Прескочи до съдържание

Улични артисти


Препоръчани мнения

Попадна ми една статия как го правят "левитиращите" йоги, нали се сещате ония, които висят във въздуха сякаш подпрени на едно бастунче. В истината естествено няма нищо магично: http://www.relativelyinteresting.com/how-do-levitating-street-performers-work/

 

Което не пречи повечето подобни трикове да са интересни и любопитни. И макар и повечето да се повтарят, независимо от града и дестинацията, общо взето където има много туристи има и улични артисти с приблизително еднакъв репертоар. Но винаги може да се намери нещо, което да те изненада и да ти хареса. Като бях в Абу Даби наскоро видях подобен жонгльор, макар че не съм сигурен дали жонгльор е точната дума:

 

 

А пък в Ню Йорк ги имаше едни магьосници със спрейове, които правеха за отрицателно време доста интересни, макар и леко кичозни картини:

 

 

Някой друг да сподели нещо интересно, независимо дали е в следствие на талант или прост трик като левитацията? :)

  • Харесвам 3
Връзка към коментар

В Копенхаген тези "висящите" йоги си бяха най-обикновени български роми с плетени вълнени терлици.

Колкото до рисуващите със спрей,за мен са си художници,макар рисунките им да са кичозни.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Като бях в 8-ми клас ни пуснаха да рисуваме из Стария град на Пловдив, на т.нар. "практика"- 10 дни рисуваме из града и после учителите оценяват продукцията, най-доброто се продава в училищния магазин. Рисуваме си ние, но колко да сме можели тогава, минава италианска група туристи и искат да ни купят рисунките. Ние обаче твърдо отказахме, че ни трябват за училище, гоним бройка, а не сме още толкова продуктивни.

Като се поотракахме след някоя и друга година решихме в Несебър да сложим една кутийка, за да ни пускат монети туристите докато отмятаме училищните задължения. Никой не се излъга :lol:

 

И до ден днешен съжалявам, че в Прага не си поръчахме по една карикатура на Karluv most, онзи беше много добър и талантлив. И пак там имаше много готини музиканти, които мисля по-късно видяхме в реклама на Старопрамен.

Редактирано от Сю_
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Чинчинероси (chinchineros) от Чили:

 

 

Гледката е наистина уникална. Ама какво да обяснявам... Просто гледайте видеото няколко пъти и обърнете внимание на детайлите - че чинелът е вързан за петата (с всички последствия от това), че човекът свири на инструмент, който е зад гърба му, че не се спъва, когато изнася лявото си стъпало зад дясното, но пред връвчицата на чинела, че не излиза от ритъм дори когато се върти бързо почти като дервиш, да не говорим, че аз само като го гледам и получавам световъртеж...

 

 

И още от Чили: ужасно забавен уличен клоун. Попикавах се от смях, когато ги гледах тия пичове на Plaza de Armas в Сантяго (тогава бяха трима заедно):

 

 

 

 

А това не са точно артисти, но определено са много забавни. В Сеул ги има няколко, доколкото зная - турски сладоледаджии:

 

 

  • Харесвам 6
Връзка към коментар
  • 3 седмици по-късно ...

В Прага на Карловия мост имаше един, който свиреше уникално на чаши, различно напълнени с вода. За съжаление нямам снимки, но беше изключителен.

 

Преди 15 години на Лестър скуеър в Лондон бях свидетел на най-уникалните улични представления, изключително разнообразие, забележителни музиканти. За съжаление бяха много малко, когато водих домашните на острова.

 

Живи статуи има навсякъде, даже и в София взеха да се появяват, но за съжаление има още доста да се желае.

 

Най-креативното, което съм виждал в България, е Кени, с уговорката, че от другата страна човек също трябва да е разчупен.

 

Видя Кени мадама...

 

IMG_2595.JPG

 

Организира дуел:

 

IMG_2596.JPG

 

На който се яви добре "въоръжен":

 

IMG_2597.JPG

  • Харесвам 4
Връзка към коментар

Ох колко сме висяли за срещи пред това бинго (Балкан) в училищните години, зяпайки представленията на Кени. Лично а3 никога не съм имал куража да мина през него, но пък съм се забавлявал от сърце :) 

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.