Прескочи до съдържание

Искам да се оплача

AlexandraKo

Препоръчани мнения

14 minutes ago, bobole4e said:

Не че няма да го дадат, по-скоро, ако е готов няма да  е пратен в районното. Аз подадох документи за лична карта на 31.08 на 10.09 беше готова( не съм я взимала по-рано, просто видях датата на издаване на пластиката) .

Знам за поне един реален такъв случай с шофьорска книжка, която е била там, но жената на гишето е отказала да я даде няколко дни по-рано. 🙂

Но не пречи да се пробва и най-малкото да се пита не може ли да си доплати за експресно издаване.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Аз си вадих нова лична карта лятото, която беше готова две седмици след като я бях заявила. 

Взех я началото на август, около 10-12 дни по-рано от обявената ми дата 15.08.2020г. Никой не се е заяждал с мен или нещо подобно.

Не пречи да проверяваш тук https://www.mvr.bg/електронни-услуги/електронни-услуги-и-справки/справка-за-издадени-и-неполучени-български-лични-документи , а ако е готов направо отивай да си го взимаш. 🙂

• Харесвам 6
Връзка към коментар

@Polina благодаря за линка! @bad kid  @bobole4e @Victoria Не е готов, в понеделник пак ще проверя за всеки случай. Откакто подадох са минали по-малко от десетина работни дни, а опашката беше брутална, когато подавах. Вероятно ще е готов най-рано другата седмица, когато е заминаването за  екскурзията, която видяхме. Не че агенцията няма да ми вземе парите сега, а паспортните данни другата седмица, както и вярвам, че с още пари (и време пак по опашки, и много нерви, и някакви кутии с луксозни бонбони за киселячките от гишетата) вероятно ще мога да изфорсирам нещата с паспортна служба. Ако не стане, горя аз, но половинката ми с детето пък сам няма да тръгне, много разправия става точно сега 😞

• Харесвам 2
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Днес минах през Баухаус да взема един силикон и една бургия -  12 лв.

Точно срещу него има супермаркет, предимно с италиански стоки.

По принцип, имаме негласно споразумение с жена ми да не припарваме до този магазин.

Но като паркирах на големия паркинг пред двата магазина … вече беше късно. Орбитата на италианския магазин ме засмука. Омекотители, прах за пране, душ-гелове, талиатели, равиоли, конелони и още 2-3 вида пасти, сирена, салами, сосове, …

Силикона и бургията ми излезнаха около 14 пъти по-скъпи.:laugh:

Отлично знам кой е виновен – Ако не беше @bad kid с неговата Сицилия от календарите 2021 да ми припомни Италия, вероятно щях да се удържа.

Но най-лошото престои. Сега, като се върна в къщи и жена ми види какво съм купил, ще каже: „А защо не купи това, това, това, и … онова“ т.е. утре пак ще се ходи до там.

@bad kid , ще осребриш ли поне едната касова бележка.  :help:   :wink:

:grin:

• Харесвам 1
  • Смея се 20
Връзка към коментар

Отново ни промениха полетите до Уганда за Нова година. И сега полетите са направо ужасни с цял ден в Истанбул ! Вместо да се тръгне на 26.12. около 9,30, се тръгва на 25.12 в 21,30 и се пристига в 23 часа вечерта! Щях да преглътна престоя, ако можеше поне да се помотая из града, а то...

• Шок 1
Връзка към коментар

Досега обръщах внимание само на заглавието на темата и през ум не ми минаваше/ а и вероянтно не е имало особена причина/ да пиша в нея

С неудоволствие ще разкажа накратко за безумната случка, която се наложи да преживея.

Преди дни летях от София до Варшава. На  гейта на Т2 подадох билета си на служителя от наземният перссонал за проверка. Веднъж, два пъти- машината не разчете кода на билета. Въпраеки това бях допуснат до борда на самолета и прелетях разстоянието. Кацнах на летише Шопен, Варшава. Дотук не е особено интересно. Около около два часа след пристигането ми там получих имейл от LOT / с нея летях/, че поради no- show канселират билета ми на връщане до София!

Ето тук стана, съвсем меко казано, интересно! Разбира се, шокирах се, говорих, писах с представител на LOT- нищо. Името ми не присъствало сред летелите!

В крайна сметка се наложи да купя  нов билет за връщане на цена два пъти по- висока от първият ми билет отиване- връщане.

Както реших, оказва се/ все още не съм напълно сигурен, защото официална информация никой не ми даде/ , че LOT няма информация, че съм бил на борда на самолета,защото кодът на билета ми не е бил разчетен. На практика съм летял ...без да съм летял.:)

В крайна сметка успях да убедя LOT, че дължат връщане на парите за втория билет. Чакам ги.

• Харесвам 2
  • Шок 18
  • Замислям се 2
Връзка към коментар

Много неприятно, наистина! Билета случайно да е купуван от посредник?

Странно е как си бил допуснат на борда. Това ме навежда на мисълта, че проблема може би е в системата на летището в София и най-вероятно служителите са наясно, затова и не са направили проблем.

Няма връзка с твоя случай, но аз редовно имам проблем с разчитането на паспорта ми на Т2 от машинките за самочекиране на влизане в страната.Навсякъде другаде минавам безпроблемно, но на нашето летище винаги служител ме извиква за повторна проверка. Дежурния отговор е"понякога системата засича".

• Харесвам 2
Връзка към коментар
Преди 1 час, Мари Николова каза:

Странно е как си бил допуснат на борда. Това ме навежда на мисълта, че проблема може би е в системата на летището в София и най-вероятно служителите са наясно, затова и не са направили проблем.

Няма връзка с твоя случай, но аз редовно имам проблем с разчитането на паспорта ми на Т2 от машинките за самочекиране на влизане в страната.Навсякъде другаде минавам безпроблемно, но на нашето летище винаги служител ме извиква за повторна проверка. Дежурния отговор е"понякога системата засича".

Купих билета от сайта на LOT, тоест без посредник.

Няма как причинатя за липса на информация, че действително съм бил на борда да не бъде неотчитане на билета ми в София.

И още нещо си спомням- този, който ме допусна до борда отбеляза нещо на лист до себе си след неуспешното разчитане.

Може би, за да се подсети да уведоми LOT по друг начин, че действително съм летял.

Но е забравил може би.

Преди 1 час, Victoria каза:

Другия път селфи с днешния вестник на борда на самолета и да се виждат облаците през люка 🤣

Едва ли ще има друг път- ситуацията е май крайно рядка:))?

• Харесвам 5
Връзка към коментар

Аха, това, че са ме допуснали, въпреки неразчетения код, защото са знаели, че машинката им не е в ред, не го бях помислял. Но има логика. 

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 1 час, Мари Николова каза:

Междудругото, кодът беше разчетен на първото ниво на проверка- преди стълбите към Т2, на партера на летището.

Не зная машината всички данни ли " чете", като тази на гейта или по- малко.

Връзка към коментар
преди 21 минути , Goal & Boss каза:

Щото беше тест за интелигентност! :wild:

Честно да ти кажа 3 пъти писах "Да не би тестът да е бил за интелигентност?" и го изтривах, че не бях сигурна кой как ще го приеме... :girl_crazy:

• Харесвам 2
  • Смея се 13
Връзка към коментар
преди 14 минути , chandni каза:

Честно да ти кажа 3 пъти писах "Да не би тестът да е бил за интелигентност?" и го изтривах, че не бях сигурна кой как ще го приеме... :girl_crazy:

Ко ти пука, ти си администатор и може да се оплачем на арменския поп само 😛 

• Харесвам 1
  • Смея се 13
Връзка към коментар

Оплаквам се: нали си наложихме сами карантина и си седим в къщи. Да, ама пустият Меркурий ретрограден. Първо ми се развали лаптопа (за пореден път - очевидно ще трябва да го сменям вече). 

Нищо, казвам си, телефонът работи. Пък и съм си "заплюла" няколко рецепти готварски... Ще се развихря в кухнята. 

Пак греда. Снощи на дисплея на фурната ми излезе надпис за грешка и тя изгасна. Ще чакам до утре, да чуя присъдата. Хубаво е, че още е в гаранция. 

Но няма да мога да си изпълня кулинарните планове. 

Сега се чудя днес цял ден какви да ги върша. Освен пак да си прередя гардероба 😀 не мога да измисля друго забавление. Не мога да чета през телефона, не виждам достатъчно добре. Очертава се скука. :dash1:

• Харесвам 3
  • Замислям се 1
Връзка към коментар

@Lyubina Аз бих се наспала (детето се събуди в 5:30 с Да ставамееееее!) За фурната пробвай да изключиш бушоните и да включиш пак след няколко минути, у нас на пералня, печка това понякога помага. 

• Харесвам 3
  • Смея се 1
Връзка към коментар

Направихме го, но не смея да я пусна отново, защото Google твърди, че този код, който ми излезе бил за сензор за температура. 

Вероятно ще трябва да се сменя нещо. Фурната ми е от ИКЕА, а в книжката им пише да се обадя в работно време. Сега се чудя, при условие че ИКЕА работят в неделя, дали това се приема за работно време на сервиза 😉

Връзка към коментар
преди 3 часа, Lyubina каза:

Оплаквам се: нали си наложихме сами карантина и си седим в къщи. Да, ама пустият Меркурий ретрограден. Първо ми се развали лаптопа (за пореден път - очевидно ще трябва да го сменям вече). 

Нищо, казвам си, телефонът работи. Пък и съм си "заплюла" няколко рецепти готварски... Ще се развихря в кухнята. 

Пак греда. Снощи на дисплея на фурната ми излезе надпис за грешка и тя изгасна. Ще чакам до утре, да чуя присъдата. Хубаво е, че още е в гаранция. 

Но няма да мога да си изпълня кулинарните планове. 

Сега се чудя днес цял ден какви да ги върша. Освен пак да си прередя гардероба 😀 не мога да измисля друго забавление. Не мога да чета през телефона, не виждам достатъчно добре. Очертава се скука. :dash1:

Какво мислите за книга? Препоръчвам "Живот в скалите" на Мария Лалева.Препоръчвам на жени, не е за мъже😉

Връзка към коментар

И аз днеска се бях нагласила да поспя, но Сър Антъни, рипна по тъмно, / естествено, че и аз станах- закуска, кафенце/, нарами пушката и замина на лов за глигани:)))

Сега треперя, дано да не донесе, че ще ми отвори работа:(((

• Харесвам 1
  • Смея се 15
Връзка към коментар
преди 10 часа, Lyubina каза:

То вече е късно, но ако съм в Европа по това време ще съм с фотоапарат сред природата. Ако много вали - с кола и кратки прибежки навън.

• Харесвам 5
Връзка към коментар

Вали, или поне валеше. 

Но пък за сметка на това, решихме още веднъж да "рестартираме" фурната и тя взе че проработи (то това си е за темата за похвали) 😉

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.