Прескочи до съдържание

Spending Avios - моля за помощ


Препоръчани мнения

Ще помоля за помощ - моля да се отнесете към мен като първолак по темата. 

 

Имам малко натрупани авиос (10 000), надявам се на си взема още известно количество от полет до Йоханесбург (ако всичко е наред, че не е съвсем за момента), както и чат-пат капе от British Airways Credit Card. В края на Април се променят условията и бих искала да ги похарча колкото мога. Само че съм много объркана...

 

В момента когато вляза в своя Executive Club, ми дават една карта, където мога да използвам Avios - дават ми наготово дестинации и летища в Европа. Сигурно се доплащат таксите - предполагам... 

 

От друга страна много ми се иска да отида до Нова Зеландия следващата Нова Година, но там е мазало - дават ми че имат смесени полети и не мога да си използвам точките. Сигурно има частичен начин - до Хонк Конг например, но не съм убедена че си струва. Не съм убедена и как да използвам партньорските програми на British airways.

 

Знам че не постъпвам умно, но просто не знам как да постъпя. Как да търся,как най-добре да използвам точките си? Чувствам се безкрайно глупава, не знам как да търся, нито мога да намеря най-доброто решение.  

 

Моля ви за съвет какво да направя. Благодаря.

Връзка към коментар

Като направиш към 100 000 точки, тогава ще може да мислиш за такива далечни дестинации.

Твоите мили стигат за еднопосочен , в рамките на един континент.

 

Това с таксите сме го обсъждали много пъти, конкретно за Бритиш, можеш да потърсиш във форума как да го избегнеш чрез Иберия, Еър Берлин и останалите партньори.

 

Можеш да започнеш от тази група статии, които обясняват спецификите на идващите промени, и дали си струва да бързаш:

http://www.headforpoints.com/2015/01/29/avios-changes-1-understanding-the-new-tier-point-rules/

Връзка към коментар

Не се шашкай толкова. След 28 април поскъпват бизнес и първа класа, съответно ъпгрейда. Икономичната даже поевтинява за някои периоди. Аз лично като пътуващ само в икономична ще чакам 28 април преди да купувам, и ме е страх, че ще свършат местата  :)

Та, 10 или 20 000 точки не са много, за Нова Зеландия ти трябват по груба преценка 100000. 10000 са ти еднопосочен до София или Москва примерно.

Връзка към коментар

За да добиеш представа какви са таксите, пробвай да купиш билет с точки, там ти показва колко точки и колко пари иска.

Примерно

avios.jpg

За да не платиш толкова кеш, избираш патньорите, примерно ЕърБерлин, Иберия, Катай Пасифик май също... Букването става малко по-сложно разбира се.

От Лондон масово ползват точките за ъпгрейд, купуват билет в World Traveller Plus и се ъпгрейдват с точки до бизнес. С получения билет печелиш обратно точки като за пътуване в WTP, плюс точки за купуването на цялото нещо с кредитна карта и ъпгрейда ти излиза почти безплатен.

Връзка към коментар

Нямаш проблем, просто някои хора не ставаме за тая работа, ей ме на, сто и няколко полета, един не съм взел с мили, не ми се получава и това си, е, 2-3 хотела имам далавера, Георги Матеев също се похвали, че хубаво от мили не е видял до сега. От друга страна си имаме хора като neuromancer и macf1an, на които им излиза сметката, знаят тънкостите, следят ги и нещата се получават.                                                   

Редактирано от Oshko
  • Харесвам 3
Връзка към коментар

Благодаря ви за отделеното време наистина. Смятам че имам истински ментален проблем - мозъкът ми не може да обработи самолетните схеми и това е... Поздрави! 

Споко, не си само ти ;)

  • Харесвам 1
Връзка към коментар
 

Благодаря ви за отделеното време наистина. Смятам че имам истински ментален проблем - мозъкът ми не може да обработи самолетните схеми и това е... Поздрави! 

 

Ми не е особено трудно, просто приемаш, че милите са някаква друга валута. Самото букване си е горе-долу същата работа като с кеш.

Ето за Нова Зеландия

Влизаш си в Executive club акаунта и даваш Book with Avios

book.jpg

и после разцъкваш резултата, да придобиеш представа

nz.jpg

това е само отиване, скъпо е, та по-добре си промени плановете.

Може да си поиграеш с това, да добиеш представа кое как работи и колко струва. Цената зависи от маршрута, т.е. през Хонг Конг може да е различна. Таксите също, с Cathay през Хонг Конг са по-малки ($279 вместо $536). 

nz1.jpg

места за икономична класа има много, но бизнес хич, поне от двата-трите дена дето разцъках.

Може да провериш Лондон - Сидни (50000 в едната посока) и после с кеш или мили.

 

Ако ти трябват малки количества авиос бързо, виж в https://www.britishairways.com/en-gb/executive-club/collecting-avios/shopping .

Rewards for Thoughts и e-rewards ти дават бонус при първата попълнена анкета, после можеш да ги зарежеш, ако нямаш време за губене. Виж и супермаркети Tesco и Clubcard.

 

По принцип ако имаш малки количества е най-изгодно да ги използваш за полети в Европа (таксите са ниски), или за места където полетите са къси като разстояние, но скъпи, като например вътрешни полети в Аржентина, Перу, Чили, или между Щатите и Карибите, полети между карибски острови с Бритиш (имат полети със спирки по островите).

  • Харесвам 2
Връзка към коментар
  • 2 месеца по-късно ...

Мнението ми не е нищо друго, освен благодарност. Билетът ми за България е закупен с безплатни avios с British Airways (плюс 35 паунда за такси). Може да е нищо - намират се и евтини билети, но аз пък се радвам - особено като не тънеш с пари :) Хубаво е да кажеш на хората, че усилията им са оценени... 

British Airways ме разочарова за разни детайли, вече започвам да си преосмислям  позицията на консерва по отношение на авиокомпаниите. Просто с времето идеална компания с малко пари все повече няма. За кредитната карта на British Airways не знам дали да благодаря или да ви убивам  :lol: Сполайте!

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.