Тони Публикувано: 23 февруари, 2015 Сподели Публикувано: 23 февруари, 2015 Ако е замъка, подкрепям, прекрасен е. Наистина е много близо, на около 20 минути. Алмодовар дел рио. Прекрасни гледки, а и е грехота да сте толкова близо и да не минете от там. Иначе аз ужасно много харесвам Толедо, но то е до Мадрид...както и в него район още Сеговия и Ел Ескориал. 1 Връзка към коментар
mililia Публикувано: 23 февруари, 2015 Сподели Публикувано: 23 февруари, 2015 И от мен глас за Алмодовар дел Рио. Наистина много приятно място. Връзка към коментар
Alexander Публикувано: 23 февруари, 2015 Сподели Публикувано: 23 февруари, 2015 (редактирано) Пътя не е толкова много и ще имате време да видите Алмодовар, ако това е целта. Толедо няма какво да го коментираме, понеже е далеч, а стигнете ли до него, става лудост, да не се види Мадрид и другите наоколо, няма как да стане.. Като гледам все повече места се появяват в плана ти, като Ронда, Алмодовар, аз ти предложих Кадис и Херес, та ще трябва да отсееш едни или други. Няма как да видиш толкова градове и градчета за това време. Надявам се, че си се отказал от Мурсия и Картахена вече. Редактирано 23 февруари, 2015 от Alexander 1 Връзка към коментар
Stanimir_81 Публикувано: 23 февруари, 2015 Автор Сподели Публикувано: 23 февруари, 2015 Привет, благодаря на всички отзовали се. В Мадрид съм бил, единствено там, но не успях да видя Толедо. Прави сте - Толедо отпада. До момента - 4 нощувки в Барселона (платени), 1 във Валенсия, откъдето - ако приемем, че успеем да видим Алмодовар и Кордоба, без да преспиваме, след това 2 нощувки сме планували в Севиля. Оттам насетне ми е мъгла почвам да се чудя как да наредя останалите места (Кадис и Херес също вътре), от Мурсия се отказах, но предвиждам: Гибралтар, Малага и Гранада (преди отново да летя от Барселона за София)....като става въпрос за 3 нощувки (ако спим в Кордоба) или за 4 нощувки, ако не спим в Кордоба) Връзка към коментар
Alexander Публикувано: 23 февруари, 2015 Сподели Публикувано: 23 февруари, 2015 От изброените може да махнеш Гибралтар, може би. Не, че не си струва, но сравнено с другите места е по-зле, а и е доста откъснат надолу..Кадис е близо до Севийя, та може да се комбинира. Гранада и Малага са ясни, че си струват. 2 Връзка към коментар
Stanimir_81 Публикувано: 23 февруари, 2015 Автор Сподели Публикувано: 23 февруари, 2015 Alexander, по-скоро се чудя имам ли възможност в един ден да комбинирам Кадис и Гибралтар.... Връзка към коментар
Stanimir_81 Публикувано: 24 февруари, 2015 Автор Сподели Публикувано: 24 февруари, 2015 Приятели, също така бих ви бил много благодарен, ако споделите цени в Испания - Барселона и Андалусия (предполагам малко се различават) - цени на кафета, храна по магазини, сладоледи, и храна по заведения. Приблизително разбира се Връзка към коментар
Alexander Публикувано: 24 февруари, 2015 Сподели Публикувано: 24 февруари, 2015 (редактирано) Alexander, по-скоро се чудя имам ли възможност в един ден да комбинирам Кадис и Гибралтар.... За мен е абсурдно. Цените по заведенията не се различават особено в големите градове. Зависи вече от типа заведение и класата му, но ако са идентични, разлика реално няма или е не повече от 10-15% В маагзините е едно и също навсякъде. В Андалусия дават винаги без пари мезе-тапас към бирата или чашата вино и дори към безалкохолното, по-малко дават в Мадрид и Валенсия и най-малко в Барселона..Все пак там се водят най-стиснатите, има дори вицове за каталунците. Редактирано 24 февруари, 2015 от Alexander Връзка към коментар
Stanimir_81 Публикувано: 24 февруари, 2015 Автор Сподели Публикувано: 24 февруари, 2015 Разбрах, по-скоро се ориентирах към Кадиз и Херес в един ден, Гибралтар може с Тарифа, евентуално и ако има време. Връзка към коментар
