tch Публикувано: 7 август, 2020 Сподели Публикувано: 7 август, 2020 преди 13 минути , Мари Николова каза: Към днешна дата бройката заболели на 100 000 у нас падна и в момента е 40,9. Тая бройка ми се вижда грешна. За какъв период е? Иначе на футболните мачове пак ще има публика. След 5-6 седмици се тръгва на училище. Да не сме твърде оптимистични. 2 Връзка към коментар
Mistela Публикувано: 7 август, 2020 Сподели Публикувано: 7 август, 2020 И понеже сме в темата за оплакване, масово в магазините не се спазва дистанция от 2 метра! Наредила съм се да плащам а те дели се врът в мен! Ама не върви да направя забележка, ще кажат че съм изтрещяла. Пък аз все след работа пазарувам и така пахнет 🙃 наоколо 🙃 3 Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 7 август, 2020 Сподели Публикувано: 7 август, 2020 преди 4 минути , Mistela каза: И понеже сме в темата за оплакване, масово в магазините не се спазва дистанция от 2 метра! Наредила съм се да плащам а те дели се врът в мен! Ама не върви да направя забележка, ще кажат че съм изтрещяла. Пък аз все след работа пазарувам и така пахнет 🙃 наоколо 🙃 "Ако не се мръднете на два метра от мен ще се мотая поне 10 минути на касата" - Изпробвано многократно - Работи безотказно! 5 2 10 Връзка към коментар
iMari Публикувано: 7 август, 2020 Сподели Публикувано: 7 август, 2020 преди 9 минути , Mistela каза: И понеже сме в темата за оплакване, масово в магазините не се спазва дистанция от 2 метра! Наредила съм се да плащам а те дели се врът в мен! Ама не върви да направя забележка, ще кажат че съм изтрещяла. Пък аз все след работа пазарувам и така пахнет 🙃 наоколо Позакашлай се, ще се изпразни около теб. Да и мен това ме дразни. 2 7 Връзка към коментар
muchachote Публикувано: 7 август, 2020 Сподели Публикувано: 7 август, 2020 Преди 1 час, Мари Николова каза: Към днешна дата бройката заболели на 100 000 у нас падна и в момента е 40,9. Падне ли под 40 някои държави ще ни извадят от рисковият списък. Не че ми остана много оптимизъм, ама има някакъв шанс. Дано, дано, дано! Аз вече не виждам смисъл тези данни за уж "заразени" да се оповестяват всеки ден. Какво променя това? 3 Връзка към коментар
Фил Публикувано: 7 август, 2020 Сподели Публикувано: 7 август, 2020 преди 7 минути , muchachote каза: Аз вече не виждам смисъл тези данни за уж "заразени" да се оповестяват всеки ден. От кого да не се оповестяват? Отдавна не се оповестяват, публикуват се в сайт. 2 Връзка към коментар
Adventurer Публикувано: 7 август, 2020 Сподели Публикувано: 7 август, 2020 Официално оповестявам, че ще взема да кихна точно в тази тема, а аз обикновено не кихам по веднъж ами по цели десет, с което се надявам да се поизпразни темата, ако сработи, ще се похваля в другата тема. 🤧 1 6 Връзка към коментар
mililia Публикувано: 7 август, 2020 Сподели Публикувано: 7 август, 2020 Преди 1 час, muchachote каза: Дано, дано, дано! Аз вече не виждам смисъл тези данни за уж "заразени" да се оповестяват всеки ден. Какво променя това? На мен пък са ми интересни и аз си ги следя всеки ден. Предполагам, че е така и за тези дето се занимават със здравен мениджмънт. В крайна сметка, който не го интересуват просто не ги гледа. преди 2 часа, Мари Николова каза: Към днешна дата бройката заболели на 100 000 у нас падна и в момента е 40,9. Падне ли под 40 някои държави ще ни извадят от рисковият списък. Не че ми остана много оптимизъм, ама има някакъв шанс. Така както плъзна из старческите домове не виждам как ще падне тази цифра. А и идва есен, така че трудно ще стане по-добре скоро. 4 Връзка към коментар
Иван Попов Публикувано: 7 август, 2020 Сподели Публикувано: 7 август, 2020 Мале тук в тази тема е много страшно, говори се за любовници, та за чуждо спане .... олеле 😃 Значи е време и аз да се замислям за любовница от другата край на Б-я 😀 Може Варна или Русе 😂 За да мога и аз да мръдна нанякъде извън нашия район Не съм излизал от Б-я и аз от началото на година, за което ми е много странно някакси.... Ама ще наваксам, има време 😉 1 1 Връзка към коментар
santaclash sc Публикувано: 7 август, 2020 Сподели Публикувано: 7 август, 2020 Това с кашлицата...не работи. Гадовете се научиха да различават мокра от суха кашлица, тЕхната вЕра поганска... 1 7 Връзка към коментар
Алекс Публикувано: 9 август, 2020 Сподели Публикувано: 9 август, 2020 Искам да изкажа възмущението си от Слънчев ден на Константин и Елена. Вчера най- накрая успяхме да се организираме за плаж и понеже морето е малко бурно, решихме да отидем на Слънчев ден. Преди Порт Палас морето е плитко е винаги спокойно. Идеално за деца. Чинно си платихме 20 лв паркинг, за да стигнем до хотелите с колата, бяхме на плажа преди 8:30. Морето в тази част беше перфектно, плажът празен, а всички чадъри резервирани!? Без хора. Само метната по една хавлия. Изобщо не ми е ясно как 120 чадъра на празен плаж са резервирани, очевидно не от гости на хотела. Въпреки обясненията ми, че едва ли ще стоим повече от 2 часа, защото става горещо и молбите, че държим да сме в тази част на плажа заради малката, място за нас не се намери. Трябваше да отидем на следващите чадъри, където плажът вече е дълбок. Част от чадърите отново бяха резервирани без хора на тях... когато си тръгнахме в 10.30 повечето от резервирани чадъри бяха все още незаети... И понеже съм набрала скорост бих искала да споделя още един скорошен случай, който ме шокира. Преди месец бяхме седнали да обядваме във вила Буров в Морската във Варна. Малката не можа да вземе едно стъпало и падна. Уж падна на дупето, но явно при падането си прехапа езичето и взе да и тече кръв от устата. И от болката започна да се захласва и да губи съзнание. За първи път ни се случваше такова нещо. Почнахме да викаме за помощ, да звъним на Бърза помощ. Направо си изкарахме ъкъла. Никой от персонала не дойде да ни попита какво се случва, имаме ли нужда от помощ, от вода... наложи се моята приятелка да влезе директно в кухнята и да поиска вода. Толкова е жалко. 3 10 1 Връзка към коментар
Lyubina Публикувано: 9 август, 2020 Сподели Публикувано: 9 август, 2020 Точно същото наблюдавах на плажовете на Поморие. Снощи попитахме едно от момчетата, които работят там и той ни каза че или трябва да отидем в 6,30 или да му дадем на него нещо, за да имаме чадър и шезлонги за деня. Отказах е се, тъй като така или иначе, ще стоим около 2 часа, защото уикенда свършва и трябва да пътуваме. И не, няма значение колко е голяма плажната ивица. 5 1 Връзка към коментар
Алекс Публикувано: 9 август, 2020 Сподели Публикувано: 9 август, 2020 преди 21 минути , Lyubina каза: Точно същото наблюдавах на плажовете на Поморие. Снощи попитахме едно от момчетата, които работят там и той ни каза че или трябва да отидем в 6,30 или да му дадем на него нещо, за да имаме чадър и шезлонги за деня. Отказах е се, тъй като така или иначе, ще стоим около 2 часа, защото уикенда свършва и трябва да пътуваме. И не, няма значение колко е голяма плажната ивица. Това е безобразие. Една позната се оплака от Каваци със същия номер. Съветвам всички, които са станали свидетели на подобна порочна практика да подадат сигнал до Комисията за защита на потребителите. Мога да обясня как става. Що за глупост е това. 5 Връзка към коментар
antea Публикувано: 9 август, 2020 Сподели Публикувано: 9 август, 2020 ами явно в момента отново доказваме социализма намалено предлагане (нали са увеличили дистанцията между чадърите) + понижени цени (вместо точно обратното) = недостиг и избуяване на корупция на ниско ниво 9 Връзка към коментар
tolysgg Публикувано: 9 август, 2020 Сподели Публикувано: 9 август, 2020 Без много да мрънкам потвърждавам това с хавлийките и за Лозенец. Имам как и на кого да си запазвам, обаче не го правя, защото е покъртително дразнещо. Но...така или иначе направих тежък компромис с идването си тук, очаквах такъв вид "селянийки" и се правя, че не ги забелязвам😁 Важното е децата да се кефят, а пък на тях не им пречи нито вятърът, който буквално ги отнася, нито огромните вълни, те са си на море и са хепи 🙂 6 Връзка към коментар
oli_mali Публикувано: 9 август, 2020 Сподели Публикувано: 9 август, 2020 Относно чадърите на първа линия и на апетитните места Господари на ефира бяха пуснали преди няколко дни клипче с подробности как става схемата. преди 6 часа, Алекс каза: И от болката започна да се захласва и да губи съзнание. Алекс, бъдете само спокойни със захласването, ще го израсте детето. И при нас първият път се получи при подхлъзване на т.нар. "пъпка", която вече я махнаха от Витошка. И ние си изкарахме ангелите като посиня детето, изтегна краката и ми припадна в ръцете, тичахме към Пирогов, ама нищо - добре било. Какви ли не лекари посетихме след това и всички казват, че често се случва при децата от силни емиции или удар. С времето до към 5-6 годишни като станат трябвало да мине. При нас вече няколко пъти се случва. И не забравяйте да му се усмихнете на детето другия път, колкото и да е трудно в този момент. 3 Връзка към коментар
Иван Попов Публикувано: 9 август, 2020 Сподели Публикувано: 9 август, 2020 Ами това е луда работа с тези чадъри/шезлонги, ето за това няма да има много туристи на нашето Черноморие. Високи цени, мръсната вода и правене на някакви номера. Това са може би основните причините за липса на туристи от Европа и от страната ни. Е да ме извиняват, но няма как да платя за една вода от 1.5 литра около 11/12 лева, та тази вода да не я пия на летището в Дубай/Лондон. 🤔 Ако не съм прав, нека някои да ме поправи. Като няма хора нека да се ползват тези свободни места преди 17 часа, Алекс каза: че едва ли ще стоим повече от 2 часа, И все пак сте им казали, че няма да сте повече от 2 часа. Не знам, просто съм без думи. Както се казва: все едно съм "шах с пешката" 2 1 Връзка към коментар
adreno Публикувано: 9 август, 2020 Сподели Публикувано: 9 август, 2020 преди 25 минути , Иван Попов каза: Ами това е луда работа с тези чадъри/шезлонги, ето за това няма да има много туристи на нашето Черноморие. Високи цени, мръсната вода и правене на някакви номера. Това са може би основните причините за липса на туристи от Европа и от страната ни. Е да ме извиняват, но няма как да платя за една вода от 1.5 литра около 11/12 лева, та тази вода да не я пия на летището в Дубай/Лондон. 🤔 Ако не съм прав, нека някои да ме поправи. Като няма хора нека да се ползват тези свободни места И все пак сте им казали, че няма да сте повече от 2 часа. Не знам, просто съм без думи. Както се казва: все едно съм "шах с пешката" Да де, ама за момента южното черномирие пръска от хора. Отвори букинг и потърси за следващия уикенд колко свободни места за настаняване има: Созопол - 42 Лозенец - 13 Царево - 16 Ахтопол - 3 Синеморец - 4 Тоест е страшна гмеч там а и на останалите цените са доста дебели. Единствено в Китен и Приморско има повечко свободни. Май ще се ходи към Слънчака другата седмица. С тоя ковид до там я докарахме - най-скъпия и препълнен курорт тая година ще е най-евтин и спокоен 🤪 5 1 Връзка към коментар
tch Публикувано: 9 август, 2020 Сподели Публикувано: 9 август, 2020 преди 44 минути , Иван Попов каза: Високи цени, мръсната вода и правене на някакви номера. Това са може би основните причините за липса на туристи от Европа и от страната ни. Е да ме извиняват, но няма как да платя за една вода от 1.5 литра около 11/12 лева, та тази вода да не я пия на летището в Дубай/Лондон. 🤔 Ако не съм прав, нека някои да ме поправи. В темата за почивка в България има достатъчно дадени цени. Влез да им хвърлиш едно око. Гръцките по мое мнение са 15-30% по-високи. Предимствата на Гърция са други - по-голямото разнообразие на рибни продкти и тъй като имат 40 пъти по-голяма плажна ивица нямат толкова навалица и строежи. Да не говорим, че заради липса на реклама и инфраструктура (АМ Хемус) огромна част от Южна България почива в 3-4 градчета по Южното Черноморие и след като се чудят защо било гъчканица. Тая цена от 12лв. за вода не знам къде си я видял. Някой беше писал, че са толкова на Сл. Бряг е пил бира с 2 фреша. 5 Връзка към коментар
Lyubina Публикувано: 10 август, 2020 Сподели Публикувано: 10 август, 2020 преди 6 часа, tch каза: Гръцките по мое мнение са 15-30% по-високи Не мога да коментирам гръцките цени тази година, че нямам наблюдения, но ако направя сравнение с тези от миналата година, ситуацията е следната: Вечеря (обикновено включва питие за съпруга 100 ml, две салати и две други обикновено рибни ястия или някакъв зеленчук - тиквички, патладжан и чаша вино за мен, плюс вода) в Гърция миналото лято това цялото ни излизаше 25-30€. Това лято, в Поморие, подобна комбинация на едното място ни коства 63 лв, на другото (в добавка една плодова салата и една пърленка) - 73 лв. Следва да отбележа че не ходя по най-евтините кръчми, просто защото уважаваме стомасите и жлъчните си мехури 😉 (поне). И пици на парче не ядем. 4 Връзка към коментар
Coo Публикувано: 10 август, 2020 Сподели Публикувано: 10 август, 2020 За шезлонгите подобно нещо и на Марбея ми се е случвало. Тогава с девет месечно, количка, пълна програма. Отидохме рано рано сутринта, всички шезлонги с по един пешкир на тях. Една бабиера дойде да ни гони. Колко злоба отнесе от мен, да си изсъхне сама на плажа, да си смуче дрехите за вода, никой да не я поглежда, с целия патос на разярен испански, който ми дойде, ходи да вика някакъв, брат й бил. 🙂 Преместихме се другаде, за късмет там имаше деца и на малкия му беше добре. Там пък дойде един черен, който искаше да платим три шезлонга, понеже нали, 9 месечно е детето и пълзи навсякъде, ние след него, един шезлонг ни е много 🙂 Там половинката на английски се разправя с него, че аз както бях набрала, сигурно щях да му прегриза врата. Много неприятни хора има по света, не само по българските курорти. 🙂 1 7 Връзка към коментар
luba_rizova Публикувано: 10 август, 2020 Сподели Публикувано: 10 август, 2020 Да се оплача, че чакам 1 час вече на опашка за нова лична карта на сина и до сега 1 човек само е влезнал. Чакам на пек, на жега, и вече и сина ми, и аз изгоряхме. Както върви, ще откараме поне до 15 часа. В 21 век! При 10 години повтаряне за въвеждане на електронно правителство! Поне документите може да се направи, че да се подават он лайн.! Просто съм бясна!!! И като знам, че и като влезна, ще имам виесене на опашка и вече тотално изтрещях. Това ни е проблема на държавата, не водата за 3 лева по Черноморието. Щото там избор все пак има. А тук нямаме никакъв, половината ни живот минава в безмислени опашки! 17 1 Връзка към коментар
rdd Публикувано: 10 август, 2020 Сподели Публикувано: 10 август, 2020 Така е! Синът ми си получи шофьорската книжка, пусната през отвора на входната врата. Като подаването на документите беши по пощата. Но това и в UK. 4 Връзка към коментар
Цвете Публикувано: 10 август, 2020 Сподели Публикувано: 10 август, 2020 преди 20 часа, oli_mali каза: Относно чадърите на първа линия и на апетитните места Господари на ефира бяха пуснали преди няколко дни клипче с подробности как става схемата. Алекс, бъдете само спокойни със захласването, ще го израсте детето. И при нас първият път се получи при подхлъзване на т.нар. "пъпка", която вече я махнаха от Витошка. И ние си изкарахме ангелите като посиня детето, изтегна краката и ми припадна в ръцете, тичахме към Пирогов, ама нищо - добре било. Какви ли не лекари посетихме след това и всички казват, че често се случва при децата от силни емиции или удар. С времето до към 5-6 годишни като станат трябвало да мине. При нас вече няколко пъти се случва. И не забравяйте да му се усмихнете на детето другия път, колкото и да е трудно в този момент. Като преживяла 2 захласващи се деца и оказвала първа помощ на още няколко, да ви кажа какво се прави. Когато се случи, отваряте устата и духвате силно. Ако не се получи, бъркате в устата и издърпвате езика или поне натискате, за да се освободи за приток на въздух. Пръскате със студена вода лицето и гушкате за успокоение. Дано бързо минава, че е много стресиращо. 10 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега