Прескочи до съдържание

Искам да се оплача

AlexandraKo

Препоръчани мнения

Преди 1 час, luba_rizova каза:

Да се оплача, че чакам 1 час вече на опашка за нова лична карта на сина и до сега 1 човек само е влезнал. Чакам на пек, на жега, и вече и сина ми, и аз изгоряхме. Както върви, ще откараме поне до 15 часа. В 21 век! При 10 години повтаряне за въвеждане на електронно правителство! Поне документите може да се направи, че да се подават он лайн.! Просто съм бясна!!! И като знам, че и като влезна, ще имам виесене на опашка и вече тотално изтрещях. Това ни е проблема на държавата, не водата за 3 лева по Черноморието. Щото там избор все пак има. А тук нямаме никакъв, половината ни живот минава в безмислени опашки! 

Доколкото разбрах, бързо се минава вечер преди края на работното време, както и събота има дежурни РПУ-та .

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 2 часа, luba_rizova каза:

Да се оплача, че чакам 1 час вече на опашка за нова лична карта на сина и до сега 1 човек само е влезнал. Чакам на пек, на жега, и вече и сина ми, и аз изгоряхме. Както върви, ще откараме поне до 15 часа. В 21 век! При 10 години повтаряне за въвеждане на електронно правителство! Поне документите може да се направи, че да се подават он лайн.! Просто съм бясна!!! И като знам, че и като влезна, ще имам виесене на опашка и вече тотално изтрещях. Това ни е проблема на държавата, не водата за 3 лева по Черноморието. Щото там избор все пак има. А тук нямаме никакъв, половината ни живот минава в безмислени опашки! 

Може

• Харесвам 6
Връзка към коментар

я, това наистина работи, тествах го и остава само да го подпиша, дотук точно минута отне с все регистрацията

а снимка нова не трябва ли примерно при изтичане на 10-годишната валидност на личната карта? аз че съм си все на вид на минус 10 години е така, ама те как го знаят? :grin: жалко, че и шофьорска книжка не може да се заяви така, и заради нея пак ще трябва да се бутам в районното

• Харесвам 2
  • Браво 1
Връзка към коментар
преди 14 часа, tch каза:

Тая цена от 12лв. за вода не знам къде си я видял. Някой беше писал, че са толкова на Сл. Бряг е пил бира с 2 фреша.

11 лв. за бутилка минерална вода на „Албена“, ето информация.

преди 14 часа, tch каза:

В темата за почивка в България има достатъчно дадени цени. Влез да им хвърлиш едно око.

Добре, после ще разгледам. 

преди 14 часа, tch каза:

Предимствата на Гърция са други - по-голямото разнообразие на рибни продкти и тъй като имат 40 пъти по-голяма плажна ивица нямат толкова навалица и строежи.

Това е много точно казано. 

Нашите все още се на морето (Вурвуру) и ми казаха, че е супер спокойно. Само трябва да носят маски.  

преди 6 часа, luba_rizova каза:

че да се подават он лайн.

Все си мисля, че трябва да го направят и на приложение за тези, които искат (сваляш, попълваш си данните и готово) . Вече всичко е мобилно, какъв е проблемът да е и личната ти карта на телефона.

Разбирам те, с тези опашки..... като дойде време да се редя на опашки, направо лошо ми става....

Последият път си тръгнах с книга в ръка.  

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 5 часа, antea каза:

жалко, че и шофьорска книжка не може да се заяви така, и заради нея пак ще трябва да се бутам в районното

Може, като частен случай. Ако времето и нервите са ти ценни, можеш да пледираш за изгубено или унищожено (откраднато не - там става сложно) СУМПС, съответно си плащаш глобата, която от своя страна варира в известни граници, май 150 лева е максимумът, и готово.

преди 4 часа, Иван Попов каза:

Само трябва да носят маски. 

А шнорхели? :grin:

• Смея се 2
Връзка към коментар

Реших да си преброя всички канеслирани или изгоряли полети, от както се появи ковидчето. От март месец до сега са над 25, като само за следващата седмица в продължение на 2 месеца,  4 пъти сменях летища дестинации и схеми или са над 10 полета.

• Харесвам 1
  • Шок 6
Връзка към коментар

Понеже ние не бяхме оптимисти като @Alexander и подходихме консервативно към задграничните пътувания, имаме само 1 провалено пътуване, но и по него строшихме достатъчно нерви.

За сметка на това смятам в края на годината да издам наръчник на тема "Как да запазим нощувка в България". Някои основни моменти:

1. Осигурете си план към мобилен оператор с поне 1000 минути към всички оператори;

2. Резервационни платформи и имейли не се използват (уточнение по точка 1);

3. Ако резервационни платформи се използват (въпреки точка 2), то може да се получи отговор от сорта на "остави го booking, напълно сме заети" (а звъниш, защото следваш точка 1);

4. Ако резервационни платформи се използват (въпреки точка 2), то най-вероятно са обявени около 20% от всички стаи, а за националните празници най-вероятно тотално са свалени от резервационната платформа;

5. Наблюдава се и явление, което е обратното на точка 4 - в резервационна платформа са обявени 10 свободни стаи, а в сайта на хотела е упоменато, че има общо 7 в целия хотел;

6. Желателно е да си вземете отпуска, за да си планирате отпуската.

• Харесвам 5
  • Шок 2
  • Смея се 19
  • Замислям се 1
Връзка към коментар
преди 52 минути , Gentleman Basta каза:

Понеже ние не бяхме оптимисти като @Alexander и подходихме консервативно към задграничните пътувания, имаме само 1 провалено пътуване, но и по него строшихме достатъчно нерви.

За сметка на това смятам в края на годината да издам наръчник на тема "Как да запазим нощувка в България". Някои основни моменти:

1. Осигурете си план към мобилен оператор с поне 1000 минути към всички оператори;

2. Резервационни платформи и имейли не се използват (уточнение по точка 1);

3. Ако резервационни платформи се използват (въпреки точка 2), то може да се получи отговор от сорта на "остави го booking, напълно сме заети" (а звъниш, защото следваш точка 1);

4. Ако резервационни платформи се използват (въпреки точка 2), то най-вероятно са обявени около 20% от всички стаи, а за националните празници най-вероятно тотално са свалени от резервационната платформа;

5. Наблюдава се и явление, което е обратното на точка 4 - в резервационна платформа са обявени 10 свободни стаи, а в сайта на хотела е упоменато, че има общо 7 в целия хотел;

6. Желателно е да си вземете отпуска, за да си планирате отпуската.

Ако може да те допълня...От Букинг са объркали и всъщност това не е цената,т.е.   всъщност е такава,ама в евро, защото ние разходи имаме.

• Харесвам 3
  • Смея се 7
Връзка към коментар
Преди 1 час, Gentleman Basta каза:

...

преди 14 минути , mamaivy каза:

Ако може да те допълня...От Букинг са объркали и всъщност това не е цената,т.е.   всъщност е такава,ама в евро, защото ние разходи имаме.

Ние също се възползвахме 3-4 уикенда от българското гостоприемство. Дори не сме и помисляли да използваме някаква платформа. Единствено сме ги гледали за отзиви и телефони. Звънкам един път на хотела/къщата за гости и това е.

Не сме имали никакви издънки или вероятност за такива (с уговорката, че българското Черноморие сме го държали минимум на 200 км. отстояние)

Моля това ми мнение да не се счита за проява на патриотизъм. Просто излагам фактите.

• Харесвам 5
Връзка към коментар
преди 31 минути , mamaivy каза:

Аз пък имах следния случай - отварям Booking и гледам цена за единична стая 28 лева. Решавам да не резервирам, а да им се обадя, понеже сумата ми се вижда много за къща за гости. Първо ми вдигна някакъв мъж, който ми каза, че не е запознат дали има свободна стая за определения период и ми каза да се обадя на следващия ден след 10 ч. След има-няма 15 минути ми звъни същия номер, като този път беше някаква жена, която ми каза, че има свободна стая. Питах я колко струва и след кратко мълчание каза 22 лева. Съгласих се и потвърдих резервацията. Идва време за настаняване и въпросната жена ми казва, че трябва да платя веднага и ми казва 50 лева за две нощувки. Обаче аз и напомних, че по телефона ми е казала друга сума - 22 лева на вечер. В крайна сметка платих 44 лева за две нощувки, обаче е дразнещо, че се опитват да те правят на глупак или просто цените са различни за всеки човек.

• Харесвам 7
Връзка към коментар
преди 37 минути , ven62 каза:

Ние също се възползвахме 3-4 уикенда от българското гостоприемство. Дори не сме и помисляли да използваме някаква платформа. Единствено сме ги гледали за отзиви и телефони. Звънкам един път на хотела/къщата за гости и това е.

Не сме имали никакви издънки или вероятност за такива (с уговорката, че българското Черноморие сме го държали минимум на 200 км. отстояние)

Моля това ми мнение да не се счита за проява на патриотизъм. Просто излагам фактите.

Е, ние опитвахме за 12 човека да резервираме. Не може да прозвъним всичко тагнато в гугъл, за да ги питаме дали са свободни, а те понеже пък ядат, пътуват или ги мързи, да ти казват, че ще върнат обаждане после. Но на мейл иначе не отговарят, а аз затова пиша, за да си проверят в удобен момент какво имат и какво предлагат.

Е, наложи се да звъним, но наистина е по-лесно да си зададеш критерии, да ти излезе резултат и да прецениш дали те устройва. 

Ха, едни от любимите ми ми казаха, че имат места, но после ми се обадиха пак да кажат, че  3 от стаите сега ги строят и може да не са готови. Да звънна пак като наближи пътуването, да питам дали са ги направили вече 🤪

П.П. То не е много ясно и по какъв критерий да търсим в гугъл, защото в сайта им пише това: 

Цитат

Хотел .... разполага с три спални и пет двойни стаи и два апартамента. 

А по телефона ти казват, че имат 90 свободни места. В букинг пък имаше 12 двойни стаи лукс за тези дати и 5 бюджетни.

• Смея се 9
Връзка към коментар
преди 15 минути , Lindt каза:

Ха, едни от любимите ми ми казаха, че имат места, но после ми се обадиха пак да кажат, че  3 от стаите сега ги строят и може да не са готови. Да звънна пак като наближи пътуването, да питам дали са ги направили вече 🤪

🤦‍♀️

Връзка към коментар

Да взема и аз да се оплача! 

От agoda.com

Резервирам един 4 звезден хотел в Барселона на 25 юли нонрифандъбъл с настаняване 28 юли 2020. Пристигам с лилавите, намирам хотела и какво да видя- тъмно, вратите с плоскости отпред оградени и никакъв надпис какво става. Звъня на съпорта на agoda и от там бодро обещават да звъннат след 15минути. Естествено, миват 30, после 45, след което аз почвам да звъня, ама резултат никакъв. Резервацията ми - предплатена, вече даже я няма в резервационната им система и не ме свързат с никакъв оператор на немски сервиз с обслужване на английски. Намирам криво-ляво някакъв хотел в Барса към полунощ, настанявам се и в 3 часа получавам мейл - ние намерихме хотел, отивайте там. Ама аз съм си платил и в новия хотел за три дни. И отказах. Поисках да ми преместят престоя за следващите три дни- не можело. Поисках си парите обратно - не можели сега да вземат решение, защото не се знаело чия е вината. Като че ли аз не съм платил предварително и не искам да отида в хотела. След N-брой мейли, agoda писа - пратете телефон, да Ви позвъним ние със съпорт на английски!??!! Те имат данните ми, не го правят и вече две седмици ме мотаят. Та, сега се чудя дали да не ги дам направо на банката и тя да се разправя с тях или още малко да поизчакам. Макар че то е като да чакаш Годо да се появи, хахххх. 

Лошото е, че в акаунта ми при тях както беше потвърдена резерацията и имаше издаден ваучер, така всичко изчезна и самата резервация стои със статут на изчакване. Не че аз не съм си ги свалил предварително и си ги имам! Мисля си, че ще ме мотаят докато решат. Иначе с тях в Азия нямах дерт, ама за Европа са пълен провал. Звъних и на Букинг да ги контактна какви ги вършат в групата, ама кел файда. 

Всякакви съвети са повече от добре дошли!

Благодаря! 

• Харесвам 1
  • Шок 3
Връзка към коментар
Преди 1 час, Lindt каза:

Е, ние опитвахме за 12 човека да резервираме.

...

Е-е, ти сега.

По-лошо от 12 младежи - софиянци може да са само толкова абитуриенти.:biggrin:

Те тъкмо са си построили стаичките и вие искате да им ги разрушите. 

• Харесвам 1
  • Смея се 1
Връзка към коментар
преди 2 часа, Lindt каза:

Е, ние опитвахме за 12 човека да резервираме. Не може да прозвъним всичко тагнато в гугъл, за да ги питаме дали са свободни, а те понеже пък ядат, пътуват или ги мързи, да ти казват, че ще върнат обаждане после. Но на мейл иначе не отговарят, а аз затова пиша, за да си проверят в удобен момент какво имат и какво предлагат.

Е, наложи се да звъним, но наистина е по-лесно да си зададеш критерии, да ти излезе резултат и да прецениш дали те устройва. 

П.П. То не е много ясно и по какъв критерий да търсим в гугъл, защото в сайта им пише това: 

А по телефона ти казват, че имат 90 свободни места. В букинг пък имаше 12 двойни стаи лукс за тези дати и 5 бюджетни.

Ами това не е български патент... Винаги можеш да очакваш, че в Букинг има по-малко стаи от действителните и ако провериш на място всичко е различно...

Много хотели ползват Букинг за реклама и слагат една стая налична, колкото да излизат в търсачката...

Да няма наличност в Букинг, а на място да има е масово явление. Да не говорим за уникални местенца, които не са и чували за Букинг.

Ако гледаш само за чужбина и не проверяваш на място няма как да установиш това, но иначе...

А за повече хора прозвъняването е задължително, иначе просто няма как да намериш къде да отседнете, по горните причини.

И аз харесвам да мога да търся онлайн и да резервирам с карта без да се занимавам с банкови преводи, ама в повечето случаи не става.

От опит го казвам, за последните години тук

• Харесвам 4
  • Замислям се 1
Връзка към коментар

Ама вие още в Booking ли си търсите места за спане?! Леваци!

преди 7 часа, Guinness каза:

Аз пък имах следния случай - отварям Booking и гледам цена за единична стая 28 лева. Решавам да не резервирам, а да им се обадя, понеже сумата ми се вижда много за къща за гости. Първо ми вдигна някакъв мъж, който ми каза, че не е запознат дали има свободна стая за определения период и ми каза да се обадя на следващия ден след 10 ч. След има-няма 15 минути ми звъни същия номер, като този път беше някаква жена, която ми каза, че има свободна стая. Питах я колко струва и след кратко мълчание каза 22 лева. Съгласих се и потвърдих резервацията. Идва време за настаняване и въпросната жена ми казва, че трябва да платя веднага и ми казва 50 лева за две нощувки.

Е да де! Тя ти казала 22 лева за нощувка, ти си видял 28... за другата. И ей ги 50.

• Смея се 8
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Върнах към един от големите велосайтове ( bike24.com ) една чантичка за колело, която се оказа по-малка отколкото си мислехме. Всичко е перфектно дотук - безплатно връщане, с принтиране директно на стикер от сайта, в БГ Пощи минах сравнително безпроблемно, след няколко дни получих отговор че са получили пакета, след още няколко дни писаха и колко пари ще ми върнат, въобще перфектна комуникация. 

И сега ме застреляха - може ли да им изпратя данните на картата си ПО ФАКС, за да могат да обработят връщането на парите. 

Гледах максимално да подтисна супер сарказма в мен и простичко ги помолих за ваучер, защото не знам как да изпратя факс през 2020...

• Харесвам 2
  • Смея се 7
Връзка към коментар
47 minutes ago, Георги said:

Върнах към един от големите велосайтове ( bike24.com ) една чантичка за колело, която се оказа по-малка отколкото си мислехме. Всичко е перфектно дотук - безплатно връщане, с принтиране директно на стикер от сайта, в БГ Пощи минах сравнително безпроблемно, след няколко дни получих отговор че са получили пакета, след още няколко дни писаха и колко пари ще ми върнат, въобще перфектна комуникация. 

И сега ме застреляха - може ли да им изпратя данните на картата си ПО ФАКС, за да могат да обработят връщането на парите. 

Гледах максимално да подтисна супер сарказма в мен и простичко ги помолих за ваучер, защото не знам как да изпратя факс през 2020...

Може да е било стратегия и да са се надявали точно на това! 😁

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Преди десетина години пак ми се беше наложило да пратя факс. Абонирах се за една онлайн услуга, от която в последствие трябваше да се откажа с 20 минутен разговор с чужбина...а тогава го нямаше любезния роуминг. В днешно време не мисля, че бих си пратил номера на кредитната карта барабар с кода през случайна онлайн услуга така и така 🙂

Иначе начини сигурно има.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Работя в немска фирма в България. Все още имаме факс и допреди 4-5г.,  бившият немски шеф редовно изпращаше по факса хотелски бланки  с данните на кредитната си карта с цел да си запази нощувки в хотели из Европа. Колегите пък, които са 84-87 набор (все инженерчета) всички се събират пред факса, ако някой случано реши да ни пусне факс ( редовно се използваше за получаване на документи по ЗОП например) и дружно се заливаха от смях като почнеха да излизат листата.

• Харесвам 1
  • Смея се 7
Връзка към коментар

Банки в България, вероятно от съображения за сигурност, също изискват за дистанционна комуникация на чувствителни данни използване на факс. Много хубаво, но да вземат и да обезпечат прилагането му. Случка от миналото лято с моя приятелка. Банкомат на ПИБ гълта картата й, издадена от немска банка. Стриктни служители на ПИБ отказват да й я върнат, докато банката-издател не им прати информация за самоличността на картодържателя по факс. Да, но в нито един от офисите им в Русе няма факс, а този който успяват да изнамерят в София се оказва неработещ. След ден се добират до друг, функциониращ факс. Междувременно при банката в Германия други усложнения възникват - работното им време за граждани е само в определени дни от седмицата и в определени часове до обед. Така след 4-5 дни размотаване накрая успя да си получи обратно картата 🙂

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.