Alexander Публикувано: 24 февруари, 2015 Сподели Публикувано: 24 февруари, 2015 Кадис и Херес е съвсем друго нещо. Ще успееш без проблем с тази комбинация. За мен по-интересно и автнетично е ако имате вечеря и нощувка в Херес, а през деня сте в Кадис Връзка към коментар
mililia Публикувано: 24 февруари, 2015 Сподели Публикувано: 24 февруари, 2015 Приятели, също така бих ви бил много благодарен, ако споделите цени в Испания - Барселона и Андалусия (предполагам малко се различават) - цени на кафета, храна по магазини, сладоледи, и храна по заведения. Приблизително разбира се Барселона е значително по-скъпа. Не помня много цените, но в близост до Рамбла ядохме тапас и един брой беше 1,80 евро, а чаша вино тинто 5 евро. Най-изгодно е да се яде от пазара на Рамбла. В Андалусия цените са доста поносими, но пак зависи къде и какво консумираш. В Севиля, в Триана, една нощ търсихме къде да вечеряме. Беше понеделник и след 23 часа. Единственото заведение, което намерихме отворено и с храна два стека с гарнитура от картофи, 2 безалкохолни, хляб и маслини беше 16 лева или 8 евро за двамата. Сядали сме в Убеда да обядваме на обедно меню от 20 евро на човек, което включваше бутилка минерална вода, кана вино, стартери, две супи, две основни и два десерта. Общо взето сме плащали за двама човека около 35 евро, без обаче да пием алкохол или най-много чаша вино. В Марбея ядохме риба с бира и безалкохолно и платихме 90 евро, от които 78 за рибата и останалото за напитките и хляба. В Гранада плащахме само за виното, а тапасите бяха безплатни. 2 Връзка към коментар
Alexander Публикувано: 24 февруари, 2015 Сподели Публикувано: 24 февруари, 2015 (редактирано) На възловите туристически места е така, на Рамбла има места, където една гола бира е 7-8евро, същото е на пласа Майор в Мадрид, в меркадото Сан Мигел, пред двореца и т.н., там всичко е х2, х3, х4. Въпрос на избор е, дали да се сяда на такива места. Редактирано 24 февруари, 2015 от Alexander Връзка към коментар
mililia Публикувано: 24 февруари, 2015 Сподели Публикувано: 24 февруари, 2015 (редактирано) Разбрах, по-скоро се ориентирах към Кадиз и Херес в един ден, Гибралтар може с Тарифа, евентуално и ако има време. Ние тръгнахме сутринта от Севиля, гледахме шоу в Кралското училище по езда в Херес за около 2-3 часа и отидохме в Кадис. Там разгледахме града и обядвахме. След обяда някъде около 5 часа тръгнахме по крайбрежието Коста делла Лус, като сме спирали на едно две места да разгледаме нещо по пътя. Минахме Тарифа и там разгледахме пресечната точка на Средиземно море и Антлантическия океан, помотахме се малко из Тарифа и накрая отидохме в хотела, който беше в близост до Гибралтар. Редактирано 24 февруари, 2015 от mililia 1 Връзка към коментар
Stanimir_81 Публикувано: 24 февруари, 2015 Автор Сподели Публикувано: 24 февруари, 2015 Кадис и Херес е съвсем друго нещо. Ще успееш без проблем с тази комбинация. За мен по-интересно и автнетично е ако имате вечеря и нощувка в Херес, а през деня сте в Кадис Явно има някаква неповторима атмосфера там, ще трябва да видя малко снимки: )) В Марбея ядохме риба с бира и безалкохолно и платихме 90 евро, от които 78 за рибата и останалото за напитките и хляба. В Гранада плащахме само за виното, а тапасите бяха безплатни. Привет и благодаря за изчерпателната инфо. Да разбирам, ли че в Гранада има място, на което плащаш само за питие, а храната (тапас) идва с питието? И втори въпрос, струва ли си Марбея? Връзка към коментар
Alexander Публикувано: 24 февруари, 2015 Сподели Публикувано: 24 февруари, 2015 (редактирано) Точно от снимки и то от Херес няма да разбереш нищо.. На място е друго. Кадис също е много различен, на мен първия път не ми хареса дори, но трябва да се погедне от друг ъгъл някак си, не е типичното за Испания и Андалусия. Почти в цяла Андалусия задължително дават тапас без пари, има места, където с 2-3 чаши бира се наяждаш, понеже ти дават на всяка бира и нещо за ядене. Може да е малък сандвич, салам, маслини, хамон, кашкавал, на места има дори малко тиганче с някакво ядене. В Мадрид и Валенсия също дават, но по-бедно и не на всяка бира, в Барса не дават нищо или нещо малко, маслини най-често..На местата където дават винаги тапас, хората излизат и реално се наяждат с 3-4-5 бири. Все пак тапасите идват от Андалсуия спред някои легенди, има 2-3 теории за тях, Опита ми показва, че най-дащни са в Андалсуията , като на много места питат какво иска клиента на всяка тап. За мераклийте да видят истински бар-тапас, мога да дам адрес в Мадрид, не е в центъра и няма нито един чужденец там. Когато съм водил приятели от Бг, в началото са се стряскали, но после разказват с години и винаго искат да го посетят отново и онтово. Редактирано 24 февруари, 2015 от Alexander 2 Връзка към коментар
mililia Публикувано: 24 февруари, 2015 Сподели Публикувано: 24 февруари, 2015 Явно има някаква неповторима атмосфера там, ще трябва да видя малко снимки: )) Привет и благодаря за изчерпателната инфо. Да разбирам, ли че в Гранада има място, на което плащаш само за питие, а храната (тапас) идва с питието? И втори въпрос, струва ли си Марбея? По принцип това за безплатните тапаси е типично за Андалусия, но ние попаднахме на такова заведение единствено в Гранада на Calle Elvira. Определено там ходеха само местни, защото за 2-3 часа, докато бяхме имаше само испанци и нито един турист освен нас. Така, че мисля, че такива заведения може да намерите навсякъде. Друг е въпросът обаче, че там където тапасите се плащат са по хубави, отколкото безплатните, но това е мое мнение. Ние не сме разглеждали Марбея, единствено спряхме да направим късен обяд след прекаран ден в Гибралтар и на път за Фуенхирола. По принцип е морски курорт, доста луксозен и лъскав. Това си личи по хотелите и заведенията. Спомням си, че мрънках на приятеля ми, че не сме усетили духа на Марбея, тъй като не сме я разгледали, а отговорът беше, че духа на града сме го усетили след като сме яли риба за 78 евро. Мисля, че има много по-интересни места за разглеждане в Андалусия, вместо Марбея. 2 Връзка към коментар
Alexander Публикувано: 24 февруари, 2015 Сподели Публикувано: 24 февруари, 2015 При вашият сгъстен и натоварен план, аз също мисля, че Марбея не ви трябва. Окаквах доста повече от нея.. Ако говорим за най-хубававите тапас, то не зависи дали се плащат или не, зависи от мястото и да такива места не са по центъра на големите градове. В Сан Себастиян всичко се плаща, скръндзи са, но пак там всичко е невероятно, за мен няма по-добро място за кулинарен туризъм от pais Vasco 1 Връзка към коментар
ilkosem Публикувано: 25 февруари, 2015 Сподели Публикувано: 25 февруари, 2015 Приятели, също така бих ви бил много благодарен, ако споделите цени в Испания - Барселона и Андалусия (предполагам малко се различават) - цени на кафета, храна по магазини, сладоледи, и храна по заведения. Приблизително разбира се Цените в Барселона са съвсем нормални. Едно кафе с един кроасан е 2-2,50 евро. Магазините особено веригите (Condis, Dia, Mercadona, Carefour, Lidl и други) са евтини, също и пакистанските магазини. На Рамбла е скъпо, даже много!!! Също така на всички възлови туристически места. 1 Връзка към коментар
Stanimir_81 Публикувано: 25 февруари, 2015 Автор Сподели Публикувано: 25 февруари, 2015 Звучи обещаващо, ако имате проверени заведения, както в Барса, така и в Андалусия или Валенсия - може смело да ги "рекламирате" тук: )) Връзка към коментар
Фил Публикувано: 25 февруари, 2015 Сподели Публикувано: 25 февруари, 2015 За Валенсия резервирахте ли си вече спане и колко човека сте, да препоръчам едно място Връзка към коментар
lesy Публикувано: 25 февруари, 2015 Сподели Публикувано: 25 февруари, 2015 За Валенсия резервирахте ли си вече спане и колко човека сте, да препоръчам едно място Препоръчай, че и други може да се възползваме. Връзка към коментар
Фил Публикувано: 25 февруари, 2015 Сподели Публикувано: 25 февруари, 2015 (редактирано) За мераклийте да видят истински бар-тапас, мога да дам адрес в Мадрид, не е в центъра и няма нито един чужденец там. Когато съм водил приятели от Бг, в началото са се стряскали, но после разказват с години и винаго искат да го посетят отново и онтово. Ами давай , все ще е от полза за някой. Аз имам другата седмица една вечер в Мадрид, все ще трябва да се замезва някъде , по-добре да е на препоръчано място Редактирано 25 февруари, 2015 от Фичо 1 Връзка към коментар
Alexander Публикувано: 25 февруари, 2015 Сподели Публикувано: 25 февруари, 2015 (редактирано) Ами давай , все ще е от полза за някой. Аз имам другата седмица една вечер в Мадрид, все ще трябва да се замезва някъде , по-добре да е на препоръчано място Ако имаш само една вечер, не бих ти го препоръчал, особено, ако не сте с кола..Извън центъра е, не е близко до метростанция, но все пак това е адреса Casa Pepe, Calle de Celanova, 19, 28029 Madrid, най-близките метра са, Peñagrande и Barrio del Pilar. Основно се дава за мезе крила, но след 2-3 път, може да искаш друго, а и те сменят и питат какво искаш. Бара е пълен и е голяма врява, но е автнтичен, не е туристически. Мадрид е много голям, но много хора знаят за това място. Ще дам и друга препоръка за хората, които обичат скара. Аржентинският ресторнат The Knife, има два в Мадрид, предлагат са страхотни меса, само телешко има 4-5 вида, отделно другите видове меса + други салати и чудеса, струва си от всякъде, ходил съм много пъти. Не са в центъра, но има удобни метра до тях. http://theknife.es/precios/parrilla/ Адресите са San Sebastian de los Reyes Avenida Juncal c/v Luis Pasteur San Sebastian de los Reyes Madrid 910855088 Arturo Soria Plaza Calle Arturo Soria 126 Arturo Soria , 28043 Madrid 911898097 Редактирано 25 февруари, 2015 от Alexander 5 Връзка към коментар
Фил Публикувано: 25 февруари, 2015 Сподели Публикувано: 25 февруари, 2015 Препоръчай, че и други може да се възползваме. ОК Става дума за апартамент с хол с кухненски бокс и две отделни спални - за 4-ма човека e перфектно. Стаите не са големи, но точно колкото му трябва на човек :-) Всичко е с хубав, модерен дизайн. На добро място - съвсем близо до една от емблемите на града -Торес де Серанс, а по улицата - Карер де Серанс - за 10мин. пеша си до сърцето на стария град. Неслучайно има оценка 9.5. И това за 70eur на вечер Casa Cosy (Бассси рекламата му направих, собственикът трябва да ми дава комисиона ) 2 Връзка към коментар
iMari Публикувано: 25 февруари, 2015 Сподели Публикувано: 25 февруари, 2015 За Валенсия може да разгледаш ето този апартамент.В стария град е,много уютен,добре оборудван. Не разбрах дали ще правите нощувка в Малага и колко човека сте.Там ,мога да препоръчам този апартамент,но е само за двама.Иначе е на удобно място, пак в стария град,много е готин. За заведедение в Малага - писала съм в тази тема за ресторант Vino mio. Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега