Прескочи до съдържание

Цели и отделни билети при резервация


Препоръчани мнения

Здравейте, 

 

Става въпрос за следното - как мога да разбера дали билет с прекачване, който ми излиза в резултатите от търсене на различните сайтове, е на отделни билети или е цял, преди да направя резервацията? 

 

Търся полети, за които по различните сайтове ми излизат сходни цени, но от различни авиокомпании - или е Delta+Bg Air, или BG Air+KLM/Airfrance, но часовете съвпадат. Не мога да се ориентирам обаче дали билетите са цели или на отделни отсечки.

Ето пример:  в търсенията в otbitz пише "change of airlines", т.е. значи ли това 100%, че това са два отделни билета, или просто значи, че полетът е опериран от друга авиокомпания?

 

В budgetair за същото търсене ми показва, че полетите има на Делта, т.е. може би са на един билет? В сайта на Делта обаче не ми излиза подобна цена.

 

В onetwotrip ми показва, че полетите са на Bg Air и при следващи стъпки не успявам да видя някъде предупреждение, че това са отделни полети, иска ми и само въвеждане на Flymore карта (т.е. на Bg Air)

 

Може би съм досадила на всички вече с моето търсене на билети до Ню Йорк, за което спътниците ми сменят датата няколко пъти, просто не съм пътувала с прекачване без stopover и не искам да рискувам със закъснения, които няма да бъдат компенсирани или пък да се налага да чекирам багаж на всяко летище. 

 

Та, помогнете - как е обозначено в сайтовете-търсачки дали билетът е цял, или са отделни? Благодаря:)

 

Връзка към коментар

Щом го купуваш на един път е един билет, нищо че са различни компании. Ако първо купиш София - Амстердам, после Амстердам - Ню Йорк ще да отделни.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

До сега не съм чул orbitz да продават отделни билети, щом излиза там всичко си е ок. Change of airlines е точно смяна на авиокомпании и нищо повече, не е нов билет  :)


 


Проблема, е че авиокомпаниите си имат договорености, например Bulgaria Air, Delta, Air France, и продават места в самолетите си. Тези места може да са маркирани с полетния номер на авиокомпанията, която ти продава билета, но да са изпълнени от друга. Така ти гледаш полет на Air France и на Delta в един и същи час, по един и същи маршрут, логиката предполага че са два самолета, които летят по едно и също време, но всъщност си е един и същ  :)За това са възможни и разлики в цените, в зависимост коя авиокомпания ти продава мястото. 


 


Не се притеснявай, ама хич, orbitz продават само един билет. Отделни билети без да те предупредят изрично никой не продава, само ако ти умишлено си ги направиш такива, например с две търсения и две покупки в orbitz. 


  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Аз също имам запитване по тази тема.

 

Преди няколко месеца взех от Orbitz билет до Копенхаген (през Франкфурт), като оперираща авиокомпания по всички отсечки беше Lufthansa.

 

Наскоро Lufthansa промениха графика на полета CPH-FRA, което направи невъзможно ползването на FRA-SOF. Orbitz ме преместиха на по-късен полет и сега в отсечката FRA-SOF ще летя с Air Berlin (реално Bulgaria Air).

 

В момента на един билет имам SOF-FRA-CPH-FRA с Lufthansa и FRA-SOF с Air Berlin, въпреки че тези компании нямат нищо общо. Доста страно изглежда и се чудех дали от Копенхаген ще мога да се чекирам директно за София.

Редактирано от Георги Матеев
Връзка към коментар

Не би трябвало да имаш проблем.

Също, ако новият маршрут те докара повече от 4 часа по-късно спрямо оригиналния - компенсациика :)

Връзка към коментар

Не би трябвало да имаш проблем.

Също, ако новият маршрут те докара повече от 4 часа по-късно спрямо оригиналния - компенсациика :)

 

Помислих си го, но за съжаление разликата е само 60 минути :)

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.