Прескочи до съдържание

Хотел на остров Крит

Травеолани

Препоръчани мнения

Публикувано:

Може ли някой да препоръча хотел за морска ваканция на остров Крит? Сестра ми ще ходи там май месец и иска малко, чисто и китно хотелче.

Тя досега търси по-голям хотел, но не можа да си хареса - основните минуси, че били много шумни и пълно с деца, та са решили да сменят стратегията.

Аз за Крит нямам никаква информация, та всякакви предложения и идеи са добре дошли.

Благодаря ви предварително!

Публикувано:

Ако са повече хора може би е по-добре да огледат за хубава вила. Ние се спряхме на такъв вариант преди няколко години и не мога да се оплача. Останала съм с впечатлението, че това е най-добрият и популярен вариант за острова, но може и да бъркам. При всички положения аз обожавам гръцките къщички с градинки и избягвам хотелите при всяка възможност. 

Публикувано:

Мога да препоръчвам Falasarna beach hotel, който се намира на плажа Фаласарна,не мога да дам в момента линк, че пиша от телефона. Много е спокойно (на някой даже може да му се стори прекалено спокойно, но на мен така ми харесва ☺), чисто е, сменят кърпите всеки ден, стаите са по-скоро студия, ние бяхме настанени в апартамент с две стаи с гледка към морето. Хотелът се намира на около 100 метра от плажа. Ако не им хареса този хотел, може да видят за някой друг наоколо, всички хотели на този плаж са малки и подходящи за спокойна почивка. Отделно, че Фаласарна е един от хубавите плажове на острова и от там е удобно да се посетят и Балос и Елафониси,ако са с кола. На мен от всички плажове, които посетихме на Крит най -много ми хареса Елафониси, може да погледнат и там за настаняване, но мисля, че ще им е по - неудобно за обикаляне.

• Харесвам 1
Публикувано:

Ние бяхме в Херсонисос в Бела Виста (http://www.bellavista-hers.gr/). Малко е отдалечен от града, но пък всичко беше чудесно вътре - има си магазинче, ресторант, басейн. Ползвахме студио, което беше много голямо и останахме много доволни. Наблизо има и други ресторантчета - малки, китни, чудесни.. Вярно плажа е малко далечко, но ние бяхме с кола и това не ние  притеснявало изобщо. Пък и всеки ден на различно място.

А Спиро пък е невероятен младеж. :blush:

Публикувано: (редактирано)

Аз не исках да се включвам, защото съм още на етап планове, но толкова информация изчетох в последния месец, че все едно съм била вече там и едва ли не ми се отходи до Крит по едно време. Та, по-важното е сестра ти да реши какво иска да види и после да търси място удобно от логистична гледна точка. Аз първоначално бях избрала за източната част едни селца навътре от морето Vafes и Vryses, точно по средата на Ретимно и Ханя, но драмата беше, че до хубавите западни плажове е 100 км в посока, а на Крит това означава 2 часа, както се ориентирах. С лудите ваучери на експедия резервирах в Кисамос и сега ми изглежда вече по-добрия вариант, само Ретимно ми остава малко далеч от базата, но ще се преживее, а и се стига по най-бързия път. В заключение има места за всякакъв вкус и джоб, по-важно е да избере локацията.

Ако експедия откажат резервацията, ще търся настаняване в Кисамос или Колимбари или в селца навътре в сушата, но в този район.

Редактирам се, това е за източната част, за западната се бях спряла на района на Малиа,но не точно, а в близост до него, защото там са пияните англичани, в крайна сметка имам резервация за Херсонисос, въпреки че ми е малко по-източно, отколкото ми се искаше.

Редактирано от Звелина
Публикувано:

Може би първо трябва да решат какво искат да видят приоритетно и тогава да търсят в съответният район. Предлагането е огромно. При нашата обиколка на Крит сменихме 3 хотела, първо отседнахме близо до Ханя, тук: http://www.seafalios.gr/en/photogallery.html

Малко хотелче, на брега на пясъчен залив, сутрин се събуждахме от шума на вълните..., 2 таверни на брега, 2 бара, магазини и т.н. Изключително удобно за разглеждане на Ханя, Ретимно, великолепните плажове Балос и Елафониси.

Ако искат директно на плажа Елафониси, набелязала съм ето това хотелче: http://www.elafonisi-resort.com/ за следващият път  :)

Публикувано:

Благодаря ви за предложенията,, ще й кажа направо да погледне темата тук и ако има въпроси да се включи и тя :)

Публикувано:

и после да търси място удобно от логистична гледна точка.

много добре казано, ама логистиката ти ме разби! Какво щеше да правиш във Врисес? А накрая в Кисамос - на края на острова. Трябваше малко по-централно за да може да се обикаля и на изток и на запад, и на юг/север. Между другото Кисамос е грозновато местенце. Истинският чар на Крит е на юг, но не и Елафониси, защото е леко труднодостъпно.

За разходки, па макар и до Ретимно, е погрешно да се използва "бързият път", номерът е да се пътува по паралелните селски пътища, които са в перфектно състояние и така можеш да се докоснеш до чара на острова. Освен това най-красивите пътища и дефилета са в отсечките север-юг.

Травеолани, наистина нека сестра ти даде малко повече конкретика, чe така все едно да питаш: "препоръчайте хотел в Дунавската равнина."

• Харесвам 1

но нейм,

радвам се, че се включи, ще те питам някои неща. Всеки си знае, да ти кажа защо Врисес и Вафес, защото предлагаха настаняване в традиционни критски къщи и не са на морето, защото ако позиционирам групата на хубав плаж, няма да искат да обикалят ;), по средата на Ханя и Ретимно, удобно и за Хора Сфакион, Франгокастело та чак до Плакиа.                                                                                          

Краят на острова, защото поне два от плажовете Фаласална, Балос, Елафониси и още един в района искам да ги посетя повече от един път. Кажи си и ти съображенията, моля те, защото то не е късно да ми се промени логистиката, че нищо не се знае с "онези" резервации все още. Ако отпаднат те ще ми бъде много трудно, защото съм раздвоена вече много между тези две алтернативи.

Редактирано от Звелина
Публикувано:

Сега не мога да пиша, но по-късно или утре вечер ще ти нахвърлям някои бележки и маршрути, които си заслужават според мен.

Колко дни планирате на Крит?

• 3 седмици по-късно ...

Прехвърлям се в тази тема.

Имаме билети за Крит за началото на април. Кацаме в Chania, та се чудя къде да гледам за хотел или апартамент-къща.

Ще бъдем само 5 дни, колкото видим, толкова. Ясно е, че няма да има време за всичко и 10 дни да седим.

Та в коя зона на острова е по-добре да се нощува? Разбрах, че в столицата няма смисъл. Ще вземем кола под наем, видях, че има разногласия дали да е предварително или на място, но сигурно ще взема предварително.

След като оправим нощувките, ще питам за "задължитените" места. Обичаме природата много, видях, че имало много хубави местности и гледки между селцата в жюната част.

Не съм бил в Гърция, но чета често, че много хора търсят къде да спят на място. След като няма да е сеозна точно, дали да не направя и аз така? Примерно да си взема 2 нощи в Chania, кацаме в 8 вечерта и след това другите 3 нощувки да ги търся на място из другите градчета и села? Така хем ще спестя много време от път, хем ще сме на ралзични места. Този вариант как ви се вижда?

Редактирано от Alexander
Публикувано:

Аз се спрях на хотел Galini Beach в Кисамос, защото ми беше ясно, че няма как да обиколим целия остров. Кисамос дава достъп до Фаласарна (10-15 минути с кола), Балос и Елафониси, както и вечерни разходки в Ханя. Не бих казал, че Кисамос е грозен - обикновено гръцко селище с изключително дружелюбно население и всичко от първа необходимост (таверни, закусвални, супермаркети, аптеки и т.н.) 

Ето линк към хотела в Trip Advisor:

http://www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g1028265-d647717-Reviews-Galini_Beach_Hotel-Kissamos_Chania_Prefecture_Crete.html

Ако решите да се възползвате от препоръката ми, свържете се направо със собствениците. Хем ще ви дадат по-добра цена, хем ще можете да си поискате студио, вместо обикновена двойна стая.

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.