cybersimo Публикувано: 3 юни, 2019 Сподели Публикувано: 3 юни, 2019 преди 1 минута , Gentleman Basta каза: Чувствам се длъжен да успокоя всички приятели с една снимка. Да отбележа, че има още "сокче"! Това зад теб сироп от бъз ли е? Връзка към коментар
Gentleman Basta Публикувано: 3 юни, 2019 Сподели Публикувано: 3 юни, 2019 преди 3 минути , cybersimo каза: Това зад теб сироп от бъз ли е? Забрави да тагнеш @Lindt. Аз явно нищо не разбирам ... П.П. Google Images показва и тъмни сокове от бъз 1 Връзка към коментар
Брани Публикувано: 3 юни, 2019 Сподели Публикувано: 3 юни, 2019 преди 16 минути , Gentleman Basta каза: Чувствам се длъжен да успокоя всички приятели с една снимка. Да отбележа, че има още "сокче"! Пускай по една такава на всеки кръгъл час! И от различни гледни точки, че аз ли не знам какво е Фотошоп ... 1 9 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 3 юни, 2019 Автор Сподели Публикувано: 3 юни, 2019 преди 3 минути , Брани каза: Пускай по една такава на всеки кръгъл час! И от различни гледни точки, че аз ли не знам какво е Фотошоп ... Да,да, щото, по-страшни са късните реакции...До две седмици... 2 1 Връзка към коментар
ДиянаВ Публикувано: 3 юни, 2019 Сподели Публикувано: 3 юни, 2019 А това на рафта какви отвари са? Сиропът от бъз е жълтеникаво-прозрачен. Връзка към коментар
Gentleman Basta Публикувано: 3 юни, 2019 Сподели Публикувано: 3 юни, 2019 преди 23 минути , ДиянаВ каза: А това на рафта какви отвари са? Сиропът от бъз е жълтеникаво-прозрачен. Може и да е леко по-тъмен. Искаш ли да ти изпратя едното шише за проба? 3 Връзка към коментар
Ivko Публикувано: 3 юни, 2019 Сподели Публикувано: 3 юни, 2019 преди 26 минути , ДиянаВ каза: А това на рафта какви отвари са? Сиропът от бъз е жълтеникаво-прозрачен. Зависи дали е от цвят, от плода сиропа е тъмен към черен. Връзка към коментар
Lindt Публикувано: 3 юни, 2019 Сподели Публикувано: 3 юни, 2019 В момента, Ivko каза: Зависи дали е от цвят, от плода сиропа е тъмен към черен. От цвят е 🙂 Прочетох, че може с нерафинирана кафява захар. Е, не очаквах този цвят, но пък е вкусен 🙂 1 Връзка към коментар
ДиянаВ Публикувано: 3 юни, 2019 Сподели Публикувано: 3 юни, 2019 Не съм пила домашен сироп от бъз от детството ми, когато баба правеш такъв, а също и от рози. Любимите ми бяха. Браво @Lindt. Догодина може и аз да пробвам, че за тая година разбрах, че вече цвета е преминал. Половинката също е с разни алергии 😀, но тъкмо ще тестваме кое, защо и каква реакция дава😉 1 1 Връзка към коментар
aleksandrina Публикувано: 3 юни, 2019 Сподели Публикувано: 3 юни, 2019 @ДиянаВ, казваш поне една да успее да си умори половинката. :) Все още има цвят от бъз, но преминава- да. 1 2 Връзка към коментар
Дани Магелани Публикувано: 3 юни, 2019 Сподели Публикувано: 3 юни, 2019 Шегувате се вие на чужд гръб , но да не ви се случва. Гостувах на приятелка на Тенерифе, която ме почерпи със сироп от цвят или плод на местен кактус. Поду ми се около глътката и се затрудни дишането. Добре, че имах противоалергични. 2 Връзка към коментар
ДиянаВ Публикувано: 3 юни, 2019 Сподели Публикувано: 3 юни, 2019 Шегите започнаха след като жертвата дочака утрото и сам ги подхвана😈 2 Връзка към коментар
bad kid Публикувано: 3 юни, 2019 Сподели Публикувано: 3 юни, 2019 преди 3 часа, Lindt каза: От цвят е 🙂 Прочетох, че може с нерафинирана кафява захар. Е, не очаквах този цвят, но пък е вкусен 🙂 и потенциално безопасен Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 3 юни, 2019 Автор Сподели Публикувано: 3 юни, 2019 преди 5 часа, Lindt каза: От цвят е 🙂 Прочетох, че може с нерафинирана кафява захар. Е, не очаквах този цвят, но пък е вкусен 🙂 @Lindt, ама ти сериозно ли вариш сироп от бъз? Да не е попаднало някое листо, че стеблата, кората и листата съдържат цианид и са опасни. Настойка за пиене от цвета се ползва като билка. Не знаех, че може да се пие “ на корем”. 1 1 Връзка към коментар
akair Публикувано: 3 юни, 2019 Сподели Публикувано: 3 юни, 2019 14 minutes ago, AlexandraKo said: стеблата, кората и листата съдържат цианид и са опасни Този домашен сок си е направо рисковано занимание... 1 Връзка към коментар
