EliDion Публикувано: 25 октомври, 2020 Публикувано: 25 октомври, 2020 преди 7 минути , Lyubina каза: Вали, или поне валеше. Но пък за сметка на това, решихме още веднъж да "рестартираме" фурната и тя взе че проработи (то това си е за темата за похвали) 😉 Не Незнам какъв е проблема, но новите печки имат опция да се изключват при определена температура и като паднат под не я си се включват пак. Моята няма къде д а пише грешки, но ми беше изкарала акъла като го направи първи път, а и на един приятел така, че ни звъня да дойдел да си допече у нас. Таааа може да е това. 1
Яничка Публикувано: 25 октомври, 2020 Публикувано: 25 октомври, 2020 Начи излетя ми любимата шапка от Австралия и си остана в Алгарве. А без нея не мога, щото я слагам винаги на път - пази ме от главоболие, което ме удря рязко от климатиците в самолети, хотели, магазини и т.н. Освен това е с UV защита. Хем си я бях затегнала, защото много духаше, но в един момент отлетя надолу под нас по скалите. После моят приятел слезе да я търси, защото видяхме, че нещо се белее, но се оказа нечия друга шапка 🙂 Че и една джапанка имаше наблизо 🙂 Иначе добро място си избра да остане - да не е будала да падне в някоя пустош, с изглед на океан е там🙂 Сега днес търсихме подобна шапка по чуждите сайтове, даже харесах една хубава с UV защита, ама като не мога да я премеря, кой знае на какво ще приличам после с нея... 4 2
ven62 Публикувано: 26 октомври, 2020 Публикувано: 26 октомври, 2020 преди 13 часа, Яничка каза: Начи излетя ми любимата шапка от Австралия и си остана в Алгарве. А без нея не мога, щото я слагам винаги на път - пази ме от главоболие, което ме удря рязко от климатиците в самолети, хотели, магазини и т.н. Освен това е с UV защита. Хем си я бях затегнала, защото много духаше, но в един момент отлетя надолу под нас по скалите. После моят приятел слезе да я търси, защото видяхме, че нещо се белее, но се оказа нечия друга шапка 🙂 Че и една джапанка имаше наблизо 🙂 Иначе добро място си избра да остане - да не е будала да падне в някоя пустош, с изглед на океан е там🙂 Сега днес търсихме подобна шапка по чуждите сайтове, даже харесах една хубава с UV защита, ама като не мога да я премеря, кой знае на какво ще приличам после с нея... Слагай тази от Перу. Яка е! 2 1
shnuky Публикувано: 26 октомври, 2020 Публикувано: 26 октомври, 2020 Каква е тази шапка за главоболие? Силно ме заинтригува. Дай линкове да си купя, че мен редовно ме тряска в главата от самолети и климатици...
ven62 Публикувано: 26 октомври, 2020 Публикувано: 26 октомври, 2020 преди 15 минути , shnuky каза: Каква е тази шапка за главоболие? ... Да, линкът не е излишен. Ще купя и аз една - да я слагам на жена ми вечер. 17
Яничка Публикувано: 26 октомври, 2020 Публикувано: 26 октомври, 2020 Преди 1 час, ven62 каза: Слагай тази от Перу. Яка е! Любима ми е. Само да не излети и тя, че... Преди 1 час, shnuky каза: Каква е тази шапка за главоболие? Силно ме заинтригува. Дай линкове да си купя, че мен редовно ме тряска в главата от самолети и климатици... Лятна шапка ползвам в самолети и т.н. места с климатици, по принцип шапката не е нещо специално, но ме спасява, че иначе имам главоболие с дни. Иначе тази, която я издуха вятъра сега, беше ценна, защото беше с UV защита и не се мачка при сгъване (foldable e). Ето линк на нещо подобно от Amazon с UV защита: https://www.amazon.co.uk/FURTALK-Womens-Travel-Foldable-Summer/dp/B0852FM2Q8/ref=sr_1_85?dchild=1&keywords=hat+sun+protection&qid=1603703532&sr=8-85 Но филтрирай, ако и ти искаш с UV защита и разгледай моделите, има и по-евтини, тази на първо четене я пускам. Още не съм поръчала за себе си. За евтин транспорт до Бг ползвам Gabco или https://www.ggbg.bg/ 4
funny Публикувано: 26 октомври, 2020 Публикувано: 26 октомври, 2020 Само минавам да кажа колко съм бясна на нашите институции : Моя въпрос : как и пред кого се доказва фактическо съжителство за да разрешат на чужденец от държава извън разрешения списък на министреството да влезе в България ( има изрична опция за лицата които са във фактическо съжителство с бг граждани) Отговори: Министерство на здравеопазването : " питайте в РЗИ, МВР или МнВР" МВР : "не сме издали ние заповедта" МнВР : " Питайте в посолствата" ?!?!?!? РЗИ : "ето ви друг телефон , питайте там" Друг телефон РЗИ: " който го е измислил това фактическо съжителство - той да Ви отговаря. Ето ви нов телефон" Нов телефон ( вече нямам идея на кой) : " по-лесно е да сключите брак, не се занимавайте с глупости" ПП. Същия въпрос към кризисния център в Цюрих : " изпращаме ви формуляр-декларация по мейла, приложете и 2-3 различни резервации за хотели, почивки, самолетни билети с двете имена и общи сметки / договори за наем/ток/вода..." . Изпраща се документацията по мейл и след 4-5 работни дни се получава документ-разрешение по мейл. 4 5 2
