

Петра като добавка към екскурзия в Израел


Препоръчани мнения

Само за протокола. Преди 3 месеца билетът в Петра струваше около 80 динара. Помня, че още тогава ми направи впечатление изключително високата цена.

 

На мен ми беше все тая де, тъй като бях с организиран тур и цената включваше и билета за Петра.

Кажи за тура, от кой град тръгва, колко време беше, цена, фирма...

Сега съм започнал да гледам, ама голяма цифромания...

Връзка към коментар

Въпросът ми е към, които са правили подобно нещо, как го организирахте, колко платихте, колко време се отделя?

Разгледах темата за Петра, но там много морални спорове и май е по-добре да отворя нова.

Връзка към коментар

Аз минах от Израел в Йордания, разгледах и се върнах. Кажи по точно какво те интерисува?

Как уреди транспорта, колко струваше, колко време отнема, виза плаща ли се, колко е входът за Петра...

С автобус ок ли е, самолет ли е по-добре, колко би била разликата?

С тур или самостоятелно?

Връзка към коментар

Кажи за тура, от кой град тръгва, колко време беше, цена, фирма...

Сега съм започнал да гледам, ама голяма цифромания...

 

Нашият тур беше еднодневен с тръгване рано сутринта от Еилат и връщане обратно късно вечерта. Ползвах тази фирма и бях супер доволен от организацията им: http://fun-time.org.il

 

Тогава те бяха едни от най-евтините. Крайната цена излезна по $220 на човек, като това включваше всички допълнителни гранични такси + йорданска виза. В момента доколкото виждам актуалната цена на същия този тур е $170+$65=$235 на човек.

 

Ти от кой град мислиш да пътуваш?

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Според мен с тур ще ти е много по-удобно и ще си спестиш доста организационни главоболия. А в крайна сметка като цена излиза почти същото като самоорганизиран трип - тогава го смятах.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Лелеее, ама много въпроси. :) От къде да започна, аз бях самоорганизирано, турове не съм проверявала, защото разгледахме цяла Йордания, ако искаш само Петра, може би наистина с тур за един ден ще е по-добре. Ако си за един ден и само за Петра, не можеш сам. Автобуси няма, транспорта в Йордания не е много добре развит, ние бяхме с кола под наем. Има някакви маршрутки от Аман, това го разбрах на място, но само до Петра и обратно, т.е. ако искаш и друго в Йордания, няма как с автобуси. Визата, можеш от тука, от посолството, а може и на границата, обаче, ако минаваш през Аленби мост, там не слагат виза. От там от/до Йерусалим е най-удобно, ние се върнахме през Аленби мост, а влязохме от моста шейх Хюсеин, може и през Акаба, там визата мисля, че беше безплатна, иначе беше 20 динара. Входа за Петра, ако си за 1 ден е почти двойно, ако си за повече беше 50 динара, но това го провери, че последните години правителството вдига цената от всяка нова година.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Заслужава си повече от един ден според мен (примерно два). На знам с какво време разполагаш, още по-красив от Петра (по мое скромно мнение) е резервата Wadi Rum (цял ден вътре в самия резерват с преспиване в лагер, два дни сигурни би било още по-добре). Гмуркане в Акаба (съвсем наблизо) е супер (виж подводни снимки в Picasaweb албумите ми). Това са топ премиерни дестинации по моята ценностна система и би било добре да не се претупват ако обстоятелствата позволяват.

Не съм гледал началото на темата и плановете ти, та ако е имало възможност само за еднодневен тур се извинявам за разширението.

 

Комбинацията Йордания с Израел е много лесно постижима, още по-добре е да се лети до Аман, а после от Тел Авив (или обратно - един път се минава само границата). Има и един трик за безплатна йорданска виза ако се посещава Акаба, но трябва да се влиза или директно в Акаба или на летището в Аман.

Редактирано от FlyTraveler
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Четох в другата тема какво беше писал за Wadi Rum, но ако го включа трябва да е за сметка на дни в Израел...и аз не знам, жената иска на море, сега ще опукаме 3 седмици през Май-Юни за Азия, остават 5 дни отпуск, кое по-напред не знам, мислех си един Тел Авив от Уиз за 4 дни, не са удобни датите, за да станат повече. И си викам от тези 4 дни, бих отделил 1-2 за Петра, ама то какво пък остава тогава за Израел...

Връзка към коментар

Според мен преход Тел Авив - Петра за един ден е убийствено начинание. Може би е по-добре да се помисли за нощувка в Ейлат и от там еднодневна екскурзия с организиран тур . За цени не мога да съм полезна ,защото  бях на почивка в Акаба, а и  не мога да сметна процента инфлация от базисната година за която имам инфо,  отдавна беше  :)  . Но сега погледнах ,че само граничните такси и обичайните за този регион  бакшиши са около 60 долара на човек. Като за финал препоръката ми е, когато "жената иска на море" да си организирате  едно йорданско червено море с Петра и Вади Рум

Връзка към коментар

Петра задължително 2 дена!

Не заради цената, а заради това, че е уникално и заради това, че е невъзможно да го обиколиш подобаващо за един ден.

За транспорт - автобус до границата и такси в Йордания. Чакат те на самата граница и ако сте повече от един или двама излиза най-изгодно.

Ние спахме в Movenpick, бях го хванал в промоция и е страхотен избор. Хем супер лукс, хем е на входа на забележителността, точно.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Отказах се, поне за сега, тези 4 дни са доста малко, при супер оферта от Wizz си струват, но на стандартните цени, по-добре да изчакам да ми се освободи цяла седмица.

 

Според мен взимаш правилно решение. Аз бях точно 1 седмица в Израел (минус един ден за Петра) и пак не успях да разгледам всичко и си оставих доста неща за следващия път...

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Отказах се, поне за сега, тези 4 дни са доста малко, при супер оферта от Wizz си струват, но на стандартните цени, по-добре да изчакам да ми се освободи цяла седмица.

 

Pegasus летят от Истанбул до Акра на прилични цени, ако Йордания ти е по-интересна, имай предвид.

  • Харесвам 3
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.