Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Здравейте, 

 

Учудващо този път не ви питам за полет до Ню Йорк :)

 

В края на април ще летим от Милано Линате и мислим да стигнем до там  с полет на Wizz до Бергамо предния ден. Знам, че няма пряка връзка между двете летища.

Бихте ли ми препоръчали най-удобния и евтин начин за придвижване от едното място до другото?

 

Дали да вземем хостел/хотел в Бергамо (виждат ми се малко по-евтини) и на другата сутрин да стигнем до Линате някак, или пък да вземем място за спане в Милано, за да стигнем сутринта по-бързо до Линате?

Много ми се иска да имаме време да разгледаме Бергамо, особено стария град. 

Полетът ни от Линате е в 11.30 на 29 април, а пристигаме в Бергамо на 28 април в 13.40.

 

Ще съм благодарна за всякакви съвети и препоръки.

Редактирано от water
Връзка към коментар

След като желанието ви е да видите Бергамо останете да нощувате там.

Според мен може да станете по-рано, около 6, да слезете с автобуса пак на летището докъм 6,30, да хванете шатъл за Милано, предварително може да си вземете билет през сайта на terravision , цената е 5 евро и се пътува точно един час до централната гара в Милано.

 

Ако сте там в 7,30, че дори и 8 да е, трябва да се прехвърлите на автобуса до Линарте, който също тръгва от там. На летището сте за не повече от половин час.

Дори ще стигнете прекалено рано....може  ида закусите на гарата, има страхотни кафенета с прясно изпечени кроасани.

 

Timings: Departs daily from arrivals floor 06:05- 23:45 at 30 minute intervals

Cost: Single fare: €5,00. Tickets can be bought at Agenzia Autostradale Linate or on the bus.

Starfly on +39.02.5858.7237

Редактирано от Тони
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Само да припомня относно Бергамо. Автобусите за Чита Алта са на 10 минути и билети може да закупите на излизане от летището, има будка на най-десния изход. Съветвам да си вземете направо 4, да не търсите след това. Автобусът е номер 1а със светещо самолетче, на връщане също е задължително да гледате за самолетче, отива на летището за около 20 минути.

Също на всяка спирка има разписание по минути за дните от седмицата и за почивните дни, гледайте точно за това със самолетчето.

Ако оставате там горе да спите, което за мен е най-добрият избор препоръчвам хотел http://www.agnellodoro.it/

На 100 метра от площада е. Пристигате рано, така че след настаняване ще имате време да се качите и до горната станция с влакчето.

Ако има още нещо, което те интересува и мога да помогна, заповядай. :)

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Благодаря за отзивчивостта и полезната информация! Всъщност имам още въпроси, да - можеш ли да препоръчаш хотел/хостел и в Милано? Маааалко се притеснявам от пътуването сутринта от Бергамо - ако има някакви непредвидени обстоятелства, та започвам да клоня към вариант разгледжане на Бергамо цял следобед (можем да си оставим багажа на летището, предполагам), вечеря там и хващане на вечерен автобус към Милано, настаняване в хотел/хостел и сутринта бодри-бодри до Линате:) 

Връзка към коментар

Милано е градът, в който винаги попадам на лош хотел.

Само веднъж съм нощувала ето тук, което в момента е на що-годе прилична цена като за такъв град и беше ок. Освен това е на самата гара, буквално на няма и минута. Това ще спести доста нерви, може да закусите и директно да потеглите. Виждам, че сега е на 50 офф, около 80 евро стаята с безплатна анулация и закуска, та бих запазила, след като после може да се откаже. В момента там са пред Експото, та хотелите ще скочат до небесата за жалост.

http://www.booking.com/hotel/it/hotelnewyorkmilano.en-gb.html?aid=368032;sid=0e71be78c3758f0e67671da59333de0e;dcid=1;checkin=2015-04-28;checkout=2015-04-29;ucfs=1;srfid=5e2c5e58f816d3b8d18992714a54f4dddd101153X7;highlight_room=8120803

Връзка към коментар

Изключително много благодаря пак:) Ще го запазя веднага, а  за всеки случй ще продължа да умувам и за варианта със спане в Бергамо - хотелът, който пусна там, изглежда много приятен, а и като цяло градчето  ми е по-привлекателно. Само се притеснявам за задръствания, стачки и т.н..

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.