shnuky Публикувано: 26 октомври, 2020 Публикувано: 26 октомври, 2020 преди 3 часа, Яничка каза: Но филтрирай, ако и ти искаш с UV защита и разгледай моделите, има и по-евтини, тази на първо четене я пускам. Още не съм поръчала за себе си. За евтин транспорт до Бг ползвам Gabco или https://www.ggbg.bg/ Много ти благодаря, ще се пременя с нова шапка за лятото. 🙂 1
Alexander Публикувано: 27 октомври, 2020 Публикувано: 27 октомври, 2020 Чаках 3 дни преди полета, да заверя едни канселирани билети с идеята да успея да летя. Обаче пак няма да стане, този път полети май ще има, но има други пречки. Става дума за Мадрид, щяхме да ходим в Португалия с кола. В неделя няколко часа след като заверих билетите, обявиха новите мерки. Вчера и днес звъня по офисите на колите под наем и естествено никой не може да каже, нито да гарантира, че като кацна утре ще мога да стигна до Португалия, а какво остава за връщане. Границите уж са отворени, но видях, че има полиция и проверяват... В момента всяка област в Испания си решава какви мерки да слага, като всичко се мени всеки ден. Сега се гласят да затворят Мадрид напълно за края на седмицата, защото има празник. Колкото и да го мисля, реших, че пак няма да се лети, за втори път това става днес за утре, но това е положението. 3
Mary Публикувано: 27 октомври, 2020 Публикувано: 27 октомври, 2020 На 25.10.2020 г. в 20:14, Яничка каза: Начи излетя ми любимата шапка Яни, погледни при Ташев. Виждала съм и в други планинарски магазини, та провери и в такива. 3 1
AlexandraKo Публикувано: 27 октомври, 2020 Автор Публикувано: 27 октомври, 2020 преди 1 час, Alexander каза: Чаках 3 дни преди полета, да заверя едни канселирани билети с идеята да успея да летя. Обаче пак няма да стане, този път полети май ще има, но има други пречки. Става дума за Мадрид, щяхме да ходим в Португалия с кола. В неделя няколко часа след като заверих билетите, обявиха новите мерки. Вчера и днес звъня по офисите на колите под наем и естествено никой не може да каже, нито да гарантира, че като кацна утре ще мога да стигна до Португалия, а какво остава за връщане. Границите уж са отворени, но видях, че има полиция и проверяват... В момента всяка област в Испания си решава какви мерки да слага, като всичко се мени всеки ден. Сега се гласят да затворят Мадрид напълно за края на седмицата, защото има празник. Колкото и да го мисля, реших, че пак няма да се лети, за втори път това става днес за утре, но това е положението. Добре де, а защо не летите от Мадрид до Лисабон и там да вземете колата?
Alexander Публикувано: 27 октомври, 2020 Публикувано: 27 октомври, 2020 преди 16 минути , AlexandraKo каза: Добре де, а защо не летите от Мадрид до Лисабон и там да вземете колата? Няма нормални цени вече за следобед, нито на следващият ден, а и без това сме за 3-4 дни. Ако кацахме малко по-рано щеше да стане. 200 евро на човек е билета и поне една нощувка в Мадрид за нищо, защото в неделя полета е 10:30 сутринта. 2
Coo Публикувано: 29 октомври, 2020 Публикувано: 29 октомври, 2020 Смешна и тъжна история от днес: Утре в градината на детето (3г.) правят Хелоуин, който иска да си маскира детето. Влизаме днес в магазина за маскарадни неща и той си избра... корона. Корона за глава. Питам го що пък корона, дали не иска маска на зелено чудовище, а може би тигърски уши, ще го изрисувам с боички, ще е забавно? Не. Корона = Страшна работа. 3 14
AlexandraKo Публикувано: 30 октомври, 2020 Автор Публикувано: 30 октомври, 2020 Идвам да се оплача, че няма да има коледни балове тази година.😰😭Ще разчитаме само, на семейния. Няма да има и изложение във Виченца,/ ей сега пристигна депеша/ през януари. Изобщо - все лоши нУвини днес.😭😭😭 2
Lyubina Публикувано: 30 октомври, 2020 Публикувано: 30 октомври, 2020 Мдааа, и за нас няма да има, и май за всички. Приемам го философски. Ще се отдам на лежане, четене, готвене и ей такива неща. 4
AlexandraKo Публикувано: 30 октомври, 2020 Автор Публикувано: 30 октомври, 2020 Преди 1 час, Lyubina каза: Мдааа, и за нас няма да има, и май за всички. Приемам го философски. Ще се отдам на лежане, четене, готвене и ей такива неща. По това време на годината, шием нови туИлети, купуваме си нови обувки, за новите рокли, ходим, със снахите и внучката, по женски на пазар и на ресторант, в заговори, какви подаръци да натъкмим за мъжете в семейството. А сега - ще си ушием по една нова роклА и това е:((((( Както върви и Иванов ден няма да има... 2
Diana Doncheva Публикувано: 30 октомври, 2020 Публикувано: 30 октомври, 2020 Трябва да си сменя шофьорска книжка. Отивам вадя медицинско, търся МВР с по-малко хора. Организирам се една събота. Подавам документи. До тук добре. Но след 10-12 дни от подаването на документите ми се обаждат от РПУ, че КАТ връщат медицинското, че не е попълнено според Наредба 3. Питам аз какво липсва - трябвало в заключението да пише категория и срок. Звъня на медицинския център, а те ами не знаем какво трябва да се пише. 🤔 Уточнете го. Отивам до РПУ, взимам документа, гледам забравили са в заключението "В", но срок за който да бъде свидетелството няма никъде. Сега ще ходя при докторите и се чудя какво да допишат. Не можех ли да сложа едно "В", след като на предната страна е записано... Ще искам да сложат и печат върху добавеното, че ако пак ме върнат ще изригна. Защо е нужно аз да чета Наредба 3, да проверявам кой какво е попълнил, а после да убеждавам РПУ, че само едно "В" е достатъчно... Кой ще ми компенсира времето и нервите да се занимавам с тях? Ако някой знае, в заключението трябва ли да се добавя за какъв срок ще е книжката или само "В" е достатъчно? 1 5
Lyubina Публикувано: 30 октомври, 2020 Публикувано: 30 октомври, 2020 Явно е нещо ново. Аз сменях миналата година, не си спомням какво пишеше на медицинското. Но минах без проблеми. 1
дядо Пепи Публикувано: 30 октомври, 2020 Публикувано: 30 октомври, 2020 преди 1 час, Lyubina каза: Явно е нещо ново За съжаление не е ново. Когато си сменях СУМПС предния път ( не тази година) докторите не бяха написали никава категория. И при вземането на готовия документ установявам, че не ми е отбелязана кат.С, каквато имам. Та се налижи наново да занимавам хората, облечени в бяло. В моя случай съпругата ми като лекар се справи бързо и точно с казуса. И си получих книжката татава, каквато е. Сега вече за кат.С срокът на валидност е 5год, а за кат.В -10. Та пак съм от страната на булката. 😀 4
Lyubina Публикувано: 30 октомври, 2020 Публикувано: 30 октомври, 2020 Тогава вероятно са написали каквото е необходимо, изобщо не съм обърнала внимание. 1
Роми Публикувано: 1 ноември, 2020 Публикувано: 1 ноември, 2020 Искам да се оплача, че от вчера съм в карантина като контактно лице. Е, карантината е доброволна, не са ми се обадили от РЗИ, но е въпрос на отговорност. Днес ми е 5 ден от контакта и ми остават още 5. Но си е супер неприятно чувството , че си затворен! 6 1
Lyubina Публикувано: 1 ноември, 2020 Публикувано: 1 ноември, 2020 Ами в идентична ситуация, просто си взех служебен лаптоп и си уплътнявах времето работейки. Е, малко е досадно да не си позволява да излизаш, но като си при помниш мотивите за само-карантинирането и някак на човему става по леко. Все пак, едно добро дело... 5
crazyhorse Публикувано: 4 ноември, 2020 Публикувано: 4 ноември, 2020 Наскпро получих sms: Имам предплатена карта от Вивател(вече-Виваком) "Бонуси безкрай" от 2006-та година... Делаверата е, че като заредиш ваучер за 10 лева-получаваш 500 sms-а,за 20 лева-500 минути, а за 50 лева-1000 sms-а и 1000 минути(всичките валидни за 11+1 месеца)... Сега директно искат да ме прехвърлят на план, който не ме устройва, а нямам друг избор! П. П. Това важи за всички абонати на тази предплатена услуга. Мислите ли, че сигнали до КЗП или някаква друга институция ще свърши работа или да се "мята примката на врата"?
Lyubina Публикувано: 5 ноември, 2020 Публикувано: 5 ноември, 2020 Е, е и А1 ми изпратиха подобно съобщение, като имам срок или аз да подпиша нов договор или те ще ми подпишат такъв, какъвто сметнат за добре. Имала съм право в рамките на 1 месец да се откажа от услугите им. Аз не искам нито едното нито другото. И сега се чудя коя е най малката злина. 2 1
Guinness Публикувано: 5 ноември, 2020 Публикувано: 5 ноември, 2020 Като цяло мобилните оператори постепенно вдигат цените и спират неизгодните за тях абонаментни планове. Аз също съм на доста изгоден план, който е изтекъл и съм го оставил на безсрочен, но не е далеч времето, в което ще ми кажат "баста". Бих казал, че в България мобилните оператори са наравно дразнещи с банките. 9 1
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега