Прескочи до съдържание

Искам да се оплача

AlexandraKo

Препоръчани мнения

Един ден взех стая за $150 (без данъците), през приложението HotelTonight. За следващия ден вече цените в същия хотел, същия вид стая са $1300 (пак без данъците). Търсене и предлагане, братче - в целия център в радиус 2-3 мили това беше единствената налична стая 😂.

Иначе като value for money стаята е като за 150, не 1300.

• Харесвам 1
  • Смея се 2
Връзка към коментар

На кацане в Бали на 19.07 си получихме единия куфар без едно колело. Пратиха ни да се "оплакваме" в офиса на Търкиш, който вече беше затворен и си тръгнахме. Компенсация още можем ли да търсим(примерно на тръгване) или да си сипя направо студената вода? 

IMG_20190719_205518.jpg

Връзка към коментар
преди 23 часа, Adventurer каза:

Можеш да се свържеш с тях до 7 дни използвайки feedback формата на сайтa им. 
https://www.turkishairlines.com/en-us/any-questions/lost-and-delayed-baggage/index.html

Писах им, но ми искат и тези неща :

Accordingly, we kindly request you to send the following documents to us, in order that the process can be initiated. 

- Original invoice of damaged baggage / Repair invoice/ Claim amount ( 2 PC)

Идея откъде да ги търся? 

Връзка към коментар
На 23.07.2019 г. в 10:49, Capitan Morgan каза:

Писах им, но ми искат и тези неща :

Accordingly, we kindly request you to send the following documents to us, in order that the process can be initiated. 

- Original invoice of damaged baggage / Repair invoice/ Claim amount ( 2 PC)

Идея откъде да ги търся? 

При кацане задължително трябва да си вземеш репорт за счупения куфар от летищния оператор. Без него става тегава работа. 

А иначе в конкретния случай ти искат оригиналната фактура за купения куфар (ако пазиш такава), фактурата за ремонт и това колко пари ще искаш. 

• Браво 1
Връзка към коментар

Върнали са ти стандартния отговор, просто се разбери с тях да им предоставиш някои от тези документи по-късно, ако не можеш сега, защото не си пуснал Baggage Irregularity Report на летището.

Иначе моите куфарни случки с тях са се развивали по следния начин: искали са ми документ за покупка и са ми плащали скъп куфар в гаранция, предлагали са да си ремонтирам куфара някъде и да ми възстановят сумата или направо да ми дадат определена от тях сума, която са преценили по снимките. Ако нямаш касова бележка, има хора които са получавали добри предложения като са изпращали сайт, на които се продава същия куфар, така че може и това да пробваш. 

• Харесвам 2
Връзка към коментар

До такава степен съзнанието ми се изкривило да търся "безплатна" доставка, че когато трябва да платя 15 лв. за доставка от съседен квартал, го считам като наказание, че съм пазарувала онлайн от български магазин.

• Харесвам 3
  • Смея се 2
Връзка към коментар
преди 28 минути , Sju каза:

До такава степен съзнанието ми се изкривило да търся "безплатна" доставка, че когато трябва да платя 15 лв. за доставка от съседен квартал, го считам като наказание, че съм пазарувала онлайн от български магазин.

15 лв. 🤔 Ами то си е наказание... Това не е ли висока сума за доставка - по мои впечатления?

Ако те успокoява, и аз така правя 😄

Връзка към коментар
преди 14 минути , Rainy каза:

15 лв. 🤔 Ами то си е наказание... Това не е ли висока сума за доставка - по мои впечатления?
😄

Може е да е нормална цена. Зависи от обема на пратката, дали е с наложен платеж и с коя куриерска фирма. Принципно на Еконт цените са доста високи спрямо останалите фирми.

Връзка към коментар
преди 6 минути , Guinness каза:

Може е да е нормална цена. Зависи от обема на пратката, дали е с наложен платеж и с коя куриерска фирма. Принципно на Еконт цените са доста високи спрямо останалите фирми.

Да, възможно е, сравнявам цените с доставки на Амазон, и да - различни са мащабите, ама нали говорим за съседния квартал все пак...

Връзка към коментар

Аз съм наясно, че безплатното обикновено е включено в цената, но като не ти го навират директно в очите, не ти разваля толкова деня 😄 

Мисълта ми е, че имам чувството, че в голяма част търговците не се вълнуват, че това има значение за потребителя.

P.S. с Еконт щеше да ми струва вероятно над 20 лв. изпратено по този начин.

Връзка към коментар

На 300м от адреса ми е автоматична куриерска станция. Вместо до нея ми пращат до адрес, като куриерът се вика и от адрес (при едни куриери е безплатно, при други не). Нямат договори за наложени платежи (за по-нисък процент над доставката), слагат ми чупливост на нечупливи неща, слагат ми малки пратки в големи кашони (начислява ми се обем), начисляват ми опаковки... Ей такива неща ме разклащат, честно. За капак куриерът "няма да ми върне" и  така 😄

Връзка към коментар
преди 7 часа, Sju каза:

Е, стига де, какви са тези цени?

Миналата седмица Донесими,ком, от Англия ми докараха 1 кг пакет, за 11,40, заедно, с куриерската услуга от Търново до Пловдив, с Еконт. Като в тая цена е и транспортът от Англия до Бг.

Връзка към коментар
преди 1 час, AlexandraKo каза:

Е, стига де, какви са тези цени?

Миналата седмица Донесими,ком, от Англия ми докараха 1 кг пакет, за 11,40, заедно, с куриерската услуга от Търново до Пловдив, с Еконт. Като в тая цена е и транспортът от Англия до Бг.

Като пренасяш всяка седмица по един камион стока по точно определен маршрут може да се позволиш подобни цени. Но ако трябва да ти идва куриер на крака няма как да стане. DHL в Германия ти взимат 3 евро само, за да ти вземат пратката от вас, без да се ангажират с точен час и това го прави не специално изпратен куриер, а този, който така или иначе раздава пакети по тая улица. За самата доставка, разбира се, си плащаш отделно.

Връзка към коментар

...от себе си. Съобщавам предупреждения за стачки на Хийтроу - с искрено вътрешно съчувствие към засегнатите хора, и изобщо не се сещам, че летя оттам след две седмици 😞 Понякога много се уморявам от несигурностите около нас. 

Връзка към коментар
преди 9 минути , Rainy каза:

...от себе си. Съобщавам предупреждения за стачки на Хийтроу - с искрено вътрешно съчувствие към засегнатите хора, и изобщо не се сещам, че летя оттам след две седмици 😞 Понякога много се уморявам от несигурностите около нас. 

Те до тогава ще се настачкуват...

Връзка към коментар
On 8/3/2019 at 5:38 AM, Rainy said:

Ако всичко е сигурно, ежедневието ще варира от скучно до много лошо 🙂

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 2 минути , akair каза:

Ако всичко е сигурно, ежедневието ще варира от скучно до много лошо 🙂

Имах един приятел. Казваше преди време: Искам да ми е скучно. Пък на мен кръвта ми ври и хич не го разбирах. Боя се, че вече го разбирам, особено когато нивото на река Дунав стигне вратата на спалнята🙂 Но ти, разбира се, си съвсем прав. 

Просто ми става винаги много мъчно за обикновените хора, на които им се провалят пътувания, а някои от тях нямат много възможности за това. Помня миналата година колко деца плакаха, като се провалиха Коледните пътувания покрай дрона на Гатуик. Лигла съм, знам, не ме нападай 🙂 

Дано всичко е наред с пътуването и с нас. Особено последното.

Връзка към коментар
2 hours ago, Rainy said:

Дано всичко е наред с пътуването и с нас. Особено последното.

Мъдрите са казали "Търпение и смиерение!" 🙂

Например, на 5-ти август стачните действия на Хийтроу са отменени:

On a positive spin, предизвикателствата с дрона родиха немалко добри идеи - предпазни мерки, законодателни промени, ...

Всичко ще се нареди по един или друг начин 🙂

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Виждам, че имат и за 23 и 24 август предвидени стачки. Ние тогава имаме презокеански полети, дано ги отменят стачките, че ще ни разбъркат плановете. От друга страна пък, каквото- такова.😁😁😁

Връзка към коментар
преди 5 часа, akair каза:

Мъдрите са казали "Търпение и смиерение!" 🙂

Например, на 5-ти август стачните действия на Хийтроу са отменени:

On a positive spin, предизвикателствата с дрона родиха немалко добри идеи - предпазни мерки, законодателни промени, ...

Всичко ще се нареди по един или друг начин 🙂

Мъдър човек си ти 🙂 Знам, че е така - особено за positive спин-а. Просто споделям искрените си чувства. Няма къде да помрънкам точно по темата и да бъда разбрана. 

Да, за днес стачката е отменена - за утре все още не е, зависи от разговорите, но много полети са вече отменени, като бъркотията е налице. 

Благодаря ти за милите думи!

преди 55 минути , Тони каза:

Виждам, че имат и за 23 и 24 август предвидени стачки. Ние тогава имаме презокеански полети, дано ги отменят стачките, че ще ни разбъркат плановете. От друга страна пък, каквото- такова.😁😁😁

Желая ви безпроблемно пътуване!

Връзка към коментар
9 hours ago, Тони said:

Така можете да получите шанс за полет през Доха или Мадрид 🙂

8 hours ago, Rainy said:

Няма къде да помрънкам точно по темата и да бъда разбрана. 

Да, за днес стачката е отменена - за утре все още не е, зависи от разговорите, но много полети са вече отменени, като бъркотията е налице. 

Благодаря ти за милите думи!

Както казваха в един филм на ВВС, когато Хийтроу кихне, Европа се разболява. 🙂

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   3 магеланци

• DGTG
    • Tamer
    • Брани
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.