Lindt Публикувано: 3 юни, 2019 Сподели Публикувано: 3 юни, 2019 преди 28 минути , AlexandraKo каза: @Lindt, ама ти сериозно ли вариш сироп от бъз? Да не е попаднало някое листо, че стеблата, кората и листата съдържат цианид и са опасни. Настойка за пиене от цвета се ползва като билка. Не знаех, че може да се пие “ на корем”. Ами да, в събота си наумих, че няма да пия алкохол и ще си измисля друга вечерна напитка. И бях решила да си взема сироп на хармоника, обаче по пътя видях бъз и ме осени прозрението, че ще си направя сама нещата. рецепта Та откъснах цветенца, купих захар и лимони, след което се прибрах. Обаче намерих тази рецепта и използвах случая да си употребя 2 от пакетите кафява захар, които не ми харесват в капучиното. Разтворих въпросната захар, стана някаква кафява течност, охлади се и напъхах измитите цветове и лимонов сок. Стана доста вкусно, но нямам идея дали е трябвало да изроня цветенцата, а да не им кисна и стъбълцата на чепките. Сега ще пробвам да изпия 3 чаши и ще видя дали и при мен работи като при Жижо. Не знам дали се пие "на корем", но в повечето заведения в София има и си е приятна напитка. 2 1 Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 3 юни, 2019 Сподели Публикувано: 3 юни, 2019 ами пие се, едно време баба ми правеше... това че е билка е в плюс... иначе сиропа от плода май е опасен, ама съм забравил защо, дали по принцип има нещо в него или може да се сбърка с някакъв друг отровен плод, не помня... от друга страна, ако не си го брала в планината, а в града, кой знае с какви химикали е пълен... 2 Връзка към коментар
ДиянаВ Публикувано: 3 юни, 2019 Сподели Публикувано: 3 юни, 2019 На сиропа от бъз нищо му няма. Може и от друго да е. Например температурни амплитуди, пролетна алергия или защо пък не липса на ферментация и градус на бъзовата напитка😁 1 Връзка към коментар
Lyubina Публикувано: 3 юни, 2019 Сподели Публикувано: 3 юни, 2019 От години си правим домашен сироп от цвят на бял бъз, досега никой не е преритал 😉 Но първо се разрежда с вода, газирана вода или каквото и да е там, защото обикновено се получава доста концентриран сироп и е с голяма трайност. (все пак захарта е консервант 😉 ) 2 Връзка към коментар
Брани Публикувано: 3 юни, 2019 Сподели Публикувано: 3 юни, 2019 преди 2 часа, Lindt каза: Ами да, в събота си наумих, че няма да пия алкохол и ще си измисля друга вечерна напитка. И аз една събота пробвах така - ама изкарах до неделя следобед 😞 1 5 Връзка към коментар
ДиянаВ Публикувано: 3 юни, 2019 Сподели Публикувано: 3 юни, 2019 34 minutes ago, Брани said: И аз една събота пробвах така - ама изкарах до неделя следобед 😞 Май по-добре да се ориентираме към домашния сайдер от бъз🙂. Ябълки и бъз - витамини и билки Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 4 юни, 2019 Автор Сподели Публикувано: 4 юни, 2019 преди 8 часа, ДиянаВ каза: На сиропа от бъз нищо му няма. Може и от друго да е. Например температурни амплитуди, пролетна алергия или защо пък не липса на ферментация и градус на бъзовата напитка😁 Е, то, като тУриш две кила захар, сигур и от зелен боб, ще стане рИкия:)))))))) 3 5 Връзка към коментар
Фил Публикувано: 4 юни, 2019 Сподели Публикувано: 4 юни, 2019 Искам да се оплача за това .... че като видях, че една приятелка се е отбелязала от Canmore, взех та се поразрових с Гугъла ... и пак рязко ми се приходи до Канада, а нещо не се очертава такова пътуване .... 18 1 2 Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 4 юни, 2019 Сподели Публикувано: 4 юни, 2019 Ами начертай си го де. Тази част на Канада много ми прилича на Патагония. 2 Връзка към коментар
akair Публикувано: 4 юни, 2019 Сподели Публикувано: 4 юни, 2019 35 minutes ago, Фичо said: Искам да се оплача за това .... че като видях, че една приятелка се е отбелязала от Canmore, взех та се поразрових с Гугъла ... и пак рязко ми се приходи до Канада, а нещо не се очертава такова пътуване .... Пак добре - можеше да се отбележи от Hawaii, Puerto Rico, Riviera Maya, Bahamas,... 🙂 3 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега