Прескочи до съдържание

самолетен билет с възможност за канцелиране/смяна на датите

Препоръчани мнения

Имам нужда от съвет:  през втората половина на юни ми предстои да пътувам, като обстоятелствата са такива, че точната дата няма да е ясна почти до последния момент.  Тъй като в последния момент билетите са вече много скъпи, има ли възможност да си купя предварително билет за около най-вероятната дата, но да имам възможност впоследствие да сменя датата или поне да го канцелирам и да купя нов?  Става дума за пътуване от Щатите до България.  Предварително благодаря!

Връзка към коментар

Има възможност. Трябва ти т.нар unrestricted или flexible fare.

В зависимост каква гъвкавост искаш, и цената расте, като най-толерантните са с еквивалентни на бизнес класа стойности..

Според авиокомпанията, начинът за избор на такава е различен. Oбикновено ти се дават варианти "най-евтино, нормално, най-скъпо' за дадената категория комфорт, като всеки си върви с ограниченията и предимствата, и се маркират с буквички.

При теб само третата категория ще свърши работа, и най-вероятно ще бъде отбелязана с буква Y

Не забравяй да провериш и условията за бизнес класа, т.като често са много гъвкави.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Аз лично нямам наблюдения, че самолетните билети между САЩ и Европа поскъпват много в последния момент, освен ако не става дума за пътуване преди коледа и т.н. Конкуренцията е огромна и места в самолетите има почти винаги.

Според мен не си струва да се купи билет с гъвкави условия предварително, защото е почти 100%, че в последния момент ще има и билети на по ниска цена.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Още нещо. Освен ако не говорим за билетите споменати от macf1an (които обикновено са доста скъпи и тотално елиминират ползата от купуването по-рано, която целиш), то при тези които позволяват промяна срещу такса винаги трябва и да доплатиш до текущата тарифа. Айде да не казвам винаги, но почти винаги :) Т.е. ето какво се случва:

- ти си купуваш билет за $500 с възможност за смяна на датите срещу $100

- когато датата ти е уточнена се вижда, че най-ниската тарифа вече не е $500, а $800. 

- налага ти се да платиш таксата за смяна ($100) + разликата в тарифите, която е $300 или общо $900

- ако си го купиш тоя билет в момента, в който ти станат ясни датите ще струва $800

т.е. полза от купуването рано в тоя случай няма :) 

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Отговора не е съвсем еднозначен. Ако вероятността да пътуваш на определената дата е голяма, а искаш възможност за промяна за всеки случай, купуваш сега и гледаш в условията да има възможност за промяна срещу такса. Ако не знаеш кога ще пътуваш и искаш да букнеш нещо, по-добре послушай Георги и недей.

Променял съм билети от най-ниските тарифи от Бразилия към България в последния момент без да трябва да доплащам разлика, освен 100 евро за промяната, естествено съм бил малко ограничен в избора от дати. От Щатите може да е различно.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Отговора не е съвсем еднозначен. Ако вероятността да пътуваш на определената дата е голяма, а искаш възможност за промяна за всеки случай, купуваш сега и гледаш в условията да има възможност за промяна срещу такса. Ако не знаеш кога ще пътуваш и искаш да букнеш нещо, по-добре послушай Георги и недей.

Променял съм билети от най-ниските тарифи от Бразилия към България в последния момент без да трябва да доплащам разлика, освен 100 евро за промяната, естествено съм бил малко ограничен в избора от дати. От Щатите може да е различно.

До Бразилия е много рядко да има истински промоционална цена и затова повечето билети, които ги продават са с гъвкави условия. До САЩ е точно обратното. Почти винаги има добри промоции, но за сметка на това билетите са с големи рестрикции спрямо промяна. Това поне са моите наблюдения.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.