Георги Публикувано: 11 май, 2013 Сподели Публикувано: 11 май, 2013 Да ни е честита галерията и със здраве да си я пълним със снимки от света Като цяло ви препоръчвам да се заровите и много бързо ще схванете цялата организация, но няма лошо с една темичка да ви дам леки насоки. На заглавната страница се виждат избрани снимки, последни албуми и миниатюрни изображения от последните качени снимки. Вдясно са категориите, които са най-важният елемент - разделени са на географски принцип според категоризацията на wikivoyage. Струва ми се добра отправна точка, ако дадена категория се препълва с албуми, ще я разцепим допълнително. Снимките са в три формата - умалени изображения с размер 100х100, средни с ширина 640 и пълни с размер 1024. Снимките в албумите можете да ги сортирате по различни критерии, ключовото тук е дали да ги преглеждате в умален размер, който изглежда така: Или уголемен, който изглежда така: Ако искате да видите всички снимки в пълния им размер, най-добрият вариант е да натиснете бутона "Слайдшоу", който се намира вляво от бутона за качване на снимки: Ако ви интересува конкретна снимка, просто я цъкнете, ще се отвори нейната лична страница със заглавие, описание, локация по GPS и т.н. Втори клик върху нея ще отвори и отделно прозорче със снимката в пълен размер. Всичките ви албуми и снимки можете да споделяте лесно и във форум постове, като изберете бутончето "Мои файлове" в редактора при писане на мнения: От там можете да изберете дали да споделите връзка към цял албум, която ще изглежда ето така: Или снимка, която ще изглежда ето така: Цъкнете върху снимката да се види в пълен размер По-подробни инструкции как да се качват снимки можете да намерите в отделната тема: http://magelanci.com/topic/386-%D0%BA%D0%B0%D1%87%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%B0%D0%BB%D0%B1%D1%83%D0%BC%D0%B8-%D0%BA%D0%BE%D0%BF%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%BE%D1%82-facebook-%D0%B8-%D0%B4%D1%80-%D0%B2%D1%8A%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%81%D0%B8-%D0%BE%D1%82%D0%BD/ Ако има нещо неясно, просто разцъкайте и съм сигурен, че ще се изясни. Ако пак е неясно, питайте 1 Връзка към коментар
Георги Публикувано: 13 май, 2013 Автор Сподели Публикувано: 13 май, 2013 Тая лентичка отгоре с последните снимки бива ли? И генерално какво е мнението ако позасиля шаренийките тук-там? Връзка към коментар
Elena Публикувано: 14 май, 2013 Сподели Публикувано: 14 май, 2013 На мен ми харесва, а дозираната шаренийка винаги внася уют 2 Връзка към коментар
Duke Публикувано: 14 май, 2013 Сподели Публикувано: 14 май, 2013 Тая лентичка отгоре с последните снимки бива ли? И генерално какво е мнението ако позасиля шаренийките тук-там? Тая лентичка отгоре я зяпам цял ден, щото показва некви бири, а съм на работа, мама му стара... 2 Връзка към коментар
Георги Публикувано: 19 май, 2013 Автор Сподели Публикувано: 19 май, 2013 Лек, но доста досаден бъг беше коригиран, който пречеше да се показват марката на камерата и датата на заснемане. Освен това, ако снимките са тагнати със заглавие в някой друг софтуер предварително, например Picasa, Lightroom и т.н. то заглавието вече ще излиза автоматично, това че не излизаше също беше част от бъга. Връзка към коментар
Oshko Публикувано: 20 май, 2013 Сподели Публикувано: 20 май, 2013 Имам следния въпрос. Качих си по няколко снимки от държава в Picasa, така да има лесно да показвам на приятели, имат си изаглавия и къде са снимани. После се оказа, че хората масово си падат по Facebook и айде пак наново. Имаше един uploader, но доста ръчна работа покрай него, не показва и мястото на картата фейса и т.н. Предвиждаш ли някакво лесно решение за ъплоад от Picasa, който да си запази името и местоположението? И малко 'светотатство' ако може , но има ли нужда от галерия в Магеланци? Аз съм фен, но малко се дублират нещата...кой зне, може пък тук да ми стане основното място... Връзка към коментар
Oshko Публикувано: 20 май, 2013 Сподели Публикувано: 20 май, 2013 Сега като поразцъках и ми хрумна, че можем да си правим нещо класацийка или някакви игри, познай къде е това или най-хубава снимка от Париж, нещо така по-забавно и по-разчупено от Picasa-та... 1 Връзка към коментар
Георги Публикувано: 20 май, 2013 Автор Сподели Публикувано: 20 май, 2013 Ако си сложил географските координати и заглавието, те са запазени във файла и ще излезнат като качиш снимката тук. Пробвай и ми кажи, ако има проблеми. Но няма да е с автоматичен туул де, ще трябва ръчно да ги свалиш от Picasa и да ги качиш тук, просто тагването ще се спести Колкото до въпроса ти...лично твое право е да прецениш къде да си качваш и споделяш снимките. На мен лично идеята ми е някой хубав ден човек ако реши да тръгне да речем в Германия да дойде тук и да разгледа всички качени албуми от Германия, а не да рови твоите из Picasa и Facebook. Със опита, който имат хората тук и света който са изръшкали едва ли има незаснето място. Само трябва да дадем малко време и галерията ще стане пълна и подробна, сигурен съм Но пак да кажа, не насилвам никой, всеки си преценява За разни игри, също ми е в плановете, но има по-належащи неща преди това. Поне две големи екстри имам да интегрирам, цялата заглавна страница да я преработя също, след това ще дойде ред и на игрите. Което не пречи да даваш предложения де, но в нова тема, тази да остане за галерията само Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега